Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

Nie lepiej po prostu zamknąć temat, a nie wywalać ludzi z forum na zbity pysk?

Różne opcje są na stole, jeżeli rzeczywiście coś postanowię zrobić.

4 minuty temu, huudyy napisał(a):

Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie ;)

Złota zasada ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, bergercs napisał(a):

Po co mnie cymbale wywołujesz? Ile razy mam pisać, że ruSSkich faszystów uważam za robactwo, które należy rozdeptać - podobne zdanie mam o wszystkich wspierających ten zdegenerowany ustrój. 

Znów łamiesz regulamin i obrażasz , przypominam że brakowało ci argumentów kolego z forum i każdego użytkownika który miał inne zdanie niż twoje obrażałeś właśnie w ten sposób czego doświadczyłem osobiście wielokrotnie , oczywiście tobie wolno wszystko na tym forum

7 minut temu, huudyy napisał(a):

Panie Januszu , nieeeeeee #pdk

Nie lepiej po prostu zamknąć temat, a nie wywalać ludzi z forum na zbity pysk? 

Bo nie sądzę, żeby dyskurs tutaj znormalniał, zwłaszcza biorąc pod uwagę pewne rozbieżności między ludźmi, a zwłaszcza opinie pewnych skarpetosceptyków 

Amen 

To jest tylko im wyłącznie wina twojej strony która nieustannie obraża wszystkich  którzy mają inne zdanie i poglądy 

Edytowane przez voltq
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, tomcug napisał(a):

Różne opcje są na stole, jeżeli rzeczywiście coś postanowię zrobić

Mam tylko nadzieję, że przed ewentualnym Armageddonem dostaniemy ostatnie ostrzeżenie :E

Szkoda tylko, że temat wojenny wyparował jak ruskie rafinerie, bo ostatnio dużo się dzieje u tych bandytów. 

2 minuty temu, voltq napisał(a):

jest tylko im wyłącznie wina twojej strony która nieustannie obraża wszystkich innych którzy mają inne zdanie i poglądy 

I po co mnie zaczepiasz? Co ci zrobiłem w tym dniu Pańskim? Niedziela jest, piękne południe, weź chłopie chociaż dziś na wstrzymanie bo to nawet nie jest śmieszne. 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Mam tylko nadzieję, że przed ewentualnym Armageddonem dostaniemy ostatnie ostrzeżenie :E

Szkoda tylko, że temat wojenny wyparował jak ruskie rafinerie, bo ostatnio dużo się dzieje u tych bandytów. 

I po co mnie zaczepiasz? Co ci zrobiłem w tym dniu Pańskim? Niedziela jest, piękne południe, weź chłopie chociaż dziś na wstrzymanie bo to nawet nie jest śmieszne. 

Za coś takiego jak dostałem bana od @Zhao  , oczywiście wam wszystko wolno 

Obrażałeś w przeszłości zamiast argumentować 

• Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, voltq napisał(a):

Jak nie chcesz dostawać banów to dołączyć do nietykalnej ekipy która robi co chce i moderatorzy nie reagują, ja napisałem do innego użytkownika żeby oblał się wodą i zhao odrazu zareagował, ewidentne polowanie na tych niewygodnych

Prawda jest nieco bardziej złożona :) Moderator to osoba, która ma własne poglądy, może mieć taki czy inny dzień albo po prostu popisać się władzą... Może Cię nie lubić i tylko czekać na pretekst aby wywalić. Nie ma żadnej nietykalnej ekipy bo weźmy np. 2 protagonistów: wintera i gordona - równo łapią bany na przemian :) A już genialne było jak niedawno zamknęli kilka wątków i mieli niezły ubaw.

Pamiętaj(cie), że to naprawdę off na forum komputerowym gdzie sama idea forów powoli umiera. Skoro na FB albo YT mogą wywalić konta/kanały przynoszące pieniądze i to właściwie wg widzimisię administracji to co dopiero na forach. Na labie zapoczątkowałem temat dotyczący wprowadzenia instytucji nadzoru nad forami, FB itp. Tematu tu już nie kontynuowałem. Sami forumowicze byli przeciwni... :) 

Widocznie tak musi być, szczególnie w Polsce, że część ludzi uwielbia władzę, a druga część uwielbia być traktowana jak plankton. Jest taka zasada filozoficzna, że ludzie dzielą się na wilki i owieczki i oba gatunki lubią swoje położenie :) 

