Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

No debil, normalnie debil. Czy oni myślą zanim coś wrzucą?

KO i myślenie :rotfl2:

Wybuchła afera i teraz debile się znów tłumaczą, a wystarczyło napisać prawdę, i to w ciągu max 1-2 dni a nie przeciągać i kręcić. 

Cytat

Prezydent domagał się niezwłocznych wyjaśnień od rządu. Wojsko i MON reagują

Prezydent domagał się niezwłocznych wyjaśnień od rządu. Wojsko i MON reagują

Po porannych doniesieniach dotyczących tego, że w dom w Wyrykach mogła uderzyć rakieta wystrzelona przez polski myśliwiec F-16, prezydent Karol Nawrocki oczekiwał niezwłocznych wyjaśnień od rządu. Komunikaty w tej sprawie wydały MON i Dowództwo Operacyjne RSZ. Zapewniają w nich, że prezydenckie BBN otrzymywało wszystkie informacje na bieżąco.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/uszkodzenie-domu-w-wyrykach-wojsko-i-mon-reaguja/4phg020,79cfc278

Cytat

Szef MON zaprzecza słowom BBN. "Sugestie o utajnianiu są kłamstwem"

"Sugestie o próbach utajnienia lub przemilczania (...) są kłamstwem" — oświadczył minister obrony narodowej Władysław Kosiniak-Kamysz, reagując na oświadczenie Biura Bezpieczeństwa Narodowego na temat faktu, że na dom w Wyrykach na Lubelszczyźnie miał nie spaść rosyjski dron, a polska rakieta. "Wojskowi i służby wykonują swoją pracę wzorowo" — podkreślił szef MON. Po tym, jak media obiegły doniesienia w tej sprawie, BBN opublikowało oświadczenie, że "prezydent oczekuje wyjaśnień". Sam Karol Nawrocki przekazał, że "jest zaniepokojony i oczekuje od premiera oraz polskiego rządu pełnej informacji na temat".

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/szef-mon-zaprzecza-slowom-bbn-sugestie-o-utajnianiu-sa-klamstwem/xzn7y2f

Edytowane przez Camis
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

@hubio

korpo to problem wtórny. Pierwotny problem to kapitalizm oraz możliwość opłacania propagandy i sterowania działaniami państwa za pomocą korupcji. 

Dla zysku kapitaliści zrobią wszystko. O ciekawym przykładzie czytałem ostatnio. 60 lat temu dzieci w wieku 18 miesięcy były juz “odpieluchowane”. W latach 60 Procter (producent pampersów) opłacił ludzi którzy zaczęli swoją propagandę o tym, że każde dziecko ma swój czas i można zaczekać. Dla zysku :) 

I tak jest ze wszystkim. 

W chęci bogacenia nie ma nic złego. Sama idea jest słuszna, a socjalizm udowodnił, że nie dla się lepiej. Tym nie mniej w sytuacji kiedy grupka 100 - 1000 ludzi przejmie parę miliardów to niegdyś słuszne idee mogą się obecnie już nie sprawdzić. Tak samo było w czasie rewolucji przemysłowej i przejścia z rolnictwa. To co wcześniej było ok i na co ludzie się zgadzali w nowych warunkach przestało takie być. Globalizm, internet spowodował, niezwykle rozproszony kapitał (rozproszony dla szaraków bo on wcale nie jest rozproszony)spowodował, że korporacje monopolizują na swojej drodze co się da. Ta chęć zysku kiedyś była ograniczona właśnie brakiem globalizmu i obecnych narzędzi. Dysponując dostępnymi narzędziami, korporacje (czyt. grupa 100 - 1000 ludzi) zrobią z ludzi niewolników. Bo jak słusznie napisałeś są nastawione wyłącznie na zysk. Kto zabroni korporacjom za 100 lat zmniejszyć o 100 zarobki i zwiększyć ceny dóbr? Ludzie po prostu będą coraz ciężej pracować za coraz mniej. Obecnie jest rynek pracownika, nadal nie ma zmonopolizowanego wszystkiego, ale za 100 lat będzie. Ponieważ świat cyfrowy jest najnowszy na tym przykładzie możemy zobaczyć jak będzie wyglądała przyszłość...

