Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, Keller napisał(a):

Nie da się dodawać komentarzy bo wysyp hejtu jaki tam był był zawsze ogromny. Głównie oczywiście prawicowy typu Ukraina zła, baby do garów i patriarchat wróć, geje do gazu i tak dalej.

A teraz wejdź na reddit.

Opublikowano (edytowane)

No o patriarchatach, gejach, a zamiast bab o incelach to lewoskrętni idioci nawet więcej piszą. (W Polsce mniej, ale to do nas też pewnie dojdzie z czasem)

W ogóle jest masakra, jaki jest deficyt ludzi po środku :(

Czytam czyjąś wypowiedź. Myślę sobie: Brawo! Dobrze gada! A dalej jest ruska propaganda.

Czytam inną wypowiedź. Myślę sobie: Brawo! Dobrze gada! Brawo za wytknięcie że był ruskim propagandystą! A dalej o tym, że był transfobem i okropnym i złym człowiek bo chciał zamknięcia granicy z Meksykiem dla nielegalnych imigrantów.

Czasem aż wstyd być po tej samej stronie z takimi w jednej kwestii, więdząc że mają zrytą banię w innych kwestiach (nawiedzeni lewacy, nawiedzeni MAGA'owcy, nawiedzeni Brauniarze)

Na tym forum też to czasem się zdarza, ale na szczęście nie tak często. Nawet ulubieni youtuberzy okazują się mieć zrytą banię. Jak nie TomSka, który się za dużo nasłuchał nawiedzonego lewactwa, to wczoraj mistrz robienia muzyki z niczego, Kiffness, zrobił filmik na którym mówi, że Kirk był dobrym człowiekiem, bo był ojcem :boink:

Eh... :(

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, crush napisał(a):

A teraz wejdź na reddit.

Wchodzę ale na fora komputerowe więc zbyt rozległe bym wiedział co tam jest.

12 minut temu, VRman napisał(a):

No o patriarchatach, gejach, a zamiast bab o incelach to lewoskrętni idioci nawet więcej piszą. (W Polsce mniej, ale to do nas też pewnie dojdzie z czasem)

A co jest złego w nazywaniu np konfederaty incelem? xD przecież to on jest od tych co popierają patriarchat, gejów bić, transów bić, baby zniewolić, każdy wrażliwy to pizda wg nich. Więc dostają w rewanżu łatkę taką, a nie inną. Nie wiem jak inaczej się do konfiarza odnosić, proruska dodatkowo, wybacz. Po środku już się prawie nie da być. Tzn da jak weźmiesz 8 oddechów i to bardzo głębokich. I zamkniesz okienko z komentami.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, Keller napisał(a):

Dasz linki to zobaczę, no ale i to i to powinno być cenzurowane. Za wolnością słowa można być ale do pewnych granic.

Wejdź na pierwszy lepszy subreddit polityczny.

Albo wpisz w szukajkę imię i nazwisko tego prawicowca co go zamordowali.

Brauny... Tyle, że lewicowe. 🤗

Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

Wejdź na pierwszy lepszy subreddit polityczny.

Może po prostu na politycznych większość skrajni?

Teraz, crush napisał(a):

Albo wpisz w szukajkę imię i nazwisko tego prawicowca co go zamordowali.

Tu emocje kiszki grają, bo gość nakazywał zabierać prawa transom, gejom i kobietom. A do tego mówił że empatia jest złem. Więc o co chodzi? Ludzi to prowokuje, a w USA dostęp do broni zbyt łatwy. 

Teraz, crush napisał(a):

Brauny... Tyle, że lewicowe. 🤗

Może tak, może nie, walki skrajności. Nie współczuję ani jednym ani drugim.

Opublikowano
19 minut temu, Keller napisał(a):

Tu emocje kiszki grają, bo gość nakazywał zabierać prawa transom, gejom i kobietom. A do tego mówił że empatia jest złem. Więc o co chodzi? Ludzi to prowokuje, a w USA dostęp do broni zbyt łatwy. 