Polityka to ciężki temat. Politycy dymają ludzi na 1000 sposobów. Tworzą sztuczne spory aby ludzie nie myśleli jak są wykorzystywanie przez korpo. Świat korporacji ręka w rękę z mediami, showbiznesem i politykami robi jedynie przedstawienie dla mas. Właśnie wczoraj na YT widziałem materiał jak bardzo wiele aktorek i celebrytek prostytuowało się z szefami korpo :) w tym samym materiale padło zdanie, że Prezesami korpo zostają jedynie psychopaci. Do tego wszechobecne dragi w korpo, biznesie, polityce.

Pamiętaj(cie), że żyjemy obecnie w Matrixie 2.0. To co widzimy to tylko to co korpo chcą nam pokazać. Jak czasami coś wypłynie to tylko w wyniku walki buldogów pod stołem... :) 

Jak to jest, że w Polsce nigdy nie wypłynęła żadna afera dotycząca narkotyków i seksu wśród elit: dziennikarstwa, prawników, celebrytów, polityków, Prezesów i członków zarządu wielkich korpo? Najbliżej afera podkarpacka - błyskawicznie zamieciona pod dywan... Ktoś naprawdę myśli, że Trump nie korzystał z nieletnich dziewczyn na wyspie Epsteina, znając jego duży apetyt na sex? :D Nawet w Moskwie korzystał. Epstein niestety jednak popełnił "samobójstwo"... Pewno w przypadku afery Podkarpackiej popłynęła ogromna kasa i ogromne groźby...

Zwykły uczciwy człowiek, których jest, wierzę w to, zdecydowana większość pracuje na te "elity". XXI w to poziom upadku elit. Pogoń za pieniądzem. Najgorsze, że tiktokowy ściek totalnie robi sieczkę z mózgu głównie dziewczynom, aby stały się łatwym towarem w przyszłości, a jednocześnie ten ściek pełni funkcję taką aby ludzie kompletnie przestali myśleć...

Ale jak już pisałem wcześniej - kiedy elity są takie jakie mamy obecnie, a ludzie dochodzą do wniosku, że są wykorzystywani dochodzi do rewolucji. Tak było zarówno przed rewolucją francuską, wiosną ludów i rewolucją październikową... Nie wiem czy dożyję tego, ale jestem pewien, że w XXIw. dojdzie do ogromnej rewolucji, która zmiecie korporacje i mocno rozproszy kapitał. A jednocześnie z tą falą popłynie cały nurt liberalny złożony z fundacji, mediów, showbiznesu, polityków. I niewykluczone, że także część nurtu populistycznego bo wszyscy lub niemal wszyscy, którzy mają władzę i pieniądze są w to umoczeni. Ja nie mówię, że personalnie np. Tusk, Mentzen albo Kaczyński intencjonalnie działają lub chcą działać na niekorzyść obywateli. Ale mają tysiące doradców i lobbystów, którzy im mówią, że to czy tamto jest niemożliwe. I bardzo często to racja. Mamy przykład z kryzysu bankowego w 2008r kiedy to państwo musiało dofinansować pazerne banki. Jakby tego nie zrobiło byłby wielki kryzys. Bo i owszem korpo tak pociągają za sznurki, że są jak rak. Usunięcie tego niestety zabije pacjenta. A w omawianym przypadku spowoduje reset, ale w okresie przejściowym chaos i kryzys. Natomiast przy odpowiednim wzburzeniu i gniewie ludzi nie będzie już co zbierać... Do tego w państwach Europy Zach. dochodzi do braku bezpieczeństwa spowodowanego przestępczością imigrantów i tłoczeniem coraz bardziej nachalnej poprawności politycznej. Ludzie tego wszystkiego mają coraz bardziej dość.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Yahoo86 napisał(a):

Panowie, nie obraźcie się, ale ta cała dyskusja świetnie pokazuje, że największym problemem nie jest brak wiedzy, tylko brak konsekwencji w myśleniu.

(...)

@VRman najpierw domaga się linków i ironizuje, a zaraz potem sam przyznaje, że sankcje są dziurawe i że „może bierzemy przez pośredników”. To po co było to wcześniejsze wyśmiewanie?

