Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, VRman napisał(a):

Przecież nie zmieni to jego zachowania tak jak nie zmieniło wcześniej. Nie przyzna się i nie przeprosi, ale przede wszystkim nie przestanie wrzucać znowu.

No i co z tego? Czy forum jako forma wymiany wypowiedzi jest od tego, żeby na siłę zmieniać komuś zdanie? Nie. Skoro nic z tym nie zrobisz i nikt z tym nic nie zrobi, to jedyne co pozostaje, dać informację demaskującą fejk i już. Każdy i tak łyknie to co będzie chciał. Chce łykać fejki jak pelikan jego sprawa, niech tylko nie narzeka potem jak go właśnie ktoś nazwie  trollem czy propagandystą strony wiadomej. 

Nie uważam że karmię trolla, a po prostu kontruję wypowiedź. Jak ktoś będzie chciał to zrozumie, jak nie to będzie łykał jak leci.

Wiesz co mnie najbardziej śmieszy w tym wszystkim? To jak czasem tacy użytkownicy nagle po zweryfikowaniu jakiejś wypowiedzi nagle kończą wzmożoną aktywność na jakiś czas, aż dyskusja zmieni wątek na inny, wtedy wracają wciskać dalej jakiś kit i przeklejać kolejne fejki :D 

Oczywiście wtedy się tłumaczą, że przecież nie siedzą tu non stop itd., zawsze jest jakaś wymówka, mimo iż przez ostatnie np. 2 tygodnie byli bardzo aktywni. To wtedy pokazuje, że taka weryfikacja trafiła w punkt, a jak mimo to nie pomaga i nic nie uświadamia, to dla mnie tylko znaczy, że ktoś albo już przesiąkł propagandą, że nie jest w stanie zweryfikować tego co powiela, albo robi to celowo lub z innych jemu znanych przyczyn. 

Opublikowano
31 minut temu, NotQuite napisał(a):

No to wybieraj. Zamknąć forum na uprawnienia przeglądania tylko per-rejestracja, albo dalej zezwalać na przeglądanie niezalogowanym. Albo od razu na dane osobowe i niech każdy czeka na swat team.

@VRmanHmm... W sumie mam pomysł - zrobić offtop widoczny tylko dla zalogowanych. ;) Wtedy argument o "dużych" zasięgach tym bardziej odpada.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Parę rzeczy źle ujęła, ale tak to ten. ;) A odnośnie norm to prześledź temat mocniej. Normy i jakość to łamie reszta producentów, ale kto by się przejmował rafinowanymi olejami i wypełniaczami w jedzeniu dla niemowlaków, grunt że producent ma interes zabezpieczony prawem pod niego. Gdy kiedyś zmuszono  korpo-producenta do wycofania produktu to po latach wznowił go pod inną nazwą...
Przypomnę tylko, że starsze pokolenia same karmiły niemowlaki nabiałem, czasem z jakąś "kaszą" lub innym zbożem. Jedynie marżę mają absurdalną na te produkt lub realia takie są, ale kto mądrzejszy to sam sobie zorganizuje. Sprzedają bez problemu za granicą.

Wolę śledzić Bartosza Czekała w tych kwestiach, który jest zdecydowanie konkretniejszy i porządniejszy, a dla marudnych znajdą się badania pod każdym jego filmem. Nawet zaczął wklejać je do przypiętego komentarza, ponieważ przestały mieścić się do opisu. Nie polecam tylko korzystać z jego 2 sponsorów, bo to najwygodniejsze i najpewniejsze formy na te produkty (mięso i oliwa), ale też jedne z najdroższych.

Edit. Gdybym miał obecnie karmić niemowlaki to dałbym im napój z wymieszanego tłustego mleka z jajkami, podgrzane do +72C dla pewności. Jeśli temperaturę złapie się idealną to nawet jest jeszcze płynne, przy 74/76C masz już gęsty budyń. Taka tam eksperymentalna "przekąska" u mnie. :E Polecam 100ml na 1 jajko lub 5 jajek na ~350ml.

Absolutne laickie i szurskie brednie.

nie tylko nie masz o temacie pojęcia to jeszcze słuchasz internetowych idiotów. Jak widać każdy może być ekspertem w oczach takiego laika jak ty.