Własność? Zapomnij - wszystko będziesz wynajmował tak jak obecnie gry na steam. Własność będzie wyłącznie dla 100-1000 osób. Cała reszta będzie na różnych szczeblach dla nich pracowała. Wyżsi rangą dyrektorzy będą cisnąć niższych i tak do samego dołu. Nikt nie będzie miał nie tylko swojej firmy, a nawet swojego telewizora :) A jak już będzie miał tą firmę czy telewizor to będzie pod całlkowitą kontrolą korpo. Własności nie będzie dla zwykłych ludzi. Śmiało stawiam taką hipotezę bo korporacji właściwie oprócz krajów ogarniętych wojną (ale to też nie do końca i skansenów jak Korea Płn) nie jest w stanie się już zatrzymać. Te mechanizmy są najlepiej widoczne właśnie w IT, potem handlu, a potem będzie wszędzie. Do tego - jednocześnie tak się przyzwyczaja ludzi aby od małego się z tym oswajali. 

40 lat temu na coś takiego jak wypożyczanie gier ze steam itp platform jak Epic czyli obecnie 99,9% gier na PC nikt by się nie zgodził, a państwa by tego po prostu zakazały. Obecnie dla pokolenia 20-30 latków to jest zupełnie normalne. Nie wyobrażamy sobie dzisiaj, że możemy mieć telewizory i lodówki wyłącznie na wynajem? Zobaczymy za 50 lat. Właśnie za ok miesiąc microsyf odetnie z miliard ludzi od systemu operacyjnego nie połączonego z abonamentem. To jest jedyny monopolista, który może zrobić wszystko. Niech mi ktoś odpowie dlaczego Microsyf za 10 lat nie wprowadzi opłaty 1000$ rocznie za korzystanie z 11 albo może 12 albo 13? UE zakaże? O ile jeszcze nie będzie przekupiona? Proszę bardzo - to nie kupujcie Europejczycy. Oczywiście w tej grupie 100-1000 osób mogą się znaleźć koledzy co powiedzą - weź nie odcinaj Europy bo komu sprzedamy sprzęt i gry? :) Bo to też system naczyń połączonych. Ale jak się dogadają to będą mogli narzucić wszystko.

Jedynie co dla mnie w tym wszystkim jest pocieszające to to, że (póki co) korpo nie mają wojska i jeśli ludzie zdążą, to ich przepędzą bo co by nie było moc karabinu będzie większa niż nawet korpo z zyskiem operacyjnym 100mln. Natomiast jak zacznie się szykować rewolucja to globaliści mogą nie popełnić tego błędu co kapitaliści z początku XXw i zabezpieczą się również w ten sposób.

Jak już pisałem wielokrotnie należy to powstrzymać, ale przeciwko globalistom można zastosować wyłącznie globalne metody. A te mogą politycy. Ale... politycy są albo przekupieni, albo nie zdają sobie sprawy z tych zagrożeń albo są zastraszeni. No a druga metoda to rewolucja ogólnoświatowa. Ale ta nastąpi kiedy zacznie być naprawdę źle czego początek już obserwujemy w USA. W Europie wciąż warunki pracy i ochrona socjalna jest tak duża, że po prostu ludziom żyje się dobrze. Oczywiście też to dopiero początek procesu.

Być może nie rozumiecie mnie bo uważacie, że piszę o czymś co już jest. A ja piszę o tym co dopiero będzie. Ale dostrzegam to w jaką stronę to wszystko zmierza. A zmierza w bardzo, bardzo złą.

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Na szczęście kibol zawetuję, Trzasku pewnie by klepnął:

xC0yhUk.png

Cytat

Spokojnie, następne wybory samorządowe odbędą się dopiero w 2029 r. Nawet jeśli te obecne pijawki rzeczywiście zmienią prawo, aby przyssać się do koryta na wieczność, to PiS zdąży to spokojnie za dwa lata uwalić.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-194715997

08bf1dbfdeb367f89533f84e4d10503e94ba27ad

TYkARCy.png

pUDOPdf.png

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-194718106

SSF85Mv.png

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-194718353

Cytat

Błędy zdarzają się każdemu, ale nieudolna próba przykrycia błędu przytrafia się rządowi Tuska. I jeszcze ta duma Bosackiego z demonstracji zdjęć w ONZ.

Totalna kompromitacja wizerunkowa.

Zobaczmy jak to wygląda.

Na dom spada obiekt i niszczy jego dach. Powstają fake newsy, niby ruskiej proweniencji, że to niemożliwe, żeby dron ze styropianu, nieuzbrojony, narobił takich szkód.