Tak po prawdzie to linków nadal nie dostałem, a wyśmiewałem pomysł "świat nie może istnieć bez rosji" wtedy i wyśmiewam nadal. Nie rozumiem zarzutu. W ogóle dziwny post. Proszę, błagam: tylko nie bądź następnym hobbystą bawiącym się AI.

10 godzin temu, Yahoo86 napisał(a):

(...)

A prawda jest prostsza niż się wydaje: rosyjskie surowce nadal trafiają do Europy, choć nikt się do tego formalnie nie przyznaje. Dzieje się to przez pośredników, przez dziurawe przepisy i polityczne wygody.

Udawanie, że „świat poradzi sobie bez Rosji” - podczas gdy ich LNG jest przepakowywane na pełnym morzu i wraca jako „neutralne” - to nie niezależność. To gra pozorów i chyba warto to w końcu nazwać po imieniu.

PS: Zapowiada się ciekawa wymiana zdań - oby konstruktywna!

Ale korupcja, nieudolność, debilizm =/= oznaka, ze zależność jest przymusowa.

Wydajemy jako Europa miliardy na straszne pierdoły, jak eco-pierdolo, socjał dla nachodźców, ulgi dla megakorporacji. Przecież to jest śmieszne. Bez rosji może być drożej, ale to nie znaczy, że się nie da. Do tego własne wydobycia mogły wcześniej być nieopłacalne przez zdominowany przez rosję rynek. Nie mówię, że nie zaboli, ale rosję należałoby zostawić Kimowi. Skuteczna dyplomacja (mniej więcej odwrotnie do tego Trumpa) powinna przeciągnąć na stronę Zachodu także Indie. A na Chiny wywierać trzeba by mocną presję. 

Ale się tak nie dzieje, bo wiemy gdzie posadkę na emeryturze politycznej dostał Kanclerz Shredder (tak, ten z Żółwi Ninja, dajcie mi spokój, nie znam niemieckiego;))

Mamy problem z korupcją i dbaniem o interesy polityków i ich rodzin+znajomych, a nie dbaniem o losy krajów którymi rządzą. Do tego mamy totalnych niemotów. To przez to ruska ropa i gaz sobie pływa/ła naokoło. 

Jak można zobaczyć wzrost importu z małego państewka i +400% i nic z tym nie zrobić? Ślepi są? Zanik mózgu? Ano nie. Korupcja i niemoty.

4 minuty temu, voltq napisał(a):

Za coś takiego jak dostałem bana od @Zhao  , oczywiście wam wszystko wolno 

Obrażałeś w przeszłości zamiast argumentować 

Pokaż mnie to (gdzie on złamał regulamin) bo chcę uwierzyć, że śnię.

Potem moderatorzy do innych userów z pretensjami, że śmieli raportować coś sensownego. No nic dziwnego, skoro niektórzy ciągle zawracają gitarę takimi głupotami. Ja bym ci za to wkleił bana na miejscu Zhao, serio. Podziwiam jego cierpliwość. 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, tomcug napisał(a):

Wiesz, że za samo to możesz wyłapać "punkty"? Raport nie wystarczył, musiałeś mu odpowiedzieć w tym tonie?

.

Od X tygodni raporty nie pomagały - tak, wiem, że ukrainofobijny mod już abdykował, ale ja też mam swoją cierpliwość.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

Prawda jest nieco bardziej złożona :) Moderator to osoba, która ma własne poglądy, może mieć taki czy inny dzień albo po prostu popisać się władzą... Może Cię nie lubić i tylko czekać na pretekst aby wywalić. Nie ma żadnej nietykalnej ekipy bo weźmy np. 2 protagonistów: wintera i gordona - równo łapią bany na przemian :) A już genialne było jak niedawno zamknęli kilka wątków i mieli niezły ubaw.

Pamiętaj(cie), że to naprawdę off na forum komputerowym gdzie sama idea forów powoli umiera. Skoro na FB albo YT mogą wywalić konta/kanały przynoszące pieniądze i to właściwie wg widzimisię administracji to co dopiero na forach. Na labie zapoczątkowałem temat dotyczący wprowadzenia instytucji nadzoru nad forami, FB itp. Tematu tu już nie kontynuowałem. Sami forumowicze byli przeciwni... :) 

Widocznie tak musi być, szczególnie w Polsce, że część ludzi uwielbia władzę, a druga część uwielbia być traktowana jak plankton. Jest taka zasada filozoficzna, że ludzie dzielą się na wilki i owieczki i oba gatunki lubią swoje położenie :) 

