Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

12 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

Jeśli Pąsowy Zbynio trafi za kratki - cudnie.

IMHO nie trafi tak jak nie trafi tam żaden z "większych" pisiorów.

13 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

4) Nic mu nie zrobią, znów ktoś się w kiblu zatrzaśnie podczas głosowanie i za 2 lata Zbychu wjedzie na pełnej pokaże co potrafi

Bardziej obstawiam to. 

Edytowane przez Camis
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
11 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

1) Rozchoruje się i jedyny szpital, który podejmie się leczenia znajduje się na terenie Węgier

Ten scenariusz będzie bardzo mocno zależeć od wiosennych wyborów parlamentarnych, które tam się odbędą i jak bardzo Orban skręci wybory, a najprawdopodobniej będzie musiał bardzo mocno sfałszować wybory, żeby się jeszcze utrzymać, bo raz rozpędzona TISZA tam prowadzi w sondażach, a dwa, coraz więcej Węgrów ma już dość Fideszu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Może tak, a może znają swoje możliwości i pożyczają tyle ile są w stanie oddać.

W artykule jest napisane to o czym ja wspomniałem. 

Nie czytałeś tego co linkujesz?

"Warto dodać, że wschodnia Polska ma niższe średnie zarobki i wyższe bezrobocie, to również ogranicza to dostęp do kredytów – banki mniej chętnie udzielają finansowania osobom z niższą zdolnością kredytową. Mniejsze możliwości zaciągania zobowiązań oznaczają mniej niesolidnych dłużników. "

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Badalamann napisał(a):

Zero nie trafi "za kraty", bo przed utrata immunitetu ucieknie na Węgry.

Pod warunkiem, że Orban i spółka po wyborach wiosną przyszłego roku utrzymają się u władzy, inaczej taki Zero z Romanowskim oraz pozostali PiS-iory nie będą mieli na Węgrzech czego szukać i będą musieli coś innego "wykombinować", może Słowacja bądź Czechy, ew. Białoruś jak Szmydt? Nie wiem, czy Fico / Babis będą tacy dla PiS-iorów gościnni jak Orban.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
Godzinę temu, Kaczkofan napisał(a):

Jeśli Pąsowy Zbynio trafi za kratki - cudnie.  Realnie widzę 4 scenariusze:

1) Rozchoruje się i jedyny szpital, który podejmie się leczenia znajduje się na terenie Węgier

2) Ugości go ciepły człowiek z Białorusi

3) Przyznają mu status świadka koronnego i dopiero będzie zabawa

4) Nic mu nie zrobią, znów ktoś się w kiblu zatrzaśnie podczas głosowanie i za 2 lata Zbychu wjedzie na pełnej pokaże co potrafi

Jedną z rzeczy, które najbardziej chciałbym zobaczyć to to jak ABW zatrzymuje tą fujarę. Biorąc pod uwagę, że ma pozwolenie na broń to zatrzymanie może wyglądać "lekko" inaczej niż w przypadku naczelnego hejtera RP :faja:

• Like 1
Opublikowano

Jeżeli ktokolwiek zostanie skazany za otrucie tych psów to polski system prawny to dno. Dziś mnie dwa takie psy dopadły jak jechałem na rowerze i jeden złapał mnie za spodnie. Szczęście nie wbił się za mocno zębami tylko lekko została zadrapana skórka. Tą samą drogą ze szkoły szedł też dzieciak i później słyszałem że też na niego szczekały. Ciekawe czy jakby kogoś zagryzły na śmierć to też by ich policja i prokurator żałował.

https://kryminalne.o2.pl/informacje/samosad-na-psach-z-brennej-hipoteza-sie-potwierdza-bedzie-sekcja-7215673669393056a 

• Haha 1
Opublikowano
21 godzin temu, Kris194 napisał(a):

W sumie masz rację, jestem oświecony. Jestem oświecony w tak ogromnym stopniu, że wiem czym jest ciężka fizyczna praca oraz, że jak się chce mieć lepiej to trzeba samemu o to zadbać a nie wyciągać łapę po cudze pieniądze.

No mówię, że wielki i oświecony.