Tu masz rzetelnie o tym gownianym mleku:

https://rankingmleka.pl/smilk-max/

od kogoś kto się zna na tym temacie, a nie na wszystkim co modne w internecie. 

Na szczęście twoja szurskosc sprawia, że nie będziesz karmił niemowlaka. Na szczęście dla tego niemowlaka. 

Po prostu brak słów na to jakim szurem można być bo się naczyta debilizmów w internecie. 

Edit.

jak ktoś jest zainteresowany to jest tam punkt po punkcie rozpisany kontrargument na każdą szurską brednie rozpowszechniana przez akolitów smilk. Nic się tam logicznie nie klei, ale dla szurów to lepiej. Bo oni w logikę nie umieją. W wiedzę też nie. Tylko w bzdurne “niuanse” i inne szurskie pomysły które pozwalają im tłumaczyć czemu są na dnie życiowej drabinki.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

@VRmanHmm... W sumie mam pomysł - zrobić offtop widoczny tylko dla zalogowanych. ;) Wtedy argument o "dużych" zasięgach tym bardziej odpada.

Nie sądzę, aby to cokolwiek zmieniło. Trzymam się swojej hipotezy:

Spoiler

że możemy mieć do czynienia z okłamywaniem przełożonego na zasadzie pokazania wątka o kartach jako dowód "patrz, jakie duże forum i ile ludzi, ile aktywności!

Opublikowano

Lewactwo chciałoby mieć wyłączność na akceptowanie informacji (oczywiście tylko takich, które są zgodne z ich ideologią)? stare, znałem

Właśnie z tego powodu chcecie wszechobecną cenzurę i filtrację internetu, logowanie użytkowników rejestracją na stronach przez mObywatela i inne totalitarne chore pomysły. Choć to trochę dziwne dla mnie, bo przecież jeśli przyjdzie wam kiedyś rząd totalitarny, ale już niezgodny z Waszą ideologią, to sami wszyscy pójdziecie pierdzieć w pasiaki.

Z drugiej strony Wy nie myślicie długoterminowo - dla was liczy się tylko tu i teraz. 

Opublikowano (edytowane)

Ah Gordon, po co ja Cię jeszcze rozwijam :E 

28 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tu masz rzetelnie o tym gownianym mleku:

https://rankingmleka.pl/smilk-max/

Wymień sam to co chcesz przekazać, a nie delegujesz zapoznanie się ze wszystkim. Jakie to normy? Na czym polegają? Jak je ustalono? Jakie jest podłoże tych twierdzeń?
Akurat temat znam, ale jakiekolwiek linkowanie zbyjesz, a z materiałami opartymi na badaniach nie zapoznasz się, bo wszystko jest szurem z youtube. :E Wiele było powiedziane w czasie rozmowy z Rymanowskim, np. to dlaczego nie zgłosili do GIS, ale nie skomentujesz nic z tego, bo dla Ciebie to szury, a z szurami nie zapoznajesz się. Sam uważam że parę rzeczy błędnie ujęła lub myli się. 
Rozumiem, że wszystkie matki które karmiły swoje dzieci mlekiem zwierzęcym struły je okrutnie... Olejów roślinnych używa się w przemysłowym jedzeniu tylko dlatego, bo są tanie, a normy są dostosowane do aktualnej wiary żywieniowej, jak z margaryną i straszeniem jajkami, a nie do realnych badań i wniosków z rzetelnej nauki.

Sorry, ale nie mam ochoty dyskutować z kimś, kto ciągle pisze tylko jakieś zaczepki.
Reszta wiedzy dla chętnych do rozważań:

Badań jest dużo i tym bardziej ważne jest ich rozumienie oraz przefiltrowanie... Przykłady pierdów naukowych omawianych na podstawie innych badań oraz mechanik:
Jeden z najważniejszych, bo widzę że chyba wielu dalej nie wie o tym, jak badanie 7 krajów było przeforsowane, tworząc dawną piramidę żywnościową. 2 mniej ważne przykłady daję w spoilerze. 

