ryba 1 246 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia A chociaz jeden z drugim baran poswiecil chwile na sprawdzenie Stanowskiego i narracji? Widze, ze nie. Niczym sie od matki kurka nie roznicie, z Gordonem na czele
Camis 5 896 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 9 minut temu, hubio napisał(a): Jak KO nie zacznie szybko coś robić to ponownie straci władzę To że straci jest już praktycznie pewne, nic się nie nauczyli od poprzednich przegranych wyborów.
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 12 minut temu, hubio napisał(a): Jak KO nie zacznie szybko coś robić to ponownie straci władzę, a wtedy to już PiSoKonfa zaorają Polskę na amen: https://wiadomosci.wp.pl/czarny-scenariusz-koalicji-jest-nowy-sondaz-7116896538131232a Niestety. Nawiasem, to niebywałe, żeby nicnierobiac PiS... zyskiwało.
Mar_s 2 226 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia @ryba Weź zrób wszystkim przysługę i dodaj Gordona do ignorów, on zrobi to samo i będzie od razu spokój.
sabaru128 173 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Kolejny podatek tym razem na towary Chin. Cytat Szykują się trudne czasy dla wszystkich tych, którzy często robią zakupy na serwisach Temu lub AliExpress. Wkrótce ma przestać obowiązywać zwolnienie z opłaty celnej do kwoty zakupów na poziomie do 150 euro. Trzeba będzie liczyć się z większymi kosztami zakupów. https://geekweek.interia.pl/internet/news-kupujesz-na-temu-lub-aliexpress-nadchodzi-nowy-podatek,nId,20944974 Edytowane 22 Stycznia przez sabaru128
ryba 1 246 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 1 minutę temu, Mar_s napisał(a): @ryba Weź zrób wszystkim przysługę i dodaj Gordona do ignorów, on zrobi to samo i będzie od razu spokój. Przeciez juz wczoraj to zrobilem 🤣 ale pisac to co innego.
GordonLameman 8 474 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 1 minutę temu, Mar_s napisał(a): @ryba Weź zrób wszystkim przysługę i dodaj Gordona do ignorów, on zrobi to samo i będzie od razu spokój. On już dodał - rzekomo. Ale nie przestaje o mnie myśleć. Ja nie mogę odwzajemnić jego uczuć. Jest mi okropnie obojętny 2 2
Mar_s 2 226 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Nie odpowiadam za jego myśli, jak złamie regulamin obrażając Ciebie w ewidentny sposób to wtedy mogę zareagować, ale to co do tej pory wypisywał to szczerze mówiąc raczej słaby troll.
GordonLameman 8 474 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Widać, że mu miłość w życiu brakuje. Ale ode mnie jej nie dostanie Smutne
cichy45 607 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Macie rację. Tusk nigdy nie popierał projektów ekologicznych unii europejskiej. Zawsze był przeciw, tak samo jak zawsze obniżał podatki i nigdy nie złamał danej obietnicy
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Nie wiem jak w obecnej sytuacji można popierać koalicję. Robią wszystko, żeby przegrać wybory, oddać władzę pis-konfie i pozwolić postawić Polskę w jednym szeregu z węgrami. Nie mówiąc już o tym jak ich przemagluje ziobrowska prokuratura. Zamiast zakasać rękawy wystawili do wyborów nijakiego rafałka i cieszą się w social mediach, że w szkołach będzie jedna godzina religii. Może jakby w sondażach spadli I mieli 20% to by spróbowali się ogarnąć. 1
cichy45 607 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Problem ze współczesną "klasą" polityczną typu pis czy po jest taki, że to są bezideowcy. Oni nie są od realizacji tego co jest dobre, lub co uważają za dobre, a są od politykowania, decydowania o mokrości wody i raz na jakiś czas zaszkodzenia swojemu krajowi na zlecenie kogoś z zewnątrz, czy to poprzez lobbing międzynarodowego kapitału czy po prostu za poklepanie po plecach jak nasz król europy. Dopóki rządzić będą bezideowcy to będzie dokładnie tak jak od 1989 roku, polityka ciepłej wody w kranie. Ten sam problem z resztą toczy niemcy, u nich też jest polityka ciepłej wody i władza partii starych ludzi którzy tylko chcą spokojnie dociągnąć na emeryturze do grobu. Dlatego panuje tam niemoc jakichkolwiek radykalnych zmian. Edytowane 22 Stycznia przez cichy45 1
hubio 1 175 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia @cichy45 a jakich dokładnie radykalnych zmian oczekujesz od władzy?
