Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, lukadd napisał(a):

Ta bo zamiast coś zmienić, wyjść do ludzi. To lepiej siedzieć na wykopie czytać prawackie wysrywy i użalać się nad swoim losem :E 

Na szczęście takich jednostek jest nie wiele, ale jak chcą tak żyć to niech sobie żyją. 

Wystarczy wyjść na miasto, wszędzie chodzą laski, chodzą pary, normalni ludzie się bawią itd.

Wiele czy nie wiele jest tych jednostek coraz wiecej i wiecej.

Jest gdzies blad systemowy. Owszem trzeba wychodzic do ludzi i z jednej strony rozumiem kobiety ktore mowia ze faceci nie maja 'jaj' ale tez rozumiem facetow gdzie z jednej strony jest nacisk spoleczenstwa na zarboki, ze to facet powinien zarabiac wiecej, a z drugiej to kobiet jest wiecej na studiach itp. Mozliwosci zarobkowe kobiety maja lepsze do ok 30 roku zycia, czyli najlepszy okres na zwiazki kobiety maja poprostu mniej partnerow do wyboru.

Ja mam za soba dlugi, ponad dziesiecioletni zwiazek, rozstalem sie ponad rok temu. Od tej pory mialem dwie dziewczyny, zwiazki po 3-4 miesiacy i pare przelotnych kolezanek.

Zadna nie byla nastawiona na dlugi zwiazek tylko na dawanie dupy i zabawe. Ogolnie niby nie powinienem narzekac ale juz w tym wieku oczekuje bardziej spacerow i stabilizacji.

I jezeli taki ktos jak ja z dobrymi zarobkami, duzym domem, samochodem marzen gdzie pracuje z babami na codzien musi sie starac i 'namawiac' baby do spotkania, wrecz je nagabywac to co dopiero jakis 25 letni chlopak pracujacy w gowno pracy z zarobkami 5k pln.

Nie wiem, moze sie myle ale wydaje mi sie ze jest gdzies blad systemowy i moze byc nie wesolo.

Opublikowano

Można by było ale Tusk nie potrafi w PR. 
Nie zatrudniają ludzi od PR również. A to rzecznik rządu powinien zrobić konferencję na ten temat razem z premierem i wbijać propagandę na grubo. A przy okazji dociąć wszystkim bezrobotnym co “pilnują” granicy. 

• Upvote 2
Opublikowano
53 minuty temu, TheMr. napisał(a):

jak PO próbuje zniżyć poziom, to tracą jeszcze więcej poparcia

Tylko oni powinni podwyższać swój poziom a nie odwrotnie. Oni tylko wyglądają na ogarniętych.

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

moje oko jesteś singlem, wkurza ciebie to co napisałem i dorabiasz sobie brednie do tego co pisałem a napisałem jedynie

Jak kulą w płot, 12 lat razem z jedną kobietą. Ale widzę, że jak każdy cie punktuje za IDZD, to wyciągasz kartę pułapkę JESTEŚ SINGLEM I CIĘ ZAPIEKŁO I na tym kończy się rozmowa XD 

20 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

a napisałem jedynie, że jak ktoś chce znaleźć kobietę i nie może to jest przegrywem. 

Widocznie jesteśmy narodem przegrywow biorąc pod uwagę ile jest singli. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, huudyy napisał(a):

Jak kulą w płot, 12 lat razem z jedną kobietą. Ale widzę, że jak każdy cie punktuje za IDZD, to wyciągasz kartę pułapkę JESTEŚ SINGLEM I CIĘ ZAPIEKŁO I na tym kończy się rozmowa XD 

Widocznie jesteśmy narodem przegrywow biorąc pod uwagę ile jest singli. 

Szkoda,że nie odniosłeś się do fragmentu w którym wypunktowałem twoje brednie z kapelusza, że niby pisałem "kiedyś to było, teraz nie ma". 