Spoiler

I jeszcze gdyby ktos chciał wywiad z producentem, gdzie opowiada swoją historię...
Będzie o tych normach, zgłoszeniu do GIS czy gdzie tam, kontrolach itd. ;) 

18 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Właśnie z tego powodu chcecie wszechobecną cenzurę i filtrację internetu,

Wpadasz w zacietrzewienie tematem, bo jakie "chcecie"? :E Kto?
Akurat z ruskim moderem mieli 100% racji, ale ignorowałeś argumenty i robiłeś fikołki logiczne do racjonowania argumentu, zamiast zmienić stanowisko.
Rządy mają narzędzia, dzięki którym mogą coś wymusić na forum w przypadku zgłoszenia do organów i dyskusja dotyczy tego, by nie dać im pretekstu do działania i nie mieć problemów.

Zmień płytę, bo za dużo siedzisz we walce z "lewactwem".

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

@ptys Odnośnie agregatów.

https://demagog.org.pl/fake_news/polskie-agregaty-na-ukrainskim-olx-to-nie-dary-ze-zbiorki/

Linki które dałeś to agregaty F3001, a tego modelu nie przekazywano w ramach akcji fundacji, chyba że z góry założymy, że fundacja kłamie i naściemniała również w dokumentach i publicznie się tego wypiera.

Linki które dałeś to agregaty z 2022 roku.

Zatem idźmy do 2022 roku.

https://www.fogo.pl/pomagamy-ukrainie

Masz całą listę darczyńców. 

Teraz spójrzmy obiektywnie. Czy sprzedaż takiego agregatu po 4 latach eksploatacji jest zabroniona? No raczej nie, chyba że była jakaś umowa z Fogo, która stanowiła inaczej, ale to raczej producent by się odezwał do obdarowanych. Czy jest pewność że na 100% pochodzi z tej akcji producenta? Nie, bo wiemy tylko że to były agregaty 3 i 6 KW.  Ile wśród darczyńców stanowią prywatne firmy lub osoby? Większość. Część to fundacje, jest też jakaś gmina, ale w większości to prywatne osoby lub firmy, zatem jeżeli oni nie czują się oszukani, to jest to szukanie problemu na siłę.  

ok  ale ja pisałem już że agregaty z tej akcji pomocowej dla Kijowa które miały trafić rzekomo na olx to fejk, co nie zmienia faktu że inne modele najprawdopodobniej z pomocy trafiają ukraiński olx, te małe jak model F3001 nie służą do ogrzewania tylko np. żołnierzom w okopach do ładowania sprzętu czy przygotowywania posiłków i generalnie nic przeciw pomocy jako takiej nie mam, ale szlag mnie trafia że ludzie zbierają kasę, pieniądze płyną z kieszeni podatników, Polska tonie w długach a jakaś menda to kradnie i się na tym dorabia a skala problemu nie jest mała, władze przymykają na to oczy i jak widać po ostatnich aferach sami się na tym dorabiają

odnośnie kanału youtubowego oczywiście chodzi o Tomka z "jak to daleko" każdy kto ogląda wie że gość raczej stroni od polityki i generalnie  to co miałem do czynienia z różnymi nacjami podczas moich podróży to mam podobne do niego odczucia, oczywiście nie tak bogate bo nie objechałem nawet 1/4 tego co on i pewnie nie objadę bo po niektórych miejscówkach bez kałacha w ręku wolałbym się nie poruszać ;)

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Ah Gordon, po co ja Cię jeszcze rozwijam :E 

Żeby się dowiedzieć czegoś mądrego w przeciwieństwie do gówna które oglądasz. 

Wymień sam to co chcesz przekazać, a nie delegujesz zapoznanie się ze wszystkim. Jakie to normy? Na czym polegają? Jak je ustalono? Jakie jest podłoże tych twierdzeń?

Czytanie za trudne? Wrzucasz filmiki a masz problem z czytaniem? Ziobro zaskoczenia.

Masz w tekście nawet link do rozporządzenia z normami. Ale nie jest w formie filmiku to nie jest przyswajalne :lol2: 

Akurat temat znam, ale jakiekolwiek linkowanie zbyjesz, a z materiałami opartymi na badaniach nie zapoznasz się, bo wszystko jest szurem z youtube. :E 

:kupa: a nie znasz. Masz dziecko? Robiłeś risercz mleka dla dziecka? No to :kupa: znasz.

Wiele było powiedziane w czasie rozmowy z Rymanowskim, np. to dlaczego nie zgłosili do GIS, ale nie skomentujesz nic z tego, bo dla Ciebie to szury, a z szurami nie zapoznajesz się. Sam uważam że parę rzeczy błędnie ujęła lub myli się. 