Przeciw fejkom występuje klasa polityczna w Polsce i cała prasa, poza jawnymi zdrajcami typu król i idiotka z Konfy.

Bosacki jedzie do ONZ, gdzie pokazuje zdjęcia domu jako dowodu na zniszczenia wywołane przez ruski atak. Musiał już wtedy wiedzieć, że to kłamstwo.

Ledwie kilka dni później okazuje się, że to nie ruski dron, tylko polska rakieta z f16, a sprawa miała być zamieciona pod dywan.

Fanfary dla mistrzów budowania narracji dla polskiej sprawy.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-194718544

Cytat

Weźcie i wytłumaczcie mi prostemu profesorowi podwrórkowemu jak oni mogli komunikacyjnie s*** temat tej rakiety, która spadła na dom na Lubelszczyźnie? Jak mogli pokazać zdjęcie tego domu rozwalonego przez polską rakietę na forum ONZ i obwinić za to ruskich? Jak można być takimi przegrywami?

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-194719784

Cytat
Cytat

Imperator_ said: 
A czym mieli strzelać? Nic innego tam nie było.

Ja nie krytykuje strzelania, ale ośmieszanie się na forum międzynarodowym i dawanie paliwa szurom. Pierwsze primo, takie rzeczy się ujawnia od razu by zamknąć ryja zwolennikom teorii spiskowych, a nie czeka aż ujawnią to media. Drugie primo nie pokazuje się zdjęcia domu rozwalonego przez polską rakietę na Radzie Bezpieczeństwa ONZ dotyczącej ataku ruskich dronów na Polskę. Tylko i aż tyle

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-194720587

?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

:rotfl2::rotfl2::rotfl2::rotfl2:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Wybuchła afera i teraz debile się znów tłumaczą, a wystarczyło napisać prawdę, i to w ciągu max 1-2 dni a nie przeciągać i kręcić. 

Wystarczyło proste oświadczenie na zasadzie:

Informujemy, że do uszkodzenia domu w Wyrykach doszło nie na skutek uderzenia rosyjskiego drona a w wyniku nieoczekiwanego zdarzenia, które wystąpiło podczas działań obronnych, prowadzonych wobec rosyjskich dronów, które wtargnęły w przestrzeń powietrzną RP. W trosce o bezpieczeństwo państwa polskiego dokładne szczegóły zdarzenia zostaną utajnione. Uszkodzenia w/w domu powstałe w wyniku podjętych działań zostaną naprawione z funduszy państwowych.

W ten sposób zamykamy temat dla opinii publicznej a prokuratura może to sobie nawet miesiąc wyjaśniać. My tymczasem możemy tygodniami pokazywać jak bardzo zjednoczone jest NATO. Zamiast tego nam wybucha nasz własny granat w ręce i urywa kończyny i to po prawie tygodniu od zdarzenia...

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kubikolos napisał(a):

widze ze powoli lapiesz jak dzialaja te lebomby i gordony ktore napisza jakies banaly i masz isc bo oni cos "udowodnili", to sa obiekty zainteresowane tylko obrazaniem ludzi

W którym miejscu go obraziłem? Wskaż proszę.

@hubio rozumiem Twoje obawy co do działań korporacji i tego że uważasz, że korporacje będą rządziły globalnie wszystkim niewoląc w pewnym sensie ludzi, ale po prostu uważam, że Twoje obawy są przesadzone, ponieważ wiele faktów wskazuje, że pewne rzeczy nie idą w tym kierunku. Zobacz co europejskie koncerny samochodowe chciały zrobić, radio jako usługa, podgrzewane fotele jako usługa itd. Jak pisałem, póki będą jelenie, którzy to kupią, to producenci będą to robić. Jedyny sposób to odejście klientów. Tylko pisałem Ci, że to nierealne, bo z pewnych rzeczy ludzie już nie zrezygnują. 

Załóż że Intel i AMD wprowadzają subskrypcję na procesory. Kupując procka masz taktowanie np. 1,5 GHz na wszystkich rdzeniach, chcesz korzystać z pełnej mocy, wnoś opłatę miesięczną. Co większość ludzi zrobi? Zostanie na starych platformach tak długo jak się da. Tak samo z Windowsem, póki jest alternatywa lub może taka alternatywa powstać, to nie wprowadzą takich opłat, bo stracą klientów. Zobacz Huawei, odcięty od usług Google, wybrnęli z tego i nagle się okazało, że nie trzeba być skazanym na wielką korporację w postaci Google.

