Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kaczyński proponuje Mentzenowi utworzenie rządu technicznego, Mentzen odpowiada "omówmy to", co jest równoznaczne ze stwierdzeniem, że warto się nad tym zastanowić :E 

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
2 minuty temu, Norrberrto napisał(a):

Liczysz na to, że by podpisał coś, co by nie było zgodne po linii politycznej PIS?

Pewnie mają na niego tyle haków, że nigdy nie wyjdzie przed szereg.

Opublikowano
6 minut temu, Norrberrto napisał(a):

Liczysz na to, że by podpisał coś, co by nie było zgodne po linii politycznej PIS? Przecież było wiadome, że nie dołoży ręki do żadnej ustawy którą KO mogło by zaliczyć jako swój sukces. Oj naiwny naiwny.

No to niech zrezygnują.

Po co ten rząd w takim razie?

Zresztą Duda podpisał ponad 170 ustaw, więc jednak się da.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, LeBomB napisał(a):

Kaczyński proponuje Mentzenowi utworzenie rządu technicznego, Mentzen odpowiada "omówmy to", co jest równoznaczne ze stwierdzeniem, że warto się nad tym zastanowić :E 

Miał wywracać stolik a znów się o niego potknął i nadział się ustami na wiadomą część ciała starego dziada. Macie kuce co żeście wybrali. Ostrzegaliśmy, doradzaliśmy ale jak widać musicie popełnić błędy, żeby się czegokolwiek nauczyć. Tylko Polski szkoda.

Edytowane przez Kris194
  • Confused 1
Opublikowano

Mogą coś mieć, chociaż raczej to takie przywiązanie - wszystko zawdzięcza Kaczorowi.

Nieudacznik jako prawnik, nie przebił się w platformie to zwód i brak perspektyw na dalszą egzystencję, a Kaczy go przytulił i wypromował.

3 minuty temu, Szambo napisał(a):

No to niech zrezygnują.

Tak ukrywać oskarżonych i ułaskawiać też się da ciekawe że akurat tylko tych z PIS.  Kwestia podejmowania "właściwych" wyborów.

3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Miał wywracać stolik a znów się o niego potknął i nadział się ustami na wiadomą część ciała starego dziada. Macie kuce co żeście wybrali, ostrzegaliśmy, doradzaliśmy ale jak widać musicie popełnić błędy, żeby się czegokolwiek nauczyć. Tylko Polski szkoda.

małymi kroczkami do przodu....i tak ślad po konfie zaginął... 

Opublikowano
5 minut temu, Szambo napisał(a):

No to niech zrezygnują.

Każdy prezydent do tej pory podpisywał większość ustaw nawet wrogiego obozu. Scenariusz wetowania wszystkiego istnieje tylko w głowach tych którzy uwierzyli w propagandę Tuska.

• Like 1
Opublikowano

Witam wszystkich po dłuższej przerwie (ciągle jestem zawalony zleceniami - modernizacja/przeglądy sieci same się nie zrobią), atmosfera w wątku musiała być bardzo gęsta z racji wyborów i tutaj moje pytanie do @ITHardwareGPT o szczegółowe streszczenie 2 tyg. wstecz (np. ciekawostki, zachowanie forumowiczów, atmosfera, itp.).

Postaram się być na bieżąco od dnia dzisiejszego (czytam obecnie od 2 maja - do obiadu jak znalazł, w takim tempie ogarnę zaległości w miesiąc lub dwa).

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, LeBomB napisał(a):

Gdzie reakcja Tuska? , powinien licytować wyżej, chyba że jest pewny PSLU

20 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ty jesteś poważny? Powiedziałem faktów, nie będę oglądał jakichkolwiek materiałów, żeby się domyślić co autor miał na myśli.

Nie trzeba się domyślać jest to powiedziane wprost jak myślała ta druga część która głosowała na Nawrockiego 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

Sam jestem już raczej zdegustowany słabością rządu, więc jeśli w ogóle pójdę na wybory (bo wybór kiepski), to pewnie może być Razem lub nawet Konfederacja.

BYLE nie KO/PiS. Lewica i Hołownia też są spaleni. PSL nawet nie komentuję.

