Fatality 656 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) 18 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ej a Braun to dobrze robi czy nie? Odłączając się od konfy? Tak. On reprezentuje skrajną prawicę a konfa idzie ewidentnie (powoli ale idzie) w stronę centrum. Ma własny elektorat te 2-3% korwinowskie i na tym koniec. Kontrowersyjne wypowiedzi dają mu stałe poparcie tego elektoratu i to jest jego strategia. Robienie z siebie szura wśród drugiej strony sceny mu na rękę. Dlatego wszyscy na lewo uwazają na za ruską onucę a jego elektorat za ultra-patriotę bo prezentuje kontrowersyjne poglądy niezgodne z mainstremem. Jedynie nie zarzuciłbym mu ruskiej onucy, bo jest mnóstwo wypowiedzi, pro-ukraińskich i to takich z przed roku ale też 10 lat. Teraz po prostu grzanie tematu złych ukraińców jest na topie. Dobrze wie, że u władzy nie będzie więc może chlapnąć byle co i już będzie w nagłówkach gazet. Nie ważne co mówią, ważne, że mówią (Korwin 1990-2020). Poza tym to jednak szur ale jak wyzej napisałem o to właśnie chodzi. Dzięki temu zawsze przejdzie wybory w swoim okręgu bo jest barwną postacią 7 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Akurat Trzaska trudno nazwać debilem. Chyba nawet @GordonLameman ma tutaj gorsze referencje Żeby go w ogóle bardziej skompromitować, ktoś musiał idealnie wyciąć cały filmik o Nvidi, żeby wyszło, że gada tak, jakby tej firmy nie znał Debilem od strony prezentowania się i od strony politycznej to nie jest. Debilem można była nazwać Komorowskiego. Raczej chodzi o poglądy tutaj w kwestii bycia "debilem". Ale o NV to chyba nikt go nie wybroni bo nie ważne czy przesłuchasz wszystkie czy nie to wniosek jest ten sam. On tak to tam tak nie składnie powiedział, że może i myślał o czymś innym ale co powiedział to jego Edytowane 17 Stycznia przez Fatality
Kamiyanx 1 248 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 13 minut temu, Fatality napisał(a): Ale o NV to chyba nikt go nie wybroni bo nie ważne czy przesłuchasz wszystkie czy nie to wniosek jest ten sam. On tak to tam tak nie składnie powiedział, że może i myślał o czymś innym ale co powiedział to jego Czyli nie słuchałeś całości. A z dwa razy tutaj tłumaczył to @LeBomB
Szambo 641 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Dobra, wygra Trzaskowski i co się wydarzy? PO zacznie przegłosowywać jakieś ustawy wreszcie... jakie? Tylko Światopoglądowe, czy zaczną coś robić jeśli chodzi o Rozklekotane Państwo? Zrobią coś z Podatkiem Belki chociażby? Zacznę wreszcie za pożyczanie kasy Państwu mieć mniejsze podatki niż Landlord za wynajęcie kolejnej klitki? Polska przestanie być najgorszym krajem do kupowania mieszkań w UE? Średni czas na wizytę u specjalisty zmiejszy się z 5 lat? Jak wygra Nawrocki to będzie dalej blokował wszystko co się da. Edytowane 17 Stycznia przez Szambo
Kamiyanx 1 248 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 14 minut temu, Szambo napisał(a): Jak wygra Nawrocki to będzie dalej blokował wszystko co się da. Jak wygra Nawrocki, to PSL przejdzie do PiS i będzie nowa większość już w tej kadencji. Swoją drogą, i bez tego Nawrocki jest groźny. Nawet ktoś tak wyważony politycznie jak profesor Dudek ma o nim bardzo złe zdanie. Nawrocki ponoć nie toleruje czegoś tak oczywistego jak wolność publikowania prac naukowych. 1
kalderon 1 092 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Jak wygra Trzaskowski PO raczej przegłosuje ustawy naprawiające sądownictwo (w tym a raczej głównie wyższe) które cały czas rozsadza państwo od środka. Poza tym prezio też chyba ma inicjatywę ustawodawczą. Edytowane 17 Stycznia przez kalderon
GordonLameman 8 459 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Godzinę temu, Fatality napisał(a): Odłączając się od konfy? Tak. On reprezentuje skrajną prawicę a konfa idzie ewidentnie (powoli ale idzie) w stronę centrum. Ma własny elektorat te 2-3% korwinowskie i na tym koniec. Kontrowersyjne wypowiedzi dają mu stałe poparcie tego elektoratu i to jest jego strategia. Robienie z siebie szura wśród drugiej strony sceny mu na rękę. Dlatego wszyscy na lewo uwazają na za ruską onucę a jego elektorat za ultra-patriotę bo prezentuje kontrowersyjne poglądy niezgodne z mainstremem. Jedynie nie zarzuciłbym mu ruskiej onucy, bo jest mnóstwo wypowiedzi, pro-ukraińskich i to takich z przed roku ale też 10 lat. Teraz po prostu grzanie tematu złych ukraińców jest na topie. Dobrze wie, że u władzy nie będzie