crush 3 575 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 2 minuty temu, aerial napisał(a): Jeszcze tu zapanuje Budapeszt I to wszystko rękami KO. Obiema lewymi rękami. 1
Keyser_Soze 69 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca A jak mowa o szczelności systemu, to raczej pis rozpoczął wojnę z mafiami vatowskimi 2 1
crush 3 575 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a): @aerial Akurat ta kampania pokazała, że tradycyjne media już się nie liczą. Narracja Youtube, Tiktok, FB. Gdzie również zdominowała prawica.
aerial 215 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca (edytowane) 2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a): @aerial Akurat ta kampania pokazała, że tradycyjne media już się nie liczą. Narracja Youtube, Tiktok, FB. Zbyt radykalny wniosek wyciągasz, beton trzeba podlewać, starych jest i będzie więcej z racji na demografię. Media o których mówisz zyskały na znaczeniu i przy tak bliskim wyniki zapewne zdecydowały, ale ciągle jest potrzebna ta baza w postaci telewizji dla reszty elektoratu. w internecie w innych krajach też króluje prawica, to jest bardziej złożony problem, centro-lewicy bardzo trudno przebić się w internecie Edytowane 2 Czerwca przez aerial 1
crush 3 575 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 1 minutę temu, Keyser_Soze napisał(a): Państwo nie może zbankrutować Teoretycznie. Praktycznie jak zrobisz sobie Zimbabwe to to jest wegetacja, a nie istnienie.
huudyy 2 844 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 2 minuty temu, Keyser_Soze napisał(a): Państwo nie może zbankrutować, oczywiście może wywołać chorą inflację ciężko nie nazwać Zimbabwe bankrutem
kubikolos 1 327 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a): @aerial Akurat ta kampania pokazała, że tradycyjne media już się nie liczą. Narracja Youtube, Tiktok, FB. bzdura, oczywiscie ze sie licza, kwestia do jakiej grupy wyborcow chcesz dotrzec po prostu mamy farta ze zabetonowani w starszym wieku rowno sie podzielili i zdecydowali mlodzi ludzie, nastepnym razem moga wybrac emeryci
huudyy 2 844 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca (edytowane) Teraz, crush napisał(a): Teoretycznie. Praktycznie jak zrobisz sobie Zimbabwe to to jest wegetacja, a nie istnienie. wow, czasem się zgadzamy < 3 Tymczasem na Ukrainie kolejna tura rozmów: https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rozpoczely-sie-rozmowy-o-pokoju-w-ukrainie-kijow-wydal-komunikat/klnvx3l?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg Edytowane 2 Czerwca przez huudyy
LeBomB 2 055 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 16 minut temu, Kadajo napisał(a): Do wieczora to temat się zamknie i z głowy Wystarczy zamknąć na kilka dni, aż emocje opadną. 12 minut temu, Umpero napisał(a): Na razie się spotkałem tutaj z pogardą wyborców Trzaskowskiego do tych co głosowali na drugą stronę. Tak Ci trudno zrozumieć, że: 1. ci co mieli wywrócić stolik weszli bez wazeliny w układ i głosowanie w stylu byle nie Trzaskowski przyczyniając się tym samym do wygranej Nawrockiego? Jak nie chcieli być tak utożsamiani, mogli nie iść, albo oddać głos nieważny (choć tych i tak było o ponad 104 tysiące więcej niż w pierwszej turze). 2. komuś w głowie się może nie mieścić, jak tak doświadczony historycznie kraj może dalej wybierać opcje polityczne nie dążące do ugody międzynarodowej a do izolacji w imię tożsamości, bo tak niektórzy odbierają prawicowe, szczególnie skrajnie prawicowe poglądy? 3. że ulewa się już po co najmniej 15 latach przepychanek i wciskania wszystkich w jeden z dwóch obozów? Dwie mocno okopane grupy z przydupasami, które na wzajem obrzucają się gównem - tak to wygląda. Jak ktoś jest centrowy, to po prostu patrzy na to już z politowaniem, dezorientacją i załamaniem. Tak samo ludzie muszą pojąć, że demokracja ma swoje wady i zalety. Dla mnie np. wadą jest to, że jak będziemy szli w stronę idiokracji (taki film był, polecam niby komedia, a też twierdzę że jednak coraz bardziej dokument) to wtedy wraz ze spadkiem jakości społeczeństwa pod względem intelektualnym, będzie spadała jakość władzy. Demokracja nie ma mechanizmów zabezpieczających przed kreowaniem społeczeństwa. Jak masz władzę to zmiany np. systemu edukacji plus indoktrynacja i propaganda prowadzą właśnie do kreowania odpowiednich poglądów w społeczeństwie. Próbka była ze skrajną lewicą w USA czy w kilku innych krajach, próbka była też ze skrajną prawicą i nacjonalistami już niejednokrotnie na świecie w różnych okresach historycznych, gdzie demokracja sprawiła, że system przerodził się w totalitaryzm czy dyktaturę. Dlatego jak pisałem, skrajności są po prostu złe i te skrajności się tutaj ścierają w tym momencie.
