Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Element Wojny napisał(a):

A w 1 turze na kogo głosowałeś? 

Może powiem trochę od "tylu". Kiedyś w parlamentarnych głosowałem na konfederacje. Później pojawiło się parę nieciekawych informacji na ich temat i też część z ich postulatów po prostu przestała mi się podobać. Więc w 2023 głosowałem na KO jako mniejsze zło. Zresztą jestem z regionu gdzie głosuję się na KO a PiS uważa za szkodnika. Czyli uściślając,wygląda na to, że konfederacja jak będzie okazja to pójdzie z Kaczyńskim więc odpadają na starcie. Z kolei lewica ma mężczyzn za podludzi a KO jest strasznie nieudolna. Z tego wszystkiego wolę zagłosować na Trzaskowskiego. Cudów nie będzie ale chociaż w miarę stabilnie.

Edytowane przez lokiju
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, michaelius33 napisał(a):

O widzę, że powoli zaczyna do ludzi docierać, że PO to partia 1% i zagranicznych korporacj.

Dokładnie TAK SAMO jak PiS, a szczególnie konfa tylko oni udają, że nie i są dobrymi przebierańcami w szaty narodowe. Nawet na żądanie korpo i przy obopólnej korzyści finansowej załatwili extra 500 000 wiz dla przybyszów z innych kontynentów :) 

Ma ktoś może jakieś badanie sondażowe ile osób, które nie poszło na wybory w I turze pójdzie w II? Bo myślę, że większość z tych odda głos na Trzaska, w tym ja. W I turze wiedziałem, że to plebiscyt, była zła pogoda itp, ale teraz żeby ratować Polskę oczywiście idę. Pytanie ile takich osób będzie. Jeśli z 10% to może uda się zatrzymać przepływy elektoratów z bruna i (śmiechu wartego) mentzena, który najpierw idzie na piwo, fajnie gada z Trzaskiem, żeby potem i tak pochwalić karolka, którego osobiście uważa za o wiele gorszego. Dlatego napisałem śmiechu :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, lokiju napisał(a):

Może powiem trochę od "tylu". Kiedyś w parlamentarnych głosowałem na konfederacje. Później pojawiło się parę nieciekawych informacji na ich temat i też część z ich postulatów po prostu przestała mi się podobać. Więc w 2023 głosowałem na KO jako mniejsze zło. Zresztą jestem z regionu gdzie głosuję się na KO a PiS uważa za szkodnika. Czyli uściślając,wygląda na to, że konfederacja jak będzie okazja to pójdzie z Kaczyńskim więc odpadają na starcie. Z kolei lewica ma mężczyzn za podludzi a KO jest strasznie nieudolna. Z tego wszystkiego wolę zagłosować na Trzaskowskiego. Cudów nie będzie ale chociaż w miarę stabilnie.

Jak się czyta ten temat, to można popaść w depresję. Jest tutaj ktoś kto będzie głosował na Rafała z czystego przekonania, bo to "jego kandydat" ? 

Ps. wrzucam coś co właśnie znalazłem pod X Rafała xD

Spoiler

image.png.94e945263893c17c1d3abd9e9797c03c.png

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

10 lat temu PiS wygrał głosami młodych bo wykreował się na partię antysystemową :boink: Dzięki temu zdobyli władzę jakiej nikt nie miał od czasów PRL. Kiedy przegrali na własne życzenie w 2023 wzięli się ostro do roboty, stworzyli niemal od podstaw połowę własnych mediów. I to dzisiaj procentuje. Ponownie kreują się z pomocą obecnego rządu na ofiarę. Co zrobił obecny rząd? No właśnie... Wybory trzeba chcieć wygrać a nie liczyć że jakoś to będzie. Kolejny raz z rzędu. Więc już tak nie narzekajcie że ludzi głosują jak głosują bo to są wybory między dżumą a cholerą.

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, divton napisał(a):

Co zrobił obecny rząd? No właśnie... Wybory trzeba chcieć wygrać a nie liczyć że jakoś to będzie.

No właśnie. Czyli nigdy nie wrócimy do jakiejkolwiek merytoryki?

