Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, KiloKush napisał(a):

No nieźle. Kamila Logaj z PO chodząca na demonstrację Komitetu Obrony Demokracji została skazana razem z mężem za pedofilię na własnych dzieciach i zoofilię, a was oburza powiedzenie dziennikarzowi "ogarnij się"...

A no to jak jakaś poje**** przestępczyni poszła na marsz KOD to faktycznie wszystko trzeba anulować! 

To, że przestępca może się trafić W każdej partii - to jest oczywiste. Istotna jest reakcja. Czy ktoś jej bronił? Podpisywał list poparcia? Zabiegał o łagodny wyrok? Jak nie to ja nie widzę celu obarczania tym „partii”. 

Bo to reakcja na takie osoby pokazuje z kim mamy do czynienia. 

A co do tego co i jak powiedział Nawrocki to inna sprawa - i tak, sposób odzywania się jest oburzający. 

No, ale jak widać jak się już usprawiedliwi okradzenie staruszka z mieszkania to potem łatwo przychodzi usprawiedliwienie wszystkiego.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

A no to jak jakaś poje**** przestępczyni poszła na marsz KOD to faktycznie wszystko trzeba anulować! 

To, że przestępca może się trafi. W każdej partii - to jest oczywiste. Istotna jest reakcja. Czy ktoś jej bronił? Podpisywał list poparcia? Zabiegał o łagodny wyrok? Jak nie to ja nie widzę celu obarczania tym „partii”. 

Bo to reakcja na takie osoby pokazuje z kim mamy do czynienia. 

A co do tego co i jak powiedział Nawrocki to inna sprawa - i tak, sposób odzywania się jest oburzający. 

No, ale jak widać jak się już usprawiedliwi okradzenie staruszka z mieszkania to potem łatwo przychodzi :) 

FB_IMG_1774301306100.thumb.jpg.a918ed65adbc394f41a18f18b8299211.jpg

Opublikowano
10 minut temu, KiloKush napisał(a):

No nieźle. Kamila Logaj z PO chodząca na demonstrację Komitetu Obrony Demokracji została skazana razem z mężem za pedofilię na własnych dzieciach i zoofilię, a was oburza powiedzenie dziennikarzowi "ogarnij się"...

Proszę cię człowieku. Nie masz innych argumentów ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Crew 900 napisał(a):

Proszę cię człowieku. Nie masz innych argumentów ? 

Ale ja tu się nie kłócę. Ja tylko zwracam uwagę na fakt, że oburza was powiedzenie naginajacemu fakty uporczywemu dziennikarzowi "niech pan się ogarnie" niż to, że telewizja powinna grzać temat bardzo bulwersującej sprawy działaczki KO.

Opublikowano
Teraz, KiloKush napisał(a):

Ale ja tu się nie kłócę. Ja tylko zwracam uwagę na fakt, że oburza was powiedzenie naginajacemu fakty uporczywemu dziennikarzowi "niech pan się ogarnie" niż to, że telewizja powinna grzać temat bardzo bulwersującej sprawy działaczki KO.

No jeszcze fajnie słychać  "Niech spi*rdala"

Opublikowano
4 minuty temu, KiloKush napisał(a):

FB_IMG_1774301306100.thumb.jpg.a918ed65adbc394f41a18f18b8299211.jpg

Mniejsze to wklej!

swoimi słowami umiesz coś uargumentować? W czym widzisz problem? Tobie się wydaje, że jak się zapisujesz do partii to ktoś cię sprawdza? 

1 minutę temu, KiloKush napisał(a):

Co jest nagięciem faktów? Że Nawrocki jedzie wspierać orbana, który wspiera Putina? To jest prawda.

w dodatku to są zupełnie różne kwestie. 

Czemu ktoś miałby grzać temat tamtej durnej pedofilki? Z jakiego konkretnie powodu? Ktoś ją ułaskawił? 

Opublikowano
29 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czemu ktoś miałby grzać temat tamtej durnej pedofilki? Z jakiego konkretnie powodu? Ktoś ją ułaskawił?

biorąc pod uwagę 6,5 roku więzienia a nie jak w przypadku jej pedofilskiego memszczyzny 25 lat, no to można powiedzieć, że została ułaskawiona

btw batyra stać na określenie putina zbrodniarzem wojennym

niestety nie możemy powiedzieć tego o Radosławie S., któremu określenie tak pejsów przez gardło nie przejdzie. Ajć. 

Opublikowano
36 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

biorąc pod uwagę 6,5 roku więzienia a nie jak w przypadku jej pedofilskiego memszczyzny 25 lat, no to można powiedzieć, że została ułaskawiona

niestety nie możemy powiedzieć tego o Radosławie S., któremu określenie tak pejsów przez gardło nie przejdzie. Ajć. 

