Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, VRman napisał(a):

Poza CPK to mamy 2 punkty wspólne z ruską propagandą.

Nie wiem o co chodzi, ale jakoś zgaduję, że polityk z partii z nazwami zaczynającym się na "konf" ;)

A niedawno tu ktoś wrzucał jakj Berkowicz coś pierd(zie)lił na twitterze, że w Rumunii to odwołali wybory bo im się kandydat nie podobał.

Czyżby przelewik rubelków dotarł? :E

Że niby ja? Przecież to przemówienie naszego narodowego alfonsa było. Ja tutaj nigdy żadnej propagandy nie rzuciłem. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

11 Listopada i przemówienie debila polityczne oczywiście. Wróg na zachodzie, cpk, ideologia... Ja pier.

Dlatego ja się nigdy na takie spędy zwane marszem nie wybieram. Ze świętowaniem niepodległości ma to tyle wspólnego co dziedzictwo z dziewictwem.

Edytowane przez Kris194
  • Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano
4 godziny temu, Crew 900 napisał(a):

Że niby ja? Przecież to przemówienie naszego narodowego alfonsa było. Ja tutaj nigdy żadnej propagandy nie rzuciłem. 

No gdzie :)

Odnosiłem się do tego co powiedział jakiś polityk. Jak mówił o ideologiach gender i tym, że Zachód to wróg, to zgadywałem, że to ktoś z Zakonu Gaśnicowców albo Gandu Patelniarzy. ;)

Opublikowano

Co to za typ jest, w ogóle bo nie śledzę aż tak i nie wiem.

Dlaczego dostał od ludzi pro-Ukraińskich a wygaduje coś o tym, że pis nas pcha do wojny niczym ruskie pacynki? Jak gość powiela ruską propagandę, to jak brzydzę się kibolstwem i troglodytami, tak potrafię zrozumieć, że ktoś komu dobro Polski leży na sercu, ma ochotę walnąć w piąchy gościa który pomaga promować ruskie narracje. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Poważnie??? xD

"W tej sytuacji zdecydowano się na zakup nowego radiowozu, a zgodnie z wymogami ustawowymi ponownie musi to być samochód elektryczny"

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-w-radiowozie-strazy-miejskiej-padl-akumulator-koszt-wymiany,nId,22452813

Tyle tekstu a jakoś się nie dowiedziałem dlaczego SM w Nysie dostała używany pojazd...

edit

Mało tego, to jest import z US :rotfl:

Odczyty licznika

Data odczytu

21.06.2017

Wartość

8 323 km

Kraj

Stany Zjednoczone

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)

@Klakier1984

W moim mieście od dawna straż miejska jeździ elektrykami. Tak samo jak np. DPD. I nie mów, że to się nie opłaca. A jak chcesz, to powiedz to właśnie firmom typu wspomnianego DPD ;) 

A może lepiej kupujmy dalej takie samochody policyjne? :)

400k na skodę z przestarzałym sprzętem.

Tak samo dobry wałek jak 120k za baterię w malutkiej popierdółce...

image.png.e538f1640685e894f597dc9cb884f7e8.png

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Poważnie??? xD

"W tej sytuacji zdecydowano się na zakup nowego radiowozu, a zgodnie z wymogami ustawowymi ponownie musi to być samochód elektryczny"

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-w-radiowozie-strazy-miejskiej-padl-akumulator-koszt-wymiany,nId,22452813

Potwierdza się, że samochód elektryczny to jednorazówka i zabawka bynajmniej nie dla klasy średniej. Planuje umrzeć w przeciągu góra 20 lat, ale i tak chyba przyjdzie mi "złapać za widły" i kogoś na nie nabić. 

10 godzin temu, MaxaM napisał(a):

@Klakier1984

W moim mieście od dawna straż miejska jeździ elektrykami. Tak samo jak np. DPD. I nie mów, że to się nie opłaca. A jak chcesz, to powiedz to właśnie firmom typu wspomnianego DPD ;) 

A może lepiej kupujmy dalej takie samochody policyjne? :)

400k na skodę z przestarzałym sprzętem.

Tak samo dobry wałek jak 120k za baterię w malutkiej popierdółce...

image.png.e538f1640685e894f597dc9cb884f7e8.png

To wyposażenie jest do dupy a nie kadłubek. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
17 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Dlatego ja się nigdy na takie spędy zwane marszem nie wybieram. Ze świętowaniem niepodległości ma to tyle wspólnego co dziedzictwo z dziewictwem.

Tym bardziej że dzień po świętowaniu będą płakać że rządzi nami UE/USA, więc o jakiej niepodległości mówią? :E 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Poważnie??? xD

Ta cała sytuacja jest bardzo podejrzana. 
Auto kupione jako używane i sprowadzone z USA czyli na rynku europejskim bez gwarancji.

