adashi 1 663 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 W tym kontekście to oznacza, że on się winny nie czuje, ale skoro zostało to źle odebrane, to niech wam będzie. 1
skypan 1 832 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) Ten kacap mazurenka to zwykły buc z przerośniętym ego. Szkoda na niego naszych podatków by się z nim po sądach szlajać. "Chciał pomóc" ziomalom a wyszło jak wyszło. Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez skypan 1
huudyy 3 106 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) zapraszam do przeczytania trochę dłuższego artykułu w jakim Bantustanie żyjemy https://archive.is/20250402045125/https://wiadomosci.onet.pl/kraj/jak-czlowiek-lukaszenki-ogrywal-polskich-politykow-minister-jest-glupi-i-duzo-chleje/zpb4xmf a z miłych informacji - gość już się przejechał na swoim niewyparzonym języku Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez huudyy 1 1
voltq 1 372 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) https://www.portalsamorzadowy.pl/gospodarka-komunalna/wlasciciele-musza-oddac-domy-i-dzialki-rzad-daje-120-dni-i-tylko-czesc-wartosci-nieruchomosci,626426.html "Dobry system" którego tak bronicie Art. 21. [Ochrona własności i prawa dziedziczenia; dopuszczalność wywłaszczenia] 1. Rzeczpospolita Polska chroni własność i prawo dziedziczenia. 2. Wywłaszczenie jest dopuszczalne jedynie wówczas, gdy jest dokonywane na cele publiczne i za słusznym odszkodowaniem. Czytaj więcej w Systemie Informacji Prawnej LEX: https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/konstytucja-rzeczypospolitej-polskiej-16798613/art-21 Rząd uznał że 100 zł odszkodowania jest słuszne a działka ma wartość 10 milionów złotych plus wartość sentymentalna nie do policzenia itd Jak tu lub na labie pisałem że trzeba punkt drugi usunąć to 90% się rzuciła na mnie i stwierdziła iż jestem onuca i chcę żeby było jak w Chinach że autostrada idzie obok mojego domu Nawet w Afryce lepiej dbają o własność Rzeczpospolita przyjaciół Polin państwo teoretyczne Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez voltq 1
Badalamann 1 078 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Znaczy co sądzimy o Batyrze możemy pisać tylko my Polacy? To raczej tak nie działa. Patrząc na to co sami piszemy o Trumpie czy Macronie 1
skypan 1 832 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @huudyy O i ładnie. O to chodzi. Lepiej z niego zrobić trędowatego bo widać za wygodnie ma u nas.
GordonLameman 9 185 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 5 minut temu, voltq napisał(a): Rząd uznał że 100 zł odszkodowania jest słuszne a działka ma wartość 10 milionów złotych plus wartość sentymentalna nie do policzenia itd Po co zmyślasz? Twoi komunistyczni mocodawcy z Россия Ci kazali? 5 minut temu, voltq napisał(a): Rzeczpospolita przyjaciół Polin państwo teoretyczne Najważniejsze, że nie jesteśmy przyjaciółmi twoich mocodawców. 1
Kaczkofan 280 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 6 minut temu, Badalamann napisał(a): Znaczy co sądzimy o Batyrze możemy pisać tylko my Polacy? To raczej tak nie działa. Patrząc na to co sami piszemy o Trumpie czy Macronie Wolność słowa - spoko, jednak trzeba liczyć się z konsekwencjami, gdy publicznie się klepie bzdury. I tak, gdyby jakikolwiek Polak odwalił taką akcję w USA/Francji - trudno, trzeba zastanowić się przed wypowiedzeniem pewnych słów w przestrzeni publicznej.
