Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Lypton napisał(a):

Monika Braun nie lubi swojego brata i kopie pod nim dołki. Od dawna szukała jakichś żydowskich wątków w pochodzeniu swojej rodziny, aż w końcu zrobiła badania genetyczne i wyszło jej, że w 5% jest Żydówką. 

Aaa.

W ogóle zastanawianie się czy jakaś "zła" krew płynie w człowieku... w roku 2025...

Nie w Bantustanie. W kraju należącym jakoś tam do cywilizacji.

Tak czy siak aż ciężko uwierzyć.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, oldfashioned napisał(a):

Za brak fact checkingu powinien byc warn.
Za pisanie glupot na podstawie fake newsow ban. ;)

to nierealne, tj prowadziloby do jeszcze wiekszych manipulacji tylko wycierajac sobie mordy "fact checkingiem" ktore jak wiemy od pandemii sa spalone ;)

problem w tym ze my tu komentujemy biezace wydarzenia a nie historyczne dane i prawda wcale nie jest jasna od pierwszych chwil a czesto pozniej okazuje sie zupelnie odwrotnie,

przykladowo kilka dni temu gordony i themry byly ucieszone tym kim "byl" (wedlug nich i wstepnych informacji na tamten moment) zabojca Kirka, dzisiaj juz wiemy ze jest zupelnie odwrotnie i to lewicowy odklejeniec ale czy w zwiazku z tym nalezy sie ban gordonom i themr? nie, oni tylko powtorzyli cos co bylo na tamten moment prawdopodobne

ale plus jest taki ze my tu jestesmy w gronie kilkudziesieciu osob, to nie ma znaczenia ze ktos nas oszuka z premedytacja lub bez, mozemy omowic najdurniejsze scenariusze bo to jaskinia dla kilku ludzi a nie kwestie wplywajace na spoleczenstwo w Polsce (tak jak niektorzy tu chyba mysla XD)

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano

Wy tu rozmawiacie o banach/ostrzeżeniach na forum IT, że ktoś coś napisał, dał link czy tam wyraził swoją opinię ? Szczególnie tu w tym wątku  ? To trzeba być nieźle pierdykniętym by wpaść na taki pomysł. :boink:

• Upvote 1
Opublikowano

tu mamy przyklad jak forumowi eksperci i lowcy fejkow sami szerza fejki bez zadnej weryfikacji tylko dlatego ze tytul im podpasowal pod oczekiwana teze

9 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Pamiętacie jak pisowskie łajno umysłowe skandowało w polskim Sejmie “Donald Trump”?

Sikorski na taśmach Sowy nie pomylił się co do nich ani o jotę:

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/trump-pytany-o-polske-i-ukraine-mowilem-ze-pomoge-ale-po-wojnie/l3g2l2b,79cfc278

Głupota prawicy może nas znowu sprzedać ruskim.

7 godzin temu, TheMr. napisał(a):

A teraz krzyczymy! Donald Trump! Donald Trump! 

oczywiscie "znalezisku" tzw ekspertow od razu przyklasnely znane nicki, nicki ktore zazwyczaj domagaja sie banowania tych szerzacych "fejki" i "zle" opinie XDDDDDDDDD

dla osob postronnych tutaj sa wyjasnienia i szczegoly gdyby ktos sie nabral na fejki i dezinformacje od wspomnianych ekspertow:

https://wiadomosci.wp.pl/manipulacja-pap-to-juz-nie-brak-profesjonalizmu-to-skandal-opinia-7201889059572320a

Cytat

Problemem jest nie tylko publikacja zmanipulowanych słów Donalda Trumpa przez Polską Agencję Prasową. Jeszcze większym problemem było to, iż dziesiątki polityków oraz publicystów ochoczo i z radością szerzyły kłamstwo - pisze w opinii dla Wirtualnej Polski Marek Magierowski.

