Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinny być kamery w miejscach głosowania, tylko ciekawe czy nie byłoby z tym jakichś komplikacji natury rodo-srodo.

Powinna być też dostępna jakaś dobrowolna forma głosowania elektronicznego.

No ale niestety, KO nie jest zdolna ogarnąć prostszych rzeczy.

Opublikowano
7 minut temu, trepek napisał(a):

@huudyy

Może masz racje, nie wiem. Pewnie w niedziele coś ksiądz powie z ambony :E Albo szybciej pocztą pantoflową się dowiem co i jak.

Chociaż z drugiej strony Ukraińców jakby mniej było w moich stronach...

Nawigacja dała ciała i tyle:E

Opublikowano
5 minut temu, adashi napisał(a):

Powinny być kamery w miejscach głosowania, tylko ciekawe czy nie byłoby z tym jakichś komplikacji natury rodo-srodo.

Powinna być też dostępna jakaś dobrowolna forma głosowania elektronicznego.

No ale niestety, KO nie jest zdolna ogarnąć prostszych rzeczy.

W miejscach do głosowania nie mogą być bo wybory są tajne.

Za to nagrywanie liczenia głosów jak dla mnie spoko.

Opublikowano

Nawet podczas głosowania nie widzę problemu by kamery rejestrowały obraz. Można je tak umieścić by nie było widać kto jaki oddał głos. Przecież w dniu wyborów w TV były ujęcia z wnętrza komisji wyborczych.

Opublikowano
57 minut temu, huudyy napisał(a):

ktoś się mnie ostatnio pytał, czy czuję się lepszy od osób po podstawówce :E dlaczego nie?

PS znowu wychodzą #homofiksacjeprawicy, co wy macie z tymi dupami i masturbacją? Ciągnie Cię tak do kolegów czy co?

Pod jakim względem lepszy? :) Możesz czuć się albo starszy albo lepiej wykształcony.

Przypomina mi się taki jeden Austriacki malarz, on też uważał, że są ludzie lepsi i gorsi. POwców bardzo ciągnie do Niemiec, także chyba wiadomo skąd to się bierze :)

Tak, jesteście takimi intelektualnymi bestiami, że aż zaczynam czuć do was pociąg

Opublikowano

Aby to miało realny sens musiałaby być i kamera skierowana na urnę i na obszar wydawania kart do głosowania oraz ich liczenia po zakończeniu głosowania.

Karty by chyba trzeba przekonstruować tak, aby były domyślnie złożone. Tak aby nie było widać przy wpadaniu do urny na kogo jest głos. Ciekawe czy z kolei tu się niepełnosprawni nie odpalą, że niewygodne.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
58 minut temu, huudyy napisał(a):

Nie pamiętam kiedy ostatni raz glovo, ubereats albo po prostu uber był dla mnie obslugiwany przez polaka XD

Wyjdź mordo ze swojej bańki, 366 tysięcy wiz z dupy się nie wzięło.

Ale nie mówimy tutaj o ludziach pracujących, czy uczących się.

Tylko o szlajających się w grupkach kilku-kilkunastoosobowych całymi dniami bez ładu i składu :) 

Rozumiem, że jak to przez te wizy to czekali dwa lata w piwnicy, po czym dopiero ostatnimi czasy zaczeli z nich wychodzic?

Ma to wg Ciebie jakikolwiek sens?

Opublikowano (edytowane)

31 minut temu, trepek napisał(a):

Chociaż z drugiej strony Ukraińców jakby mniej było w moich stronach...

możliwe, że wymiana siły roboczej nastąpiła, bo ukraińcy zaczynają się szanować i nie chcą już tyrać za marne grosze, w przeciwieństwie do pracowników z Bangladeszu czy krajów LATAM.

23 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Nawigacja dała ciała i tyle:E

mnie to tak strasznie bawi, że z jednej strony chcieli na taczkach wywozić rząd Tuska za "lewactwo i imigrantów", a sami nie mają z tą imigracją zarobkową problemu :E Albo "WYCHODZIMY Z UNII" a na dopłaty są łasi jak chytra baba z Radomia na 3 cytryny.

9 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Możesz czuć się albo starszy albo lepiej wykształcony.

Mądrzejszy, lepiej wykształcony, bardziej zaradny... więcej epitetów nie będę wymieniał, wrodzona skromność zabrania.

9 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Przypomina mi się taki jeden Austriacki malarz, on też uważał, że są ludzie lepsi i gorsi.

Argument ad hitlerum, zgodnie z prawem Godwina nie ciągnę dalej tej dyskusji, bo to jest zwyczajnie żałosne mordo.

Możesz czuć się lepszym od kogoś, to tylko kwestia twoje samooceny, nawet nie moralności.

2 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Rozumiem, że jak to przez te wizy to czekali dwa lata w piwnicy, po czym dopiero ostatnimi czasy zaczeli z nich wychodzic?

wiesz z czym się nie zgadzam? z określeniem OSTATNIMI CZASY - chyba, że masz na mysli ostatnie 6 lat, albo wychodzisz dopiero spod kamienia.