Piszesz trochę tak jakby korporacje mogły narzucić wszystko zapominając, że w ludziach jednak pewne granice są. Jaki korporacja będzie miała biznes w tym, żeby ludzie musieli za wszystko płacić jakieś gigantyczne pieniądze jak nie da im tych pieniędzy zarobić? Żaden, bo wtedy straci klientów. 

Owszem, masz rację że politycy mogliby tu odegrać większą rolę w hamowaniu pewnych działań, ale wystarczy popatrzeć na system partyjny w USA i to jak właściciele korporacji wspierają konkretne partie lub kandydatów. Tylko o tym też wszyscy od lat wiedzą i nikt z tym, że korpo jawnie pcha się w politykę, nie zrobi.

Globalna rewolucja o której piszesz, w mojej opinii też jest niemożliwa, bo to wiązałoby się z utratą, przynajmniej czasową, wielu dóbr i usług, na co ludzie nie są gotowi. 

Edytowane przez LeBomB
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

@hubio

korpo to problem wtórny. Pierwotny problem to kapitalizm oraz możliwość opłacania propagandy i sterowania działaniami państwa za pomocą korupcji. 

Dla zysku kapitaliści zrobią wszystko. O ciekawym przykładzie czytałem ostatnio. 60 lat temu dzieci w wieku 18 miesięcy były juz “odpieluchowane”. W latach 60 Procter (producent pampersów) opłacił ludzi którzy zaczęli swoją propagandę o tym, że każde dziecko ma swój czas i można zaczekać. Dla zysku :) 

I tak jest ze wszystkim. 

Ale, że socjalizm lepszy? Wtedy ludzie za kiełbasę, lepsze stanowisko czy małego fiata "zrobili wszystko". Ilu było sędziów wydających niesłuszne wyroki dla wrogów politycznych? Ilu ZOMOwców, ORMOwcow i innych mend społecznych? Wtedy też im się mówiono, że biją opozycję w słusznej sprawie, a robili to bo Rosji było to na rękę. Dziś też wam wmawiają, że imigranci na których będziecie dokładać są fajni, że kościół katolicki zły ale zastępowanie go jeszcze gorszym meczetem jest ok. Pytanie komu to jest na rękę, bo na pewno nie Polskiemu podatnikowi i społeczeństwu.

I żeby nie było. Uważam, że Państwo powinno w wielu miejscach stać na straży interesu obywateli, a nie korporacji. Bronić przed monopolami, duopolami, nierównymi zasadami, nieuczciwą konkurencją, korupcją, lobbingiem itd. Ale to nie ma nic wspólnego z socjalizmem czy tym co lewica chce bo ich to akurat najłatwiej kupić. Tylko z sprawnym aparatem państwowym.

Edytowane przez KiloKush
  • Haha 2
Opublikowano

@Kris194 Tego typu oświadczenie niczego nie zamknie, bo jest nieprecyzyjne i wiele rzeczy zostaje utajnionych. W efekcie dominująca staje się narracja konfederuskich i innych trolli. 

Wszystko inne niż fakty, to wygrana ruskiej propagandy. I to już się stało, także za późno by to odkręcić.

Pozostaje wyciągnąć wnioski na przyszłość. Ale do tej pory to się nie udawało, więc i teraz nie mam wielkich nadziei.

Opublikowano
3 minuty temu, Badalamann napisał(a):

@Kris194 Tego typu oświadczenie niczego nie zamknie, bo jest nieprecyzyjne i wiele rzeczy zostaje utajnionych. W efekcie dominująca staje się narracja konfederuskich i innych trolli. 

Wszystko inne niż fakty, to wygrana ruskiej propagandy. I to już się stało, także za późno by to odkręcić.

Pozostaje wyciągnąć wnioski na przyszłość. Ale do tej pory to się nie udawało, więc i teraz nie mam wielkich nadziei.

Naprawdę za wszystkim stoją Ruskie? Grzybiarze znajdują rakiety w lesie, rakieta, która zabiła rolników okazała się Ukraińska. Naprawdę problemem jest Konfa, a nie nasz rząd, który za każdym razem próbuje nas ściemniać ale gazety zaczynają pisać prawdę i rząd niechętnie się przyznaje? Rosja doskonale wie, że nasza obrona PLOT jest pisana patykiem na piasku. Ale nasi politycy zarówno PiS i PO biją na tym profit polityczny od paru lat tymczasem realnie dalej g*** mamy. I to jest problem, a nie dziennikarze mówiący o tym problemie. 