SM dostała finansowanie na zakup auta i nie zdziwił bym się gdyby jakiś kolega komendanta Straży Miejskiej sprowadzał auta :E 

Auto kupione za grosze a Faktura ładnie rozpisana n pełna kwotę finansowania.

3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Potwierdza się, że samochód elektryczny to jednorazówka i zabawka bynajmniej nie dla klasy średniej.

To niczego nie potwierdza bo możesz kupić auto 6-letnie w którym zatrze się silnik albo korby wyjdą bokiem. 

Edytowane przez DjXbeat
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

Ta cała sytuacja jest bardzo podejrzana. 
Auto kupione jako używane i sprowadzone z USA czyli na rynku europejskim bez gwarancji.

SM dostała finansowanie na zakup auta i nie zdziwił bym się gdyby jakiś kolega komendanta Straży Miejskiej sprowadzał auta :E 

Auto kupione za grosze a Faktura ładnie rozpisana n pełna kwotę finansowania.

To niczego nie potwierdza bo możesz kupić auto 6-letnie w którym zatrze się silnik albo korby wyjdą bokiem. 

Nawet nowy silnik do auta klasy kompaktowej nie kosztuje 120k. Dobrego jest rynek wtórny. Koszty naprawy auta mają jeszcze jakiś sens w stosunku do wymiany go na nowy. Podtrzymuje że elektryki to jednorazówki dla ludzi z grubym portfelem. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Nawet nowy silnik do auta klasy kompaktowej nie kosztuje 120k. Dobrego jest rynek wtórny. Koszty naprawy auta mają jeszcze jakiś sens w stosunku do wymiany go na nowy. Podtrzymuje że elektryki to jednorazówki dla ludzi z grubym portfelem. 

Oni podali cenę z ASO. 
Jak myślisz ile kosztuje nowy silnik spalinowy w ASO? :) 
Na rynku wtórnym koszt wymiany baterii w tym aucie, które kupiła straż miejska to ~15tys zł (bateria + robocizna) ;) 

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano

Kupują elektryki bo trwa transformacja i stopniowo, przechodzimy na takie właśnie pojazdy.

W tym budżetówka to realizuje. Nie śledzę aż tak tematu czy jest ustawowo u nas jakiś % floty która muszą mieć elektrycznie w danym roku czy póki co wg uznania. 

Wymiana będzie droższa niż 15k, bo to jednak musi być z gwarancją, ale też nie 120k.

Opublikowano
Cytat

Pierwsze 100 dni prezydenta Nawrockiego. Polacy ocenili go w sondażu

Po pierwszych 100 dniach urzędowania prezydenta Karola Nawrockiego bardzo dobrze i dobrze ocenia łącznie ponad połowa Polaków — wynika z sondażu Opinia24 dla tygodnika "Polityka". Ankietowani zostali też zapytani, na kogo zagłosowaliby w II turze wyborów prezydenckich, gdyby odbyła się dziś, z tymi samymi kandydatami, co w ostatnim głosowaniu.

...

Prezydenturę Nawrockiego po blisko 100 dniach urzędowania "bardzo dobrze" ocenia 21 proc. Polaków, a 32 proc. "dobrze". Odpowiedzi: "źle" udzieliło 15 proc. badanych, a "bardzo źle" — 11 proc. 21 proc. respondentów nie ma zdania w tej sprawie.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pierwsze-100-dni-prezydenta-nawrockiego-polacy-ocenili-go-w-sondazu/b28dq6p

Cytat

Ziobro stawia warunki śledczym. Mamy odpowiedź prokuratora krajowego

— Wniosek wpłynął, a decyzję będzie podejmował prokurator referent i zespół prowadzący sprawę — mówi Onetowi Dariusz Korneluk, prokurator krajowy. W taki sposób komentuje propozycję obrońcy Zbigniewa Ziobry, by prokuratura przesłuchała byłego ministra "zdalnie", poza Polską, najpewniej przez konsula, który działałby niejako w zastępstwie śledczych. — Ja sobie tego nie wyobrażam — mówi Onetowi jeden z prokuratorów tzw. liniowych. A szef polskich adwokatów dodaje, że mamy równość wobec prawa. — Zwykły "Kowalski" nie może liczyć na to, że będzie wybierał sobie, gdzie i kiedy zostanie przesłuchany — mówi nam mec. Przemysław Rosati.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ziobro-stawia-warunki-sledczym-mamy-odpowiedz-prokuratora-krajowego/g15jver

• Haha 1