Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Asag napisał(a):

Rób sobie co chcesz o ile jest to zgodne z naszymi przekonaniami, bo jak nie to jesteś faszystą, nazistą, homofobem i rasistą  a twoje wypowiedzi to mowa nienawiści. Lewacy tak samo nie tolerują odmiennych poglądów jak i prawacy więc już tak nie przerzucaj winy na jedną stronę. 

Wystarczy sobie przypomnieć wypowiedzi Ursuli przy okazji wyborów we Włoszech, taka to lewacka interpretacja wolności i demokracji.  

Czyli klasyczne "nie mam nic do gejów, ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE" xD

W ogóle to zabawne, że najwięcej skandalów gejowskich mają na koncie akurat politycy prawicy XD

Edytowane przez Kamiyanx
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Kurde faja, jeszcze wczoraj dolar wzrósł do poziomu powyżej 4 zł, dziś na ten moment wrócił do poziomu poniżej 4 zł :E.

Czyli wczoraj wzrósł znacznie by następnego dnia spaść o tyle samo.

Haa i coś chciałeś tym postem przekazać ?? :> Kurs wzrósł potem spadł-samo życie ale chętnie poczytam jakaś teorię do tego konkretnego czasookresu .

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, voltq napisał(a):

@TheMr. Widocznie prawicowe kobiety nie siedzą na aplikacjach randkowych , moja żona nie używała czegoś takiego , może dlatego już tak długo ze sobą jesteśmy 

https://wiadomosci.wp.pl/warto-bylo-wygrac-tusk-reaguje-na-slowa-blaszczaka-7090038102452992a

Czekaj, że co? Nie rozumiem powiązania wygranej Trumpa z propozycją Błaszczaka idioty, aby rząd Tuska poddał się do dymisji.

Te dzbany z pisu to chyba totalnie odpłynęli albo marzą o tym, aby w końcu do nich nie dobrano się za te bezczelne przekręty. :E Kuźwa, ja wiedziałem że Błaszczak jest jednym z wielu idiotów... ale nie wiedziałem, że zaczął przodować w tym fachu w tej partii. :E 

Edytowane przez copyname
  • Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Isharoth napisał(a):

Współczesny feminizm i identity politics są równie toksyczne i niezbezpieczne w swoim zidioceniu co najbardziej radykalne prawicowe odloty. Czy Trump temu zaradzi? Szczerze w to wątpię. Zresztą nie wiem jeszcze czy się cieszyć z tego że wygrał. Zobaczymy. ;)

Wierzysz w to, że Trump pójdzie pod prąd takim funduszom jak Blackrock? Ja też nie :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Czyli klasyczne "nie mam nic do gejów, ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE" xD

W ogóle to zabawne, że najwięcej skandalów gejowskich mają na koncie akurat politycy prawicy XD

Oczywiście, że jest jakieś ale. Zawsze jest jakieś ale.

W domu żona może do Ciebie mówić per książę. I fajno. Ja nie zamierzam do Ciebie mówić książę.

W domu możesz latać z fujarą na wierzchu. I fajno. Nie zamierzam tolerować Twojej fujary na paradzie w miejscu publicznym. I zanim mi napiszesz, że to odosobnione przypadki to przypominam, że według prawaków na ich marszach są same rodziny z dziećmi. Brzmi znajomo?

Wiesz która grupa per capita ma najwięcej przestępców seksualnych? Transseksualiści.

Także tak. Przy tak dużym amalgamacie jakim jest LGBTQQICAPF2K+ jest bardzo dużo ALE.

Edytowane przez crush
  • Upvote 3
Opublikowano
32 minuty temu, Kris194 napisał(a):

To czego bym sobie jednak życzył to to, żeby to była korekta a nie zwrot steru o 180 stopni i skierowanie statku wprost na górę lodową. Nie mam nic przeciwko republikanom ani ich wyborcom ale chciałbym aby to był ktoś racjonalny a nie ruski pachołek, któremu szef sztabu podbierał dokumenty żeby czasem nie podjął jakiejś bezgranicznie głupiej decyzj

Ale co się dziwisz, polityka pro-państwowa to już opowieść z kategorii "dawno, dawno temu", teraz kto się nie dorwie do władzy to nawet gdyby chciał to musi obrocić okrętem o 180 stopni bo tego oczekują jego współplemieńcy tfuuu wyborcy :E, więc żeby zachować wiarygodność trzeba, że tak pojade konfederacją "wywrócić stolik".

Dlatego własnie szanuję Tuska, nie zrobił zwrotu łajby o 180 stopni, część rozwiązań po PiS-e zostało,chodziaż na pokładzie jest trzech sterników i każdy chce płynąć gdzie indziej. 