Ale co mnie interesują ich kłamstwa? Mleko dla dziecka - GIS, a nie żaden inspektorat weterynarii. To wymysł dla idiotów.

I ta produkcja w Czechach, dziwne adresy i zakazy prowadzenia działalności. Cudowny biznes / sam raz dał szurii.

Rozumiem, że wszystkie matki które karmiły swoje dzieci mlekiem zwierzęcym struły je okrutnie...

nie każdy jest mądry. Idioci też muszą istnieć, niestety.

Olejów roślinnych używa się w przemysłowym jedzeniu tylko dlatego, bo są tanie, a normy są dostosowane do aktualnej wiary żywieniowej, jak z margaryną i straszeniem jajkami, a nie do realnych badań i wniosków z rzetelnej nauki.

Brednie. Olejów roślinnych używa się żeby uzyskać profil tłuszczowy podobny do mleka kobiecego, laiku. 

smilk nie ma nic wspólnego z rzetelną nauką ani rzetelnymi badaniami. Dlatego ich nigdzie nie pokazują :) 
To są wszystko tylko brednie dla ludzie na tyle głupich albo naiwnych aby uwierzyć. A takich naprawdę trudno przekonać że ich oszukano bo dla nich wiara w spiski to całe życie / to im tłumaczy czemu są tam gdzie są. 

Sorry, ale nie mam ochoty dyskutować z kimś, kto ciągle pisze tylko jakieś zaczepki.

a ja prostuje debilizmy które wypisujesz żeby się ktoś przypadkiem na nie nie nabrał. 

Reszta wiedzy dla chętnych do rozważań:

Badań jest dużo i tym bardziej ważne jest ich rozumienie oraz przefiltrowanie... Przykłady pierdów naukowych omawianych na podstawie innych badań oraz mechanik:

I żadnych z tych badań nie widziałeś tylko pokazujesz durne filmiki dla idiotów. I to nie na temat :lol2: 

Jeden z najważniejszych, bo widzę że chyba wielu dalej nie wie o tym, jak badanie 7 krajów było przeforsowane, tworząc dawną piramidę żywnościową. 2 mniej ważne przykłady daję w spoilerze. 

Pokaż ukrytą zawartość

I jeszcze gdyby ktos chciał wywiad z producentem, gdzie opowiada swoją historię...
Będzie o tych normach, zgłoszeniu do GIS czy gdzie tam, kontrolach itd. ;) 

Standardowo udawanie ofiary. Ich kombinacje są oczywiste dla każdego kto ma iq powyżej 70. No, ale nie każdy ma.

Wszystko jest dobrze opisane po kolei w linku który podałem. Ale jak ktoś z czytaniem ma problem to faktycznie tylko filmy będzie oglądał. Takie dla głupich.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, musichunter1x napisał(a):

ale chyba nie ma takiej potrzeby admini mają moc aby sprawdzić ile osób z poza forum tu wchodzi i czyta te wypociny, patrząc obiektywnie to mało kto z forum odwiedza to miejsce, a goście jak wchodzą to raczej poczytać, poradzić i coś dowiedzieć się o sprzęcie IT, generalnie portal i forum są ściśle tematyczne a dział "dyskusje na tematy różne" to taki przerywnik dla dziadów znudzonych nowinkami technicznymi 

Edytowane przez ptys
Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman
Znowu zbywasz wszystko brednią i odwracasz kotem ogonem, kpiąc... np. tutaj:

15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Żeby się dowiedzieć czegoś mądrego w przeciwieństwie do gówna które oglądasz. 
Czytanie za trudne? Wrzucasz filmiki a a mas problem z czytaniem? Ziobro zaskoczenia.

Masz w tekście nawet link do rozporządzenia z normami. Ale nie jest w formie filmiku to nie jest przyswajalne :lol2: 

:kupa: a nie znasz. Mas dziecko? Robiłeś risercz mleka dla dziecka? No to :kupa: znasz.

Zażądałem własnoręcznego odpowiedzenia na pytania, abyś udowodnił że wiesz o czym mówisz, ale dalej tylko  powtarzasz oskarżenia urzędników, bez jakiegokolwiek namysłu. ;) Ważne jest również jak i dlaczego tworzy się takie normy, więc jeszcze raz:
Jakie to normy? Na czym polegają? Jak je ustalono? Jakie jest podłoże tych twierdzeń?
Ale nie odpowiesz, bo masz czas tylko kpić w przerywnikach od innego kpienia. Co najwyżej przekleisz jakiś "AI slop". 

