Camis 5 885 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Brawo TVP, protokół Bronek 2.0 odpalony: 2
kubikolos 1 324 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia spokojnie spokojnie, na pewno nastepnym razem wyciagna wnioski i to juz bedzie dobra koalicja, ostatnia prosta przed nami XD 10 godzin temu, Kamiyanx napisał(a): Obecne to nawet dwóch lat nie mają, więc bez przesady. Też trudno mi wskazać coś tak bardzo nieudacznego w porównaniu do 8-letniej patologii, która była wcześniej. widac ze do fanow dotrze dopiero jak bedzie za pozno XD 1
Kamiyanx 1 244 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, Camis napisał(a): A w poparciu stracili tyle co PIS w 6-7 lat... I na dzień dzisiejszy przestali by rządzić. A prawie zawsze jest tak że pierwsze lata rządzący mają "premie'. Zapominasz o kontekście, który niestety jest tutaj istotny. Dotyczy on też innych krajów, jak Niemcy, Francja czy USA. Ogólnie demokratycznych. 1) PiS przejął władzę w czasach prosperity, przed Covid, przed inflacją, przed kryzysem energetyczno-klimatycznym. Mogli bez problemu pompować kasę w rozdawnictwo, a czynnik inflacyjny zawsze jest opóźniony. Tutaj rząd de facto ma od początku pod górę i musi liczyć każdą wydaną złotówkę. W efekcie i tak będzie coraz drożej przy obecnym otoczeniu, gdzie ceny prądu są wysokie, a Trump rzuca cłami na prawo i lewo. Mamy też spuściznę po rządach PiS, czyli zamykające się faby i przejście z rynku pracownika do rynku pracodawcy. Mieszkania do góry wywaliło globalnie. Wymiar sprawiedliwości rozwalony do zera. Krótko mówiąc, jest KUPA różnych problemów, na które niekoniecznie mają wpływ albo nie da się ich rozwiązać w krótkim czasie. Niskie notowania rządu wcale nie dziwią. Zresztą dokładnie ten sam problem mieli Demokraci w USA w 2020. A to nie jedyny problem. 2) Jeszcze jest kwestia słabości demokracji w dzisiejszym świecie. Ładnie to nam pokazuje wygrana Trumpa, 20% dla AFD w Niemczech czy unieważnione wybory w Rumunii. Ot, jak masz trochę pieniędzy, to za pośrednictwem mediów społecznościowych względnie łatwo jest siać propagandę. I to nie jest wcale tylko kwestia rzecznika rządu lol. Bardziej tego, że paradoksalnie demokracja jako taka jest w odwrocie przez rozwój technologii. Mamy teraz mnóstwo metod ogłupiania ludzi łącznie z użyciem AI. Większość i tak czyta tylko nagłówki. A że szurskie teorie i proste rozwiązania trudnych problemów dobrze się sprzedają? Że współcześnie szczucie działa (np. wojna płci)? No to lecimy na 100%. 3) Ogólnie jest też kwestia takiej nowej prawicowej fali i powrotu filozofii "chłopskiego rozumu". Widać to np. po popularności Stanowskiego, który jest nikim więcej jak trybunem ludowym pokroju Andrzeja Leppera. No i te nurty są przeważnie z takimi skłonnościami do dyktatury. Ogólnie myślę, że w latach 30 powrócimy do rządów autorytarnych/dyktatorskich w Europie. 53 minuty temu, Szambo napisał(a): Skoro jemu nie zależy to czemu ma zależeć milionom obywateli, którzy dostają już drgawek od plebiscytu na "mniejsze zło"? Bo pewnie większość sobie po prostu nie zdaje sprawy, co Nawrocki może zrobić i jakiego typu jest to człowiek. Mniejsze zło to pryszcz, bo może dojść nawet do polaryzacji armii. Bardzo niebezpieczne w obecnej sytuacji Europy. Dudek przedstawiał już co najmniej kilka scenariuszy z Nawrockim. Będzie zdziwienie jak przy Trumpie, że jednak robi wszystko to, co zapowiadał XD Edytowane 17 Kwietnia przez Kamiyanx 1
MaxaM 1 658 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Nie oglądałem, ale ponoć wyjątkowo dobrze wypadł. Zwróćcie uwagę na ilość wyświetleń po tak krótkim czasie. Dzisiaj kanał Zero jest tymczasowo takim JoeRoganem. Trzaskowski dużo straci jeśli tam nie wystąpi, a raczej na pewno nie wystąpi tak jak Kamala. Edytowane 17 Kwietnia przez MaxaM
kubikolos 1 324 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Cytat Sąd Najwyższy Wielkiej Brytani uznał, że kobiety transseksualne NIE są kobietami By być kobietą w świetle prawa trzeba się nią urodzić - orzekł https://www.dailyrecord.co.uk/news/scottish-news/uk-supreme-court-backs-biological-35063518 BREAKING NEWS ale musi styki palic XD 1