Klakier1984 800 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 6 minut temu, Badalamann napisał(a): Znaczy co sądzimy o Batyrze możemy pisać tylko my Polacy? To raczej tak nie działa. Patrząc na to co sami piszemy o Trumpie czy Macronie Jest jednak subtelna różnica między naszym narzekaniem na innych prezydentów na niszowym forum, a publicznym "wyciem" w mediach typa, który dostał nasze obywatelstwo. Nie sadzisz ? 1
galakty 3 816 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 17 minut temu, skypan napisał(a): Ten kacap mazurenka to zwykły buc z przerośniętym ego. Szkoda na niego naszych podatków by się z nim po sądach szlajać. "Chciał pomóc" ziomalom a wyszło jak wyszło. Nie możemy popuszczać takim dzbanom, sorry. Jadą po nas w każdym możliwym momencie jeśli tylko nie chcemy czegoś oddać za darmo. Trochę wdzięczności (naprawdę trochę) powinniśmy wymagać. Starlinki fundować? Żeby potem na OLX lądowały? Koleżanka z pracy która pochodzi z Ukrainy ostatnio się śmiała, że jakby potrafiła kraść to by do Polski nie przyjeżdżała, bo się nie opłaca
huudyy 3 106 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) 9 minut temu, Badalamann napisał(a): Znaczy co sądzimy o Batyrze możemy pisać tylko my Polacy? Jak chcesz to pisz co chcesz, ale trzeba po prostu liczyć się z konsekwencjami wypowiadanych słów. Skoro koleś dostał obywatelstwo polskie, mieszka w naszym kraju, to niech będzie oceniany wg polskiej litery prawa. 9 minut temu, voltq napisał(a): "Dobry system" którego tak bronicie w którym momencie nasza właśność powinna mieć większą wartość niż wspólne dobro? czy jeśli na trasie CPK był JEDEN dom, który by blokował inwestycje, to powinniśmy zezwolić by tam stał i zablokować całość? Przykre to jest ale niestety prawo wywłaszczeniowe jest w praktycznie każdym kraju na świecie, więc dobrze, że chociaż teraz zamierzają przysiąść nad sprawą odszkodowań. 5 minut temu, skypan napisał(a): @huudyy O i ładnie. O to chodzi. Lepiej z niego zrobić trędowatego bo widać za wygodnie ma u nas. podobno mają go skreślić jeszcze z listy doktorantów na KULu i wniosek na bagiety o obrazę prezesa kryształowego pałacu Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez huudyy 1
GordonLameman 9 185 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 1 minutę temu, Klakier1984 napisał(a): Jest jednak subtelna różnica między naszym narzekaniem na innych prezydentów na niszowym forum, a publicznym "wyciem" w mediach typa, który dostał nasze obywatelstwo. Nie sadzisz ? Sprawdź może programy Johna Olivera (dostał obywatelstwo USA) i co mówi o Trumpie 1 1
ODIN85 3 701 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 15 minut temu, Badalamann napisał(a): Znaczy co sądzimy o Batyrze możemy pisać tylko my Polacy? To raczej tak nie działa. Patrząc na to co sami piszemy o Trumpie czy Macronie Skąd ta ksywka bo nie siedzę w temacie.
trepek 1 533 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 8 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Jest jednak subtelna różnica między naszym narzekaniem na innych prezydentów na niszowym forum, a publicznym "wyciem" w mediach typa, który dostał nasze obywatelstwo. Nie sadzisz ? Jest złota zasada, że nie gryzie się ręki, która Cię karmi. Jakbym, dla przykładu, był na garnuszku w Ukrainie i ktoś zaprosiłby mnie do publicznej debaty i zapytał o niewygodny dla mnie temat to tak był kluczył, tyle był mówił, żeby mówić a nic nie powiedzieć. 2
huudyy 3 106 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Skąd ta ksywka bo nie siedzę w temacie. więcej czasu zajęło Ci chyba napisanie tego posta niż wrzucenie nazwiska w google https://fakty.tvn24.pl/zobacz-fakty/karol-nawrocki-pod-pseudonimem-jako-tadeusz-batyr-napisal-biografie-gangstera-chwalil-samego-siebie-st8353667 10 minut temu, GordonLameman napisał(a): Sprawdź może programy Johna Olivera (dostał obywatelstwo USA) i co mówi o Trumpie akurat ludzi którzy jeżdżą po Trumpie jest cała masa tyle, że tam prawo działa trochę inaczej niż u nas jeśli chodzi "wolność słowa". Sam nie jestem święty jeśli chodzi o kibola, tyle, że jednak jest róznica między moim marudzeniem na forum, a publicznym lżeniem prezydenta w wywiadzie na żywo w TV. Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez huudyy 1
ODIN85 3 701 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Myślałem że to jakaś historia jak z Długopisem