Polityka to ciężki temat. Politycy dymają ludzi na 1000 sposobów. Tworzą sztuczne spory aby ludzie nie myśleli jak są wykorzystywanie przez korpo. Świat korporacji ręka w rękę z mediami, showbiznesem i politykami robi jedynie przedstawienie dla mas. Właśnie wczoraj na YT widziałem materiał jak bardzo wiele aktorek i celebrytek prostytuowało się z szefami korpo :) w tym samym materiale padło zdanie, że Prezesami korpo zostają jedynie psychopaci. Do tego wszechobecne dragi w korpo, biznesie, polityce.

Pamiętaj(cie), że żyjemy obecnie w Matrixie 2.0. To co widzimy to tylko to co korpo chcą nam pokazać. Jak czasami coś wypłynie to tylko w wyniku walki buldogów pod stołem... :) 

Jak to jest, że w Polsce nigdy nie wypłynęła żadna afera dotycząca narkotyków i seksu wśród elit: dziennikarstwa, prawników, celebrytów, polityków, Prezesów i członków zarządu wielkich korpo? Najbliżej afera podkarpacka - błyskawicznie zamieciona pod dywan... Ktoś naprawdę myśli, że Trump nie korzystał z nieletnich dziewczyn na wyspie Epsteina, znając jego duży apetyt na sex? :D Nawet w Moskwie korzystał. Epstein niestety jednak popełnił "samobójstwo"... Pewno w przypadku afery Podkarpackiej popłynęła ogromna kasa i ogromne groźby...

Zwykły uczciwy człowiek, których jest, wierzę w to, zdecydowana większość pracuje na te "elity". XXI w to poziom upadku elit. Pogoń za pieniądzem. Najgorsze, że tiktokowy ściek totalnie robi sieczkę z mózgu głównie dziewczynom, aby stały się łatwym towarem w przyszłości, a jednocześnie ten ściek pełni funkcję taką aby ludzie kompletnie przestali myśleć...

Ale jak już pisałem wcześniej - kiedy elity są takie jakie mamy obecnie, a ludzie dochodzą do wniosku, że są wykorzystywani dochodzi do rewolucji. Tak było zarówno przed rewolucją francuską, wiosną ludów i rewolucją październikową... Nie wiem czy dożyję tego, ale jestem pewien, że w XXIw. dojdzie do ogromnej rewolucji, która zmiecie korporacje i mocno rozproszy kapitał. A jednocześnie z tą falą popłynie cały nurt liberalny złożony z fundacji, mediów, showbiznesu, polityków. I niewykluczone, że także część nurtu populistycznego bo wszyscy lub niemal wszyscy, którzy mają władzę i pieniądze są w to umoczeni. Ja nie mówię, że personalnie np. Tusk, Mentzen albo Kaczyński intencjonalnie działają lub chcą działać na niekorzyść obywateli. Ale mają tysiące doradców i lobbystów, którzy im mówią, że to czy tamto jest niemożliwe. I bardzo często to racja. Mamy przykład z kryzysu bankowego w 2008r kiedy to państwo musiało dofinansować pazerne banki. Jakby tego nie zrobiło byłby wielki kryzys. Bo i owszem korpo tak pociągają za sznurki, że są jak rak. Usunięcie tego niestety zabije pacjenta. A w omawianym przypadku spowoduje reset, ale w okresie przejściowym chaos i kryzys. Natomiast przy odpowiednim wzburzeniu i gniewie ludzi nie będzie już co zbierać... Do tego w państwach Europy Zach. dochodzi do braku bezpieczeństwa spowodowanego przestępczością imigrantów i tłoczeniem coraz bardziej nachalnej poprawności politycznej. Ludzie tego wszystkiego mają coraz bardziej dość.

Dziękuję za ten post , więc tak

Każdy ma prawo do własnych poglądów 

Władzę to ma Bill Gates i Blackrock a nie jakiś moderator

Moderator jest od egzekwowania regulaminu forum a nie wymyślania swoich interpretacji 

Można kogoś nie lubić ale jeżeli wpływa to na Twój osąd to nie nadajesz się na funkcję moderatora i powinieneś zrezygnować albo zostać wyrzuconym 

Do reszty tekstu nie będę się odnosił 

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, voltq napisał(a):

To jest tylko im wyłącznie wina twojej strony która nieustannie obraża wszystkich  którzy mają inne zdanie i poglądy 

A zapomniałbym - śmieci, ktore cieszyły się z torturowania i zamordowania Ukrainki, najlepsze co mogą zrobić dla świata to zdechnąć w męczarniach. To są moje poglądy.