Kamiyanx 1 244 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 3 minuty temu, MaxaM napisał(a): Trzaskowski dużo straci jeśli tam nie wystąpi, a raczej na pewno nie wystąpi tak jak Kamala. Wydaje mi się, że jednak więcej straci na wystąpieniu. Na pewno dostałby tam orkę, skoro to kanał antyrządowy
VRman 2 635 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 15 minut temu, MaxaM napisał(a): Nie oglądałem, ale ponoć wyjątkowo dobrze wypadł. [tu był wywiad Nawrockiego u Stanowskiego] Zwróćcie uwagę na ilość wyświetleń po tak krótkim czasie. Dzisiaj kanał Zero jest tymczasowo takim JoeRoganem. Trzaskowski dużo straci jeśli tam nie wystąpi, a raczej na pewno nie wystąpi tak jak Kamala. A jak miał wypaść? Chyba wiadomo komu sprzyja Kanał Zero. Może nie mu najbardziej, ale Mencen, Braun, Nawrocki to oczywiste cele do promowania. Nie dałem rady oglądać tego fałszywego ryja dłużej niż 5 minut (i tak o 4 minuty dłużej niż daję radę oglądać fałszywy ryj Czaszkoskiego), ale obejrzałem z połowę wywiadu Rogana z Trumpem i od początku spodziewałem się tego samego - promocji, a nie żadnego prawdziwego, "ostrego" wywiadu. Stanowski coś tam czasem próbuje niby "ostrzej" ale z uśmiechem i chwilkę, żeby nie zakłócić ogólnego "flow". edit: Prośba, jak coś dotyczy ruskich wpływów gdziekolwiek to wrzucajcie też do wątka o wojnie rusko-ukraińskiej, bo do politycznego wiele osób nie wchodzi lub (jak ja) zagląda sporadycznie) Edytowane 17 Kwietnia przez VRman
Camis 5 885 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 11 minut temu, MaxaM napisał(a): Zwróćcie uwagę na ilość wyświetleń po tak krótkim czasie. Kretyni już przegrali Edytowane 17 Kwietnia przez Camis
kubikolos 1 324 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia ludzie oburzeni jakimis kanalem zero a tu sobie glowna partia w kraju wykupuje dziennikarza w telewizji publicznej XD clown world
krukkpl 221 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 2 minuty temu, Camis napisał(a): Kretyni już przegrali True... No ale co powiedzieć jak oni sobie nie chcą "rąk pobrudzić". Jak komuś zależy to się idzie w paszczę lwa, a nie... Szkoda komentować. 1
MaxaM 1 658 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 15 minut temu, VRman napisał(a): A jak miał wypaść? Chyba wiadomo komu sprzyja Kanał Zero. Może nie mu najbardziej, ale Mencen, Braun, Nawrocki to oczywiste cele do promowania. Nie dałem rady oglądać tego fałszywego ryja dłużej niż 5 minut (i tak o 4 minuty dłużej niż daję radę oglądać fałszywy ryj Czaszkoskiego), ale obejrzałem z połowę wywiadu Rogana z Trumpem i od początku spodziewałem się tego samego - promocji, a nie żadnego prawdziwego, "ostrego" wywiadu. Stanowski coś tam czasem próbuje niby "ostrzej" ale z uśmiechem i chwilkę, żeby nie zakłócić ogólnego "flow". W obecnym świecie głosów nie zdobywa się merytorycznymi wywiadami. Zdobywa się promocją, wygadaniem, populizmem i fejkowymi informacjami czy chociażby po prostu 'pokazywaniem się'. Tu Nawrocki zyskał, tak jak Trump zyskał u Rogana. Edytowane 17 Kwietnia przez MaxaM 2
Spl97 1 291 Opublikowano 17 Kwietnia Autor Opublikowano 17 Kwietnia 24 minuty temu, Kamiyanx napisał(a): Bo pewnie większość sobie po prostu nie zdaje sprawy, co Nawrocki może zrobić i jakiego typu jest to człowiek. Mniejsze zło to pryszcz, bo może dojść nawet do polaryzacji armii. Bardzo niebezpieczne w obecnej sytuacji Europy. Dudek przedstawiał już co najmniej kilka scenariuszy z Nawrockim. Będzie zdziwienie jak przy Trumpie, że jednak robi wszystko to, co zapowiadał XD Dokładnie, Dudek, który dotychczas wielokrotnie przedstawiał stanowisko zgodne z retoryką PiS-owską, od dłuższego czasu ostrzega przed Nawrockim. A jak taki człowiek ostrzega, to jest ewidentnie coś na rzeczy i tak jak Ty piszesz, ludzie nie zdają sobie z tego faktu sprawy. Trzeba tych, którzy zamierzają głosować na Nawrockiego w obu turach po prostu przegłosować. Żeby zapobiec tej katastrofie, która może się ziścić.
Szambo 641 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 2 minuty temu, Spl97 napisał(a): Trzeba tych, którzy zamierzają głosować na Nawrockiego w obu turach po prostu przegłosować. Żeby zapobiec tej katastrofie, która może się ziścić. No patrz... Ty się starasz, żeby nakłonić ludzi, żeby głosowali na Trzaskowskiego, a sam Sztab Trzaskowskiego i sam Trzaskowski nakłaniają, żeby na nich nie głosować. Co za ironia.