Opublikowano
58 minut temu, KiloKush napisał(a):

Ale, że socjalizm lepszy? Wtedy ludzie za kiełbasę, lepsze stanowisko czy małego fiata "zrobili wszystko". Ilu było sędziów wydających niesłuszne wyroki dla wrogów politycznych? Ilu ZOMOwców, ORMOwcow i innych mend społecznych? Wtedy też im się mówiono, że biją opozycję w słusznej sprawie, a robili to bo Rosji było to na rękę. Dziś też wam wmawiają, że imigranci na których będziecie dokładać są fajni, że kościół katolicki zły ale zastępowanie go jeszcze gorszym meczetem jest ok. Pytanie komu to jest na rękę, bo na pewno nie Polskiemu podatnikowi i społeczeństwu.

I żeby nie było. Uważam, że Państwo powinno w wielu miejscach stać na straży interesu obywateli, a nie korporacji. Bronić przed monopolami, duopolami, nierównymi zasadami, nieuczciwą konkurencją, korupcją, lobbingiem itd. Ale to nie ma nic wspólnego z socjalizmem czy tym co lewica chce bo ich to akurat najłatwiej kupić. Tylko z sprawnym aparatem państwowym.

Czy Ty kolego nie wylewałeś wczoraj krokodylich łez na temat tego, że wszyscy wokół myślą zerojedynkowo? :rotfl2: 

Czy ja coś napisałem o socjalizmie? Albo radzieckim socjalizmie a'la PRL?

Mnie nikt nie musi wmawiać nic. Ja sam sięgam po wiedzę. Rzetelną. Ty zaś operujesz półsłówkami - "oni, robią". Do tego grasz zagrożeniem i oblężoną twierdzą. W zasadzie prawackie bingo :) 

Ale ja nie o tym - sam okazałeś się zerojedynkowy. Zaatakowałeś mnie z tym socjalizmem a ja nic o nim nie pisałem.

Krytykuję kapitalizm bo to debilny system w którym liczy się kapitał, a nie człowiek. Spadek zysków w firmie? "Inwestorzy" krzywo patrzą na rentowność? A to zwalniamy 500 ludzi. Luzik. 

Ale sierotki sztokholmskie, którym się wciąż wydaje mimo 4 krzyżyków na karku, że mogą być milionerami będą bronić tego posranego systemu. I będą się skupiać na duopolach i monopolach, a nie na tym, że wielki biznes sra (dosłownie: SRA) na ludzi i niszczy ich przyszłość.

Korwin zepsuł całą generację społeczeństwa swoimi upośledzonymi bredniami. 

P.S. Lewicę najłatwiej kupić? 

Fajne, ale jednak żałosne kłamstwo.

Zgadnij która partia chodzi na pasku deweloperów:

image.png.e8cfd791ee22e70fbb788e78e937e386.png

P.S. 2

Wszystko co prawactwo zarzuca innym - robią sami. Hipokryzja to jedyna stała wartość na prawicy. 

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano

@KiloKush Jeden problem to kacapska propaganda którą wciskają konfederuscy, brauniarze i ich fani.

Problem rządu to ich niekompetencja w zakresie komunikacji ze społeczeństwem, która opisałem. Efektem jest coraz większy zasięg i skuteczność kacapskiej propagandy, a długookresowo przełoży się to na dodatkowe % w wynikach wyborów dla proruskich zbieranin.

W dniu gdy doszło do kacapskiej prowokacji przedstawiciel rządu wraz z wojskowymi powinien powiedzieć całą prawdę i wyjaśnić jak działają rakiety powietrze-powietrze, w tym że dochodzi do usterek.

Drugi problem, który wyszedł przy tym ataku, to nasze nieprzystosowanie do zwalczania małych, tanich dronów.

Strzelano do nich zaawansowanymi i drogimi rakietami, służącymi do walki z wrogimi samolotami i śmigłowcami.

Opublikowano
57 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czy Ty kolego nie wylewałeś wczoraj krokodylich łez na temat tego, że wszyscy wokół myślą zerojedynkowo? :rotfl2: 

Czy ja coś napisałem o socjalizmie? Albo radzieckim socjalizmie a'la PRL?