Jesteśmy narodem ludzi zaburzonych i to jest fakt. Zamiast milczeć i klepać się po ramieniu wypadałoby coś z tym zrobić. No i jest dużo singli z wyboru bo tak jest po prostu wygodniej. Tak czy siak nie każdy singiel jest przegrywem. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Zamiast milczeć i klepać skórę po ramieniu wypadałoby coś z tym zrobić.

No wyzywanie od przegrywów na pewno rozwiąże wszystkie problemy xD

Ja w sumie nie wiem, czy w Polsce jest bardziej pogardzana grupa niż biały facet hetero %-)

22 minuty temu, Camis napisał(a):

Piszcie tak dalej a populacja mężczyzn którzy popełnią samobójstwo jeszcze się zwiększy, bo te ponad 4 tysiące rocznie to chyba za mało...

To zawsze wina tych nieudolnych facecików!

Uj, zagłosuję na Konfę i niech mają te 20%. Niech ten kraj ginie.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 3
Opublikowano

Ten "rząd" to jeszcze coś działa?:

Cytat

Z relacji Polaków (tak, spisek, Wyborcza zmyśliła), którzy zostali zatrzymani na granicy w drodze z zakupów w Niemczech przebija anarchia i niesubordynacja, jakiej dopuszcza się polska policja. Wygląda na to, że policja sympatyzuje z rasistowskim szambem, blokującym nielegalnie wjazd przez granicę. Przeraża mnie bezczynność państwa i MSW, które pozwalają na takie bezprawie.

Na co czeka Siemoniak? To jest całkowita kompromitacja i dezercja państwa i jego władzy nad terytorium. To pokazuje też jak łatwo jest zdestabilizować Polskę i daje przykład Rosji, jak słabe jest państwo. Kto wie, czy to nie Rosja inspiruje te akcje?

"Zadałem policji podstawowe pytanie, czy blokowanie drogi było zgodne z prawem, czy to zgromadzenie zostało komukolwiek zgłoszone i czy jest odpowiednio oznakowane z obu stron? Czy protestujący mieli pozwolenie na zgromadzenie? Niestety nie otrzymaliśmy jednoznacznej odpowiedzi. Stwierdzono jedynie, że takie sytuacje będą się zdarzać, a „Schengen" niedługo upadnie, że ci ludzie protestują przeciwko zwożeniu imigrantów z Niemiec do Polski. Poinformowano nas, że przepuszczanie aut odbywa się według decyzji i uznania protestujących co 10 minut."

Wygląda to moim zdaniem na testowanie sprawności państwa po klęsce wyborczej i widocznym rozkładzie władzy. Jeśli rząd Tuska nie zareaguje zdecydowanie teraz, to wakacje mogą być bardzo wesołe na granicach. Setki tysięcy Polaków zobaczą na własne oczy, jak słaba jest Polska pod rządami Tuska. Z punktu widzenia Rosji nie może być nic lepszego przed 2027, niż maksymalna kompromitacja obecnej ekipy.

Pozdrowienia dla @Mruczka i jego komentarzu o Czerskiej.

Przekaz dla śmieszków szydzących z listu do Wyborczej, bo przecież to fake i nic się nie dzieje strasznego. Otóż, moi drodzy, to jest granica państwa. Tam nie ma prawa być żadnych innych służb, niż straż graniczna, policja i ostatecznie wojsko (plus PSP i pogotowie). Żadnych obywatelskich kontrolerów na żadnym przejściu granicznym. To jest sedno całej sytuacji.

W przeciwnym razie pozwolimy, by na granicy pojawiły się zielone ludziki, a my będziemy dalej myśleć, że to przecież tylko obywatelscy obrońcy granicy.

Reakcja jest możliwa tylko jedna: po odmowie zejścia z granicy otoczenie tych grupek, zatrzymanie i aresztowanie, bo nie można pozwolić na eskalację i to, by kolejni brali przykład.

