Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wspieranie przez poprzedni rząd lewactwa złe koniec z tym, ale prawactwo to już można prawda?.

:dj:

Cytat

Rusza wielka amerykańska "krucjata, by uratować Europę". MAGA w natarciu

Waszyngton szykuje nową strategię wobec Europy, która — choć technicznie finansowa — może mieć szerokie skutki polityczne i medialne po obu stronach Atlantyku. W centrum uwagi znalazł się temat promocji jednej z najgłośniejszych postaci amerykańskiej sceny politycznej, co od razu wzbudza pytania o cele i konsekwencje tej inicjatywy. Co naprawdę przewiduje nowy plan i dlaczego wywołuje tak żywą debatę?

Administracja Stanów Zjednoczonych zamierza zainwestować w rozwój sieci think tanków i fundacji w Europie, które miałyby promować priorytety ruchu MAGA (Make America Great Again) oraz wartości bliskie administracji Donalda Trumpa. Jak podaje "Financial Times", środki mają zostać przeznaczone na inicjatywy związane m.in. z wolnością słowa w internecie i krytyką europejskich regulacji cyfrowych.

Jak informuje "Financial Times", projekt był tematem grudniowej wizyty podsekretarzyni stanu USA ds. dyplomacji publicznej Sary Rogers m.in. w Londynie, gdzie spotkała się z prawicowymi think tankami i osobami z populistyczno-prawicowej partii Reform UK Nigela Farage'a.

Program ma mieć związek z tegorocznymi obchodami 250. rocznicy niepodległości USA, a pieniądze mają zostać przeznaczone na promocję "amerykańskich wartości", w tym wolności słowa w internecie.

Chodzi m.in. o krytykę europejskich i brytyjskich regulacji cyfrowych, często krytykowanych przez administrację Trumpa. Jak podaje gazeta, Waszyngton ma się skupić na instytucjach w Londynie, Paryżu, Berlinie i Brukseli.

https://businessinsider.com.pl/polityka/nowy-plan-wladz-usa-do-europy-poplyna-pieniadze-na-promocje-ruchu-trumpa/e9ndjjh

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

A zioberka nie zobaczymy w Polsce za prędko. I fajnie. Może nawet do prawactwa dotrze jakie to złodziejstwo było. 

Na pewno dotrze.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

Ja nie wiedziol to nie jo wrzucil.

Cytat

O sprawę nagrania dziennikarze pytali Donalda Trumpa podczas lotu na Florydę. — Obejrzałem to. Widziałem to i obejrzałem tylko pierwszą część. Dotyczyła oszustw wyborczych gdzieś w Georgii. Nie obejrzałem całości. Chyba pod koniec był jakiś obrazek, który ludziom się nie podobał. Mnie też by się nie podobał, ale go nie widziałem — powiedział amerykański prezydent.

— Obejrzałem pierwszą część i naprawdę chodziło o oszustwa wyborcze i maszyny, o to, jak to jest skorumpowane, jak obrzydliwe. Potem dałem to ludziom. Zazwyczaj przyglądają się całości, ale przypuszczam, że ktoś tego nie zrobił, więc to opublikowali, a my to wzięliśmy i zdjęliśmy — dodał.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie ma takiej podłości do jakiej nie posunie się Polska patoprawica, aby uzyskać (konfederacja) albo odzyskać (PiS) władzę.

To równie dobrze możesz napisać o lewicy i w sumie 99% polityków nie tylko w Polsce. No chyba, że przestaną się wzorować na swoich kolegach z innych państw, bo co lewica wyprawia tam, w ogóle się od pisuarii nie różni. 

Współpraca z ruskimi agentami? Oczywiscie.

Czy z ruskimi to nie wiem, ale lewica nie raz przejawiała miłość do tych chińskich.

Robienie laski obcym mocarstwom?

oczywiscie.

99% polityków zrobi laskę komu trzeba jeśli w tym widzi osobiste korzyści, bez patrzenia na losy kraju, o który powinni się troszczyć, bo do tego zostali wybrani.

Welcome to the real world, Neo.

Jak będziesz się upierał, że tylko patoprawica to syf i bez niej wszystko będzie OK, to idziesz tą samą drogą co niektórzy MAGA'wcy w USA którzy to samo myśleli o lewicy, więc wybrali Trumpa.. a teraz "nie są zachwyceni" tą administracją.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Wspieranie przez poprzedni rząd lewactwa złe koniec z tym, ale prawactwo to już można prawda?.

Czy oni mogliby w końcu zająć się sobą? Boli, oj boli ich, że Europa nie daje się wciągnąć pod but. Swoją drogą kto by pomyślał z jeszcze 2 lata temu, że USA w rok rozwali swoje sojusze a jej sposób działania to będzie w zasadzie kolejny kacapland.

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Czy oni mogliby w końcu zająć się sobą? Boli, oj boli ich, że Europa nie daje się wciągnąć pod but. Swoją drogą kto by pomyślał z jeszcze 2 lata temu, że USA w rok rozwali swoje sojusze a jej sposób działania to będzie w zasadzie kolejny kacapland.

Jak to szło Donald Trump! Donald Trump!

Opublikowano
3 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Jakie USA ? rozumiem że geograficznie miałeś na myśli ?

USI - United State of israel xD 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Nie ma takiej podłości do jakiej nie posunie się Polska patoprawica, aby uzyskać (konfederacja) albo odzyskać (PiS) władzę.

Współpraca z ruskimi agentami? Oczywiscie.

Robienie laski obcym mocarstwom?

oczywiscie.

Zalosne ćwoki.

Bądźmy ze sobą szczerzy, ten kraj jest skazany na zniknięcie z mapy świata, zbyt wielu zdrajców i koniunkturalistów na każdym poziomie. Patrioci (ci faktyczni a nie ci co patriotyzm mają tylko na ustach) niech wyjadą a resztę tego syfu zaorać. Tym razem jednak już na zawsze bo w takiej formie jesteśmy jedynie szkodnikiem.

Edytowane przez Kris194