huudyy 3 106 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) 2 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Myślałem że to jakaś historia jak z Długopisem podobnie absurdalna, zwłaszcza, jak obejrzysz "anonimowy" wywiad Batyra vel Nawrockiego, gdzie sam siebie liże po metaforycznych jajkach. Nie zrobił nic nielegalnego czy nagannego, po prostu wstyd jak ze Zgierza do Radomia. Zauważyliście, że my nigdy nie mieliśmy prezydenta, który w jakiś sposób by się nie skompromitował? Bolek, choroba filipińska, "leśne ruchadła", szogunie... teraz ten ćwiek. Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez huudyy 1 1
skypan 1 832 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 10 minut temu, galakty napisał(a): Nie możemy popuszczać takim dzbanom, sorry. Jadą po nas w każdym możliwym momencie jeśli tylko nie chcemy czegoś oddać za darmo. Masz absolutną rację ale skierowanie sprawy do sądu nic nie da bo wynik nie jest pewny. Prezydent może na tym stracić. Jednak nie oznacza to, że trzeba mu odpuścić. Już są pierwsze efekty a jego wypowiedź można lepiej wykorzystać Bardziej taktycznie lub jak kto woli populistycznie. 1
Badalamann 1 078 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 14 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Jest jednak subtelna różnica między naszym narzekaniem na innych prezydentów na niszowym forum, a publicznym "wyciem" w mediach typa, który dostał nasze obywatelstwo. Nie sadzisz ? Niespecjalnie. To i to medium publiczne. 15 minut temu, huudyy napisał(a): Jak chcesz to pisz co chcesz, ale trzeba po prostu liczyć się z konsekwencjami wypowiadanych słów. Skoro koleś dostał obywatelstwo polskie, mieszka w naszym kraju, to niech będzie oceniany wg polskiej litery prawa. A to nawet nie wiedziałem że to też Polak. Jak tak to w ogóle nie wiem o co to zamieszanie Mógłbym sie najwyżej przyczepić że porównał Batyra do lidera bandytów w więzieniu/kolonii karnej. A to najwyżej jeden z ludzi podległych Wielkiemu Bu czy innym średniej rangi liderom band kibolskich.
galakty 3 816 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) 6 minut temu, skypan napisał(a): Masz absolutną rację ale skierowanie sprawy do sądu nic nie da bo wynik nie jest pewny. Prezydent może na tym stracić. Jednak nie oznacza to, że trzeba mu odpuścić. Już są pierwsze efekty a jego wypowiedź można lepiej wykorzystać Bardziej taktycznie lub jak kto woli populistycznie. A tu się zgodzę, prezydent lepiej jakby powiedział, że się takim chłystkiem zajmować nie będzie, koledzy już jadą Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez galakty
skypan 1 832 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @galakty Osobiście po wypowiedzi tego kacapa tak zareagowałem.
huudyy 3 106 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) 10 minut temu, Badalamann napisał(a): Niespecjalnie. To i to medium publiczne. zasięg ogólnopolski vs zasięg Polski gminnej nie ta skala. 10 minut temu, Badalamann napisał(a): A to nawet nie wiedziałem że to też Polak. Jak tak to w ogóle nie wiem o co to zamieszanie farbowany "polak", bo obywatelstwo z przydziału. Zamieszanie jest, bo prawo mówi jasno jak można, a jak nie można wypowiadać się o pewnych osobach na pewnych stanowiskach. 10 minut temu, Badalamann napisał(a): A to najwyżej jeden z ludzi podległych Wielkiemu Bu czy innym średniej rangi liderom band kibolskich. też właśnie jeszcze przypisuje mu niesłuszne zasługi /s 7 minut temu, galakty napisał(a): A tu się zgodzę, prezydent lepiej jakby powiedział, że się takim chłystkiem zajmować nie będzie, koledzy już jadą zasadniczo to Batyr absolutnie nic nie zrobił w temacie, bo zawiadomienie złożył jakiś instytut walki z antypolonizmem czy coś. Taka instytucja na przeciwległym biegunie do OMZRIKu Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez huudyy
Badalamann 1 078 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Z ważniejszych tematów, to Tusk dziś zapowiedział że weta Batyra nie będą miały większego znaczenia. będą obchodzone rozporządzeniami. Było to odnośnie budowania wiatraków na lądzie. Jednak sądzę, że tak samo będzie z tymi uderzającymi w Ukraińców i innymi ustawami, które będzie wetował w przyszłości.
Kamiyanx 1 252 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Nie wiem, o czym gadacie, ale chciałem tylko oświadczyć, że podjąłem decyzję, iż w następnych wyborach do sejmu zagłosuję na Sławomira Mentzena. Dziękuję za uwagę. 1 3
adashi 1 663 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Wydać rozporządzenie sprzeczne z ustawą zawsze można. Kłopot tylko taki kto je weźmie na serio. 4
Rekomendowane odpowiedzi