eNeSik 203 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 2 minuty temu, huudyy napisał(a): Przedawnienia chyba nie muszę tłumaczyć jak działa? Sam się przyznał do ustawek, więc o to nie ma jak go sądzić, ale nazywać gangusem, kibolem, albo kolegą gangusów czy neonazistów JAK NAJBARDZIEJ. Czemu w ogóle nie odniosłeś się do Pana Horodki i całej imby o Westerplatte? Nie odnosze sie do rzeczy o ktorych nie mam pojecia i nie interesuja mnie w ogole. Tak samo jak sprawa NAwrockiego. Jedynie zaciekawila mnie z tego wzgledu, ze chwila pojawialy sie nowe "zarzuty", nowe media spolecznosciowe byly zas.ane tym czyms. Nie mozna bylo nic normalnie przejrzec bez tych informacji Wiec z ciekawosci szukalem - co to za czlowiek na ktorego co chwila wychodzą "nowe kwity" Wiec widze - sytuacja z mieszkaniem ktora nie jest czarno-biala, zazycie snusa i okrzykniecie "cpunem", pobil sie w jakies ustawce (o ile to prawda), nic nikomu sie nie stalo, nikt nie dostal zarzutow, rzekome sutenerstwo i bycie "gangusem" na podstawie oswiadczenia ... Muranskiego. Gdzies mi sie jeszcze przewinela informacja, ze os. z ktora mial byc powiazany Nawrocki czy dla niego pracowac - mial wowczas 16 lat (o ile rowniez to prawda). Aha, no tak, dalej nie trzeba szukac Ale mam nadzieje, ze ta nagonka nie miala celow politycznych. Jestem swiecie przekonany, ze te sprawy sie wyjasnia a osoby rzucajace tak powazne oskarzenia - doprowadza ta sprawe do konca. Prawda? PRAWDA? 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 3 minuty temu, huudyy napisał(a): To samo zdjęcia z wielkim Bu - chcesz mi powiedzieć, że pan Bu nie przetrzymywał kobiety przykutej do kaloryfera przez tydzień, za co był skazany, więc chyba też można nazwać go kolegą bandytów? Tez jestem kolega bandytow. Mam zdjecie z czasow mlodosci z jednym takim panem (stoimy obok siebie i usmiechamy sie do kamery), a on niecaly miesiac po zrobieniu tego zdjecia zostal zlapany przez policje za handel twardymi narkotykami i skazany na ladnych pare lat. Czy mam sie gdzies zglosic do odbycia kary?
Keller 727 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca (edytowane) 19 minut temu, eNeSik napisał(a): nie zlamal prawa Nie tylko łamanie prawa się liczy w życiu, również poglądy i wartości, do czego nakłaniasz i co proponujesz. 19 minut temu, eNeSik napisał(a): Wiele epytetow pojawilo sie tez na skutek oswiadczenia jakiegos typa od freak fightow ktory sam nie ma krysztalowej przeszlosci i traktowany jest jak czlowiek-mem Tylko jeden, reszta w 100% przyznana przez samego Nawrockiego że tak było i jeszcze dumny. Czyli promuje co inni Polacy mają robić - być jak on. No brawo. Autorytet. 7 minut temu, eNeSik napisał(a): Myslisz, ze Twoja ukochana lewa strona jest krysztalowa? Nie ma to jak też kaleczyć własną logikę, że do Nawrockiego to są zarzuty z dupy, ale zarzut typu "a u lewaków na pewno coś było a nie wyszło" jest tak 100x bardziej z dupy. Edytowane 2 Czerwca przez Keller
kubikolos 1 327 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 1 minutę temu, LeBomB napisał(a): Jak nie chcieli być tak utożsamiani, mogli nie iść, albo oddać głos nieważny (choć tych i tak było o ponad 104 tysiące więcej niż w pierwszej turze). a moze ty mogles nie isc i nie glosowac? 2 tura to fatalny wybor i kogo by nie wybrali to nie ich wina ze dostali tak fatalne mniejsze zla w 1 turze pokazali ze potrafia glosowac na innych kandydatow poza betonem ktory i tak zrobil duze wyniki dla trzaska i nawrockiego
Keyser_Soze 69 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 2 minuty temu, huudyy napisał(a): ciężko nie nazwać Zimbabwe bankrutem oh cmon argumenty ad'africa darujcie sobie Te państwa są upadłe, bo aparat państwowy był za słaby.