Nic takiego nie powiedział tylko to kolejna zmanipulowana jego wypowiedź. Bo brak kolejnego zdania kompletnie zmienia sens tej wypowiedzi. Ale po co sprawdzać jak pięknie się taka wersja wpisuje w lewicową narrację? 

images.jpg

• Upvote 1
Opublikowano

Z cyklu "Musk wcale nie jest szantażowany przez Rosję i po prostu nie ma żadnej swojej firmy ani nic do roboty, więc mu się nudzi"

https://wiadomosci.wp.pl/musk-na-prawicowym-wiecu-wezwal-do-zmiany-rzadu-wielkiej-brytanii-7200237723998848a

Musk chce obalenia leganie wybranego demokratycznie rządu :E

Ja się zgadzam, że gorszego Wielka Brytania nie miała nigdy, ale come on.

Wcześniej wiec AfD, teraz to. No ale "nothing to see here, move along"

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Jakby jakimś cudem jeszcze tu zostali jacyś ludzie nie wierzący, że w USA ruscy wybrali sobie prezydenta, to będę wrzucał z biegiem czasu kolejne i kolejne dowody w CZYNACH Trumpa, które to potwierdzają:

Dziś polecam ten fragment:

Ruscy i Białoruś wysyłają na nas drony, a Trumpov wysyła przydupasa aby się poklepywał po plecach z Łukaszenką i... zdejmuje sankcje na części do samolotów. Sam pisałem, że to będzie dlatego, że Rosja ma potężny problem z brakiem części i to Putinowi zaczyna mocno zagrażać wizerunkowo we własnym kraju, bo samoloty zaczynają coraz częściej mieć awarie. 

Ale nie wiedziałem, że jeszcze jest drugi powód. Zachęcam do oglądania. Na filmiku jest timestamp do dokładnie tego fragmentu

Jeżeli wybrali go ruscy, to to prawdziwy majstersztyk, bo byli wstanie zmanipulować wystarczającą liczbę wyborców. Jeśli chodzi o służby, to w takiej sytuacji reszta świata może im buty lizać. 

Niestety idziemy w kierunku roku 1984, czyli świata złożonego z mocarstw posiadających "wielkiego brata", oraz nie mających znaczenia państw planktonowych.

Opublikowano
21 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ktoś już policzył ile taki plecak z pełnym wyposażeniem by kosztował?

Żeby to w jakikolwiek sposób miało ręce i nogi? Zobacz sobie ceny śpiworów i namiotów w Decathlonie i dodaj do tego z 500-600 pln.

Opublikowano

Służby... no w sumie tak, ale bardziej by pasowały słowa "trolownie propagandowe".

Nie trzeba być tajnym agentem KGB aby dać Timowi Poolowi kilkaset milionów dolarów, żeby milionom swoich widzów srał do głów bzdury o Zelenskim, Ukrainie i tym, że USA jest winne wybuchu "konfliktu". 

Poza tym uzasadniona nienawiść do administracji Harris-Biden (kolejność wedle samego Bidona gdy to powiedział w kampanii wyborczej w 2020r. :E ) bardzo ułatwiła sprawę. To nie tak jak w Rumunii, gdzie o mało nie wstawili na fotel prezia totalnego nieznanego randoma, który bez ruskich i chińskich służby nie zdobyłby nawet 5%. Tutaj poparcie dla Trumpa nawet bez rusków było ogromne. Tyle, że przecież jakby Trump dostał choć 5-10% mniej głosów, to by nie wygrał i nie był teraz preziem.

We Francji, Anglii i Niemczech też rządy mają potężny problem ze stabilnością, a niewiele głosów więcej by zmieniało sytuację. 

Opublikowano

Kolejny z milionowymi zasięgami:

Cytat

Paweł Svinarski z kanału "dla pieniędzy" szerzy rosyjską dezinformację
Paweł Svinarski prowadzący kanał YouTube z 1.24 mln subskrybentów w ostatnim filmie zgodnie z rosyjską narracją zasugerował, że za atakami 10 września na nasz kraj stoi Ukraina wykorzystując do tego rosyjskie drony. Zgłoś jego film! Klikasz w link filmu > 3 kropki > zgłoś > wyślij zgłoszenie.