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, bergercs napisał(a):

A zapomniałbym - śmieci, ktore cieszyły się z torturowania i zamordowania Ukrainki, najlepsze co mogą zrobić dla świata to zdechnąć w męczarniach. To są moje poglądy.

Dodałbym jeszcze odpadów powtarzających ruskie kłamstwa o Buczy. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano

Żadne stop. Jeśli modowie na forum uważają, że wybielanie zbrodni na cywilach, "cieszenie" się z mordowania Ukraińców, usprawiedliwianie próby zniszczenia narodu jest "wolnością słowa" to w d..e mam takie forum i mogą mnie wywalić stąd na stałe, bo uważam, że to nie jest normalne, aby do "dyskusji" dopuszczać faszystowskie ścierwo.

W razie co, to będę na Purepc (razem z reklamami mojej firmy). Modowie mogą sobie zrobić z tym wpisem co chcą - wyraziłem co myślę, i tak zbyt długo się wstrzymywałem. Amen

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, bergercs napisał(a):

Od X tygodni raporty nie pomagały

Mimo wszystko wystawianie się na potencjalnego strzała od moderacji nie jest zbyt rozsądnym podejściem ;) Wszystko da się napisać elegancko i kulturalnie, bez "cymbałów". To oczywiście dotyczy wszystkich dyskutujących, nie obraź się, że po prostu na Twoim przykładzie to omawiam %-)

1 minutę temu, bergercs napisał(a):

W razie co, to będę na Purepc (razem z reklamami mojej firmy).

Ależ proszę, nie krępuj się.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, bergercs napisał(a):

Żadne stop. Jeśli modowie na forum uważają, że wybielanie zbrodni na cywilach, "cieszenie" się z mordowania Ukraińców, usprawiedliwianie próby zniszczenia narodu jest "wolnością słowa" to w d..e mam takie forum i mogą mnie wywalić stąd na stałe, bo uważam, że to nie jest normalne, aby do "dyskusji" dopuszczać faszystowskie ścierwo.

W razie co, to będę na Purepc (razem z reklamami mojej firmy). Modowie mogą sobie zrobić z tym wpisem co chcą - wyraziłem co myślę, i tak zbyt długo się wstrzymywałem. Amen

Kolego z forum obrażasz mnie i pomawiaszsz o rzeczy które nie miały miejsca , przecież możesz sobie cofnąć i przejrzeć archiwum forum w którym napisałem że potępiam te zbrodnię i nie negowałem nigdy tego kto jest agresorem w tej wojnie

Twoja nieuzasadniona wściekłość może pochodzić z niewiedzy i uprzedzeń 

Moja odpowiedź z wątku o rosyjskiej agresji na Ukrainę napisany 30 kwietnia

Czemu ty kłamiesz na mój temat i przypisujesz mi jakieś swoje wymysły , w życiu nie uderzyłem ani swojej siostry ani matki ani żony , brzydzi mnie przemoc w stosunku do drugiej osoby , torturowanie każdego człowieka to cos obrzydliwego i za cos takiego co zrobili tej biednej kobiecie należy się kara śmierci , oczywiście ty pewnie jesteś przeciwko karze głównej co tylko zachęcą barbarzyńców do takich działań , jesteś pewnie również za aborcją która również jest torturowaniem dosłownie rozrywaniem na części biednego małego człowieka który nawet nie może krzyknąć tylko dlatego ze może się urodzić z jakąś wadą genetyczną

Edytowane przez voltq
Opublikowano

O, kolejny news antyukraiński to trzeba wrzucić do wątku o wojnie na Ukra.. a nie, bo zamknęli. "A to nasram a politycznym" pomyślał Voltq i wrzucił.

A w tekście jest, że kierowca z Ukrainy był trzeźwy.

No i cała narracja w PiS Dudy. 

Wrzuć to do wątka o branży transportowej a nie tu :Crash:

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Teraz, VRman napisał(a):

O, kolejny news antyukraiński to trzeba wrzucić do wątku o wojnie na Ukra.. a nie, bo zamknęli. "A to nasram a politycznym" pomyślał Voltq i wrzucił.

