Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

kandydat gorszy, elektorat glupszy.. hehe ale bol bije z tego posta az chcialbym cie pocieszyc hubio

Właśnie w tym rzecz, że ty to traktujesz w kategoriach jakiegoś meczu. Zresztą nie ma co się dziwić bo i nasza CAŁA ZDEGENEROWANA klasa polityczna tak to traktuje, a rozchodzi się o nasz los i los następnych pokoleń. Więc jak politycy mają z tego zabawę i wynik sportowy bo mają w większości przypadków i tak wyje......e to przynajmniej obywatele tak nie powinni patrzeć.

Co się stało z Trzaskowskim? Dokładnie NIC. Nadal zgarnia kupę hajsu za bycie Prezydentem. Tusk ma kasę z emerytury z UE. Większość pisowców przyczaiła się po fundacjach i spółkach powiązanych z PiS. KO zajmuje nowe przyczółki. Taki k. mać mamy kraj. Politycy mają nas głęboko w d. 

Co było w Grecji po krachu? Ludziom zablokowali bankomaty a sami się pochowali zagranicą z odłożoną kasą. Tak się właśnie kończy jak elektorat sobie głosuje dla beki. I w tym sensie porównywałem oba elektoraty.

PiS jak dotąd jest jedyną partią przez którą nie mieliśmy KPO. Partią która pozwalała na bicie kobiet i inwigilowanie opozycji.

Naprawdę w takim kraju chcesz żyć? (O ile nie jesteś jak wiele osób z tego wątku na emigracji)

2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

chyba jednak nie ma roznicy, kto nie z nami tego zniszczyc, jakbym pisowca sluchal ;)

Nie chcę Zandebrga niszczyć tylko napisałem to emocjonalnie, że mu się należy odczuć skutki własnej decyzji na własnej skórze.

Konfederacji się boję ale ponieważ nigdy dotąd nie rządziła nie mam na dzień dzisiejszy zakładać, że zniszczy praworządność i demokrację. Ba - nawet taki Braun wyśmiał "ułaskawienie in blanco" więc akurat o kwestie praworządności, które są podstawą demokracji jestem tu spokojny. Zupełnie inaczej jest z PiS - i tak nie chcę aby nigdy więcej rządzili bo to droga na wywrócenie, których wszystkich dotknie.

A w kwestii elektoratu właśnie o tym pisałem, że elektorat PiS to wyznawcy, a nie wyborcy i nawet jak będą tonąć to wciąż będą popierać PiS. PZPR też popierała do końca pewna grupa i to nie zawsze powiązana z władzą, ale tak bardzo głupia, że wierzyła, że w USA ludzie umierają z głodu na ulicach bo tak powiedział Urban. Dokładnie tak samo wierzą wyznawcy PiS.

Taka partia i taki elektorat to niestety brak przyszłości dla Polski. Ale widząc ostatnie notowania to liczę, że może konfederacja przejmie PiS. W konfederacji niepokojące są trendy antyunijne ale ludzie pokroju Mentzena i Bossaka wykazują się daleko idącym pragmatyzmem i racjonalnością. I nie są fanatykami. Do tego są młodzi i ogarniają świat bardziej w sposób XXI wieczny.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Ciekawe co u nas będzie się musiało się wydarzyć żeby nastąpiło przebudzenie jednej połowy kraju.

Ja myślę, że może KO też powinna zorganizować paradę. Mają w końcu doświadczenia z marszami. Przy okazji rekonstrukcji rządu mogliby też powołać jakiegoś transa. Obiecać niskie podatki oraz tysiąc rzeczy na tysiąc dni. I sukces jest w zasadzie murowany. Praktycznie nie ma ryzyka.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, trepek napisał(a):

Ciekawe co u nas będzie się musiało się wydarzyć żeby nastąpiło przebudzenie jednej połowy kraju.

Przecież już było i zostało zmarnowane. Wielu ludzi mówi, że już nigdy na KO nie zagłosują. Teraz wjedzie PiS i to z większością konstytucyjną. 

Edytowane przez lokiju
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Haracz za posiadanie odbiornika TV czy radia to chyba najbardziej bezsensowny haracz w śród innych haraczy występujących w Polsce. Ktoś kiedyś wymyślił że można się dorobić na tym to wprowadził i wszelkimi sposobami próbuje zmusić ludzi do płacenia. A jak nie płaci to bęc.

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-od-lat-nie-placil-skarbowka-zabrala-mu-146-tys-zl-za-aboname,nId,7988773

Godzinę temu, lokiju napisał(a):

Przecież już było i zostało zmarnowane. Wielu ludzi mówi, że już nigdy na KO nie zagłosują. Teraz wjedzie PiS i to z większością konstytucyjną. 

Przyjdzie znowu PIS. Porządzą kilka miesięcy i będzie dokładnie to samo. I tak w koło.

• Upvote 1
Opublikowano

Dwa lata to kupa czasu, do wtedy wiele jeszcze się może wydarzyć Jarosław może nie dożyć, a wtedy tam też będzie walka wewnętrzna.

