Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Dla tych, którzy krytykowali Kontka, że pisał pod tezę itd. proponuję przeczytać opinię dr hab. Jacka Hamana z tego linku.

Taka perełka:

Screenshot-20250628-124412-Drive.jpg

Screenshot-20250628-124935-Drive.jpg

Czyli panu dr. hab w jego badaniu wyszło, że odchylanie się o 2 odchylenia standardowe dałoby ok. 1300 OKW, których wynik można by uznać za "anormalny" ale to jego zdaniem by mogło prowadzić do raczej nieakceptowalnej liczby "fałszywych alarmów" więc postawił tezę, że wartość odchylenia na poziomie 3 jest wystarczająca. Następnie Pan dr hab. sam tą tezę obalił przy okazji komisji OKW nr 53 w Katowicach gdzie błąd przewidywania modelu wynosił 0,59 czyli brak wskazania na ryzyko błędu komisji a jak pokazało ponowne przeliczenie te błędy jednak były. Dlaczego zatem przyjął wartość odchylenia na poziomie 3 za wystarczającą? Bo tak :E

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Kris194 napisał(a):

sam tą tezę obalił przy okazji komisji OKW nr 53 w Katowicach gdzie błąd przewidywania modelu wynosił 0,59 czyli brak wskazania na ryzyko błędu komisji a jak pokazało ponowne przeliczenie te błędy jednak były. Dlaczego zatem przyjął wartość odchylenia na poziomie 3 za wystarczającą? Bo tak :E

ty myslisz ze te modele maja wskazac wszystkie komisje z jakimkolwiek bledem, nawet kilku pojedynczych glosow? XD

brzmisz jakbys w ogole nie wiedzial o czym piszesz

Opublikowano

Nie wiem jak Ciebie ale mnie uczono za czasów szkolnych, że tezę się potwierdza albo obala. Tak samo dowód musi być prawdziwy dla wszystkich przyjętych wartości. Jeśli wychodzi Ci, że przyjęta teza jest nieprawidłowa to robisz dalsze badania.

Opublikowano

Giertych pisze kocopoły. Nadal funkcjonuje domniemanie niewinności a nie winności. Czy jeżeli w bloku w 4 mieszkankach ktoś chandluje marychą to należy zrobić przeszukania w pozostałych mieszkankach ?

• Upvote 3
Opublikowano
52 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Można Giertycha nie lubić ale to co napisał trafia w samo sedno. Kto mieszka w Polsce ten się w cyrku nie śmieje...

Giertych jest dobry retorycznie (taki zawód), ale czy merytorycznie? Szczerze wątpię. 

Nieprawidłowości należy wyjaśnić, ale o fałszerstwie raczej nie ma mowy.

• Upvote 2
Opublikowano
42 minuty temu, skypan napisał(a):

Giertych pisze kocopoły. Nadal funkcjonuje domniemanie niewinności a nie winności. Czy jeżeli w bloku w 4 mieszkankach ktoś chandluje marychą to należy zrobić przeszukania w pozostałych mieszkankach ?

Jeśli osoby mieszkające w tych mieszkaniach są w jakiś sposób ze sobą powiązane i wszystko wskazuje, że uczestniczą razem w procederze to jak najbardziej. Póki co obywatele się upominają, żeby liczyć dalej, nie trzeba od razu wszystkiego bo to by można potraktować jako przynajmniej niegospodarność w odniesieniu do publicznych środków. Bodnar sam wskazywał przeliczenie 800-1000 komisji i jedyne co zrobili to zamówili dwie opinie, które mówią jedno, nieprawidłowości z pewnością jest więcej niż dotychczas odkryto.

