Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

@Kris194 Mogli sobie tłumaczyć i pewnie nawet mieli rację, ale nie zmienia to faktu, że jedne instytucje państwowe nie uznają drugich, więc jest to rodzaj dualizmu. Były szumne obietnice naprawy państwa, ale jest raczej gorzej niż było. Nie wnikam co jest temu winne, ale taki mamy faktyczny stan państwa. Mam nadzieję, że za rok nastąpią poważne zmiany, gdy blokers już odejdzie. Ale wszystko musi być przejrzyste prawnie dla każdej strony. To będzie bardzo trudne, bo na dziś nie widzę, by obecnie rządzący mieli na to pomysł.

25 minut temu, crush napisał:

Dudę niech sprzeda.

Zawsze to złoty siedemdziesiąt do budżetu.

Ta, chyba czyjegoś. Za niego to jeszcze dopłacać by trzeba żeby ktoś wziął :lol2:

1 godzinę temu, crush napisał:

Mam nadzieję, że będzie to monitorowane dogłębnie.

Bo jednak to potencjalnie bardzo ważna kwestia, a ja nie ufam żadnej opcji politycznej w takowych.

Uwierz mi, że wyborcy koalicji bacznie patrzą na ręce rządzącym, to nie wyznawcy jak w przypadku drugiej strony.

Co do samej tarczy to jakkolwiek byś na to nie patrzył to właśnie obecny rząd buduje coś co nie będzie tylko elementem krajobrazu. Do tego dodajmy, że to nie jest coś co Tusk sobie naszkicował na kartce tylko projekt wojskowy.

10 godzin temu, copyname napisał:

Niech Szopa zacznie sypać, coś pięknego. Ja wiem, że w obecnym rządzie są również złodzieje i kłamcy, ale poprzednia władza tak przeginała pałkę, że aż kibicuję wsadzenia tych złodziejaszków za kraty. Jeden na drugiego zacznie sypać. :E

Pewnie przez te wszystkie lata był zawiązany nieformalny układ, że my wam nie robimy krzywdy, a wy nam po przegranych wyborach. To działało dobre 20 lat. Widać Tusk uznał, że opcję rozliczeń warto wpisać do programu partii, to jest łatwiejsze do zrealizowania niż duże inwestycje. Najbardziej mi się chce śmiać z tych wszystkich politycznych młodych wilków co teraz dostają po głowie. Myśleli, że będzie tak jak zawsze. Swoje zarobią i nikt ich nie ruszy, nawet po utracie władzy. Robili za słupa, podpisywali rożne dokumenty, zakładali lipne fundacje i stowarzyszenia aby przetransferować publiczne pieniądze.

• Like 2
  • Upvote 2

20 minut temu, Pitt_34 napisał:

Ziomeczku ale 1 link to drogi prąd znany nam od 2 lat jakoś, co jest skutkiem polityki pisiorów... 
Zioemczku ale 2 link to nic nowego od wielu wielu lat... To, że mamy próg 32% na skali podatkowej wiedzą nawet dzieci... 

• Haha 1
  • Upvote 5

Ja wiem, że umiejętność czytania ze zrozumieniem to trudna rzecz ale:

WSA nie wydał jednak żadnego zabezpieczenia i zgromadzenie Izby Cywilnej odbyło się z udziałem tylko sędziów z tzw. nowego nadania (którzy mają w tej izbie większość) i wybrało trzech kandydatów na prezesa, w tym Joannę Misztal-Konecką, którą następnie prezydent powołał na prezesa.

W skrócie neo-sędziowie wybrali sobie neo-prezesa. Na szczęście jeszcze tylko rok tego cyrku.

Edytowane przez Kris194
  • Haha 1
  • Upvote 5

15 godzin temu, Kris194 napisał:

Budowa Tarczy Wschód ruszyła :)

No i fajnie, trzeba jeszcze się zabrać za organizacje charytatywne przestępcze działające w kraju:

Cytat

Szmuglowanie migrantów przez NGOsy Granica Polska-BY

NGOsy szmuglujące migrantów i utrzymujące się ze szmuglowania. Zajmujące się też ustalaniem personaliów mundurowych oraz upublicznianiem ich co ułatwia pracę wschodnim wywiadom a w przyszłości może tez pozwalać na eliminowanie mundurowych bez działań wojennych.

Jak oni nawet tropią mundurowych i udostępniają ich dane to jest jawne wrogie działanie wobec państwa i nikt z tym nic nie robi.

58 minut temu, kubikolos napisał:

No i fajnie, trzeba jeszcze się zabrać za organizacje charytatywne przestępcze działające w kraju:

Jak oni nawet tropią mundurowych i udostępniają ich dane to jest jawne wrogie działanie wobec państwa i nikt z tym nic nie robi.

Jak udostępniłem ten sam filmik w tym wątku to mnie od rasistów wyzwali.

2 godziny temu, Pitt_34 napisał:

Tak jest ogólnie w EU

Highlight_Businesses'_registrations_and_

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Quarterly_registrations_of_new_businesses_and_declarations_of_bankruptcies_-_statistics

Masa firm zwalnia obecnie pracowników bo jest kryzys, coraz więcej osób stara się oszczędzać.

Edytowane przez Kris194