Sami określają Nawrockiego "kibolem", są "oburzeni" bo koleś kiwa palcem redaktorowi TVN, który swoją drogą był wkurzający. Bo zachował się jak uczeń który zadaje durne pytanie na koniec na temat który był na lekcji poruszany ale on na lekcji nie uważał, polecam posłuchać całej wypowiedzi 

Tymczasem zoofilia ( nie pierwszy przypadek) i pedofilia (też nie pierwszy raz) w KO spoko.

Opublikowano

@KiloKush @nozownikzberlina 

Nie, nigdy coś takiego nie będzie ok i zgadzam się, że to co zrobiła jest karygodne i zasługuje na znacznie wyższą karę.

Tylko też zwrócę na coś uwagę w takim razie, co moim zdaniem jest kolejny raz przejawem Waszej hipokryzji. 

Gdzie byliście jak Bartłomiej M. oskarżony o gwałt na 16- latce i łącznie 14 przestępstw wobec nieletnich dostał w 2020 roku najpierw 2 lata i 11 miesięcy kary, następnie jego sprawa ze względów proceduralnych była unieważniona i musiała być rozpatrywana ponownie. W końcu dopiero w 2024 roku został skazany na 5 lat więzienia, ale nie można go obecnie znaleźć, bo cały czas odpowiadał z wolnej stopy i teraz jest objęty czerwoną notą interpolu?

Czemu wtedy nie grzaliście tematu? Czemu wtedy z tego nie robiliście polityki? Przecież był dwukrotnie kandydatem PiS do sejmu, bywał w różnych spotach, m.in. Orlenu kilka lat temu (które firma już usunęła), a początek prób jego kariery politycznej ponad 20 lat temu, to było powiązanie z PO.

Takie przypadki Wam "umykają"? Czemu tępicie tylko te wybrane, skoro potępienia wymaga cała sprawa pedofilii bo jest po prostu zła, wstrętna, okrutna, ohydna i nigdy nie powinna mieć miejsca. Jeżeli już coś takiego się wydarzyło to winni powinni być karani bardzo surowo, niezależnie kogo sprawa dotyczy, czy ktoś jest z tej czy innej partii, czy czym się zajmuje. Każda ze wspomnianych kar jest stanowczo za mała. Prawo w tym zakresie też wymaga poprawy i też żaden rząd od lat nie robi tego porządnie i to też jest oczywiste. 

Natomiast zachowanie prezydenta, to zupełnie osobny temat. Wymagacie od reszty, by koniecznie podjęła dyskusję wyłącznie na temat zarzucony przez Was, a pominięcie go jest piętnowane próbą oskarżania o zgodę na takie zachowania. Odrzucacie możliwość, że można dyskutować o kilku tematach jednocześnie, co sprawia, że Wasze zachowanie w tym momencie to w mojej ocenie nic innego jak próba przykrycia jednego tematu drugim. Potem dziwicie się, że ktoś Wam zarzuca działanie w czyimś interesie...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, KiloKush napisał(a):

To była działaczka szczebla samorządowego. W każdej partii może się trafić "ciekawy" przypadek, że przypomnę tego radnego z PiSu co wyzywał żonę i stosował wobec niej przemoc. I co ona nagrała i wszyscy usłyszeliśmy co robił. A co do pdfów to jakoś nic nie wiadomo o aferze podkarpackiej gdzie podobno był umoczony były marszałek z PiS. I tak o 1000% lepiej wypadamy pod tym względem niż USA gdzie były PREZYDENT - Clinton i obecny czyli Trump widziani byli razem z Epsteinem w towarzystwie dziewczyn. A wiemy co się działo na tajnych posiadłościach Epsteina gdzie nikt nic nie widział. Właściwie możemy się tylko domyślać.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
1 godzinę temu, LeBomB napisał(a):

@KiloKush @nozownikzberlina 

Nie, nigdy coś takiego nie będzie ok i zgadzam się, że to co zrobiła jest karygodne i zasługuje na znacznie wyższą karę.

Tylko też zwrócę na coś uwagę w takim razie, co moim zdaniem jest kolejny raz przejawem Waszej hipokryzji. 

Gdzie byliście jak Bartłomiej M. oskarżony o gwałt na 16- latce i łącznie 14 przestępstw wobec nieletnich dostał w 2020 roku najpierw 2 lata i 11 miesięcy kary, następnie jego sprawa ze względów proceduralnych była unieważniona i musiała być rozpatrywana ponownie. W końcu dopiero w 2024 roku został skazany na 5 lat więzienia, ale nie można go obecnie znaleźć, bo cały czas odpowiadał z wolnej stopy i teraz jest objęty czerwoną notą interpolu?