15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale co mnie interesują ich kłamstwa? Mleko dla dziecka - GIS, a nie żaden inspektorat weterynarii. To wymyśl dla idiotów.

Praktyk i wieloletni producent nabiału raczej wie lepiej, niż korpoludek z problematycznym ego. ;) 
Jest możliwość zgłoszenia tego od strony weterynaryjnej, bo w przeciwieństwie od innych produktów jest to praktycznie w pełni produkt odzwierzęcy, ale tak mądrzyj się zapewne znowu poprzez AI, bo zdanie praktyka w biznesie jest dla Ciebie mniej warte.

Wklej sobie wszystkie filmy Bartosza Czekały lub wybrany do AI i czegoś naucz się, bo nawet spisu jego listy badań nie przeczytasz.
Ja mam dość rozwijania twoich wiadomości, bo nic nie są warte. Widzę tylko to, czego się spodziewałem.
Kto inny chce podyskutować to jestem chętny. Ciebie już nie czytam, bye bye ;) 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Wpadasz w zacietrzewienie tematem, bo jakie "chcecie"? :E Kto?

na pewno gordon pisał takie rzeczy a kilku innych mu kibicowało

33 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Akurat z ruskim moderem mieli 100% racji, ale ignorowałeś argumenty i robiłeś fikołki logiczne do racjonowania argumentu, zamiast zmienić stanowisko.

to znaczy jakiej racji? szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem wcześniej o istnieniu tego moda i nawet samej gry, a temat podłapałem prosto z neta. Narracja w tvp była jechana że służy on do jakiejś propagandy prorosyjskiej (przecież w tej grze można nawet naziolami wygrać świat), bez zdziwienia na tym forum przeczytałem to samo. Takie stwierdzenia są po prostu idiotyczne. Potem, że wojna jest finansowana z wpływów tego ruskiego x D. To po prostu głupie stwierdzenie, na które odpowiedziałem równie głupim, że ci co produkty microsoftu użytkują to wspierają pedofilskie schadzki na wyspie epsztejna i wstawiłem jego zdjęcie z billem gatesem, żeby uchwycić płytkość takiego myślenia x D. 

w tym temacie nawet nie da się rozmawiać poważnie, bo tutaj masz totalnych skrajniaków którzy wszędzie widzą swoich przeciwników, zachowują się jakby toczyli wojne na śmierć i życie, a potrafią tylko negować wszystko to, co im nie pasuje - a jak to nie pomaga, to wyzywają od najgorszych 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
Teraz, nozownikzberlina napisał(a):

to znaczy jakiej racji? szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem wcześniej o istnieniu tego moda i nawet samej gry, a temat podłapałem prosto z neta. Narracja w tvp była jechana że służy on do jakiejś propagandy prorosyjskiej (przecież w tej grze można nawet naziolami wygrać świat), bez zdziwienia na tym forum przeczytałem to samo. Takie stwierdzenia są po prostu idiotyczne. 

Streamy i mody można monetyzować, potem te środki mogą trafiać do kieszeni rosyjskiej - drobne na finansowanie armii, gdzie nawet podstawowego wyposażenia im brakuje, więc każdy rubel się liczy. ;) 
Autor moda to akurat człowiek kontaktujący się z dowódcami operacji specjalnej, a raczej specjalnej troski.

W telewizji kłamią, ale nawet niesprawny zegar dwa razy pokaże poprawną godzinę. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, musichunter1x napisał(a):

@GordonLameman
Znowu zbywasz wszystko brednią i odwracasz kotem ogonem, kpiąc... np. tutaj:

Zażądałem własnoręcznego odpowiedzenia na pytania, abyś udowodnił że wiesz o czym mówisz, a nie powtarzasz oskarżenia urzędników, bez jakiegokolwiek namysłu. 

Jako człowiek seryjnie wklejający filmiki jako odpowiedź na wszystko możesz żądac jedynie lepszego dostępu do edukacji, która zawiodła w twoim wypadku. 