i tu jeszcze zacytowalem najsmutniejszy fakt

Opublikowano
1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

tu mamy przyklad jak forumowi eksperci i lowcy fejkow sami szerza fejki bez zadnej weryfikacji tylko dlatego ze tytul im podpasowal pod oczekiwana teze

oczywiscie "znalezisku" tzw ekspertow od razu przyklasnely znane nicki, nicki ktore zazwyczaj domagaja sie banowania tych szerzacych "fejki" i "zle" opinie XDDDDDDDDD

dla osob postronnych tutaj sa wyjasnienia i szczegoly gdyby ktos sie nabral na fejki i dezinformacje od wspomnianych ekspertow:

https://wiadomosci.wp.pl/manipulacja-pap-to-juz-nie-brak-profesjonalizmu-to-skandal-opinia-7201889059572320a

i tu jeszcze zacytowalem najsmutniejszy fakt

Artykuł wyglądał wiarygodnie, nie oglądałem jedynie filmu z Trumpem.

Dodatkowo Trump nie potępił rossji za ten atak, więc jest to i tak spójne z tym co robi, a w zasadzie czego nei robi. 

Ty cytujesz tysola regularnie, więc o fejkach powinieneś milczeć :)

Opublikowano
6 godzin temu, oldfashioned napisał(a):

Znowu sie okazalo ze ktos cos przekleil, nie sprawdzil i pojechal po jednej lub drugiej stronie?
Na forum?
Nie znalem.

Taa za każdym razem. Zabójca Kirka miał też być prawakiem, a okazało się, że ma chłopaka transa i gral na steam w grę Furry Shades of Gay

Screenshot_2025-09-19-16-35-04-222_com.android.chrome.jpg

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Niedługo to będzie trzeba być osobiście na każdej konferencji aby usłyszeć "jak było naprawdę".

Od dawna tak jest, bo media sobie filtrują wypowiedzi. Dlatego jak ktoś kogoś cytuje z jakiegoś wystąpienia czy konferencji, to ja wolę ten cytat znaleźć na nagraniu, bo wtedy też masz kontekst, a nie coś z niego wyrwane.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kubikolos napisał(a):

przykladowo kilka dni temu gordony i themry byly ucieszone tym kim "byl" (wedlug nich i wstepnych informacji na tamten moment) zabojca Kirka, dzisiaj juz wiemy ze jest zupelnie odwrotnie i to lewicowy odklejeniec ale czy w zwiazku z tym nalezy sie ban gordonom i themr? nie, oni tylko powtorzyli cos co bylo na tamten moment prawdopodobne

Nie czytam wypowiedzi Gordona i Hubia, z małymi wyjątkami od czasu do czasu.

Ale koloryzujesz czy faktycznie Gordon powielał fake'a? 

Mi tam zawsze powiewało kto się okaże narzędziem. Przecież to mógł być każdy, wystarczyło znaleźć i zmanipulować jakiegoś psychicznie pierd(zie)lniętego typa i go  nakręcić aby to zrobił. Dla służb wszelkich reżimów to pryszcz.

Politycy nie taką kasę wydają na to, aby im skoczyła popularność. Nawet jeszcze przed rozważaniem czy czasem aby obcym służbom nie jest na rękę sianie zamętu w USA i nakręcanie podziałów. 

Także czy by się okazał prawakiem, czy lewakiem, bez znaczenia. O lewakach wiem i tak, że są do tego zdolni. A prawacy z MAGA, jeśli łykają to co gada Trump, znaczy że też mogą łyknąć wszystko. Choć tutaj u ruskiej szmaty Tima Poola, przynajmniej leciały filmiki, gdzie wyjaśniał dość łopatologicznie dlaczego przemoc jest zawsze kontrproduktywna i apelował do wszystkich aby "nigdy i pod żadnym pozorem się nią nie posługiwać, bo tylko wizerunkowo narobicie więcej szkód swoim". 

U lewackich influencerów to nie wiem. Nie oglądam. Czasem przypadkiem z ciekawości jakieś Last Week Tonight, ale youbuterów z lewej nie oglądam. Nie wiem więc czy tylko gadają to co każdy "jestem przeciwnikiem przemocy i to źle że ktoś coś komuś zrobił", co jest nieskuteczne na zmanipulowanych potencjalnych morderców, czy może też jak Pool wyjaśniają dlaczego nawet nie powinni o "odwaleniu czegoś" myśleć.

Jedno jest pewne - debili nie brakuje po obu stronach. 