Ja uważam, że czeka nas dość malowniczy rozpad KO i żenujący spektakl ustawiania się na przyszłe opcje. Niestety KO rozkradnie kolejną część narodowego dorobku. Kraj jest naprawdę mocno w odbycie. Ciekawi mnie też - bo zakładam, że na tych najwyższych szczeblach jest jednak jakaś refleksja - kogo Tusku uważa za winnego tego stanu rzeczy i czy jest to on sam.

• Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, trepek napisał(a):

Przebudzenie juz bylo w 2023r.

Ale ja nie o tej połowie mówię :E

13 godzin temu, kubikolos napisał(a):

spokojnie, jest jeszcze @Kris194, okopany do samego konca

Mylisz się, dla mnie obecnie wszyscy poza Giertychem (ze względu na jego działalność chociażby w kwestii protestów wyborczych czy "Zespołu ds. Rozliczenia PiS" (Fundusz Sprawiedliwości) i może Sikorskim ze względu na twardą politykę wobec kacapów, są spaleni.

• Haha 2
Opublikowano
Cytat

Nocny komunikat Sądu Najwyższego. Karol Nawrocki zyskuje głosy

Tuż przed północą w nocy z 28 na 29 czerwca Sąd Najwyższy opublikował komunikat dotyczący wyborów prezydenckich. Poinformowano w nim o wynikach przeliczenia głosów w kilku komisjach. W komisji, gdzie doszło do największej zamiany głosów, stratnym okazał się Karol Nawrocki. Po ponownym zliczeniu głosów zyskał on te, które pierwotnie przypisano Rafałowi Trzaskowskiemu.

https://wiadomosci.onet.pl/wybory/wybory-prezydenckie/nocny-komunikat-sadu-najwyzszego-glosy-nawrockiego-zaliczono-trzaskowskiemu/xrtzy62

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, adashi napisał(a):

Ja myślę, że może KO też powinna zorganizować paradę

szczegolnie ze jestesmy tuz po wyborach wiec sie nie wstydza i jest okienko na takie dzialania

dopiero przed wyborami znowu beda sie wstydzic swoich parad

11 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Mylisz się, dla mnie obecnie wszyscy poza Giertychem

nie myle, potwierdzenie zacytowalem :hihot:

21 minut temu, Camis napisał(a):

Nocny komunikat Sądu Najwyższego. Karol Nawrocki zyskuje głosy

@Kris194 PILNE!!!!!11

14 godzin temu, hubio napisał(a):

a rozchodzi się o nasz los i los następnych pokoleń

te same bzdury powtarzacie co wybory, kazde sa najwazniejsze i zdecyduja o naszym losie, nastepne to juz byc albo nie byc XDDDDDDD

POPIS rzadzi od lat i zamieniaja sie wladza bez zadnych problemow i nic sie nie zmienia, nasz los byl juz przesadzony po 1 turze

prawdziwe problemy dla ludzi to jest np. bezpieczenstwo, ludzie protestuja jak rzad przymyka oko na podrzucanie nam odpadow przez granice i chowanie ich po domach dziecka i co? nic, POPIS nic to nie obchodzi a ty za to jeszcze walczysz w internecie a oni cie maja za nic albo w najlepszym razie pozytecznego

14 godzin temu, hubio napisał(a):

O ile nie jesteś jak wiele osób z tego wątku na emigracji

wypraszam sobie, to elektorat rafaua zapowiada wyjazdy

Edytowane przez kubikolos
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano

KO powinno zrobić paradę ? Przeciwko sobie chyba bo ta by miała sens. Dopóki takie parady będą organizowane przez obecne partie polityczne to guano one znaczą. Jak będzie jakaś oddolna akcja wyrażająca niechęć do ogólnej klasy politycznej to z chęcią wezmę w niej udział. Inaczej te ścierwa polityczne znowu mną będą sobie gębę wycierały.

• Upvote 1
Opublikowano
16 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

Zabranie rolnikom dotacji ze złej  UE :E

Chyba nawet t nie. Ja PiS przejął władzę,to w pierwszym roku były spore opóźnienia w wypłatach, nawet kilkumiesięczne (wywalili z Agencji wszystkich z PSL-u i powsadzali swoich, przez co zostało za mało ludzi co na prawdę się znają i coś robią, a nie tylko kasę biorą). Rolnicy już dawno zapomnieli.

• Upvote 1
Opublikowano

Mi sie nie podoba podejście na zasadzie KO nie spełniło obietnic to na złość rozwalę kraj oddając władzę pisowi i konfie. 
Jak ktoś chce wschód to może przenieść się do Rosji albo na Białoruś mają dużo miejsca dla nowych

9 minut temu, Camis napisał(a):

Alfons musisz!.

7a7f383599542765173e6d220b21e6f2bac78b77

PSL chyba dąży do wcześniejszych wyborów i albo chcą otwarcie iść z pisem albo zostać zjedzeni przez PIS byle stołki były