Ważne jest również jak i dlaczego tworzy się takie normy, więc jeszcze raz:

I co? Sprawdziłeś to jak te normy stworzono? Czy jak każdemu ażurowi wystarczy że jakiś czuł coś beknął w przestrzeni publicznej a ty to podłapałeś bez sprawdzania? 

Jakie to normy? Na czym polegają? Jak je ustalono? Jakie jest podłoże tych twierdzeń?

Masz link do rozporządzenia. To odpowiada na 3/4 tych pytań. Jeśli ma się choćby podstawowa wiedzę. 

Ale nie odpowiesz, bo masz czas tylko kpić w przerywnikach od innego kpienia. Co najwyżej przekleisz jakiś "AI slop". 

Ai slop to drugie imię influencerow których wielbisz :lol2: 

Masz cały jebitny artykuł który wystarczy przeczytać. Po co mam powtarzać? 

Praktyk i wieloletni producent nabiału raczej wie lepiej, niż korpoludek z problematycznym ego. ;) 

gówno wie. Próbuje sprzedać gówno na taniej sensacji dla idiotów. Bo idioci kupią. 

Jest możliwość zgłoszenia tego od strony weterynaryjnej, bo w przeciwieństwie od innych produktów jest to praktycznie w pełni produkt odzwierzęcy, ale tak mądrzyj się zapewne znowu poprzez AI, bo zdanie praktyka w biznesie jest dla Ciebie mniej warte.

Brednie. Nie ma. 

Wynika to z Prostej przyczyny: mleko dla dzieci nie może być wyłącznie zwierzęce. Dlatego nie może trafić Do nadzoru weterynaryjnego.  Co więcej do GIS ten produkt trafił przez kategoryzację! Wszystkie mleka dla dzieci mają iść przez gis. To co wymyśla ten gość to są brednie. 

I właśnie dlatego GIS podejmuje działania - bo to leży w jego domenie.

”zdanie praktyka w biznesie” leżę i kwiczę ze śmiechu. 15 lat doradzam biznesowi w zakresie zgodności z prawem. Ten gość przepisów na oczy nie widział i wymyśla bo tacy jak ty uwierzą mu na słowo. Byleby była sensacja, tajemnica i zmyślone “niuanse”.

Ja od AI nic nie wklejam, bo posty AI są zbyt grzeczne. Wiedziałbyś to gdybyś myślał logicznie. 

15 minut temu, musichunter1x napisał(a):

@GordonLameman

Wklej sobie wszystkie filmy Bartosza Czekały lub wybrany do AI i czegoś naucz się, bo nawet spisu jego listy badań nie przeczytasz.

Mam w dupie jego badania bo nie odnoszą się do tego tematu.

Ja mam dość rozwijania twoich wiadomości, bo nic nie są warte.

Raczej za trudne i wywołują dysonans poznawczy :lol2: 

Widzę tylko to, czego się spodziewałem.
Kto inny chce podyskutować to jestem chętny. Ciebie już nie czytam, bye bye ;) 

Wklejanie filmików i powtarzanie kłamstw to nie dyskusja. 

Opublikowano (edytowane)

Streamy i mody można monetyzować, potem te środki mogą trafiać do kieszeni rosyjskiej - drobne na finansowanie armii, gdzie nawet podstawowego wyposażenia im brakuje, więc każdy rubel się liczy. ;) 
Autor moda to akurat człowiek kontaktujący się z dowódcami operacji specjalnej, a raczej specjalnej troski.

W telewizji kłamią, ale nawet niesprawny zegar dwa razy pokaże poprawną godzinę. 

ja mam wrażenie, że Wy po prostu nie oglądaliście co oni na tym tvp wygadywali, bo wspominali również o grach typu minecraft czy world of tanks/warthunder jak dobrze pamiętam. Podsumowując, ci odklejeńcy twierdzą, że każda alternatywnie przedstawiona historia (lub wymyślona) w grze, to jest propaganda. Jak w cs'ie wygrają terroryści to znaczy, że gra propaguje terroryzm. 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano (edytowane)

Gordon, jakbyś chciał żebym Ciebie znowu całego przeczytał to było nie kpić, teraz tylko prześwietliłem twój komentarz i nigdy więcej nie rozwinę. Straciłeś szansę na dalsze dyskutowanie ze mną i jak chcesz coś dodać to użyj proxy, bo moje postanowienie do końca roku to nigdy nie otworzyć od ciebie komentarza. ;) 

24 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

I co? Sprawdziłeś to jak te normy stworzono? Czy jak każdemu ażurowi wystarczy że jakiś czuł coś beknął w przestrzeni publicznej a ty to podłapałeś bez sprawdzania? 