Opublikowano

Dowody i podstawa prawna a nie domysły czy przypuszczenia są podstawą do wykonywania określonych czynności. Nawet proste legitymowanie wymaga podania podstawy tej czynności. Giertych specjalnie tworzy bańkę spekulacyjną i nic więcej.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Czyli panu dr. hab w jego badaniu wyszło, że odchylanie się o 2 odchylenia standardowe dałoby ok. 1300 OKW, których wynik można by uznać za "anormalny" ale to jego zdaniem by mogło prowadzić do raczej nieakceptowalnej liczby "fałszywych alarmów" więc postawił tezę, że wartość odchylenia na poziomie 3 (...) Dlaczego zatem przyjął wartość odchylenia na poziomie 3 za wystarczającą? Bo tak :E

Oj Kris, Kris. To nie jest wartość odchylenia, tylko ich liczba. Dwa odchylenia od średniej wydzielają około 5% skrajnych przypadków, a trzy już dużo poniżej 1%. Możesz też wziąć granicę na jednym odchyleniu. Wtedy będziesz miał około 2/3 przypadków uznanych za typowe i około 1/3 za nietypowe.

Statystyka wskazuje tylko wyniki nietypowe. Czy jest to wynik jakiegoś przekłamania czy rzeczywistej zmiany preferencji wyborców to już trzeba weryfikować licząc karty.

Pan Kontek wykonał słabiutkie badziewie. Gdyby pracował na jakiejś uczelni publicznej, mogliby się z nim nawet rozstać jak inne realizacje miał na podobnym poziomie.

Opublikowano

Dziwię się, że rząd nie wpadł na pomysł powołania komisji śledczej w sprawie nieprawidłowości przy wyborach prezydenckich. Przecież trzeba zacząć od podstaw i wezwać przed komisję organizatorów wyborów: PKW, MSZ, marszałka itd. A oni zaczynają od końca. To się w pale nie mieści :)

• Haha 1
Opublikowano

Słyszałem, że Jarek powiedział, że musimy wygrać następne wybory, bo musimy zmienić ustrój Państwa. No to co teraz będzie? PiSlam?

Cytat

Ta praworządność i demokracja musi być zabezpieczona poprzez nowy ustrój państwa

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, adashi napisał(a):

Pan Kontek wykonał słabiutkie badziewie. Gdyby pracował na jakiejś uczelni publicznej, mogliby się z nim nawet rozstać jak inne realizacje miał na podobnym poziomie.

Facet dostanie Order Odrodzenia Polski , a Ty tu takie rzeczy wypisujesz- odważny jesteś (naturalnie najpierw Trzaskowski musi zostać tym prezydentem)

Edytowane przez Klakier1984
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Problem z tym liczeniem jest taki, że jakby Trzasku przegrał na poziomie 0,5% albo 1% to może by to miało sens. Natomiast na poziomie 2% to niestety za duża przegrana.

Pomijając ten aspekt to aż nasuwa się riposta: jaki Prezydent taki elektorat :) Elektoratowi nie przeszkadzało, że koleś podejrzewany jest o ustawki i sutenerstwo, że pali snusy to i elektorat wysłał do OKW ludzi, którzy być może nie zawahali się pozmieniać protokołów...

Szkoda słów: cwaniarstwo, hipokryzja to cechuje cały ten PiS. 

Czy miałbym problem jakby KO chciało wprowadzić rządy autorytarne i np. przejąć TV Republika? Tak miałbym z tym problem.

Czy typowy wyborca PiS miał problem jak PiS łamało praworządność i chciała przejąc media? Nie - nie miał z tym żadnego problemu.

Taka różnica w partiach i elektoratach.

Jak wygra rzeczywiście w przyszłości PiS z konfą to życzę Zandebrgowi żeby Ziobro lub jego następca znalazł na niego takie "haki", że co najmniej przez kilka lat nie wyjdzie z pierdla. Bo Zandberg nie poparł Trzaskowskiego i napieprzał w rząd ile się da. Bo takie coś co robi Zandberg można, a nawet trzeba robić, ale jak demokracja jest zabezpieczona, a nie jak grozi powrót tego co było. I tego nie ogarnia Zandebrg. 