Mvx1b4m.png

https://wykop.pl/link/7791373/pawel-svinarski-z-kanalu-dla-pieniedzy-szerzy-rosyjska-dezinformacje

Cytat

Polskie F35 na łasce USA. Bez zgody USA, nie polecą

Wojskowi alarmują, że bez zgody Amerykanów nie będziemy mogli użyć samolotów F-35 w razie potrzeby. Wszystko przez brak dostępu do kodów do sprzętu wojskowego. To samo z artylerią dalekiego zasięgu. "Amerykanie to twardzi zawodnicy, a my w kontaktach z nimi za każdym razem robimy z siebie głupków."

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/polska-na-lasce-usa-jeden-telefon-z-waszyngtonu-i-nasze-samoloty-nie-wystartuja/vemdq80,79cfc278

polskieonuce.jpg

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Trump: "Jeżeli USA mają nałożyć sankcje na rosję, to najpierw Europa musi przestać kupować gaz i ropę od rosji (czyt. słowacja i węgry)"

Czyli to co mówiłem od początku - tutaj Trump'owi nie chodzi aby myszkę złapać (zakończyć wojnę pokojem), ale żeby gonić myszkę (Ukraina odda ziemie, a rosja zdobędzie co zechce). 

Ogólnie Trumpek coraz bardziej nierealne do wykonania działania podaje:

- 2024 - NATO 5% PKB na obronność 
- 2025 - sankcje na rosję, jeżeli cała Europa zaprzestaje zakup ropy i gazu (słowacja i węgry na to :rotfl2: )
- 2026 - spotkam się z putinem, jak Europa kupi od USA broń za 2 biliony $ 
- 2027 - Ukraina niech odda wschodnie regiony, dla stworzenia "Trump Krym" 
- 2028 - państwa nadbałtyckie niech oddadzą swoje tereny ZSRR, yyyy rosji, bo tak na prawdę oddali oni swoje tereny pod wpływem błędu 
- 2029 - tak na prawdę wschodnia i środkowa Europa była zawsze rosyjska i proszę się jej kłaniać 
:E :E :E 

Co za poj$%^&e czasy dożyliśmy, najpierw covid 2020, teraz odklejeńcy; Trump, fiutin (wojna), PingPong Chiny itd. ....

Edytowane przez kanon7
  • Upvote 1
Opublikowano

Swoją drogą jestem ciekaw czy ci co stwierdzili, że warto aby walkie-talkie zaproponować jako część plecaka ewakuacyjnego chociażby się zastanowili jak będzie wyglądać "komunikacja" na publicznych kanałach w mieście w razie wojny.

To samo z tym radiem na korbkę - brak jakichkolwiek szczegółów co takie radio by miało obsługiwać.

Opublikowano
5 godzin temu, VRman napisał(a):

Prawo powinno mówić jasno: szerzysz bzudry propagandy wroga, można udowodnić, że kłamiesz, to idziesz do więzienia i tracisz obwywatelstwo i wszelkie prawa. 

I po problemie.

Powyższy fragment brzmi jak cytat z rosyjskiego kodeksu karnego, a nie propozycja dla państwa demokratycznego.

Droga, którą proponujesz - czyli działania pozaprawne i represje bez jasnych, twardych dowodów - to dokładnie ta sama ścieżka, jaką stosuje Rosja wobec swoich obywateli.

Jeśli naprawdę chcemy się różnić od tamtego systemu, nie możemy sięgać po jego metody. Chcąc bronić demokracji, nie możemy jej sami niszczyć.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Co do wojska:

Cytat
Cytat

TakiSobie said: 

Hm.. a jak tam z tymi ćwiczeniami wojskowymi do końca roku dla wszystkich chętnych, które na początku marca ogłaszał Tusk?

A poszły się j..***, niczym przepustki dla kadry kompanii szkolnej, jak młodzi coś nawywijali 

Cytat

TakiSobie said: 

Czy to po prostu było rzucone w trybie "cóż szkodzi obiecać"?

To było rzucone w trybie "nie wiem na ten temat nic, ale powiem, bo muszę".