więc może chlapnąć byle co i już będzie w nagłówkach gazet. Nie ważne co mówią, ważne, że mówią (Korwin 1990-2020). Poza tym to jednak szur ale jak wyzej napisałem o to właśnie chodzi. Dzięki temu zawsze przejdzie wybory w swoim okręgu bo jest barwną postacią Mnie niezmiennie dziwi, że ktoś na takiego szura chce głosować. A jeszcze bardziej, gdy ktoś go przedstawia jako propolskiego kandydata. Szczególnie gdy nie tak dawno zdradził swoją wizję wielkiego Królewca - Hongkongu Bałtyku 1 godzinę temu, Szambo napisał(a): Czym mi dowalą czym nie dowaliły mi rządy PiS i PO? Patrząc po ich programie to przede wszystkim uwolnią deweloperów od regulacji. Będziesz miał tańsze mieszkanie. Z kartonu, bo z kartonu, ale za to nowe. Dodatkowo, ich pomysły na służbę zdrowia są tak upośledzone, że mogłyby wprowadzić burdel większy niż jest teraz. Niechęć do socjalnego subsydiowania z kolei może nas cofnąć do lat 90-tych w zakresie przestępczości. Ale za to będą mocno pracować nad deintegracją z UE, a UK pokazuje jak świetnie na tym można wyjść Godzinę temu, Fatality napisał(a): Z takim betonem się nie dogadasz bo wiem jaki argument padnie. Zaraz przytoczą ten wykład mentzena z przed 5 lat o "piątece mentzena" i 5 rok z rzędu będą udowadniać, że to program wyborczy konfederacji Czego oczekiwać od wyborców PO co nabrali się znowu na Tuska po 8latach. Za 7 lat gdy będą mieli dość, zapomną i "nabiorą" się na odświeżony pis bez Kaczyńskiego i tak do usranej śmierci. A największy strach wśród lewaków nadal będzie miała konfa z 5% poparciem. Kiedyś byłem głupi i myślałem, że z czasem jednak coś się zmieni w mentalności ludzi i rozbetonuje się POPIS i jakieś inne partie będą zyskiwać na znaczeniu. Jednak się myliłem i mamy 2 partie + co kilka lat marionetki udające coś nowego, które przylepia się do okrętu PO lub PIS po wyborach. Ojej, popatrz - nie użyłem tego argumentu. Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a): Akurat Trzaska trudno nazwać debilem. Chyba nawet @GordonLameman ma tutaj gorsze referencje Żeby go w ogóle bardziej skompromitować, ktoś musiał idealnie wyciąć cały filmik o Nvidi, żeby wyszło, że gada tak, jakby tej firmy nie znał W sensie, że ja jestem debilem? 38 minut temu, Szambo napisał(a): Zrobią coś z Podatkiem Belki chociażby? Czemu kogokolwiek uwiera podatek Belki? Opodatkowanie pracy zamiast kapitału to jeden z powodów dla którego jesteśmy w takim gównie. 38 minut temu, Szambo napisał(a): Zacznę wreszcie za pożyczanie kasy Państwu mieć mniejsze podatki niż Landlord za wynajęcie kolejnej klitki? To jest problem, ale nie słyszałem o takim projekcie od nikogo. 38 minut temu, Szambo napisał(a): Polska przestanie być najgorszym krajem do kupowania mieszkań w UE? A jest? Nie słyszałem nigdy o tym. 38 minut temu, Szambo napisał(a): Średni czas na wizytę u specjalisty zmiejszy się z 5 lat? Oby. Na pewno bon zdrowotny by tego nie zmienił
adashi 1 638 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Za brałnemm stoją dziesiątki tysięcy emerytek z demencją i one stoją za nim murem. Wcześniej wielkie zmiany miały przylatywać w statkach kosmicznych w warkoczach komet. Teraz dla bezpieczeństwa mają już przylatywać we wszelakich Planach Astralnych i takie brałny przekonują takie emerytki, że one są istotną częścią tych nadchodzących zmian. I one zawsze będą na niego głosowały. To kompletnie nieistotne co on gada w innych kwestiach. Bo buduje sens ich zdemenciałego życia. 1
Kamiyanx 1 248 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) @GordonLameman Nie wiem, ale lubię czytać twoje posty Głównie chodziło mi o nazywanie Trzaska "debilem", kiedy większość tego forum nie ma nawet połowy jego wykształcenia i kwalifikacji. Głupie mi się to wydaje po prostu. W porównaniu z takim np. Trumpem to zdecydowanie Trzask wypada pozytywnie. Edytowane 17 Stycznia przez Kamiyanx 1
crush 3 575 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 3 godziny temu, trepek napisał(a): Tragedia się stała, Trzaskowski pokazał, że nie jest "ąę" i nie ma kija w dupie! Trzeba go zlinczować Dawanie pieniędzy temu beztalenciu które za PiSu robiło grubą kasę jest problemem. Robienie z siebie pajaca, bo po tamtej stronie nikt nie uwierzy w Disco Rafauka, a po jego stronie ludzie tylko zrobią tak - 😬, również jest problemem. Ale na szczęście ja na niego nie głosuję, więc... 🤷 2
adashi 1 638 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Do tego jeszcze aspekty katolickie dołączają.