Jaka jeszcze różnica? W czasie kampanii wyborczej PiS był niemal zabetonowany. Mentzen, ten redaktor z YT o przypomniało mi się :) Stanowski bardziej sprzyjali Nawrockiemu. Menztena omal jego własny elektorat nie zniszczył za wypicie piwa z Trzaskowkim. Podczas gdy strona liberalna była podzielona. Hołowania kontestował poczynania rządu, Biejat to już w ogóle na pełnej k. nawalała w Tuska (zresztą od razu nie poparła Trzaskowskiego). Do tego doszła Senyszyn. Wszyscy nawalali z lewa i prawa w rząd, kojarzony z Trzaskowskim. I jest jak jest.

Nie wiem czy KO lepiej jakby nie postawiła na jakąś spokojną osobę z poza polityki. Taki Nawrocki tylko w wydaniu KO. Wtedy nikt by nie zarzucił "zastępcy Tuska" (zresztą słusznie), że one nie musi nic obiecywać bo jest wice w partii rządzącej. Ale przecież Tusk zjadł zęby na polityce. Cały obóz też - to oni nie wiedzieli, że z miejsca w Polsce jest handicap -10 dla rządzących za samo to, że nie spełnili "marzeń" każdego? :) Polak wiadomo - ZAWSZE będzie na WSZYSTKO narzekał. Taka mentalność.

Tak czy inaczej bez względu na przyczyny wygrał niestety kandydat znacznie słabszy. Bez ogłady międzynarodowej. Bez znajomości języków. Powiązany z nieciekawymi sprawami. I podejrzewam, że Kaczyński będzie bardziej potrafił nim sterować niż Dudą. A co najśmieszniejsze rząd nie będzie nic w stanie zrobić bo Nawrocki będzie blokował, a wszystko i tak pójdzie na "konto" KO...

No i na koniec TVN... Ostatnio sobie przeglądałem nieobejrzane dawniej fakty z kampanii do I tury i II tury to codziennie praktycznie wałkowali temat tego Pana Jerzego. K. jestem wyborcą KO, ale jak to usłyszałem 36 raz to aż miałem ochotę na przekór skreślić Nawrockiego. Ta sama informacja powtarzana setki razy jest przeciwskuteczna bo człowiek widzi, że nawalają tak, że aż człowiekowi zaczyna się robić żal takiego Nawrockiego.

A sam koniec? - czyli na podstawie bardzo niepewnego exit poll z 0,5% przewagi tak zapeszyć jak to zrobił Trzaskowski co obwołał się Prezydentem RP to taka wisienka na torcie świadcząca o totalnej głupocie, pysze, oderwaniu od rzeczywistości całego obozu KO...

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano

kandydat gorszy, elektorat glupszy.. hehe ale bol bije z tego posta az chcialbym cie pocieszyc hubio

tylko jedna rzecz:

5 minut temu, hubio napisał(a):

Jak wygra rzeczywiście w przyszłości PiS z konfą to życzę Zandebrgowi żeby Ziobro lub jego następca znalazł na niego takie "haki", że co najmniej przez kilka lat nie wyjdzie z pierdla. Bo Zandberg nie poparł Trzaskowskiego i napieprzał w rząd ile się da. Bo takie coś co robi Zandberg można, a nawet trzeba robić, ale jak demokracja jest zabezpieczona, a nie jak grozi powrót tego co było. I tego nie ogarnia Zandebrg. 

6 minut temu, hubio napisał(a):

Taka różnica w partiach i elektoratach.

chyba jednak nie ma roznicy, kto nie z nami tego zniszczyc, jakbym pisowca sluchal ;)

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, hubio napisał(a):

Tak czy inaczej bez względu na przyczyny wygrał niestety kandydat znacznie słabszy. Bez ogłady międzynarodowej. Bez znajomości języków. Powiązany z nieciekawymi sprawami. I podejrzewam, że Kaczyński będzie bardziej potrafił nim sterować niż Dudą. A co najśmieszniejsze rząd nie będzie nic w stanie zrobić bo Nawrocki będzie blokował, a wszystko i tak pójdzie na "konto" KO...

Wszystkie plagi na Kało idą.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Keller napisał(a):

Jesteś wariatem, mówił ci to ktoś? Tacy jak ty urządzają w USA strzelaniny, tylko tu broni nie masz.