Mnie nikt nie musi wmawiać nic. Ja sam sięgam po wiedzę. Rzetelną. Ty zaś operujesz półsłówkami - "oni, robią". Do tego grasz zagrożeniem i oblężoną twierdzą. W zasadzie prawackie bingo :) 

Ale ja nie o tym - sam okazałeś się zerojedynkowy. Zaatakowałeś mnie z tym socjalizmem a ja nic o nim nie pisałem.

Krytykuję kapitalizm bo to debilny system w którym liczy się kapitał, a nie człowiek. Spadek zysków w firmie? "Inwestorzy" krzywo patrzą na rentowność? A to zwalniamy 500 ludzi. Luzik. 

Ale sierotki sztokholmskie, którym się wciąż wydaje mimo 4 krzyżyków na karku, że mogą być milionerami będą bronić tego posranego systemu. I będą się skupiać na duopolach i monopolach, a nie na tym, że wielki biznes sra (dosłownie: SRA) na ludzi i niszczy ich przyszłość.

Korwin zepsuł całą generację społeczeństwa swoimi upośledzonymi bredniami. 

Ja tylko wspomniałem, że socjalizm już przerabialiśmy i jakie były tego skutki. Ludzi wtedy też się kupowało i to za śmieszne rzeczy. I nie bronię też kapitalizmu.

No ale ja się w pełni z tym zgadzam.

A wolny rynek w Polsce to by się źle skończył. Już widać na samej branży deweloperskiej jaki miała wpływ na Morawieckiego (BK 2%), jaki ma na ten rząd ( kredyt 0% gdyby nie protesty by wleciał, wleciały osiedla bez miejsc parkingowych, rzucono kłody pod nogi dla ludzi chcących wybudować własny dom).

Nie zmienia to faktu, że np. partie zielonych są mocno kupione przez biznes i pchają w ich interesie. Z resztą te z prawej tak samo. Tu się zgadzam z Zandbergiem, że finansowanie partii i polityków z prywatnych pieniędzy powinno być ukrócone. Bo to, że ktoś daje im miliony i wymaga później pewnego odwdzięczania się jest dobrze znanym faktem. 

Opublikowano
Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

@Kris194 Tego typu oświadczenie niczego nie zamknie, bo jest nieprecyzyjne i wiele rzeczy zostaje utajnionych. W efekcie dominująca staje się narracja konfederuskich i innych trolli

W tym całym zaczadzeniu które spowodowała u Ciebie dezinformacja umyka Ci, że narracja konforuskich i innych trolli okazała się być faktem.

To zabawne, że najbardziej przeszkadza Ci, iż kłamstwo wyszło na jaw, a nie że rząd kłamał. 

• Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, KiloKush napisał(a):

Ja tylko wspomniałem, że socjalizm już przerabialiśmy i jakie były tego skutki. Ludzi wtedy też się kupowało i to za śmieszne rzeczy. I nie bronię też kapitalizmu.

Zabrzmiało jak korwinowska obrona kapitalizmu. Przerabialiśmy rabunkową gospodarkę ZSRR. 
Czy państwa skandynawskie nie są socjalistyczne? :) 

A wolny rynek w Polsce to by się źle skończył. Już widać na samej branży deweloperskiej jaki miała wpływ na Morawieckiego (BK 2%), jaki ma na ten rząd ( kredyt 0% gdyby nie protesty by wleciał, wleciały osiedla bez miejsc parkingowych, rzucono kłody pod nogi dla ludzi chcących wybudować własny dom).

Dodam tylko, że po Trzaskowskim drugą osobą, która na kampanię dużo dostała od deweloperów był Mentzen :) 

Nie zmienia to faktu, że np. partie zielonych są mocno kupione przez biznes i pchają w ich interesie. Z resztą te z prawej tak samo. Tu się zgadzam z Zandbergiem, że finansowanie partii i polityków z prywatnych pieniędzy powinno być ukrócone. Bo to, że ktoś daje im miliony i wymaga później pewnego odwdzięczania się jest dobrze znanym faktem. 

Partie prawicowe są tak samo kupione, albo nawet bardziej. Np. ruska propaganda nawet ich nie musi kupować, oni sami są tak głupi, że powtarzają ich narrację :) 

5 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

W tym całym zaczadzeniu które spowodowała u Ciebie dezinformacja umyka Ci, że narracja konforuskich i innych trolli okazała się być faktem.