Szambo 641 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 8 minut temu, GordonLameman napisał(a): Patrząc po ich programie to przede wszystkim uwolnią deweloperów od regulacji. Będziesz miał tańsze mieszkanie. Z kartonu, bo z kartonu, ale za to nowe. W to akurat w ogóle nie wierze. Mamy tak patologiczną sytuację na Rynku Mieszkaniowym, że usuniecie jakiś regulacji spowoduje tylko tyle, że ceny zostaną zachowane, a Deweloperzy zwiększą marże.
Camis 5 889 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Brawo koalicja!, dalej olewaj swoich wyborców i przymilaj się do wyborców prawicy.
LeBomB 2 057 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a): Czyli nie słuchałeś całości. A z dwa razy tutaj tłumaczył to @LeBomB To mam i trzeci raz? Jak ktoś tylko słucha, ale nie rozumie, to sobie wymyśli co autor słów miał do przekazania, a jak ktoś słucha i chociaż trochę chce zrozumieć, to zrozumie. Nie dziwi mnie w zasadzie, że ludzie nie rozumieją co się do nich mówi, skoro mają coraz większy problem z rozumieniem tekstu, a co dopiero mowy
Camis 5 889 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a): Paradoksalnie prawie w ogóle nie glosują młodzi, A POTEM WIELCE SIĘ DZIWIĄ, że politycy mają gdzieś ich potrzeby. Politycy nic nie robią za darmo, a młodzież nie głosuje. Ostatnio sporo głosowało dlatego frekwencja była rekordowa. Ale koalicja olała ich postulaty to teraz i młodzież ich oleje.
GordonLameman 8 459 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 10 minut temu, Kamiyanx napisał(a): @GordonLameman Nie wiem, ale lubię czytać twoje posty 10 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Głównie chodziło mi o nazywanie Trzaska "debilem", kiedy większość tego forum nie ma nawet połowy jego wykształcenia i kwalifikacji. Czarnek jest prof. uczelnianym, a nazywam go debilem więcej razy dziennie niż 90-latek sika
Kamiyanx 1 248 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) @Camis Sporo to nadal mniej niż starszych. I mnie tam się nie wydaje, że celowo olewają wyborców. Z postulatami bruździ im PSL. Z rozliczeniami bruździ nadal w dużej mierze ziobrowska prokuratura. Nic nie jest niestety tak proste, jak się wydaje. Ludzie oczekują cudów, bo raz wyjątkowo poszli zagłosować, gdy PiSowi całkiem puściły hamulce. To za mało i za późno. Odkręcanie tego potrwa. Na pewno jest lekcja na przyszłość - nie głosować na PSL i nic powiązanego z prawicą. Inna sprawa, że sam Tusk wybłagał te głosy, by móc wygrać. Edytowane 17 Stycznia przez Kamiyanx 1
GordonLameman 8 459 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 7 minut temu, Szambo napisał(a): W to akurat w ogóle nie wierze. Mamy tak patologiczną sytuację na Rynku Mieszkaniowym, że usuniecie jakiś regulacji spowoduje tylko tyle, że ceny zostaną zachowane, a Deweloperzy zwiększą marże. To jest też fakt, dlatego obniżanie im wymogów jest bezsensu
Camis 5 889 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a): Ludzie oczekują cudów, bo raz wyjątkowo poszli zagłosować, gdy PiSowi puściły hamulce. I z tego co słyszę od młodych to większość już nie pójdzie następnym razem bo zostali oszukani.
kalderon 1 092 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a): Z postulatami bruździ im PSL. A kto zachęcał żeby głosować na PSL? Żeby mieli jak najwyższy wynik? Tusk. I teraz ma wymówkę żeby nic nie zmieniać.
adashi 1 638 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Ja już nie taki młody, ale mój głos w prezydenckich koalicja utraciła. Na dziś trwale. Bo preferuję jazdę bez trzymanki w wykonaniu prezydenta pisowskiego nad premiowanie nieudacznictwa. Do tego spodziewam się niezłej zabawy jak się zaczną obawy obecnej koalicji co będzie jeśli przegrają też parlamentarne. Bo to będzie pewnie kolejny zestaw pretekstów nieudaczników.