Odkleja cię jak Tuska. I dlatego w następnych wyborach 2/3 sejmu będzie miała prawica.

90% przemocy.

Jakiej przemocy dokładnie? Są różne rodzaje przemocy. Ja znam dwóch fajnych gości, co przez kobiety mieli myśli samobójcze, bo ich tak zgnoiły psychicznie.

No ale jak ktoś głosuje by kogoś dupa bolała, albo z nienawiści do kogoś, jak do kobiet, to nic się nie poradzi.

Z całego mojego posta wyciąłeś sobie ten fragment. Brawo, proponuję zapisać się do TVN albo TVP w Likwidacji. 

Tak naprawdę nie ma znaczenia, na kogo zagłosujemy, bo wszyscy mają wszystko w pompce. KO kontynuuje rozdawnictwo i gnojenie drobnych biznesów. Kompletnie NIC się nie zmieniło.

Największym paradoksem incelstwa jest to, że głosuje na prawicę, a prawica szcza na nich, bo chcą tylko silnych gości.

A ja jakoś wątpię, żeby głosują na prawicę z takich powodów. Swoją drogą, wśród młodych większość jest incelami, więc może lepiej się z tym pogodzić i dostosować agendę?

Kobiety nie dowożą i pozwoliły Trzaskowskiemu przegrać.

6 godzin temu, Keller napisał(a):

Łącznie z waszym idolem Korwinem.

Korwin jest takim idolem, że do sejmu przegrał z żoną Bosaka xD

Przegrywacie, bo brakuje wam kontaktu z rzeczywistością.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 2
Opublikowano
14 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Przegrywacie, bo brakuje wam kontaktu z rzeczywistością.

Mów dalej do mnie w liczbie mnogiej. Ty masz kontakt z realiami życząc kobietom samobójstw. Lecz się serio bo szkoda mi prądu na takie coś.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A gdzie ja coś takiego napisałem? XD

Tu mizoginku z kompleksem ofiary:

18 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Może chociaż te Juleczki docisną tak, że się liczba samobójstw kobiet wyrówna z męskimi. 

6 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Miałem głównie na myśli systemowe dyskryminowanie białych mężczyzn hetero, no ale każdy widzi to, co chce widzieć.

Nie miałeś, bo zwalasz winę na jedną płeć/opcję polityczną. System tworzą również mężczyźni prawicowi i mężczyźni decydują o tym by słabych tępić, a kobiety wywyższać. W systemach patriarchalnych słabsi są znacznie gorzej traktowani. A tego sobie życzycie, ignoranci. Patriarchat to znacznie większa presja na twardą męskość i opieka wobec kobiet, tylko w innym wymiarze niż u nas.

Mądrości z wykopu czy innego 4chana, szkoda naprawdę 5 sekund na to. Na terapię takich przymusowo bo wyprany mózg nienawiścią.

Edytowane przez Keller
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Keller napisał(a):

Nie miałeś, bo zwalasz winę na jedną płeć/opcję polityczną. 

Que? Ja stwierdzam fakty tylko. Nawet nasz system edukacji jest typowo pod kobiety skrojony. Były akcji z kobietami na politechniki, a z facetami na medycynę jakoś nie ma. Parytety są tylko w stronę kobiet. O systemie emerytalnym szkoda nawet ryja strzępić. Tym bardziej o prawie, bo to można podsumować tym, jak były premier Marcinkiewicz musiał 10 lat płacić alimenty na byłą Juleczkę, którą bolała ręka xD

Mężczyźni decydują o tym by słabych tępić, a kobiety wywyższać.

No raczej wajcha ostatnio poszło w zupełnie innym kierunku. I każde kolejne wybory będą to pokazywać.

Tu mizoginku

Ja chcę mieć równe prawa jak kobiety. Co w tym takiego mizoginistycznego?

Nigdy nie zagłosuję na partię, która dalej gada tylko o prawach kobiet. Za dużo to i świnia nie przeżre.

Swoją drogą, nieźle się popłaczesz za dwa lata. Nawet kusi mnie zagłosować na Mentzena, byleby mieli więcej posłów.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 2