A umiesz czytać co napisałem? Znam temat i te pytania służyły sprawdzeniu tego jak jesteś zorientowany.
Na tą stronę trafiłem już dawno temu
, jak sam sprawdzałem temat i wagę zarzutów, bo w przeciwieństwie do Ciebie często sprawdzam argumentację obydwu stron i wyrabiam swoją opinię.
Nie mam zamiaru znowu pocić się dla Ciebie, bo i tak nie traktujesz dyskusji poważnie i całkowicie zakładasz, że jeśli coś jest w postaci filmu na youtube to musi być złe. :E Będę coś argumentował, rozpiszę się, a podsumujesz to jako "bzdury". Znam to zabawę obliczoną na marnowanie mojego czasu.
Poza tym prawo wielokrotnie udowadnia, że coś może być z nim zgodne, ale to nie znaczy że jest logiczne, dlatego pytałem również na czym jest to oparte. 

Niestety marnujesz swoją szanse na przedstawienie czegoś merytorycznego swoimi słowami, ignorując moje.
Żegnam

Kto chce może zapoznać się z argumentami. Polecam przejrzeć Bartosza Czekała i można powiedzieć, że nie jest to offtop...
W końcu odwrócono piramidę żywieniową, a ustanowienie poprzedniej oparte jest na przekrętach. :E 
Jego filmy nadbudowują wiedzę stopniowo i trwa to już lata, więc stąd pewne rzeczy są już "oczywiste" w nowszych.

Opublikowano
49 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale jak ktoś z czytaniem ma problem to faktycznie tylko filmy będzie oglądał. Takie dla głupich.

Tutaj gościu wyjaśnia takie szurskie filmiki m.in od szura Czekały:

Dalej:

Spoiler

Opublikowano
14 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

bo wspominali również o grach typu minecraft czy world of tanks/warthunder 

Chyba ty nie oglądałeś uważnie, wspomnieli odnośnie modów i społeczności, a nie samych gier...
Np. Roblox bywa użyty m.in. do kontaktowania się z dziećmi przez pdf.

15 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Jak w cs'ie wygrają terroryści to znaczy, że gra propaguje terroryzm. 

To zupełnie nie był ten typ przekazu... Po prostu skojarzyło Ci się ze starymi nagongami i wrzuciłeś sytuację do jednego worka z napisem "demonizowanie gier". Telewizja na pewno coś tam źle ujęła, ale serio przesadnie się tym nakręcasz.

Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Wymień sam to co chcesz przekazać, a nie delegujesz zapoznanie się ze wszystkim.

Po czym sam wrzucasz ponad 40 minutowy filmik jakiegoś słowotoku, którego nikomu nie chce się oglądać i budujesz na nim argumenty :E

Skoro norma jest obowiązująca, to jest i nie ma z tym dyskusji. Jak produkt jej nie spełnia, to problem producenta, a nie normy.

I nie chodzi o tłuszcze, bo mógłby sproszkować nawet krowie mleko, ale wtedy nie może go sprzedawać jako mleko dla dzieci lub o specjalnym przeznaczeniu. Nie zachował norm dla produktu przeznaczonego dla niemowląt. To że ktoś sobie karmi dziecko mlekiem krowim czy jakimkolwiek innym to jego sprawa, ale jak ktoś kupuje tego typu mleko dla dziecka, to ma ono spełniać wymagania norm i koniec.

@ptys za każdą wojną nieważne gdzie idą wałki i tego się nie uniknie, bo nie ma wyłącznie uczciwych ludzi. Istotna zawsze jest skala. 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Camis napisał(a):

utaj gościu wyjaśnia takie szurskie filmiki m.in od szura Czekały:

Heh, a rozumiesz o czym mówi?
Pierwsze 5 minut jest prawie o niczym i tylko ględzi że podniesienie HDL nigdy nie było celem + oczywistościach, odnosząc się do dawnej propozycji Bartosza, gdzie mówił że już stosunek jednego do drugiego jest lepszym markerem. Dalej jest niewiele lepiej, a Czekała raczej nigdy nie proponował podnoszenia HDL jako terapii.
Bartosz szeroko mówi również o utlenianiu się cholesterolu, czynnikach prowadzących do tego oraz zapobiegających, o składowych typu cholesterolu, o typu tłuszczy, czynnikach prowadzących do stanu śródbłonka itd.
Sam określił ten stosunek jednego do drugiego jako lepszy marker od standardowych, a nie jako panaceum na wyniki i idealną metodykę pomiarów... Baa, w trakcie tych 3 lat filmów są lepsze i ważniejsze rzeczy do śledzenia / pilnowania.
O innych czynnikach ryzyka Bartosz mówi cały czas, przecież o tym są jego filmy, co realnie wpływa na zły stan i podatności... A tamten wymienia takie płytkie chochoły, :E jakby sugerując, że Bartosz o nich nie wspomniał.

Ilość informacji jest żałosna i najlepsze, że nie podaje bezpośrednio słów do których odnosi się... A najwidoczniej odnosi  się do chyba tylko jednego filmu sprzed 4 lat... Najlepsze, że podaje tylko autora książki do kłócenia się z nią, bo to przecież tylko opinia... Tak, ale Bartosz zawsze linkuje badania i przez lata masz całe mnóstwo. Nie zająknął się o badaniach wspomnianych przez Bartosza, tylko sam wymyśla argumentację z którą walczy.
Dużo większy zakres wiedzy i porównaj język, natężenie informacji, badania...: 

Spoiler

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, LeBomB napisał(a):

ie zachował norm dla produktu przeznaczonego dla niemowląt. To że ktoś sobie karmi dziecko mlekiem krowim czy jakimkolwiek innym to jego sprawa, ale jak ktoś kupuje tego typu mleko dla dziecka, to ma ono spełniać wymagania norm i koniec

To rozumiem że obchodzi was tylko płytkie podejście do tematu, zamiast holistycznego spojrzenia...
Od lat śledzę temat żywienia i mechanizmów w ciele człowieka / chemicznych,  więc argumentacja urzędnicza / tamtej strony od razu jest dla mnie absurdalna, tak jak odbiera to producent tego mleka...
Ale rozumiem że nikogo nie interesuje co te normy reprezentują i skąd się wzięły... Przy sztucznym jedzeniu dla niemowląt może ma to jakiś sens, gorzej że same wymagania są z tyłka i z takich jedzonek to dziecko dobrze tego nie przejdzie. Dla was musiałbym przejść z tematem do teorii spiskowych, bo długo zajęłaby dyskusja nad tym, że prawo jest pisane pod największych producentów...

Jak odmawiacie zaznajomienia to wasza sprawa... Konteksty i tak byłby na kilka godzin, dlatego rzuciłem film odnośnie badania siedmiu krajów, które doprowadziło do demonizacji tłuszczy i choćby powstania piramidy żywieniowej, z której wywodzą się m.in. normy...
Jeszcze raz linkuję, ale w spoilerze, jeśli ktoś ma coś obejrzeć to właśnie to
. Są inne omówienia po angielsku jeśli ktoś woli. Chyba nie wierzycie, że wszystkie promowane badania zawsze mają rację :E ? Nawet jak po zweryfikowaniu wychodzi inaczej to nic nie zmienia się, no prawie nic i dopiero teraz odwrócono piramidę, co też niekoniecznie jest dobre.

Spoiler

Jedynie wyjątkowo początek jest marny, można zacząć od 1:30:
Po obejrzeniu sami będziecie mieli takie reakcje, choć kogo oszukuje, to się nie wydarzy. :E 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Zas napisał(a):

"Gdy kiedyś zmuszono  korpo-producenta do wycofania produktu to po latach wznowił go pod inną nazwą..."

No, to chyba Smilk tak zrobiło, nie? :E 

Smilk cały czas sprzedaje zagranicznie, bo tam "nie ma" problemów, w Polsce trochę kombinuje. ;) 
Nie pamiętam o którym producencie była mowa. Pewnie i tak odmówisz zaznajomienia się z sytuacją, bo "ważne kto mówi, a nie co." Chodziło o dużego producenta i chciano zbyć skargi kobiet z Polski... Problem w tym że były to też kobiety po medycynie i udowodniono, że to produkt był winny, a nie jego złe przechowywanie.