kalderon 1 091 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 28 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a): Tak? Ano w sumie racja. To nie pis m.in wybudowal przeciez mur na granicy wg Trzaskowskiego PiS wybudował popierdółkę którą można było w chwilę przeciąć brzeszczotem za 2 zł, Niemcy na granicy z nami wyłapywali więcej ludzi niż my na granicy z Białorusią. Jednocześnie chwalenie się brutalizmem, pushbackami, ataki na organizacje humanitarne itp. To była propagandowa farsa, a nie skuteczne hamowanie nielegalnej imigracji. 1
Crew 900 1 000 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca (edytowane) 7 minut temu, Keyser_Soze napisał(a): A jak mowa o szczelności systemu, to raczej pis rozpoczął wojnę z mafiami vatowskimi Mafie vatowskie to oni stworzyli u siebie w ministerstwie finansów. Edytowane 2 Czerwca przez Crew 900 1
eNeSik 203 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 6 minut temu, huudyy napisał(a): wzięcie udziału w ustawce do której się przyznało nie było złamaniem prawa? To że sprawa się przedawniła, nie oznacza, że prawo nie było złamane. To samo zdjęcia z wielkim Bu - chcesz mi powiedzieć, że pan Bu nie przetrzymywał kobiety przykutej do kaloryfera przez tydzień, za co był skazany, więc chyba też można nazwać go kolegą bandytów? Moze i zlamal prawo ale przedawnione to przedawnione. Myslisz, ze Twoja ukochana lewa strona jest krysztalowa? Nie ma nic na sumieniu co sie przedawnilo lub nie wyszlo na jaw? A co do zdjecia - to nadal zdjecie. Wykonane pewnie w innym czasie i miejscu. Czego dowodzi? Ma zdjecie to od razu kolega i popiera czyny? Pragne przypomniec o Trzaskowskim i zdjeciu z pewnym panem ktory nie do konca mial zdrowe podejscie do dzieci
huudyy 2 844 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca (edytowane) 5 minut temu, eNeSik napisał(a): Wiec widze - sytuacja z mieszkaniem ktora nie jest czarno-biala Ja to widzę tak, że to jest nie do obronienia, jeśli Pan Jerzy musiał siedzieć w DPSie, a MY JAKO PODATNICY NA NIEGO ŁOŻYMY (mimo zapewnienia notarialnego o opiece dożywotniej) 5 minut temu, eNeSik napisał(a): zazycie snusa i okrzykniecie "cpunem" ludzie w Polsce nie mają pojęcia co to jest, snus z tytoniem jest zresztą nielegalny u nas. 5 minut temu, eNeSik napisał(a): pobil sie w jakies ustawce (o ile to prawda), nic nikomu sie nie stalo w ustawce, nikomu nic się nie stało? Oni mieli ustawkę na szachy czy bierki? 5 minut temu, eNeSik napisał(a): zekome sutenerstwo i bycie "gangusem" na podstawie oswiadczenia ... Muranskiego. Gdzies mi sie jeszcze przewinela informacja, ze os. z ktora mial byc powiazany Nawrocki czy dla niego pracowac - mial wowczas 16 lat (o ile rowniez to prawda). Aha, no tak, dalej nie trzeba szukac temat Murańskiego przeminę, bo to wstyd powoływac się na kogoś takiego. ALE W DALSZYM CIĄGU NIE ODPOWIEDZIAŁEŚ MI, CZEMU PREZES IPN MUSIAŁ RĘCZYĆ ZA NEONAZISTĘ! Teraz, eNeSik napisał(a): Moze i zlamal prawo ale przedawnione to przedawnione. Myslisz, ze Twoja ukochana lewa strona jest krysztalowa? Nie ma nic na sumieniu co sie przedawnilo lub nie wyszlo na jaw? PiS miał 8 lat, cały aparat państwowy, legalny i nielegalny, nikogo* praktycznie nie skazali. Skoro przez tyle lat nic nie zrobili, to chyba jednak są czystsi niż sugerujesz. Edytowane 2 Czerwca przez huudyy
musichunter1x 1 315 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca (edytowane) 13 minut temu, huudyy napisał(a): wzięcie udziału w ustawce do której się przyznało nie było złamaniem prawa? Łamaniem prawa jest nawet prowadzenie dziecka za rękę po chodniku, za co grozi do 5 tys zł grzywny. Chyba że w końcu zmienili martwy przepis. Dalej jego sposób udziału w ustawce to wyobrażenia, a wątpię by bokser latał tam z nożem. Ale skoro już "ścigamy" ludzi za sprawy przedawnione, to może warto ścignąć postkomunistów, którzy doprowadzali do śmierci ludzi. Krętactwo jego sztabu w kwestii mieszkania nie pomogło i sam wątpię w same dobroduszne zamiary. Pewnie chciał pomóc mu w taki sposób, by na tym