Jeszcze raz to podkreślę: przeraża mnie indolencja państwa w reakcji na taką anarchię.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-193795019

https://szczecin.wyborcza.pl/szczecin/7,34939,32065474,wracalismy-z-niemiec-z-zakupow-na-granicy-napotkalismy-fizyczny.html

Cytat

Tymczasem może i państwo polskie jest kompletnie bezsilne wobec band kibolskich grasujących wzdłuż zachodniej granicy, ale za to znalazło czas, żeby ścigać kobietę, której odmówiono wykonania legalnej aborcji - za co zresztą szpital w Pabianicach dostał karę od NFZ:

bod-jpg.9511762

"Wszczęcie kolejnego śledztwa przez Prokuraturę Rejonową w Oleśnicy w sprawie LEGALNEGO przerwania ciąży to przykład skrajnego chaosu instytucjonalnego i niepokojącego ataku na prawa osób w ciąży.

Zgodnie z dokumentem wystosowanym przez Sekretariat Prokuratury Rejonowej w Oleśnicy, postanowieniem prokuratora z dnia 26 maja 2025 r. wszczęto śledztwo w sprawie przerwania ciąży „za zgodą kobiety z naruszeniem przepisów ustawy” (art. 152 § 1 k.k.) oraz udzielenia pomocy w tej aborcji (art. 152 § 2 k.k.)”. Dotyczy to zabiegu Magdy, który odbył się w szpitalu w Oleśnicy w 2023 r., zgodnie z prawem, na podstawie przesłanki zagrożenia zdrowia osoby w ciąży.

Co więcej, śledztwo wszczęto na podstawie zawiadomienia kai godek, która publicznie linczuje pacjentki z doświadczeniem aborcji i wspierające je organizacje.

Paradoks tej sytuacji polega na tym, że sytuacja dotyczy pacjentki, w sprawie której NFZ wszczął kontrolę w szpitalu w Pabianicach, gdzie stwierdzono odmowę legalnego świadczenia zdrowotnego, a placówka została ukarana karą w wysokości 500 tys. zł. Pacjentka udała się do szpitala w Oleśnicy, gdzie zabieg został przeprowadzony zgodnie z prawem. Dziś ten właśnie zabieg staje się przedmiotem śledztwa prokuratury @adbodnar.

Z jednej strony mamy decyzję NFZ i kontrolę państwową, która uznaje aborcję za świadczenie gwarantowane. Z drugiej — działanie prokuratury, która wszczyna śledztwo w tej samej sprawie. Nie sposób zrozumieć tej logiki. "

Oczywiście polskie państwo nie skupia się też na tym, że lekarka, która w końcu przeprowadziła aborcję nie dość że jest cały czas nękana przez kibolstwo, to jeszcze musiała w konsekwencji złożyć rezygnację z funkcji wicedyrektorki szpitala:

gg-jpg.9511786

Tyle się musiało w Polsce zmienić żeby zmieniło się - na gorsze.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-193795602

https://www.instagram.com/p/DLhQdxNIzWf/

https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,32067316,gizela-jagielska-zrezygnowala-z-pracy-ze-szpitala-w-olesnicy.html

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

No wyzywanie od przegrywów na pewno rozwiąże wszystkie problemy xD

Ja w sumie nie wiem, czy w Polsce jest bardziej pogardzana grupa niż biały facet hetero %-)

To zawsze wina tych nieudolnych facecików!

Uj, zagłosuję na Konfę i niech mają te 20%. Niech ten kraj ginie.

Nazywam rzeczy po imieniu. Nie widzę takiej osoby (chcącej sobie kogoś znaleźć) inaczej niż jako przegrywa. 

Chodzę na bilard, czasem na kręgle, na basen, nad jezioro i wszędzie są młode kobiety, moi znajomi się tak wiążą i robią to teraz a nie 20 lat temu (bo wtedy byli w podstawówce). To nie jest trudne jak się nie jest piwniczakiem no i trzeba zrozumieć, że nie ma niczego za darmo, trzeba się starać, dbać o siebie a nie być magazynierem z brzuchem którego jedyne hobby to piłka nożna i browar albo gierki.  