Opublikowano

DLA WYBORCÓW KONFEDERACJI:

Były kandydat Konfederacji na prezydenta na kanale na YouTube Rymanowski Live został zapytany przez prowadzącego, czy oznacza to, że zagłosuje na Karola Nawrockiego.

- Tego nie powiedziałem - odparł Mentzen. - Gdybym chciał to powiedzieć, to bym to powiedział - dodał.

https://wiadomosci.wp.pl/mentzen-protestuje-nie-poparlem-nawrockiego-7162348328831680a

• Like 1
Opublikowano

Czyżbym za chwilę mógł powiedzieć otwarcie Mentzenowi, że miałeś na horyzoncie szansę, jaka się zdarza praktycznie tylko raz w życiu, a jednak jej nie wykorzystasz, bo dałeś się ograć jak wielu takich jak On?

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubio napisał(a):

Wyborcy Konfederacją to oglądają całe materiały, a nie manipulacyjne, krzykliwe artykuliki. ;)

Jedyne co wyciągnął od niego dziennikarz to to, że nie ma powodu by głosować na Rafała oraz nie powiedział czy idzie na wybory, bo byłoby to jednoznaczne z podaniem na kogo odda głos.

Jeszcze lepszy był artykuł, piszący że w myślach zagłosuje na Trzaskowskiego. :E

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

DLA WYBORCÓW KONFEDERACJI:

Były kandydat Konfederacji na prezydenta na kanale na YouTube Rymanowski Live został zapytany przez prowadzącego, czy oznacza to, że zagłosuje na Karola Nawrockiego.

- Tego nie powiedziałem - odparł Mentzen. - Gdybym chciał to powiedzieć, to bym to powiedział - dodał.

https://wiadomosci.wp.pl/mentzen-protestuje-nie-poparlem-nawrockiego-7162348328831680a

Nie poparł? Cały jego ostatni film był o tym, że Nawrocki to jednak lepszy jest dodatkowo sesja zdjęciowa z nim.

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, Spl97 napisał(a):

Czyżbym za chwilę mógł powiedzieć otwarcie Mentzenowi, że miałeś na horyzoncie szansę, jaka się zdarza praktycznie tylko raz w życiu, a jednak jej nie wykorzystasz, bo dałeś się ograć jak wielu takich jak On?

Memcen myśli że jest cwany a skończy tak samo jak wszystkie przystawki Kłamczyńskiego. Miał szanse rozpieprzyć piss i zostać jedyną prawicą na polskiej scenie a dał dupy Nowogrodzkiemu za iluzorycznego ministra finansów. Niskie ambicje.

• Confused 2
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Wyborcy Konfederacją to oglądają całe materiały, a nie manipulacyjne, krzykliwe artykuliki. ;)

Jedyne co wyciągnął od niego dziennikarz to to, że nie ma powodu by głosować na Rafała oraz nie powiedział czy idzie na wybory, bo byłoby to jednoznaczne z podaniem na kogo odda głos.

Jeszcze lepszy był artykuł, piszący, że w myślach zagłosuje na Trzaskowskiego. :E

To jest takie wyciąganie info z tyłka bez kontekstu dla klików. Oglądałem cały ten program, Rymanowski chyba z 10 razy próbował go podejść w tym temacie i się nie dał, ale za to o wiele mocniej pojechał po Rafale niż we własnym materiale na YT. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, Grolshek napisał(a):

Memcen myśli że jest cwany a skończy tak samo jak wszystkie przystawki Kłamczyńskiego. Miał szanse rozpieprzyć piss i zostać jedyną prawicą na polskiej scenie a dał dupy Nowogrodzkiemu za iluzorycznego ministra finansów. Niskie ambicje.