Czemu wtedy nie grzaliście tematu? Czemu wtedy z tego nie robiliście polityki? Przecież był dwukrotnie kandydatem PiS do sejmu, bywał w różnych spotach, m.in. Orlenu kilka lat temu (które firma już usunęła), a początek prób jego kariery politycznej ponad 20 lat temu, to było powiązanie z PO.

Takie przypadki Wam "umykają"? Czemu tępicie tylko te wybrane, skoro potępienia wymaga cała sprawa pedofilii bo jest po prostu zła, wstrętna, okrutna, ohydna i nigdy nie powinna mieć miejsca. Jeżeli już coś takiego się wydarzyło to winni powinni być karani bardzo surowo, niezależnie kogo sprawa dotyczy, czy ktoś jest z tej czy innej partii, czy czym się zajmuje. Każda ze wspomnianych kar jest stanowczo za mała. Prawo w tym zakresie też wymaga poprawy i też żaden rząd od lat nie robi tego porządnie i to też jest oczywiste. 

nie było mnie wtedy na tym forum

https://www.trtworld.com/article/3468729a94aa

ciekawe jakby to skomentował Radek Sikorski? 

Opublikowano
4 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Sami określają Nawrockiego "kibolem", są "oburzeni" bo koleś kiwa palcem redaktorowi TVN, który swoją drogą był wkurzający. Bo zachował się jak uczeń który zadaje durne pytanie na koniec na temat który był na lekcji poruszany ale on na lekcji nie uważał, polecam posłuchać całej wypowiedzi 

Tymczasem zoofilia ( nie pierwszy przypadek) i pedofilia (też nie pierwszy raz) w KO spoko.

Zacytuj kto napisał, że „pedofilia i zoofilia w KO jest spoko” albo przestań łżeć. Nikt tak nie napisał. 

Po co więc zmyślasz?

Opublikowano
11 godzin temu, VRman napisał(a):

A czemu on z tym pudełkiem na oku nadal biega, ktoś wie?

Miałobyć jakieś delikatne uszkodzenie i tymczasowe noszenie pudełka. Jednak to tymczasowe trwa i trwa więc obstawiam coś grubszego. Wszak rubelki za darmo nie są.

Opublikowano
6 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

Nie chodzi o to czy byłeś czy nie, czy byłeś wtedy jeszcze na innym forum, czy na Labie czy gdziekolwiek. Chodzi o próbę miernej manipulacji w stronę której poszliście razem z @KiloKush, o której pisałem. Manipulacji polegającej na próbie wmówienia innym, że jak ktoś zamiast dyskutować na ten temat dyskutuje o zachowaniu prezydenta, to znaczy że popiera takie czyny, gdzie doskonale obaj wiecie, że tak nie jest, bo raczej nikt z tutaj obecnych nie popiera takich czynów.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

Czy Batyr vel Nawrocki byłby w stanie nazwać Bibiego zbrodniarzem wojennym?

nie wiem, choć się domyślam...

7 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

za to byłeś już jak ścigali syna Kurskiego, co nie? :E

9 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Sami określają Nawrockiego "kibolem", są "oburzeni" bo koleś kiwa palcem redaktorowi TVN, który swoją drogą był wkurzający

Dziwisz się, że redaktor był "natrętny" (chociaż moim zdaniem zadał tylko proste pytanie), skoro sam prezydent robi z własnej mordy szmatę? jeszcze na początku grudnia czytaliśmy takie nagłówki

image.thumb.png.e117c403ec8690a8fa2bbc3fcfc9a3e1.png

https://tvn24.pl/polska/piec-rzeczy-ktore-warto-wiedziec-w-poniedzialek-1-grudnia-najwazniejsze-informacje-st8779299

a teraz ma zamiar go WSPIERAĆ W WYBORACH? Kto tu robi z siebie debila głupka?

dziennikarz z celnym pytaniem

- prezydent-kibol, tak zwana chorągiewa

- ludzie, którzy go bronią? :E 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)

To na razie nie tyle urosło, co urealnili je. Według statystyk Eurostatu jest 3%.

Nie pamiętam, skąd się bierze ta różnica, więc może ktoś wyjaśni za mnie (wywiadu z ekspertem słuchałem na Polsacie o tym).

image.png.7adc7dcc08c9546e4096c3d64f24742a.png

Tymczasem właśnie GUS podaje 6%.

Edytowane przez Kamiyanx