Nie patrz na średnią dla 4k. Patrz na poszczególne gry. Ta średnia w 4k tam urosła głównie dlatego, że są samolociki i wyścigi które leżą ostro na procku. Reszta gier ma płaski wynik.
Budżet: 7500 zł
Gry, programy z których będę korzystał: DaVinci Resolve, CapCut, Cyberpunk 2077
Inne szczegóły: Kiedy chcę kupować podzespoły (teraz albo na początku roku - styczeń/luty), rozdzielczość w której zamierzam grać (2K), Planowane odświeżanie monitora (144 Hz).
Cześć!
Składam swój pierwszy komputer, głównie do gier i montażu filmów w DaVinci Resolve (wersja darmowa), z planem na około 5 lat bez wymiany podzespołów (nie muszę grać we wszystkie tytuły AAA na premierę). Jestem nowy w temacie montażu. Na początku będę montować filmy na YouTube, Instagrama i TikToka (nic bardzo wymagającego, nie zamierzam renderować filmów Pixara).
Jaki build polecacie dla takiego zastosowania? Mój budżet to 7500 zł.
Dzięki z góry!
W Niemczech rozpadla sie koalicja rzadzaca, w marcu wybory. Hue hue hue. Mowilem, ze VW to poczatek domina, dzisiaj BMW oglosilo niepokojace prognozy. Rok 2025 bedzie ciekawy 🤨
Czemu zatem tych złych, stronniczych, nepotycznych, reagujących selektywnie moderatorów z Laba, ośmielających się brać udział w dyskusjach wraz z innymi użytkownikami, macie tutaj? Coś się po drodze zmieniło? Podpisali lojalki i wyrazili czynne żale? Czemu sam będąc moderatorem bierzesz udział w dyskusjach? Jaką zwykły szary user ma pewność, że gdy przegrasz, to nie przyjdą koledzy pałkarze robić mu ścieżkę zdrowia?
Rekomendowane odpowiedzi