cichy45 607 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 6 minut temu, hubio napisał(a): a jakich dokładnie radykalnych zmian oczekujesz od władzy? Ja bym chciał choćby taką pierdołę jak brak podatku od zysków kapitałowych. Skoro już raz na dane środki zapracowałem i je inwestuję ponosząc ryzyko, to zarobek z tego nie powinien być ponownie opodatkowany. No, to jeden z takich najmniej radykalnych pomysłów
crush 3 575 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Różne suby na Redditcie postanowiły zakazać linkowania do Twittera w ramach zmniejszenia ruchu autyście. Generalnie świetnie się teraz czyta te różne suby. Płacz, jęk, panika, ból dupy. Planowanie wyjazdu albo skakania na bungee z liną na szyi. Generalnie beczka śmiechu. 1 1
Szambo 641 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 7 godzin temu, cichy45 napisał(a): Ja bym chciał choćby taką pierdołę jak brak podatku od zysków kapitałowych. Skoro już raz na dane środki zapracowałem i je inwestuję ponosząc ryzyko, to zarobek z tego nie powinien być ponownie opodatkowany. No, to jeden z takich najmniej radykalnych pomysłów Tak... zawsze mnie to denerwuje, że pożyczyłem Państwu pieniądze, kupiłem Obligacje, a te gnojki mnie jeszcze na to kroją 19%. Zresztą jak weźmie się całość funkcjonowania Państwa to jest bardzo źle. Nie będę już wracał do tego Rynku Nieruchomości, bo raczej w mniejszości jestem sądząc, że jest z nim coś nie tak, ale tylko napomknę, że: Flipper skupujący mieszkania i sprzedający je z zyskiem 200k płaci mniejsze podatki za to niż etatowiec, który musiał na to mieszkanie wziąć kredyt. 1
Klakier1984 727 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 8 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): Nie wiem jak w obecnej sytuacji można popierać koalicję. Robią wszystko, żeby przegrać wybory, oddać władzę pis-konfie i pozwolić postawić Polskę w jednym szeregu z węgrami. Nie mówiąc już o tym jak ich przemagluje ziobrowska prokuratura. Zamiast zakasać rękawy wystawili do wyborów nijakiego rafałka i cieszą się w social mediach, że w szkołach będzie jedna godzina religii. Może jakby w sondażach spadli I mieli 20% to by spróbowali się ogarnąć. W koalicji chyba się nie nauczą, że żeby wygrać wybory (prezydenckie zwłaszcza) trzeba zagrać pod szerszą publikę, a nie pod margines. Mają w Stanach najlepszych przykład jak się to robi... Tymczasem propo Trumpa - kończą z wyrównywaniem szans, ponoć znów zaczną się liczyć kompetencje https://wyborcza.pl/7,75399,31635411,usa-pracownicy-agencji-federalnych-zajmujacy-sie-wyrownywaniem.html Edytowane 23 Stycznia przez Klakier1984 3
Szambo 641 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Koalicja miała 8 lat na przygotowanie się do Rządzenia. A to co dzieje się od ponad roku budzi tylko politowanie. Ludzie się spieli, dali im zwycięstwo... a teraz przegrają nawet z jakimś No Name Rocky Pompką Nawrockim. 3
trepek 1 361 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 12 godzin temu, adashi napisał(a): Zaciekawiło mnie to, bo poród to nie jest jakaś wybitnie skomplikowana procedura. Poród w polskich warunkach: - 3-4 dni w szpitalu, - koszt dwóch położnych, do tego wymagany dyżur anestezjologa oraz lekarza od CC (w razie komplikacji muszą być obecni podczas porodu, nawet jak kobieta rodzi siłami natury bo zawsze jest zagrożenie odklejania się łożyska a wtedy na cito robi się CC, ok 5 minut od zdarzenia dziecko jest wyjęte), - oksytocyna, znieczulenie + inne wymagane rzeczy, - amortyzacja sprzętu koniecznego do porodu (łóżka, inkubator, sprzęty do badania słuchu itd). No zbiera się, nawet w polskich warunkach jest wiele składowych, za które trzeba zapłacić. A i tak pewnie nie wymieniłem wszystkiego.