Cytat

Hlynur Bjorn said: 

Od razu wtedy przeczytałem komentarze znających temat, że nie mamy nawet butów by wyposażyć potencjalnych chętnych. to znaczy mamy - jakieś spleśniałe z głębokich magazynów z przełomy lat 70/80

Buty to najmniejszy problem. Zacznijmy od braku miejsc zakwaterowania, poprzez braki logistyczne (stare buty, mundury pustynne, szelki-dusicielki i stalowe michy się znajdą, spokojnie - zresztą po miesięcznym szkoleniu mogą zdawać na magazyn i sorty wydaje się kolejnym, buty mają OIDP resurs rok), na brakach kadry kończąc (oględnie pisząc, średnio na 8-10 szkolonych zielonych musi być jeden kapral).

Ale problemem jest przede wszystkim administracja wojskowa, z przyczyn począwszy od mentala, a skończywszy na procedurach i systemach informatycznych, które to są oparte na przestarzałych i nieadekwatnych do potrzeb przepisach (zmiana nazwy z WKU na WCR nie zmieniła nic, nowa ustawa przeniosła stare zasady w 90% - no, dobra, po kwalifikacji nie wydaje się teraz książeczki wojskowej).
Przykład z mojej skromnej osoby, ponad dekadę temu odszedłem do cywila, a odchodząc do cywila musiałem zdać legitymację podoficera zawodowego. W jej miejsce powinienem dostać świadectwo służby z kadr i zgłosić się do WKU po książeczkę. Świadectwo dostałem, a po 2 miesiacach dostałem wezwanie do WKU, które mnie wcielało do wojska (oddalone 500 km od miejsca zamieszkania, więc zadzwoniłem i spytałem, czy serio ich stać na zwrot kosztów stawiennictwa, czy załatwić mogę rzecz w lokalnej WKU). Efekt był taki, że tamto WKU stwierdziło, że odnotowali, że u nich nie mieszkam, a nowe WKU stwierdziło, że ma mnie gdzieś, bo nie mam meldunku stałęgo na ich terenie. Do dzisiaj nie mam książeczki wojskowej (a 2 lata po odejściu ze służby nie przeszkadzało to naszemu MONowi w powołaniu mnie na ćwiczenia za pośrednictwem jeszcze innej WKU, bo po każdej przeprowadzce zgłaszałem nowy adres poleconym).

Z tego, co wiem po rozmowach ze środowiskiem, moja sytuacja jest i tak prosta i bezproblemowa, bo są ludzie, gdzie przydziały mobilizacyjne się pogubiły przykładowo (JW ma na stanie, a WKU nic o tym nie wie). I jak taka instytucja ma ogarnąć cokolwiek związanego z obsługą masowych szkoleń? Oni nawet WOTu nie są w stanie połapać, gdzie jest odrejonizowanie.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-194703362

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, kanon7 napisał(a):

Trump: "Jeżeli USA mają nałożyć sankcje na rosję, to najpierw Europa musi przestać kupować gaz i ropę od rosji (czyt. słowacja i węgry)"

Czyli to co mówiłem od początku - tutaj Trump'owi nie chodzi aby myszkę złapać (zakończyć wojnę pokojem), ale żeby gonić myszkę (Ukraina odda ziemie, a rosja zdobędzie co zechce). 

Ogólnie Trumpek coraz bardziej nierealne do wykonania działania podaje:

- 2024 - NATO 5% PKB na obronność 
- 2025 - sankcje na rosję, jeżeli cała Europa zaprzestaje zakup ropy i gazu (słowacja i węgry na to :rotfl2: )
- 2026 - spotkam się z putinem, jak Europa kupi od USA broń za 2 biliony $ 
- 2027 - Ukraina niech odda wschodnie regiony, dla stworzenia "Trump Krym" 
- 2028 - państwa nadbałtyckie niech oddadzą swoje tereny ZSRR, yyyy rosji, bo tak na prawdę oddali oni swoje tereny pod wpływem błędu 
- 2029 - tak na prawdę wschodnia i środkowa Europa była zawsze rosyjska i proszę się jej kłaniać 
:E :E :E 

Co za poj$%^&e czasy dożyliśmy, najpierw covid 2020, teraz odklejeńcy; Trump, fiutin (wojna), PingPong Chiny itd. ....

https://kresy.pl/wydarzenia/ukraina-kupila-w-czerwcu-prawie-350-mln-m³-rosyjskiego-gazu-przez-wegry-i-slowacje/

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Yahoo86 napisał(a):

Powyższy fragment brzmi jak cytat z rosyjskiego kodeksu karnego, a nie propozycja dla państwa demokratycznego.