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Mam znajomego po rozwodzie (zdradzony). Gość bardzo atrakcyjny, wygadany, z dużymi zarobkami i własnym lokum i samochodem. Chodził na dziesiątki randek. Czuł się jak towar.

Także nie gadajcie, że dla chcącego nic trudnego :heu:

Obecne kobiety same nie wiedzą czego chcą i oczekują nie wiadomo czego.

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 8
Opublikowano
27 minut temu, Camis napisał(a):

Piszcie tak dalej a populacja mężczyzn którzy popełnią samobójstwo jeszcze się zwiększy, bo te ponad 4 tysiące rocznie to chyba za mało...

Czas w końcu zrozumieć, że samobój to nie rozwiązanie problemu.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Mam znajomego po rozwodzie (zdradzony). Gość bardzo atrakcyjny, wygadany, z dużymi zarobkami i własnym lokum i samochodem. Chodził na dziesiątki randek. Czuł się jak towar.

Najlepiej nie mówić że się tyle ma, a na pewno nie na początku. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Chyba że obniży się swoje wymagania i standardy. To wszystko zależy do kogo mierzymy. 

19 minut temu, skypan napisał(a):

Tylko oni powinni podwyższać swój poziom a nie odwrotnie. Oni tylko wyglądają na ogarniętych.

No podwyższają. Tak wysoko poszli że oskarża się ich o pyche, i plucie na “normalnych” ludzi :E I jakaś mistyczną elitarność. 

Edytowane przez TheMr.
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, TheMr. napisał(a):

Chyba że obniży się swoje wymagania i standardy. To wszystko zależy do kogo mierzymy. 

Z tego co mówił, to trafiał na same normalne dziewczyny wyglądające 'normalnie'. Żadne 'księżniczki'. Zresztą sam widziałem parę fotek.

A i mówię tu o kobietach około 30. Także niemłode.

7 minut temu, galakty napisał(a):

Najlepiej nie mówić że się tyle ma, a na pewno nie na początku. 

A tego nie wiem na ile mówił. Ale raczej o zarobkach się nie rozmawia na początku.

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

A nie być magazynierem z brzuchem którego jedyne hobby to piłka nożna i browar albo gierki.  

I jeszcze obowiązkowo szydera z facetów wykonujących potrzebne prace xD

Serio, w tym tempie to Konfederacja dostanie spokojnie ponad 20%. Sam zagłosuję na Sławka.

Niech nawet katoliban tu wprowadzą. W dupie to mam %-)

I swoją drogą, nie pracuję na magazynie, ale mam serdecznie dość tego wyśmiewania zwykłych chłopów. Dostaniecie rządy PiS i Konfederacji i się z nimi męczcie, jak tacy mądrzy jesteście.

16 minut temu, Spl97 napisał(a):

Czas w końcu zrozumieć, że samobój to nie rozwiązanie problemu.

Kolejny inteligent.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, prezydent26 napisał(a):

Jeśli dziewczyna od razu pyta o status, to od razu czas na zakończenie znajomości. 

Tak I nie - mam znajomą, wzięta pani prawnik z default city, lat 34. Po ostatnim długim związku zanim umówi się z kimś, to stara się dowiedzieć ile kto zarabia żeby 'nie wiązać się gołodupcem którego nie będzie stać na wakacje z nią' ¯\_(ツ)_/¯ 

Natura. 

Tymczasem rząd się budzi i wprowadza kontrolę granic 

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/czasowe-przywrocenie-kontroli-na-granicach-z-niemcami-i-litwa-jest-decyzja-premiera/2z1354e,79cfc278

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, MaxaM napisał(a):

@huudyy

Lepsze to niż w drugą stronę, być gołodupcem i wymagać bogatego faceta :heu:

Może to kwestia mojej bańki, ale większość singielek jakie znam to jest przeciwieństwo bycia gołodupcem. Własne mieszkania, dobre zawody, zarobki wystarczające na dobre życie. Kariera chyba jednak ma duży wpływ na status związkowy... 

• Upvote 1