zyskać. Z tego co słyszałem, to układa mi się historia "alkoholika sąsiada", który był w kiepskim momencie życia i mógł stracić mieszkanie, do którego wykupu dużo nie brakowało. Dogadali się, że za pomoc w utrzymaniu, będzie miał te mieszkanie dla siebie, a spisali to na kolanie, bez dobrego notariusza, tylko jakiś pierwszy z brzegu. Na dodatek trzeba było domknąć sprawę lub coś, gdy staruszek był akurat w areszcie za coś. Więc było to takie "help with benefits"... Ale między sobą to zgodnie ustalili, ale nie wiem na ile doprecyzowali tą opiekę, jak ją rozumieli oraz jak rozliczyli niepieniężne przekazanie tych 120tys, choć z rozmów wynika, że część policzyli za opiekę, opłacanie rachunków i takie tam. To było chyba jakieś 28m2 na poddaszu? Edytowane 2 Czerwca przez musichunter1x 1
crush 3 575 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 6 minut temu, Element Wojny napisał(a): Tez jestem kolega bandytow. Mam zdjecie z czasow mlodosci z jednym takim panem (stoimy obok siebie i usmiechamy sie do kamery), a on niecaly miesiac po zrobieniu tego zdjecia zostal zlapany przez policje za handel twardymi narkotykami i skazany na ladnych pare lat. Czy mam sie gdzies zglosic do odbycia kary? Ba. Ja wychodzę z założenia, że takiemu patusowi czasem bardziej opłaca się rękę podać raz na tydzień, bo masz -1 czubka do potencjalnego losowego ataku. Czysty pragmatyzm. 4 minuty temu, kalderon napisał(a): brutalizmem, pushbackami, ataki na organizacje humanitarne Które Tusk, dziękować opaczności, wzmocnił. 2
kalderon 1 091 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 6 minut temu, eNeSik napisał(a): zazycie snusa i okrzykniecie "cpunem" Snusy nikotynowe są w PL nielegalne, jeden odpowiada wypaleniu kilkunastu papierosów. Prezydent uzależniony od narkotyku w stopniu który uniemożliwia mu wytrzymanie 2h bez kolejnej działki jest idealnym celem dla obcych służb. 7 minut temu, eNeSik napisał(a): bycie "gangusem" na podstawie oswiadczenia ... Muranskiego Nie! O Murańskim nie wiedzieć czemu wspomniał premier, Murańśki nie był źródłem redaktorów Onetu. 1
huudyy 2 844 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 2 minuty temu, musichunter1x napisał(a): Więc było to takie "help with benefits"... Ale między sobą to zgodnie ustalili, ale nie wiem na ile doprecyzowali tą opiekę, jak ją rozumieli oraz jak rozliczyli niepieniężne przekazanie tych 120tys, choć z rozmów wynika, że część policzyli za opiekę, opłacanie rachunków i takie tam. To było chyba jakieś 28m2 na poddaszu? zrozum, że skoro on miał BENEFIT jak to mówisz, to czemu MY, JAKO PODATNICY, MAMY PŁACIĆ NA PANA JERZEGO W DPSIE? ludzie, wam capslockiem naprwadę trzeba pisać byście odpowiadali na pytania?
blabla123 838 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 6 godzin temu, Kadajo napisał(a): I znowu Polska przegrywa. Kolejne 5 lat burdelu i kłótni zamiast rozwoju i bezpieczeństwa. Dosłownie Ale przynajmniej mamy speca w tej dziedzinie. 1 1
kalderon 1 091 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 1 minutę temu, crush napisał(a): Które Tusk, dziękować opaczności, wzmocnił. I właśnie na tym polega hipokryzja - walili w PO/Trzaskowskiego za imigrację mimo że sami wpuścili kilkset tys. muzułmanów i zawalili sprawę płotu, walili że sprzedadzą Polskę Brukseli/Niemcom mimo że to Morawiecki podpisywał wszystko jak leci, w tym ... Zielony Ład za który też obrywało się Trzaskowskiemu. 4
Element Wojny 4 775 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Teraz, crush napisał(a): Ba. Ja wychodzę z założenia, że takiemu patusowi czasem bardziej opłaca się rękę podać raz na tydzień, bo masz -1 czubka do potencjalnego losowego ataku. Czysty pragmatyzm. Prawda. Gdy idziesz przez dzielnie ktorej nie znasz, lepiej miec takiego kolesia siedzacymi z innymi podejrzanymi typami na lawce na czesc. Scenariusz napisany przez zycie, raz mi jeden taki kark na czesc z kolegami uratowal zycie, jak sie do mnie kilku takich kretynow co sie czuja silni w grupie przyczepilo.
Rekomendowane odpowiedzi