Klakier1984 726 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 1 godzinę temu, Spl97 napisał(a): Oraz odsyłać ustawy do TK. Reszta funkcji Prezydenta RP jest czysto reprezentacyjna. Co z inicjatywą ustawodawczą ?? Może robić różne "wrzuty" i obnażać tym hipokryzję parlamentarzystów.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 1 minutę temu, Klakier1984 napisał(a): Co z inicjatywą ustawodawczą ?? Może robić różne "wrzuty" i obnażać tym hipokryzję parlamentarzystów. Niby jak?
Spl97 1 291 Opublikowano 17 Kwietnia Autor Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Dość dobrze wypadł, bo robisz dobrze PiS-owi od kilku lat. A wcześniej zaorałeś Mentzena po to, żeby nie rosnął w sondażach i przestał zagrażać Nawrockiemu o drugie miejsce, skutkującym wejściem do II tury wraz z Trzaskowskim. Taką misję dostałeś od PiS-u i Kaczyńskiego i ją doskonale wypełniłeś. Edytowane 17 Kwietnia przez Spl97 4
Klakier1984 726 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) @GordonLameman Mógłby np złożyć projekt ustawy o zrównaniu wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn. Potem niezależnie od jego losów zawsze mógłby z czystym sumieniem mówić jest za równouprawnieniem Edytowane 17 Kwietnia przez Klakier1984
GordonLameman 8 432 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 3 minuty temu, Klakier1984 napisał(a): @GordonLameman Mógłby np złożyć projekt ustawy o zrównaniu wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn. Potem niezależnie od jego losów zawsze mógłby z czystym sumieniem mówić jest za równouprawnieniem Nawet, jeśli jego partia (PiS) będzie głosować przeciw?
Klakier1984 726 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 51 minut temu, MaxaM napisał(a): Trzaskowski dużo straci jeśli tam nie wystąpi, a raczej na pewno nie wystąpi tak jak Kamala. Rafałek to taka ciepła klucha, wierzy w sondaże, myśli, że wybory wygrają się same- zobaczymy czy się nie przeliczy. 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Nawet, jeśli jego partia (PiS) będzie głosować przeciw? Aaaaa ja pisząc o prezydencie nie miałem na myśli konkretnego kandydata. Zwracam jedynie uwagę, że kto by nim nie był ma możliwość podrzucenia niejednej świni 1
VRman 2 635 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 23 minuty temu, Camis napisał(a): Tymczasem jak użyć prostej szukajki na youtube i kazać szukać w Kanale Zero: Braun - wywiad + dodatkowy filmik promujący z "najlepsze wypowiedzi z debaty" Nawrociki - wywiad + dodatkowy filmik promujący z "najlepsze wypowiedzi"* Mencen - wywiad i... nic Biejat - wywiad i... nic Szczerze mówiąc, myślałem, że Mencenowi też będzie smarował, ale może nie takie są wytyczne. *) tak, na bezczela dali taki tytuł video: PS. Co to są "silniczki"? Edytowane 17 Kwietnia przez VRman
Spl97 1 291 Opublikowano 17 Kwietnia Autor Opublikowano 17 Kwietnia 12 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Aaaaa ja pisząc o prezydencie nie miałem na myśli konkretnego kandydata. Zwracam jedynie uwagę, że kto by nim nie był ma możliwość podrzucenia niejednej świni Żeby mógł ktoś jako Prezydent RP to robić, to musiałby być Prezydentem totalnie ktoś spoza obecnej polskiej sceny politycznej. A na to się nie zanosi przez długie lata.
trepek 1 345 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 31 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Rafałek to taka ciepła klucha, wierzy w sondaże, myśli, że wybory wygrają się same- zobaczymy czy się nie przeliczy. Sikorski byłby zdecydowanie lepszym kandydatem. 5
Kamiyanx 1 244 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 45 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Co z inicjatywą ustawodawczą ?? Może robić różne "wrzuty" i obnażać tym hipokryzję parlamentarzystów. Fikcyjna. Wszystkie funkcje zarządcze są po stronie rządu i parlamentu. Prezydent ma tylko weto. No i ogólnie prezydent ma tylko funkcje do przeszkadzania. Z Nawrockim może być np. tak, że nie podpisze ustawy budżetowej. 56 minut temu, Szambo napisał(a): No patrz... Ty się starasz, żeby nakłonić ludzi, żeby głosowali na Trzaskowskiego, a sam Sztab Trzaskowskiego i sam Trzaskowski nakłaniają, żeby na nich nie głosować. Co za ironia. A ja myślę, że zamiast tak płakać jak faceci na księżniczki na Tinderze, każdy powinien mieć własny rozum. Bo rozpierdziel przy prawicowym prezydencie będzie potężny i stworzy też precedens polaryzacji wojska. Mamy takie realia w Ameryce i Europie, że to już nie są żarty. Teraz, trepek napisał(a): Sikorski byłby zdecydowanie lepszym kandydatem. Niestety nie byłby, bo Lewica nie zagłosuje na niego. Edytowane 17 Kwietnia przez Kamiyanx
Rekomendowane odpowiedzi