On wewnętrznie jest słaby oraz naiwny, jeszcze do tego daje się pokonać przez narodowców i swoich z NN. Zobacz na te wszystkie Bosaki, Wiplery, Zajączkowskie, Bryłki, Winnickie, Berkowicze itd., oni jemu kopią doły w tej konfie, w imię dopchania za wszelką cenę do koryta wraz z PiS Kaczyńskiego, gdzie doskonale wiadomo, że Kaczyński władzą dzielić nie lubi i takich wykorzysta do własnych korzyści. Im to tylko krótkoterminowo się opłaci, a potem zostaną wypluci.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Ma ktoś może jakieś badanie sondażowe ile osób, które nie poszło na wybory w I turze pójdzie w II? Bo myślę, że większość z tych odda głos na Trzaska, w tym ja. W I turze wiedziałem, że to plebiscyt, była zła pogoda itp, ale teraz żeby ratować Polskę oczywiście idę. Pytanie ile takich osób będzie. Jeśli z 10% to może uda się zatrzymać przepływy elektoratów z bruna i (śmiechu wartego) mentzena,

No masz, już nawet hubio chce mnie ratować razem z resztą Polski. A to dobrodziej.

Tu badanie nie jest potrzebne, aby rozumieć, że trzasku jest bez szans.

• Confused 2
Opublikowano
5 minut temu, Spl97 napisał(a):

On wewnętrznie jest słaby oraz naiwny

To samo można powiedzieć o Trzaskowskim i Nawrockim. Osobiście nie widzę powodu, żeby na niego zagłosować, ale wyróżnia się w Konfederacji i to raczej nie jako słaby oraz naiwny gość. Nie musi iść na kompromis "byle do koryta" bo ma kasę. Gdyby nie słabo popowadzona kampania, kilka kontrowersyjnych wypowiedzi i start Brauna to byłby przed Nawrockim.

• Confused 2
Opublikowano

Panowie,

Wkrótce zapadnie cisza wyborcza, a temat, który przez ostatnie tygodnie budził tyle emocji, zostanie zamknięty. Ponieważ wieczorem planuję dłuższą sesję z Lost Judgment, już teraz pozwolę sobie na krótkie podsumowanie kończące tę kampanię.

Idealni kandydaci nie istnieją. Zawsze wybieramy spośród tego, co dostępne w danym momencie. Dla jednych mój kandydat, dla innych — mniejsze zło. Osobiście nie widzę w żadnym z obu pretendentów osoby, która zasługiwałaby na zaszczytny tytuł Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Zbyt wiele razy oddawałem głos „na mniejsze zło” i tym razem — także ze względu na to, że niemal połowę życia spędziłem za granicą — nie czuję się uprawniony, by decydować o sprawach, które bezpośrednio Was dotyczą. Dlatego tym razem odpuszczam.

Życzę Wam, byście podjęli mądrą decyzję. Życzę, by wygrał kandydat, któremu zaufaliście. Ale przede wszystkim — by ten, kto zwycięży, okazał się godny powierzonego mu mandatu. Bez względu na to, kto obejmie ten urząd, mam nadzieję, że udźwignie odpowiedzialność, jaką niesie za sobą prezydentura.

Nie chcę w tym momencie analizować sylwetek obu kandydatów. Wszyscy mamy swoje zdanie i wiemy, jak wygląda rzeczywistość. Każdy z Was ma własny ogląd sytuacji i dojrzałość, by ocenić ją samodzielnie.

Najważniejsza jest Polska. Kraj piękny, pełen nie tylko ludzi podłych, ale też — a może przede wszystkim — tych wspaniałych. Polska zasługuje na więcej, niż obecnie dostaje. Dziś jesteśmy podzieleni jak nigdy wcześniej. Marzę o tym, by ten, kto wygra, chociaż spróbował zmniejszyć te podziały. To już byłoby coś.

Na koniec — bez względu na wynik — mam nadzieję, że w niedzielny wieczór lub poniedziałkowy poranek spotkamy się tutaj i porozmawiamy. Spokojnie.

Spokojnego wieczoru. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie też Mentzen w ostatnim czasie na plus. Głownie dlatego że nie przeszedł w tryb formowania nowego przyszłego rządu już teraz wraz z PiSem. Jakiś czas temu Czarnek powiedział, że już są praktycznie dogadani z Konfederacja. Najwyraźniej nie kłamał. 

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1