Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Cappucino napisał(a):

Tego się spodziewałem, tak się kończy kariera kłamcy i manipulanta przypartego do muru. 

Musisz być kiepski, skoro z tak błahej sprawy nie potrafisz się wytłumaczyć. To też tłumaczy twój czas spędzany na takich forach, dużurny 24/h.

Nara, szkoda mojego czasu na ciebie.

Ja pokazałem Twoje kłamstwo. Ty tylko pusto gadasz, a każdy zarzut którzy rzucasz w moją stornę to tak naprawdę projekcja twojego zachowania (manipulacje, knajacki język). 

Zdecydowanie szkoda czasu, skoro nie potrafisz przyznać się do prostego błędu :) 

Opublikowano
57 minut temu, Kris194 napisał(a):

Tajemnica kłótni Tuska z Trzaskowskim. "Rafał zapamięta to do końca życia" [FRAGMENT KSIĄŻKI]

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/tajemnica-klotni-tuska-z-trzaskowskim-rafal-zapamieta-to-do-konca-zycia-fragment/7143fm8

Tam jest jeszcze gorzej niż myślałem, Mit o Dedalu i Ikarze jak żywy.

Dlaczego gorzej?

Przecież to historia z przed kilku lat. Wiele razy sam tu pisałem o tych podziałach w KO, w tym że partia może się rozpaść na ugrupowanie centrowe i liberalno-lewicowe.

Dziś wygląda na to, że Tusk to jednak stłumił i partie wchodzące w skład KO połączą się w jedna partię. A była spora szansa że będzie inaczej i Trzaskowski wyprowadzi część liberalną z PO i dołączą do niego ludzie Nowoczesnej i Inicjatywy Polskiej. Choć tu Tusk już dawno mocno wspierał Nowacką, by utrzymać ja i jej otoczenie przy PO, mimo dużych różnic światopoglądowych.

@Cappucino Patrząc na Twoja i Gordona dyskusję toczoną od wczoraj, to zostałeś wielokrotnie zaorany i to było głębokie oranie ;) 

Dla obywateli sprawa nielegalnych podsłuchów jest tak ważna, bo praktyki PiSowskie były tu takie, jak niegdyś władz i służb komunistycznych. Podsłuchiwanie polityków i działaczy opozycji, ich bliskich oraz dziennikarzy. Szukanie w ten sposób haków oraz po prostu informacji co planuje opozycja w ramach działań politycznych.

Można mieć tylko pretensje do obecnych władz i prokuratury, że tak się w tej sprawie cackają z pisowcami i oficerami służb którzy realizowali ich pomysły. Tu od momentu utworzenia rządu powinny być twarde i bezwzględne działania wymiaru sprawiedliwości z pełnym wsparciem politycznym. 

A zrobiono komisje z dość słabą obsadą i powolne oraz niestety dość nieudolne działania prokuratury. 

• Upvote 1
Opublikowano

obraz.png.35db468a4b8fd805d5539ce14e65eaa2.png

Polacy coraz częściej wybierają mniejsze mieszkania, bo są bardziej praktyczne i ekonomiczne. W takim lokum nie trzeba sprzątać aż tyle, co w dużym domu - to oszczędność czasu i energii. Mniejsze przestrzenie szybciej się nagrzewają, dzięki czemu jest w nich cieplej i przytulniej, zwłaszcza zimą. To wszystko sprawia, że życie w niewielkim mieszkaniu może być wygodne i komfortowe.

To wcale nie jest tak, że powstaje coraz większa pula osób, których na normalne mieszkanie nie stać, więc mieszkają w kojcu dla psa. 

• Haha 3
Opublikowano
24 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

Polacy coraz częściej wybierają mniejsze mieszkania, bo są bardziej praktyczne i ekonomiczne. W takim lokum nie trzeba sprzątać aż tyle, co w dużym domu - to oszczędność czasu i energii. Mniejsze przestrzenie szybciej się nagrzewają, dzięki czemu jest w nich cieplej i przytulniej, zwłaszcza zimą. To wszystko sprawia, że życie w niewielkim mieszkaniu może być wygodne i komfortowe.