11 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Tak, jesteście takimi intelektualnymi bestiami, że aż zaczynam czuć do was pociąg

no i znowu te fiksacje. Tu nie ma się czego wstydzić! :) 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
55 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Przecież jakby wygrał Trzask to z drugiej strony byłoby to samo:E

Zapewne tak, wtedy możnaby było się pośmiac z pisiorów :D

56 minut temu, Fatality napisał(a):

A pozostali przedstawiciele z koalicji rządzącej i zadberga na to też przyklaskiwali, rozumiem? Myślałem, że platformersi w końcu przestaną szczekać, ale nadal na całym X'ie jest ujadanie, tym razem o sfałszowanych wyborach. Trzaskowski oczywiście jasnowidz - założył stronę ze zgłoszeniami przed wyborami już :E 

Idiokracja pełną gębą - będą na was srać byle oni nie stali w gównie, za to w się w nim będziecie topić aby oni mieli lepiej

Muszę was wszystkich zmartwić: pomyłki w poszczególnych komisjach i inne patologie mają miejsce co wybory. Już powstała mapka "przekrętów" jeśli można tak to nazwać i pomyłek jest na korzyść Nawrockiego jest około 12:7. Raz się pomylą, w jedną raz w drugą stronę. Dlatego powinien być jakiś system, najlepiej kryptograficzny do przeprowadzania wyborów w sposób anonimowy ale zabezpieczony przed jakąkolwiek ingerencją. Oczywiście tego się nigdy nie doczekamy,

A i żeby mówić o powtórce wyborów, trzeba twardo udokumentować tyle pomyłek, aby zmieniły one zupełnie wyniki w drugiej turze. A na to jest całe 0% szans. Do tego SN jest pisowski, więc nawet próba powtórzenia wyborów bez sądu najwyższego oznacza, że dla tego kraju nie ma ratunku.

Podeslesz te mapke?

50 minut temu, Kris194 napisał(a):

KO nic nie sugeruje, to obywatele zauważyli, że coś jest mocno nie tak. Skoro wszystko było zrobione uczciwie to dlaczego jest taki strach przed ponownym liczeniem głosów?

Ale to ty dzwonisz

Opublikowano
8 minut temu, huudyy napisał(a):

Argument ad hitlerum, zgodnie z prawem Godwina nie ciągnę dalej tej dyskusji, bo to jest zwyczajnie żałosne mordo.

Argument jest adekwatny do omawianego tematu :) Krótka piłka - czuli sie lepsi od innych, czy nie?

Bardzo jest to dziwne, że osobiście, mimo, że miałbym pierdyliard powodów żeby czuć się lepszym od inych, to stawiam siebie na równi. Nie wiem, może to po prostu kwestia dobrego wychowania, a może  braku potrzeby łechtania swojego ego

11 minut temu, huudyy napisał(a):

Mądrzejszy, lepiej wykształcony, bardziej zaradny... więcej epitetów nie będę wymieniał, wrodzona skromność zabrania.

image.png.e4fb31558351e471b227fd78ff44ad6b.png

12 minut temu, huudyy napisał(a):

wiesz z czym się nie zgadzam? z określeniem OSTATNIMI CZASY - chyba, że masz na mysli ostatnie 6 lat, albo wychodzisz dopiero spod kamienia.

Mówię o zakresie +/- jednego roku. 

Opublikowano
2 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Mówię o zakresie +/- jednego roku. 

no to wyszedłeś spod kamienia, bo w miastach wojewódzkich ludzi  dalekiego wschodu czy afryki jest mnogo OD LAT.

Już to pisałem, nie pamietam kiedy ostatni raz glovo/ubera/ubereats przywiózł mi polak - a korzystam z tego lekko raz w tygodniu.

ALE NIE, na pewno Ci wszyscy ludzie przyjechali do nas w przeciągu ostatniego roku :E 

4 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Krótka piłka - czuli sie lepsi od innych, czy nie?

Krótka piłka - wiesz co to jest prawo Godwina?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

no to wyszedłeś spod kamienia, bo w miastach wojewódzkich ludzi  dalekiego wschodu czy afryki jest mnogo OD LAT.

Już to pisałem, nie pamietam kiedy ostatni raz glovo/ubera/ubereats przywiózł mi polak - a korzystam z tego lekko raz w tygodniu.

ALE NIE, na pewno Ci wszyscy ludzie przyjechali do nas w przeciągu ostatniego roku :E 

Cytuję siebie raz jeszcze

21 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Ale nie mówimy tutaj o ludziach pracujących, czy uczących się.

Tylko o szlajających się w grupkach kilku-kilkunastoosobowych całymi dniami bez ładu i składu :) 

3 minuty temu, huudyy napisał(a):

Krótka piłka - wiesz co to jest prawo Godwina?