To zabawne, że najbardziej przeszkadza Ci, iż kłamstwo wyszło na jaw, a nie że rząd kłamał. 

Na czym polegała ta narracja? Od początku mówili, że to była polska rakieta? Nic takiego nie widziałem. 
Oni żadnego faktu nie podali dobrze. 

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Na czym polegała ta narracja? Od początku mówili, że to była polska rakieta? Nic takiego nie widziałem. 
Oni żadnego faktu nie podali dobrze. 

wiesz, według teorii niektórych osób, samo poddawanie w wątpliwość informacji płynących od rządu już uchodzi za konfederuską narrację

Opublikowano
Teraz, nozownikzberlina napisał(a):

wiesz, według teorii niektórych osób, samo poddawanie w wątpliwość informacji płynących od rządu już uchodzi za konfederuską narrację

Nie zamydlaj tematu.

Jaką informację podali, która okazała się - jak to sam nazwałeś - FAKTEM?

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie zamydlaj tematu.

Jaką informację podali, która okazała się - jak to sam nazwałeś - FAKTEM?

W ostatnim czasie Mentzen podkreślał, że mimo wydania miliardów dolarów na uzbrojenie, Polska nie posiada skutecznych systemów antydronowych. Krytykował fakt, że do zestrzeliwania tanich dronów używane są kosztowne myśliwce F-16 i F-35 oraz rakiety warte miliony dolarów.

Mentzen nie tylko punktował rząd za brak przygotowania, ale też apelował o „otrzeźwienie” i poważne podejście do kwestii obronności kraju oraz siania dezinformacji w mediach publicznych.

Jego wypowiedzi wywołały falę krytyki, szczególnie ze strony Lewicy, która zarzuciła mu prorosyjską narrację.

obraz.png.aea85f66f8f0a05282356d053e46dc8f.png

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
15 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

W ostatnim czasie Mentzen podkreślał, że mimo wydania miliardów dolarów na uzbrojenie, Polska nie posiada skutecznych systemów antydronowych. Krytykował fakt, że do zestrzeliwania tanich dronów używane są kosztowne myśliwce F-16 i F-35 oraz rakiety warte miliony dolarów.

Mentzen nie tylko punktował rząd za brak przygotowania, ale też apelował o „otrzeźwienie” i poważne podejście do kwestii obronności kraju oraz siania dezinformacji w mediach publicznych.

Jego wypowiedzi wywołały falę krytyki, szczególnie ze strony Lewicy, która zarzuciła mu prorosyjską narrację.

obraz.png.aea85f66f8f0a05282356d053e46dc8f.png

Ale wiesz, że w ogóle nie o tym mowa?

Oczywiście, że wiesz. Po prostu nie możesz przyznać, że srali ruską propagandą zarzucając net informacjami, że:

1) to były ukraińskie dorny

2) to nie nasza wojna

3) Ukraina powinna była je zestrzelić.

Nie, po uderzeniu pocisku w polski dom Konfederuskie osoby odpadowe ( :E ) nie podały faktów. Podawały ruską propagandę. 

Takie zmiany tematu to se możesz z 5-latkami stosować, ale:

image.png.f27b99a671ff99e658cb0609e959be7f.png

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

(...)

No dobrze, jak uważasz, ja aż tak nie śledzę ich wypowiedzi. Z tym, że to nie nasza wojna to widziałem, ale to chyba było przed dziesiątym września. Możesz pokazać gdzie i kto konkretnie siał propagandę o której mówisz?

Swoją drogą nasz premier chyba może uczyć konfederuskich co do siania dezinformacji.

obraz.png.b0ad331299a2f1964039c41b8e4683b8.png
obraz.thumb.png.3d0e3d25181b98ae87fde173fb6d442a.png

obraz.png.83e296df13abf983f47901b531028cfc.png

To dwóch Białorusinów, czy Ukrainiec i Białorusinka? 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale wiesz, że w ogóle nie o tym mowa?

Oczywiście, że wiesz. Po prostu nie możesz przyznać, że srali ruską propagandą zarzucając net informacjami, że:

1) to były ukraińskie dorny

2) to nie nasza wojna

3) Ukraina powinna była je zestrzelić.