To wcale nie jest tak, że powstaje coraz większa pula osób, których na normalne mieszkanie nie stać, więc mieszkają w kojcu dla psa. 

Deweloper posmarował:

image.png.344b68dba2a64441a0b9008055617fc9.png

:) 

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Deweloper posmarował:

Nie deweloper tylko psychologia :) Typowe usprawiedliwianie się ludzi czemu nie kupują 'lepszych' rzeczy. 

Widać to doskonale na każdym kroku. To samo jest przy 'czemu nie kupuje się iPhonów', 'a nowe samochody, to kupują deb***' i tak przy każdej drogiej rzeczy usłyszysz podobne argumenty jak bardzo bez sensu jest przepłacanie.

Przy 25m nie da się mieć normalnych warunków życia ale na każdą niedogodność zawsze można znaleźć argument 'to mi niepotrzebne'.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

@MaxaM o ile w kwestii tego, że na 25m ciężko jest jakoś sensownie mieszkać się zgodzę o tyle porównywanie tej kwestii do zakupu drogiego telefonu jest przestrzelone. Według mnie kupowanie iPhone jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto niezależnie od tego czy kogoś na niego stać czy nie.

Przepłacanie jest bez sensu na 100% :)

Opublikowano
35 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

@MaxaM o ile w kwestii tego, że na 25m ciężko jest jakoś sensownie mieszkać się zgodzę o tyle porównywanie tej kwestii do zakupu drogiego telefonu jest przestrzelone. Według mnie kupowanie iPhone jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto niezależnie od tego czy kogoś na niego stać czy nie.

Przepłacanie jest bez sensu na 100% :)

Oczywiście są rzeczy ważne i ważniejsze. iPhone jest tylko przykładem. To jest sprzęt premium i jeśli ktoś potrzebuje czegoś naj, to nie jest głupie jego kupienie czy topowego Androida. 25m bardziej można byłoby porównać do telefonu, który trzyma pół dnia, trzeba wrzeszczeć do słuchawki i ciągle się zawiesza. Ale hej, dzwonić się da, prawda? Tak samo da się mieszkać na 25m ;) 

Opublikowano (edytowane)

@Camis
PapJeż p0lak jest znany z tego, że aktywnie wyśmiewał osoby niebędące 'po właściwej stronie'.

A tu nagle znalazł dziewczynę z tatuażami (szydził z takich kobiet) z dwoma dzieciakami (zgadnij co mówił o takich?). Nie wspominając co mówił o facetach wiążących się z takimi kobietami.

A jak to bywa, internet zawsze pamięta i resztę możesz się domyślić :) 

Edytowane przez MaxaM
  • Thanks 1
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co się podziało ale dawno nie widziałem Tuska tak pewnego siebie. Czyżby w końcu postanowił wyciągnąć też miecz? Póki co używał głównie tarczy przez ostatnie 2 lata.

Edytowane przez Kris194
  • Haha 2
Opublikowano

Trochę dłuższa wersja

Oj przegięli ewidentnie pałę tym pegasusem. To, że Tusk sam miał Pegasusa to by jeszcze jakoś przeżył ale nagranie rodziny a później jeszcze przekazywanie tych nagrań bezprawnie innym osobom to już czerwona linia, której nikt nie powinien przekraczać.

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

To jest gruba sprawa. Holandia ma właśnie zatarg z Chinami i przez to została wstrzymana kluczowa elektronika w branży moto.

Nie tylko VW szykuje się na przestój. Pojawiła się informacja, że fabryki japońskie również szykują się na wstrzymanie produkcji z tego samego powodu.

X dalej płonie :E

Edytowane przez MaxaM
  • Haha 2