A co do factcheckingu, to uważam, że

a) jest absolutnie konieczna ustawa ostro karząca za powielanie ruskiej propagandy

b) należy wprowadzić w tej konkretnej kwestii bardzo mocno "fact checking"

c) ale nie "fact checking" w postaci w jakiej go uskuteczniają lewacy i nawet niektórzy po środku, którzy się wypowiadają na tym forum, bo nie raz widziałem jak przekonują, że coś zostało obalone, a jak się zainteresowałem to się okazywało, że gówno prawda. Nic nie zostało obalone i ten cały fact checking w wykonaniu lewicowca, sam był fake newsem.

Nie wolno pozwolić, aby oskarżony o sianie ruskiej propagandy mógł się bronić "poglądami" co zresztą już chyba ruskie boty trenują (trenują sobie AI) nawet na tym forum, od czasu do czasu. W sensie, nie że nie wolno pozwolić na poglądy, tylko nie pozwolić aby taka obrona miała jakąkolwiek szansę na skuteczność.

Jeśli już jakiś fact checking w temacie ruskiej propagandy to taki, aby nie było absolutnie żadnej wątpliwości. 

Np. "To Ukraina wysłała na nas drony a nie Rosja". Sprawa jest klarowna. To jest ruski przekaz, który jest kłamstwem.

Ale już np. samo napisanie "moim zdaniem Ukraina przegrała już i nie wygra" jest jednocześnie zgodne z ruską propagandą, ale i może być legitną opinią. Lewicowy fact checker by się tu już rozpędził. A potem wystarczyłoby, aby ktoś popełnił RAZ pomyłkę, a ruska propaganda by tego nie odpuściła.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
1 minutę temu, VRman napisał(a):

Ale koloryzujesz czy faktycznie Gordon powielał fake'a? 

tak i to 2 razy w krotkim czasie ;) w sprawie zabojcy wyszlo juz sporo faktow, nawet matka zeznala ze sie "zlewicowal" przez ostatni rok

a nasze "eksperty" dumnie glosily jak "prawicowy" wedlug nich byl zabojca, to bylo najwazniejsze i mielismy przyklad na forum wlasnie takiego przedluzenia zaszczucia ludzi na siebie przez politykow,

niestety ale w tej walce nie bedzie zwyciezcow kiedy zaczniemy sie mordowac w imie politykow (ktorzy nami gardza btw), tez polecam ten film:

58 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ładnie powiedziane i to przez gościa, który ma zdecydowanie inne poglądy od Charliego. Szkoda, że ludzie są zbyt głupi, żeby widzieć co social media, media i politycy z nimi robią. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Trump ewidentnie gardzi ludźmi a w jego prezydenturze najważniejsze dla niego jest to jak zostanie zapamiętany no i żeby w ogóle być u władzy. Jego narcyzm jest widoczny na każdym kroku, poza tym widać już oznaki demencji, co jest normalne w tym wieku. Myli liczby, rzuca statystykami na oślep, plecie bzdury itp. Mimo tego wszystkiego Amerykanie rzucają się sobie do gardeł między innymi z powodu jego słów. Jakim trzeba być kretynem, żeby człowieka jego pokroju stawiać sobie za wzór. 

W Polsce jest trochę lepiej ale i tak źle. Każdy człowiek zanim zacznie wyzywać powinien pomyśleć dlaczego to robi i w imię czego. Póki co ogłupieni ludzie kłócą się ze znajomymi i z rodziną bo jakiś polityk albo inny kretyn z YouTube'a nagadał bredni. 

Ja nie jestem ani z lewicy ani z prawicy, z każdej strony biorę to co wg mnie najlepsze i odrzucam to co złe, robię to samodzielnie i nie potrzebuję matoła żeby mi mówił co mam robić. 

Nie napisałem niczego odkrywczego, dla człowieka inteligentnego to są rzeczy tak oczywiste, że aż szkoda marnować czas na ich czytanie a jednak większości ludzie jest to całkiem obce. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 7
Opublikowano

O rzesz w mordę. 