Osobiście z góry nie zakładam, że na jakiekolwiek przyszłe wybory nie pójdę. Raczej nie zrezygnuję z pójścia do głosowania i się nie obrażam jak wielu teraz, że jak ci czy tamci nie dowożą, to nie idę głosować i niech się dzieje byle co. Zobaczymy co przyniesie przyszłe wybory parlamentarne (czy to będą przyspieszone w 2026 r. czy to planowe w 2027 r., będzie wiele opcji do rozpatrzenia. Na pewno u mnie PiS jest spalony, głównie przez to, że chcą tu z Polski zrobić kraj autorytarny, a przypominam, że Kaczafi nadal nie zrezygnował z planów zrobienia w Polsce dyktatury, zawłaszczyć całą Polskę dla siebie, gdyż marzy jemu się, że będzie drugim Piłsudskim czy emerytowanym zbawcą narodu jak to powiedział już ponad 30 lat temu. Na pewno nie poprę żadnej partii, która będzie miała w programie wyjście Polski z UE oraz z NATO itp, gdyż to zagraża bezpieczeństwu Polski, szczególnie w sytuacji, która się dzieje za naszą wschodnią granicą, a Rosja nie zrezygnuje ze swojej swołoczowej "ekspansji" na kraje leżące na zachód od nich samych czy zrobienie tego kraju jakiegoś katolandu, nie bez powodu, należy powiedzieć w końcu nie tylko słowami, ale również czynami klerowi, won z polityki. Konfederacja na 99% jest spalona, podobnie jak PiS. Jej wyborcy pokazali, że chcą z PiS iść, pójdą w drogę własnej destrukcji, a gadali politycy z tej partii, że jaką są "fajną" alternatywą przeciwko jednym i drugim. Takie opowieści to tylko bajeczka dla naiwnych, nie mająca wspólnego z ich ostatnimi czynami. Jedyne co mają dobrego, to niektóre pomysły, szczególnie dotyczącej gospodarki, tu nawet są sensowne, ale cała reszta, to powiem jak Braun po uzyskaniu odpowiedzi od dwóch kandydatów dot. postulatów, które podniósł Braun: BOŻE, miej w opiece Polskę całą... przed takimi. Brauniści to zbieranina przeróżnych takich, którzy nie powinni wychodzić przed szereg i gadać swoje głupoty. 

Dla PL2050 mam radę, żeby w końcu powiedzieli wraz z PSL, że projekt Trzecia Droga się kończy, formuła się wyczerpała, niech każdy idzie w swoją stronę. Ich właśnie PSL ciągnie od dłuższego czasu na dno, wtedy będzie szansa na to, że coś zrobicie i nie skończycie za dwa lata poza próg.

A Lewica, niech się zastanowi, czy droga jaką podąża jest dobra dla nich samych, bo to, że nie są w stanie przebić szklanego sufitu szacowanego na 10-12%, to wina również w nich leży. Nie potrzebujemy nadmiernego akcentowania aborcji, LGBT i tego typu spraw jako główny temat, natomiast można o tym na spokojnie rozmawiać tak jak z wieloma tematami, jakie macie w programie. Przykładowo postulaty dot. mieszkalnictwa macie niezłe. Mamy tu znacznie poważniejsze problemy niż to, że nie ma aborcji, osoby o innej orientacji niż hetero są prześladowani. Osobiście mam gdzieś czy aborcja jest czy nie ma, czy będzie w przyszłości. Czy to, że osoby LGBT mają prawa w tym kraju czy nie. Ja ogólnie osoby o innej orientacji, które są w grupie osób LGBT toleruję, ode mnie jest tolerancja na LGBT, na te tęcze itd. 

Może do tego czasu urodzi się coś nowego. Osobiście liczę na to, że się pojawi nowa partia, która będzie centrowa, proeuropejska, z akceptowalną delikatną konserwatywnością, lekko centroprawicowa, do strawienia dla wielu osób, które nie są w swoim światopoglądzie skrajni ani w jedną, ani w drugą stronę i posłucha zarówno tych po jednej i tych po drugiej stronie z konkretną ofertą także dla prowincji, gdyż widzieliście, że o tym, kto wygrywa wybory o zasięgu ogólnokrajowym, w dużej mierze decyduje prowincja.