Droga, którą proponujesz - czyli działania pozaprawne i represje bez jasnych, twardych dowodów - to dokładnie ta sama ścieżka, jaką stosuje Rosja wobec swoich obywateli.

Jeśli naprawdę chcemy się różnić od tamtego systemu, nie możemy sięgać po jego metody. Chcąc bronić demokracji, nie możemy jej sami niszczyć.

No nie odmówię Ci tutaj racji w dużej mierze, ale po raz kolejny: To jest wojna. Jesteśmy atakowani. Stan wojenny wymyślono jako okres w którym państwu wolno więcej, aby się mogło skuteczniej bronić. No więc potrzebujemy stanu wojennego dla wojny informacyjnej.

Poza tym nawet jeśli się niczym nie różnimy w tej jednej kwestii to wolę tak się nie różnić, niż nie różnić się wcale bo w 2030r. w imię szczytnych ideałów stajemy się kolonią rosji i zaczynamy żyć w tym samym świecie w którym żyją obecnie Rosjanie i Białorusini.

Jak wspominałem - najpierw należy wyczerpać wszelkie inne metody. Natomiast gdy eksperci zbadają sprawę i powiedzą "albo jutro kasujecie wpływy ruskich ataków informacyjnych, albo już nie da rady uniknąć przejęcia kraju przez kremliny" to należy się przeprosić z nawet bardziej radykalnymi metodami. 

Kilka dni temu dodawałem do postów "i wiem, że zamiast tego, nasi kochani rządzący zniszczą nam wolność słowa i wprowadzą cenzurę, wykorzystując ruską propagandę jako argument, a w efekcie nie stopując tej ruskiej propagandy wcale, ale niszcząc wolność słowa dla własnych (polityków, lobbystów, big corpo) celów."

Nie będę tego dodawał wszędzie. Co powinno a co zrobią takie gówna jak nasz obecny rząd (czy jakikolwiek poprzedni z poprzednich 20 lat) to są już różne tematy i w ten sposób możemy rozgrzebywać przez miesiąc. Szkoda czasu. Myślę, że się rozumiemy i mamy mimo wszystko podobne podejście, nie ma co się spierać bo i tak guzik zmienimy. Takie szare Kowalskie jak my mogą co najwyżej obserwować i próbować robić uniki przed gównem jakie w naszym kierunku leci z winy czy to polityków czy kremlinów.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@VRman Dzięki za spokojniejszy ton.

Rzeczywiście - chyba w ogólnych założeniach się zgadzamy, różnimy się bardziej w granicach, których nie chcemy przekraczać.

Wojna informacyjna to realne zagrożenie - tu pełna zgoda. Ale nawet w stanie wojennym obowiązują jakieś reguły - chociażby po to, żeby nie walczyć z cieniem kosztem własnych obywateli. „Eksperci mówią, że trzeba działać” to zbyt nieprecyzyjne kryterium jak na odbieranie komuś praw obywatelskich.

Zgadzam się, że mamy fatalnych polityków i że wielu z nich cynicznie wykorzysta temat walki z propagandą do wprowadzenia cenzury.

Właśnie dlatego musimy być bardzo ostrożni z dawaniem państwu nowych uprawnień.

Bo historia pokazuje, że każde „tymczasowe” zawieszenie wolności często zostaje z nami na długo. A potem już nie ma komu tego cofnąć.

Dzięki za rozmowę - serio. Nie jesteśmy od tego, żeby się zawsze zgadzać - ważne, żeby umieć rozmawiać.

• Like 1
  • Upvote 1