A w tekście jest, że kierowca z Ukrainy był trzeźwy.

No i cała narracja w PiS Dudy. 

Wrzuć to do wątka o branży transportowej a nie tu :Crash:

Wychodzą kolejny raz uprzedzenia z twojej strony i niepotrzebne ataki 

Tak wątek nadaje się do politycznego i nie ma to nic wspólnego z Ukrainą , mamy za małe kary i za dobry ośrodek wypoczynkowy do ich odbywania , powinniśmy wybierać takich polityków którzy chcą to zmienić 

17 minut temu, bergercs napisał(a):

Jakbym był twoim starym, to jak najbardziej byłbym za aborcją. 

Czemu ma to służyć? Z morderstwa robisz cyrk ? , ostatnio nawet Anna Żukowska w kanale zero przyznała że aborcja to morderstwo 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, voltq napisał(a):

Czemu wrzucasz tvn24?!

Czemu powielasz żydowską propagandę? Imponuje ci esbecko-żydowski rodowód tej stacji? Jestes tefałenowskim trollem? 

Ewidentnie popierasz zbrodnię komunistyczne, skoro powołujesz się na stację założoną przez komunistycznego aparatczyka. 

A fuj!

edit: dla niewtajemniczonych - to lustrzane odzwierciedlenie ataków przeprowadzanych przez voltqa. On wszędzie - w każdym jego poście - posługuje się tego typu „logika”. Ale tylko do innych :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, voltq napisał(a):

Kolego z forum obrażasz mnie i pomawiaszsz o rzeczy które nie miały miejsca , przecież możesz sobie cofnąć i przejrzeć archiwum forum w którym napisałem że potępiam te zbrodnię i nie negowałem nigdy tego kto jest agresorem w tej wojnie

Twoja nieuzasadniona wściekłość może pochodzić z niewiedzy i uprzedzeń 

to dlaczego zaprzeczałeś kto jest autorem mordu w Buczy mimo raportów międzynarodowych organizacji?

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

Wychodzą kolejny raz uprzedzenia z twojej strony i niepotrzebne ataki 

Napisał koleś, który każdy news anty-ukraiński wrzuca gdzie się da i gdzie się nie da. Co ma wypadek drogowy do polityki?

I ZNOWU ten gaslighting że kogoś atakuję :boink:

Tak wątek nadaje się do politycznego i nie ma to nic wspólnego z Ukrainą , mamy za małe kary i za dobry ośrodek wypoczynkowy do ich odbywania , powinniśmy wybierać takich polityków którzy chcą to zmienić 

Aha. To pokaż mi posty o przepisach drogowych, które napisałeś w tym wątku, a które nie dotyczą Ukraińców. 

Poczekam cierpliwie. Nawet kilka lat.

Czemu ma to służyć? Z morderstwa robisz cyrk ? , ostatnio nawet Anna Żukowska w kanale zero przyznała że aborcja to morderstwo 

Napisał koleś dający "lajka" pod wrzutą o brutalnych torturach na Ukraińce. 

Idź już.

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

to dlaczego zaprzeczałeś kto jest autorem mordu w Buczy mimo raportów międzynarodowych organizacji?

przecież to tez wyjaśniłem , iż przy pomocy google transalte przeczytałem cały raport który wrzucał mi któryś użytkownik i nie wynikało z niego jednoznacznie ze maja 100 procentowe % dowody ze zrobiła to Rosja tylko opierają się często na domniemaniu itd

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, voltq napisał(a):

przecież to tez wyjaśniłem , iż przy pomocy google transalte przeczytałem cały raport który wrzucał mi któryś użytkownik i nie wynikało z niego jednoznacznie ze maja 100 procentowe % dowody ze zrobiła to Rosja tylko opierają się często na domniemaniu itd

znowu to robisz - zaprzeczasz.

Łap coś do poczytania:

https://www.ohchr.org/en/press-releases/2022/12/un-report-details-summary-executions-civilians-russian-troops-northern

tu masz artykuł z "bezstronnej" gazety na temat mordów popełnianych przez ruSSkie bydło:

https://www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art38199861-raport-onz-potepia-zabijanie-ukrainskich-i-rosyjskich-jencow-wojennych

ONZ kłamie? czy Ty próbujesz rozmyć winę ruskiego bydła? NIE WIEM ALE SIĘ DOMYŚLAM. Nie potrzebuję do tego google translate, żeby zrozumieć, kto jest zły w tej wojnie.