Szambo 641 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Koalicja nie zrobiła wielu rzeczy, które mogła zrobić. Po prostu. Rok rządzą, a chyba się nawet nie spocili. W tym Kraju jest Milion problemów. Oni nawet promilem się nie zajęli. Edytowane 17 Stycznia przez Szambo
Kamiyanx 1 248 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) 9 minut temu, Camis napisał(a): I z tego co słyszę od młodych to większość już nie pójdzie następnym razem bo zostali oszukani. I niech nie idą i dalej niech decydują emeryci. Sorki, ale to jest błędne koło. GDYBY młodzi hucznie chodzili do wyborów, to zapewniam, że nagle politycy zaczęliby się baaardzo interesować ich problemami. 9 minut temu, kalderon napisał(a): A kto zachęcał żeby głosować na PSL? Żeby mieli jak najwyższy wynik? Tusk. I teraz ma wymówkę żeby nic nie zmieniać. Ale Tusk tego nie robił na zasadzie szukania wymówki. Po prostu szukał sposobu na jak najlepszy wynik. I będąc z wami szczerym, to sam głosowałem na TD, w ogóle nie spodziewając się takiego rezultatu. W sensie jak słuchałem wspólnych przemówień Hołowni z Kosiniakiem, to raczej miałem pogląd, że nie będą blokować progresywnych ustaw. Mówię, jak sam odebrałem przekaz TD. I choć finalnie głosowałem na P2050, to zostałem oszukany przez Kamysza. 12 minut temu, GordonLameman napisał(a): Czarnek jest prof. uczelnianym, a nazywam go debilem więcej razy dziennie niż 90-latek sika Ok, tego argumentu zbić nie potrafię 5 minut temu, adashi napisał(a): Ja już nie taki młody, ale mój głos w prezydenckich koalicja utraciła. Na dziś trwale. Bo preferuję jazdę bez trzymanki w wykonaniu prezydenta pisowskiego nad premiowanie nieudacznictwa. Do tego spodziewam się niezłej zabawy jak się zaczną obawy obecnej koalicji co będzie jeśli przegrają też parlamentarne. Bo to będzie pewnie kolejny zestaw pretekstów nieudaczników. Głosowanie na jeszcze większych nieudaczników na pewno poprawi sytuację <lol> Już pomijając fakt, że oni tam łatwego życia nie mają. Nie da się "odpisowić" tych wszystkich instytucji od ręki. Nie po 8 latach. 2 minuty temu, Szambo napisał(a): Koalicja nie zrobiła wielu rzeczy, które mogła zrobić. Po prostu. Części na pewno, ale już nie snujcie fikcji, że bez prezydenta mogli jakoś bardzo dużo zrobić XD W Polsce nie da się realnie rządzić bez ustaw. Tak mamy wadliwie napisaną konstytucję. Z prawnego punktu widzenia prezydenckie weto jest idiotyzmem. Edytowane 17 Stycznia przez Kamiyanx
LeBomB 2 057 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 9 minut temu, Camis napisał(a): I z tego co słyszę od młodych to większość już nie pójdzie następnym razem bo zostali oszukani. A potem będzie znów narzekanie, że starzy ludzie wybierają władzę 1
Kamiyanx 1 248 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) @LeBomB Ja to w ogóle widzę problem w tym, że większość obecnego sejmu stanowi prawica, a ludzie zachowują się, jakby to lewica nie wprowadzała progresywnych ustaw. No sorki, tak się rozłożyły procenty. Nie lepiej wyciągnąć wnioski i następnym razem inaczej zagłosować? Chyba że będą próbować zmienić niektóre ustawy wbrew PSL, ale to nie jest łatwe. Edytowane 17 Stycznia przez Kamiyanx
Szambo 641 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a): Części na pewno, ale już nie snujcie fikcji, że bez prezydenta mogli jakoś bardzo dużo zrobić XD W Polsce nie da się realnie rządzić bez ustaw. Tak mamy wadliwie napisaną konstytucję. Z prawnego punktu widzenia prezydenckie weto jest idiotyzmem. Myślisz, że Duda zawetowałby prawo wprowadzające wreszcie jakieś sensowne kary dla recydywistów na drogach? Dla mnie to naprawdę wtopa... Oni rok się zbierali... wypadek za wypadkiem... No leniwi są. Jak ich okoliczności nie przymuszą to nic nie zrobią.
Rekomendowane odpowiedzi