Nie, po uderzeniu pocisku w polski dom Konfederuskie osoby odpadowe ( :E ) nie podały faktów. Podawały ruską propagandę. 

Takie zmiany tematu to se możesz z 5-latkami stosować, ale:

No nie za bardzo:

Krzysztof Bosak:

"

Więcej ważnych informacji znajdziesz na stronie głównej Onetu

Wicemarszałek Sejmu wskazał, że "teorie spiskowe, które się pojawiły w Polsce, że Ukraina specjalnie przepuściła drony nad nasz kraj, żebyśmy coś oberwali, są nierealistyczne i zakładają pełną kontrolę sytuacji przez państwo, które nie kontroluje sytuacji"."

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/drony-nad-polska-krzysztof-bosak-odcina-sie-od-oskarzania-ukraincow/v0gbj79

Opublikowano
13 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

No dobrze, jak uważasz, ja aż tak nie śledzę ich wypowiedzi. Z tym, że to nie nasza wojna to widziałem, ale to chyba było przed dziesiątym września. Możesz pokazać gdzie i kto konkretnie siał propagandę o której mówisz?

1. --> https://demagog.org.pl/wypowiedzi/obce-drony-nad-polska-skad-i-dlaczego-nadlecialy/

2. --> https://demagog.org.pl/wypowiedzi/sikorski-jako-ukrainski-minister-falsz-posla-skalika/

3. --> https://demagog.org.pl/wypowiedzi/holendrzy-przylecieli-szybciej-niz-drony-to-nie-dowod-na-prowokacje/

4. --> https://demagog.org.pl/wypowiedzi/drony-w-polskiej-przestrzeni-powietrznej-skad-nadlecialy/

To jak nie śledzisz to czemu piszesz, że "podali fakty"? Bo plemienność wymaga bronienia "swoich"? :) 

4 minuty temu, KiloKush napisał(a):

No nie za bardzo:

Krzysztof Bosak:

"

Więcej ważnych informacji znajdziesz na stronie głównej Onetu

Wicemarszałek Sejmu wskazał, że "teorie spiskowe, które się pojawiły w Polsce, że Ukraina specjalnie przepuściła drony nad nasz kraj, żebyśmy coś oberwali, są nierealistyczne i zakładają pełną kontrolę sytuacji przez państwo, które nie kontroluje sytuacji"."

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/drony-nad-polska-krzysztof-bosak-odcina-sie-od-oskarzania-ukraincow/v0gbj79

Bardzo bardzo :)

Masz wyżej Skalika. Owszem, Bosak ma w swojej partii bandę durnych i niepoważnych ludzi. Ja to wiem. Ty może zaraz się o tym dowiesz :) 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

Że tak zapożyczę od Gordona : "Brednie".

Konfederuskie cisnęły narrację że uszkodzenia budynku powstały w wyniku burzy oraz że to wszystko ukraińska prowokacja i ukraińskie dorny, lub przejęte przez Ukraińców rosyjskie.

Jedyne gdzie nie kłamali, to że Polska nie przygotowała się do tej pory do walki z tego typu dronami.

Jak by nie patrzeć to uderza w polski rząd i wojsko, więc jak widać kacapscy oficerowie prowadzący pozwolili im wyjątkowo nie kłamać ;) 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, hubio napisał(a):

Więc @TheMr. wiem, że nie ma mi co tłumaczyć ale wkleję jeszcze raz bo może przeoczyłeś co sami bardziej ogarnięci Amerykanie o tym mówią:

Najłatwiej doszukiwać się spisku a to, że amerykańskie miasta wyglądają jak poniżej nie ma oczywiście najmniejszego znaczenia.

Gz8DNSNXwAApf9E?format=jpg&name=large

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Pełna zgoda! Ci od Brauna wydają się być mocno proruscy. 

2 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Że tak zapożyczę od Gordona : "Brednie".

Konfederuskie cisnęły narrację że uszkodzenia budynku powstały w wyniku burzy oraz że to wszystko ukraińska prowokacja i ukraińskie dorny, lub przejęte przez Ukraińców rosyjskie.

Jedyne gdzie nie kłamali, to że Polska nie przygotowała się do tej pory do walki z tego typu dronami.

Jak by nie patrzeć to uderza w polski rząd i wojsko, więc jak widać kacapscy oficerowie prowadzący pozwolili im wyjątkowo nie kłamać ;) 

Najgorsze, że rząd i premier kłamią i dezinformują.