Ludziom brakuje cierpliwości na patrzenie, jak ktoś próbuje rozmyć tą winę. Ale my wiemy, jaka jest prawda i kto leży po stronie agresorów, bez prób wybielania ze strony piątej kolumny.

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
4 minuty temu, voltq napisał(a):

Brednie i russkie kłamstwa.

Tu raport: https://www.ohchr.org/sites/default/files/documents/hrbodies/hrcouncil/coiukraine/A_HRC_52_62_AUV_EN.pdf

Tu oryginalny tekst:

Cytat

53. Evidence collected shows a widespread pattern of summary executions in areas that Russian armed forces controlled in 17 localities of the Chernihiv, Kharkiv, Kyiv, and Sumy regions, with the highest number in the Kyiv region, including in the town of Bucha. The Commission has confirmed the execution of 65 men, two women, and a 14-year-old boy

Most of the cases documented in the areas which the Commission visited took place during the first few months of the armed conflict.

54. In over half of the executions investigated, witnesses last saw the victims in the custody of Russian armed forces. In a few cases, eyewitnesses saw Russian armed forces carry out the executions. The Commission has in these situations concluded that Russian armed forces were responsible. In the remaining cases, the victims’ bodies were found at or near locations that Russian armed forces used as bases. The Commission has then concluded that Russian armed forces were likely responsible.

55. Detention, interrogation, torture, or ill-treatment often preceded execution. Some victims were found with hands or feet tied. According to medical records and photographs, the most common method of killing was a gunshot to the head at close range.

56. The Commission has concluded that Russian armed forces have committed wilful killings of civilians or persons hors de combat in areas which came under their control, which are war crimes and violations of the right to life.

A tu dla ludzi, którzy nawet po angielsku nie potrafią...:

Cytat

53. Zebrane dowody wskazują na powszechne stosowanie egzekucji bez sądu w obszarach kontrolowanych przez rosyjskie siły zbrojne w 17 miejscowościach w regionach Czernihowa, Charkowa, Kijowa i Sum, przy czym najwięcej przypadków odnotowano w regionie Kijowa, w tym w miejscowości Bucza. Komisja potwierdziła egzekucję 65 mężczyzn, dwóch kobiet i 14-letniego chłopca.

Większość przypadków udokumentowanych na obszarach odwiedzonych przez Komisję miała miejsce w ciągu pierwszych kilku miesięcy konfliktu zbrojnego.

54. W ponad połowie zbadanych przypadków egzekucji świadkowie ostatni raz widzieli ofiary w areszcie rosyjskich sił zbrojnych. W kilku przypadkach naoczni świadkowie widzieli, jak rosyjskie siły zbrojne przeprowadzały egzekucje. Komisja stwierdziła w tych sytuacjach, że odpowiedzialne były rosyjskie siły zbrojne. W pozostałych przypadkach ciała ofiar znaleziono w miejscach lub w pobliżu miejsc, które rosyjskie siły zbrojne wykorzystywały jako bazy. Komisja stwierdziła wówczas, że prawdopodobnie odpowiedzialne były rosyjskie siły zbrojne.

55. Egzekucjom często poprzedzało zatrzymanie, przesłuchanie, tortury lub złe traktowanie. Niektóre ofiary znaleziono ze związanymi rękami lub nogami. Zgodnie z dokumentacją medyczną i zdjęciami najczęstszą metodą zabijania był strzał w głowę z bliskiej odległości.

56. Komisja stwierdziła, że rosyjskie siły zbrojne dopuściły się umyślnego zabójstwa cywilów lub osób niezdolnych do walki na obszarach, które znalazły się pod ich kontrolą, co stanowi zbrodnię wojenną i naruszenie prawa do życia.

PRZESTAŃ ŁŻEĆ @voltq

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

@voltq wiesz jak to się skończy prawda? Jako ma to sens? Wierzyć możesz w co chcesz, ale jak próbujesz do tego przekonać ludzi o skrajnie odmiennych poglądach to niestety ale jest to praca pasująca do definicji szaleństwa.

Wiesz, ta mówiąca o robieniu ciągle tego samego, ale z oczekiwaniem odmiennego rezultatu.  :)

Edytowane przez Mar_s