GDYBYŚ WSTAWAŁ O 5 RANO, TO BYŁBYŚ DRUGI KULCZYKIEM

WYSTARCZY WSTAWAĆ RANO

Że wy cringu nie czujecie na te swoje głupoty. Mamy późny kapitalizm ze wszystkimi jego konsekwencjami.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, sabaru128 napisał(a):

Jeżeli ktokolwiek zostanie skazany za otrucie tych psów to polski system prawny to dno. Dziś mnie dwa takie psy dopadły jak jechałem na rowerze i jeden złapał mnie za spodnie. Szczęście nie wbił się za mocno zębami tylko lekko została zadrapana skórka. Tą samą drogą ze szkoły szedł też dzieciak i później słyszałem że też na niego szczekały. Ciekawe czy jakby kogoś zagryzły na śmierć to też by ich policja i prokurator żałował.

https://kryminalne.o2.pl/informacje/samosad-na-psach-z-brennej-hipoteza-sie-potwierdza-bedzie-sekcja-7215673669393056a 

Jak organy państwa przestają skutecznie działać, a prawo jest powszechnie łamane to obywatele sami się organizują. Tak jest zawsze. 

Kary za zagryzienie przez psy powinny być o wiele surowsze. Za zabicie kogoś przez psy właścicielowi powinno grozić do 15 lat więzienia + on i jego rodzina cywilnie powinni płacić rodzinie ofiary do końca życia tyle ile ten człowiek zarabiał. Za oszpecenie do końca życia i poważny uszczerbek do 8 lat. A za to co tobie się przydarzyło do 3 lat. I absolutnie nie powinno się badać czy właściciel zabezpieczał czy nie. Liczy się skutek i za skutek powinien być rozliczany. Wtedy może takie przypadki spadłyby o 99%.

Ale Polska to kraj MEM. Przepisy robi się pod publiczkę i pod zamówienia polityczne. Za głupoty grozi czasami 8 lat, a za takie sprawy jakieś farmazony.

• Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Zero nie trafi "za kraty", bo przed utrata immunitetu ucieknie na Węgry.

I tu za bardzo nie ma pomysłu jak kogoś objętego immunitetem przed wyjazdem powstrzymać. Zgodnie z prawem się nie da, bo przecież ma immunitet.

On nie musi uciekać. Mają prezydenta. Poczekać na wyrok skazujący a potem ułaskawienie. Najlepiej jakby sie przyznał. Aby proces szybko się skończył. I mógł dostać ułaskawienie. Potem może po prostu stwierdzić, że kłamał odnośnie swojej winy. 

Poza tym jeśli tak to działa, to znaczy że trzeba ubrać portki i stworzyć takie służby, które po prostu go pojmą kiedy już straci immunitet i wysadza go gdzie trzeba. No i nie ma się co pultac, że to praktyka rodem z krajów totalitarnych. Z dwojga złego lepsze to niż bezradność wobec przestępcy.

24 minuty temu, hubio napisał(a):

Jak organy państwa przestają skutecznie działać, a prawo jest powszechnie łamane to obywatele sami się organizują. Tak jest zawsze. 

Co więcej. Takie podejście jest jedyne słuszne. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Alek_M napisał(a):

On już tam jest, więc nie trzeba żadnych zakładów.

On na razie towarzysko w kinie obciąga se wzajemnie z romanowską szmatą. Orban przegra wybory to spieprzą albo do Rosji albo do Arabów. 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
2 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

On nie musi uciekać. Mają prezydenta. Poczekać na wyrok skazujący a potem ułaskawienie. Najlepiej jakby sie przyznał. Aby proces szybko się skończył. I mógł dostać ułaskawienie.

Jest jedne problem - skazanie wygasi mu mandat poselski i immunitet. Jak znajdą na niego coś jeszcze (a pewnie coś znajdą) to będą mogli go zgarnąć bez pytania nikogo o zgodę.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

To jest nie do obronienia choćby robili wielokrotne salta w powietrzu. 

Pfff, "pa tera" :D 

https://tvrepublika.pl/Polska/Sprzedaz-dzialki-pod-CPK-i-bezczynnosc-rzadu/200414

WINA TUSKA! Bo już po wygranych wyborach nie zablokował KOWR żeby zablokować transakcję :E 

Edit: a teraz to już grzeje się temat Ziobry i wyciąga kartę o nazwie KPO :P

Edytowane przez LeBomB
  • Haha 1