Ja się nim nie sugeruje :)

Edytowane przez SM_M4E5TRO
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):
46 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

słowa klucz - praca sezonowa. Kojarzy mi się to trochę z meksykanami stojącymi pod HomeDepot w USA, gdzie się podjeżdża po półdarmową siłę roboczą (oczywiście też bez papieru). Nie byłbym zdziwiowny, gdyby oni byli sprowadzeni x lat temu, ale robota się skończyła to łazikują. 

26 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Ja się nim nie sugeruje :)

a ja tak ¯\_(ツ)_/¯ 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, huudyy napisał(a):

słowa klucz - praca sezonowa. Kojarzy mi się to trochę z meksykanami stojącymi pod HomeDepot w USA, gdzie się podjeżdża po półdarmową siłę roboczą (oczywiście też bez papieru). Nie byłbym zdziwiowny, gdyby oni byli sprowadzeni x lat temu, ale robota się skończyła to łazikują. 

a ja tak ¯\_(ツ)_/¯ 

Nie sądziłem, że te sezony w robocie sezonowej trwają tak długo

Tym bardziej w jednym z największych miast w polsce

Edytowane przez SM_M4E5TRO
Opublikowano
48 minut temu, huudyy napisał(a):

możliwe, że wymiana siły roboczej nastąpiła, bo ukraińcy zaczynają się szanować i nie chcą już tyrać za marne grosze, w przeciwieństwie do pracowników z Bangladeszu czy krajów LATAM.

Pojechali dalej na zachód, tak jak już wcześniej o tym rozmawiano, Polska była tylko przystankiem. Ukraińcy nigdy nie byli wyrywni do pracy, dużo bardziej się szanowali. Cały czas najgłupszy do roboty jest Polak, trochę ubolewam nad tym ale na szczęście roczniki 90+ już są normalne (czyt. wywalone jajca przy pracy za najniższą). 

Kolorowi z Bangladeszu i tamtychstron też rękawów sobie nie urywają, spokojniejszy mental w pracy (islam, buddyzm). Jedynie są oplacalni bo lecą 12h dziennie w robocie.

Opublikowano
5 godzin temu, Fatality napisał(a):

Tutaj mamy jednak plot twist bo okazało się później, że w komisji siedzieli tylko ludzie z PO, Lewicy i Hołowni :rotfl2:

Gdzie jest ten plot twist?

Wy naprawdę jesteście tacy nieomylni? Naprawdę nigdy nie zawaliliście najprostszej czynności? Nigdy nie nasypaliście kawy zamiast herbaty?

Opublikowano (edytowane)

Ktoś poruszył w wątku o AI, ale to za bardzo politycznie to napiszę tutaj.

Chodzi o ustawię w USA, gdzie Pani Polerująca ruskie i trumpowe małe lasy - MTG, teraz się spłakała na social mediach, że ona głosowała a nie wiedziała, że tam były zapisy na rzecz wielkich korpo AI, bo to było 10 000 stron więc no jak to miała przeczytać. No ona niewinna. Jakby wiedziała to by nie zagłosowała przecież!

Jej przyjaciel, również weteran sztuk polerskich sowieckiego wschodu, Tim Pool, już działa i kreuje narrację, że to tylko wina systemu i że przydałoby się go zmienić, ale oczywiście ktytyki pod adresem Pani z putinofilią nie będzie. Jakby była Demokratką, to by pojechał jak po.. (jej samej;)) ale że to koleżanka z klubu Kremlofilów, to słowa krytyki nie usłyszymy.

W każdym razie

10 000 stron ustawy. I czy rządzą demokraci czy republikanie, to każdy mówi, że tam się głosuje bez czytania. Od lat. WTF? :wariat:

I społeczeństwo nic z tym nie robi.

Niektórzy myślą, że tylko u nas jest jakiś kosmiczny poziom polityki i rządó  i piszą "Polska to kraj z kartonu". No nie tylko Polska. 

To jest jakaś masakra. Zgadzam się z czyjąś wypowiedzią, że za głosowanie nad czymś bez czytania powinny być kraty bez możliwości apelacji.

Na tym etapie można nazwać parlament "Mafia house" albo "Bribe House" zamiast White House. 

Co do regulacji AI to ciężki temat.

Po pierwsze: Jak ktoś celnie zauważył: jeśli zakażemy firmom AI bezczelnie kraść wszystko wbrew woli twórców - to postęp AI natychmiast się zatrzyma i zdechnie.

Po drugie: jeśli zachód wprowadzi regulacje, to ruski i Chiny i tak będą kraść, tak jak zresztą to już robią.

Jedno jest pewne: ludźmi się nikt nie przejmuje. Nawet kwestiami strategicznymi w kwestiach gospodarczych. Nawet  w kwestiach obronności. Tu się przejmują tylko tym, żeby "to nasze korpo zarobiło bilion czy kilka, a nie ich korpo/partia".

Edytowane przez VRman
  • Upvote 3