Gość Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 3 minuty temu, Szambo napisał(a): Koalicja miała 8 lat na przygotowanie się do Rządzenia. A to co dzieje się od ponad roku budzi tylko politowanie. Ludzie się spieli, dali im zwycięstwo... a teraz przegrają nawet z jakimś No Name Rocky Pompką Nawrockim. Wyszli z założenia, że ludzie są zmęczeni PiSem to wszystko łykną.
trepek 1 361 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 10 godzin temu, Digger napisał(a): Wyborcy pisokonfederacji szybciutko zapomnieli że to PIS popierał i nawet brał udział w tworzeniu zielonego ładu. Nie w szczepionkę! 10 godzin temu, sabaru128 napisał(a): Kolejny podatek tym razem na towary Chin. Bardzo dobrze. 8 godzin temu, cichy45 napisał(a): Ja bym chciał choćby taką pierdołę jak brak podatku od zysków kapitałowych. Niech zaczną od podatku Belki. To najprostsze do wprowadzenia. BTW. Jak sprawa na Ukrainie? Trump wprowadził już ten pokój? Czy mam nie kopać leżącego?
Kris194 4 720 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 15 godzin temu, Winter napisał(a): Tu nie chodzi tylko o same koszty. Problem z OZE jest głównie taki, że nie jest to źródło stabilne. Nie możesz oprzeć tak dużej gospodarki, jak niemiecka na słoneczku i wiatraczkach, bo nie wiesz czy jutro będzie słonecznie lub czy będzie wiało. W grudniu mieli ponownie problemy z tego powodu i musieli importować na potęgę. Wymieniłem też atom, który kompletnie pominąłeś w swojej wypowiedzi. Dlaczego Francja jakoś nie płacze z powodu ETS?
GordonLameman 8 474 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 9 godzin temu, cichy45 napisał(a): Ja bym chciał choćby taką pierdołę jak brak podatku od zysków kapitałowych. Skoro już raz na dane środki zapracowałem i je inwestuję ponosząc ryzyko, to zarobek z tego nie powinien być ponownie opodatkowany. No, to jeden z takich najmniej radykalnych pomysłów Godzinę temu, Szambo napisał(a): Tak... zawsze mnie to denerwuje, że pożyczyłem Państwu pieniądze, kupiłem Obligacje, a te gnojki mnie jeszcze na to kroją 19%. Zresztą jak weźmie się całość funkcjonowania Państwa to jest bardzo źle. Nie będę już wracał do tego Rynku Nieruchomości, bo raczej w mniejszości jestem sądząc, że jest z nim coś nie tak, ale tylko napomknę, że: Flipper skupujący mieszkania i sprzedający je z zyskiem 200k płaci mniejsze podatki za to niż etatowiec, który musiał na to mieszkanie wziąć kredyt. Tu trzeba inaczej - ttrzeba zmniejszyć (radykalnie) opodatkowanie pracy, a zwiększyć opodatkowanie kapitału. Dzięki temu można spodziewać się większej ilości inwestycji, a biedni nie będą ponosić większych obciążeń podatkowych niż bogaci. Co do flippera - o ile dobrze kojarzę to płaci normalne 19% podatku od flipu. Problemem może być to co wrzuca jako "koszt", ale tutaj opodatkowanie jest normalne. Nienormalny jest ryczałt 8% od najmu 45 minut temu, Szambo napisał(a): Koalicja miała 8 lat na przygotowanie się do Rządzenia. A to co dzieje się od ponad roku budzi tylko politowanie. Ludzie się spieli, dali im zwycięstwo... a teraz przegrają nawet z jakimś No Name Rocky Pompką Nawrockim. Koalicja Obywatelska jest przede wszystkim niekompetentna 3
Szambo 641 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Co do flippera - o ile dobrze kojarzę to płaci normalne 19% podatku od flipu. Problemem może być to co wrzuca jako "koszt", ale tutaj opodatkowanie jest normalne. Nienormalny jest ryczałt 8% od najmu Flipper co ma łeb na karku to robi flipa na spółkę i wystawia między spółką a sobą na ryczałcie fakturki. I cyk myk z 19% robi się nawet mniej niż 9% Wszystko legalnie. Jestem ciekawe co KSeF od 2026 zmieni w tym przypadku. Podejrzewam, że jak zwykle dopierdzielą się głownie do Zbyszka co Kwiatki na Bazarku sprzedaje. Edytowane 23 Stycznia przez Szambo
Rekomendowane odpowiedzi