Cytat

Jarosław Wolski: drony na Polską wysłano, by nagrać emisje NATO-wskich radarów
Drony na Polskę wypuszczono w trakcie ćwiczeń Zapad, kiedy są rozwinięte białoruskie i rosyjskie środki walki radioelektronicznej, wyłącznie w jednym celu: żeby ponagrywać emisje radarów polskich F16, holenderskich F35 i obrony przeciwlotniczej w reżimie bojowym. Białorusini celowo ostrzegli Polskę.

• Like 1
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Trump ewidentnie gardzi ludźmi a w jego prezydenturze najważniejsze dla niego jest to jak zostanie zapamiętany no i żeby w ogóle być u władzy. Jego narcyzm jest widoczny na każdym kroku, poza tym widać już oznaki demencji, co jest normalne w tym wieku. Myli liczby, rzuca statystykami na oślep, plecie bzdury itp. Mimo tego wszystkiego Amerykanie rzucają się sobie do gardeł między innymi z powodu jego słów. Jakim trzeba być kretynem, żeby człowieka jego pokroju stawiać sobie za wzór. 

W Polsce jest trochę lepiej ale i tak źle. Każdy człowiek zanim zacznie wyzywać powinien pomyśleć dlaczego to robi i w imię czego. Póki co ogłupieni ludzie kłócą się ze znajomymi i z rodziną bo jakiś polityk albo inny kretyn z YouTube'a nagadał bredni. 

Ja nie jestem ani z lewicy ani z prawicy, z każdej strony biorę to co wg mnie najlepsze i odrzucam to co złe, robię to samodzielnie i nie potrzebuję matoła żeby mi mówił co mam robić. 

Nie napisałem niczego odkrywczego, dla człowieka inteligentnego to są rzeczy tak oczywiste, że aż szkoda marnować czas na ich czytanie a jednak większości ludzie jest to całkiem obce. 

Dokładnie. Dlatego ja nie uważam, że jedynie ludzie są tylko winni. System wmawia murzynom w USA, że są ofiarami i należy im się zadośćuczynienie. System w postaci wyroków uniewinniających daje argumenty za tym, że okradanie sklepów jest ok. 

Podobnie z trans. To nie wzięło się znikąd. To nie dzieciaki czy rodzice obudzili się po kilkuset latach i stwierdzili, że może nie ta płeć. To system od szkół, przez lekarzy i cały ogromny przemysł farmaceutyczny wspierany rządową kasą to robi.  Pomijam, że jest to wpychane już w praktycznie każdym serialu na netflixie, w teledyskach, grach, wszędzie. Jak system dopuści po taniości w obieg mdma czy jakiś inny narkotyk, i będzie on promowany w mediach to też będzie wina ludzi, że ćpają? 

To nie dzieje się przypadkowo. To, że w wyborach w USA jest blisko 50/50 to gwarancja, że nie dopuści się do władzy nikogo nowego spoza układu. 

• Upvote 1
Opublikowano

Jedno nadal się nie zmienia, wszechobecne tu głupoty, które są domeną tych, którzy deklarują się jako prawaki, w tym dobrze znani tu pisowcy i konfiarze, reakcja z mojej strony na każdą taką napisaną głupotę z ich strony na obojętnie który temat ;).

QyutNaZ.jpeg

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Camis napisał(a):

O rzesz w mordę. 

Ale on jest częścią OSINT, a tu eksperci nam ciągle szydzą z "OSINTowców!"  OSINT zły! OSINT niedobry! Blablabla! ;)

Wolski to moim zdaniem jeden z najmądrzejszych ludzi jeśli chodzi o źródło informacji o tej wojnie dla nas, laików. Nie raz i nie dwa mówił inaczej niż któraś ze stron (u nas, nie stron wojny) i widać, że się zna. Nie każda jego analiza i przewidywanie się potwierdzi, ale nie robi z siebie wróżbity więc nie widzę w tym żadnego problemu. 

Państwo Polskie powinno go zatrudnić tworząc porządny zespół do walki z ruską propagandą. Ale nie walki na zasadzie "tu zakażemy i fajrant" tylko do tego czego tak bardzo zabrakło przy zalaniu nas ruską trolownią po ataku dronów (a i przed nim. Trolownie się już aktywowały zanim ruskie drony wleciały w Polskę)

Takich ludzi potrzeba aby z tą gangreną w mediach walczyć. 

Edytowane przez VRman