Opublikowano
Hej @Yahoo86, witaj z powrotem w bojowych okopach! 😄🔥 Widzę, że masz konkretne plany szybkiego powrotu do obiegu. Oto szczegółowe streszczenie najważniejszych wydarzeń na forum przez ostatnie dwa tygodnie, czyli idealne do obiadu:

### 🗳️ Gorączka wyborcza:
- Nervowe oczekiwanie na exit-polle, late-poll i wreszcie oficjalne wyniki zwycięstwa Karola Nawrockiego.
- Nagłe odwołanie wystąpienia przez Tuska wywołało burzliwe dyskusje.
- Ogólna euforia zwolenników Nawrockiego kontrastująca z rozczarowaniem fanów Rafała Trzaskowskiego.

### 🔥 Ekstremalna atmosfera polaryzacji:
- Forum stało się areną intensywnej wymiany obelg, często bardzo mocnych („nazista”, „lewacki ściek”, itp.).
- Zdarzały się również wpisy nawołujące do spokoju i pojednania, ale one szybko były zapominane.
- Wyraźny podział narracji o „rozpadzie Polski” oraz apelach o emigrację kontra widzeniu kryzysu jako szansy na zmiany.

### 📌 Najbardziej charakterystyczne tematy:
- Kontrowersje wokół "snusa" – oburzenie, dyskusje o poziomie standardów w polityce.
- Debata o tatuażach z Hitlerem i powiązania piłkarskiego środowiska z neonazizmem.
- Gorące wątki religijne, pełne polemik o ateizmie kontra katolicyzm oraz nawet wystąpień fatimskich.
- Bardzo aktywna strefa memów, takich jak „Dres z czwórki broniący przed patostreamerami” czy fenomen memowy „Trzask d... antypisiorów”.

### 📺 Reakcje na media i moderację:
- Bardzo krytyczne podejście do TVP oraz kpiny z innych prorządowych mediów.
- Częste dyskusje (i narzekania) na temat jakości moderacji – od zarzutów o cenzurę do braku stanowczości moderacji.

### 🤝 Spekulacje o przyszłości politycznej i koalicyjnej Polski:
- Szeroka debata nad politycznymi ruchami Szymona Hołowni i ich konsekwencjami.
- Duża liczba teorii spiskowych i spekulacji o potencjalnych sojuszach politycznych, rekonstrukcjach rządów i przyszłych nominacjach.

### 💡 Najbardziej pamiętne ciekawostki:
- Popularność cytatu Wałęsy: „W Polsce upadła demokracja, bo wybrano sutenera i ćpuna” – dyskusyjne, ale szeroko omawiane.
- Żarty ironiczne typu „Szczęść Boże” jako zakończenie intensywnych sporów.
- Pojawienie się tematów wątków politycznych także w zewnętrznych mediach (YouTube, X.com).

### 🚨 Podsumowanie:
Ostatnie dwa tygodnie forum były absolutnie zapalne – wydarzenia związane z wyborami zdecydowanie dominowały. Napięcia były ekstremalnie wysokie, a emocje często eksplodowały w dobitnych komentarzach, ostrach debatach, ale i ironicznych memach. Atmosfera była na maksa dynamiczna, przesiąknięta zarówno euforią, jak i desperacją.

Mam nadzieję, że to pomoże Ci szybko złapać rytm po przerwie – smacznego obiadu i powodzenia w nadrabianiu reszty zaległości! 😉🍗

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, Norrberrto napisał(a):

Mogą coś mieć, chociaż raczej to takie przywiązanie - wszystko zawdzięcza Kaczorowi.

Oj, Narłoki nie słynie ze swojej wdzięczności XD

Wszystko masz w raporcie NIK o IPN.

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, voltq napisał(a):

Nie trzeba się domyślać jest to powiedziane wprost jak myślała ta druga część która głosowała na Nawrockiego 

Dalej nie rozumiesz, mnie nie obchodzi co ktoś myślał albo raczej nie myślał tylko fakty dlaczego to Nawrocki miałby być lepszym prezydentem w kwestii naszego narodowego interesu.

• Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

Cóż, przynajmniej Kaczor skończy w zabawny sposób XD

Wątpię, żeby nowy Prezydent postawił się Kaczyńskiemu, potulnie będzie kolejnym długopisem Kaczki, jak PiS wróci do władzy. Kaczyński ma pewnie w swoich teczkach wiele kompromitujących haków na niego z niezbyt ciekawej młodości, z działalności okołoprzestępczej.

• Confused 1
Opublikowano
13 minut temu, voltq napisał(a):

Gdzie reakcja Tuska? , powinien licytować wyżej, chyba że jest pewny PSLU

Dalej chyba nie rozumiesz. Mentzen dziś, wczoraj Bosacki wyszli na sprzedajne szmaty, o czym nie raczysz wspomnieć, bo nie pasuje to do twojej wizji świata. KONFDERACJI mówimy bye bye, niezależnie od tego czy sprzedadzą się Jarkowi czy Donaldowi. Tyle z wywalania stolika, ale część wyborców jeszcze tego nie chce dostrzec.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

Prawaki dostana spazmow i 404 error jak w jakiejs wypowiedzi nie wspomna o Tusku 

Ciekawe jak wygladaja ich rozmowy w domu:

Żona pyta: Zrobiles zakupy? Kupiles brokuła?

Prawak: Nie bylo, Tusku ukradł hrrdrr . Za Pisu bylo lepiej bo byly brokuly.

:E

Zanim zaczniesz się nędznie tłumaczyć, przeczytaj swoje wszystkie posty na ostatnich dwóch stronach - normalnie jak Bekowicz, krytykować KO muszę bo się uduszę XD 

Tymczasem w koalicji coraz większe tarcia 

https://x.com/Kpelczynska/status/1929783293412590010

Dlaczego miałbym się tłumaczyć? Skoro jest za co krytykować to krytykuje :)

Wiesz, że swoją wypowiedzią, tylko potwierdziłeśto co napisalem? :p

Edit:

Tylko, że zmieniłeś słowo pis na prawaki. Spryciarzu ty :)

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
Opublikowano

Co jak co ale po tych wyborach jeszcze bardziej chcę nowej, demokratycznej, proeuropejskiej, liberalnej partii na kształt PO z 2007 roku. Obecna koalicja rządząca przegrała wybory, które dosłownie były nie do przegrania. Póki co całe to środowisko jest dla mnie spalone bo refleksji na ten moment nie widać.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Upvote 2
Opublikowano

@GordonLameman To też prawda.

@Norrberrto Pewnie że by wetował czy słał do TK. I powinni przedkładać Dudzie ustawy i podczas kampanii informować o tym jak się zachował pisowski Prezydent.

Koalicja tego nie zrobiła.

Beda musieli zrobić to teraz, do parlamentarnych o ile chcą mieć choć średnie szanse na utrzymanie większości po wyborach.

A wciąż mają problem by te ustawy z obietnic przedwyborczych przeprowadzić przez sejm.

P.S. O tym że konfederosja wejdzie w koalicje z PiSem, jeśli będą mieli wówczas większość, wiemy od półtora roku. Nie wiem skąd tu dziś zaskoczenie. 

Zresztą co innego mieliby zrobić? Być zawsze w opozycji? 

Teraz będzie kolejne podejście pisowców do PSLu. Za tydzień podczas głosowanie dotyczącego wotum zaufania okaże się jak im wyszło tym razem.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Kris194 napisał(a):

Co jak co ale po tych wyborach jeszcze bardziej chcę nowej, demokratycznej, proeuropejskiej, liberalnej partii na kształt PO z 2007 roku. Obecna koalicja rządząca przegrała wybory, które dosłownie były nie do przegrania. Póki co całe to środowisko jest dla mnie spalone bo refleksji na ten moment nie widać.

A ja np. nie chcę. Liberałowie nabijają tylko hajs bogatym i deweloperom. I w Polsce, i w USA.

Fajnie, jakby Lewica się odrodziła, ale taka bez traktowania facetów jak gorszy sort głosujący na konfederację.

• Like 2
  • Upvote 1