Opublikowano (edytowane)

@Kamiyanx z ciebie też jest dobry ancymon. Co chwila posty, że lgbthqsdfsdfds to temat zastępczy i w ogóle wpływu na politykę nie mają. Jednocześnie cały czas stara się odloty tego marginesu racjonalizować :rotfl:i wszystko piecze jak ktoś na kolegów choćby źle spojrzy.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
2 minuty temu, Maciek. napisał(a):

Dlatego własnie szanuję Tuska, nie zrobił zwrotu łajby o 180 stopni, część rozwiązań po PiS-e zostało,chodziaż na pokładzie jest trzech sterników i każdy chce płynąć gdzie indziej. 

W dzisiejszych czasach to jest najgorsze co możesz zrobić. Masz fanatyków KO którzy krzyczą, że robi tak jak PiS i fanatyków PiS drących mordy, że kradnie nieudolnie pomysły. :E

Opublikowano
4 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

@Badalamann hehe wygrał nie mój kandydat więc przechodzimy do narracji "prezydent stanów nic nie może" 

Może też kiedyś odnajdziesz boga :Dtak jak @hubio od zmiany forum go czytam i wam mówię- nie ten chłop ;)

Niczego podobnego nie pisałem. Prezydent USA wraz z rządem federalnym może niesamowicie dużo. Odpowiada za politykę międzynarodową i wojsko.

Natomiast wyżej ktoś pisał o Prezydencie apropo jakichś spraw światopoglądowych, które są w kompetencji poszczególnych stanów.

Trzeba się kompletnie nie interesować USA by tego nie wiedzieć.

Opublikowano
Cytat

15:38

Posłowie PiS zaapelowali do premiera Donalda Tuska, by podał się do dymisji. Motywują to "szokującymi i skandalicznymi wypowiedziami", jakie miały paść z ust polityków koalicji rządzącej pod adresem Donalda Trumpa; one Donald is more than enough - mówią, nawiązując do dawnego tweeta szefa rządu.

:E

Głupi to za mało powiedziane.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, MasterBlaster napisał(a):

Rudy chyba nigdy się nie nauczy :D "Nie wykluczone, że Trump został zwerbowany przez rosyjskie służby już 30 lat temu" Szur szur szuraj xD Fajnie to zaczyna wyglądać. Premier i minister spraw zagranicznych cisnęli po Trumpie ostro. Tyle było gadania, że pisowcy są głupi stawiając na jednego konia w poprzednich wyborach, a słońce peru z ekipą robią to samo. 

Za mocno się tym podniecacie, zarówno Tusk jak i Trump to politycy naplują sobie w twarz a potem podadzą ręke

Z Orbanem plują na siebie ostatnie lata non-stop

A potem z Szijjarto

c50abbb7a515df0c63d33482e3e7.jpg.0339e56fbc5894b64c2e70e225415ea5.jpg

Jakoś nie widzę, żeby sojusznicy PiS-u i wielbiciele Trumpa postawili Tuska za drzwiami, przecież teraz mają swojego Donalda w USA, powinni Tuskowi pokazać miejsce w szeregu a nie jeszcze z nim śmichy hihy i dyskusje odstawiać

Opublikowano
32 minuty temu, crush napisał(a):

Wiesz która grupa per capita ma najwięcej przestępców seksualnych?

Nie wiem i wątpię, żeby to było w ogóle (obiektywnie) mierzalne. Tak samo realna skala pedofilii wśród księży to zagadka.

Ogólnie ty się odwołujesz do bardzo małych grup (<1% populacji), a na takich dość trudno cokolwiek wywnioskować.

39 minut temu, crush napisał(a):

I zanim mi napiszesz, że to odosobnione przypadki.

Nawet lepiej, podam ci nieodosobniony przypadek – starzy ludzie całujący się w parku. Definitywnie powinni tego zakazać xD

26 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

@Kamiyanx z ciebie też jest dobry ancymon. Co chwila posty, że lgbthqsdfsdfds to temat zastępczy i w ogóle wpływu na politykę nie mają. Jednocześnie cały czas stara się odloty tego marginesu racjonalizować :rotfl:i wszystko piecze jak ktoś na kolegów choćby źle spojrzy.

A mają jakiś realny w sumie oprócz mobilizacji skrajnej prawicy? U nas też Duda przed wyborami mieli jakieś "ideologię LGBT" i inne podobne bzdury.

Też mi się bardzo nie podoba, jak bardzo globalnie spadła kultura polityczna. Zaczyna to przypominać festiwal pod tytułem kto bardziej obrazi jakąś grupę społeczną. 

W USA wygrał kandydat, który zasadniczo nawet nie próbował bawić się w jakiejś merytoryczne dyskusje. No ale cóż, taki mamy klimat.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Kamiyam jest na etapie wyparcia, po prostu nie akceptuje tego że ludziom przeszkadza ta propaganda. Odrzuca zdanie tych ludzi, oni nie wiedzą co myślą bo tak naprawdę nie powinno im to przeszkadzać xD

Podobna historia jak z badalamanem, wyparcie rzeczywistości a potem wybory weryfikują czy śruba jest już dokręcona, czy puściło.

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, trepek napisał(a):

A co to ma wspolnego z wojna? Troche sie zagalopowales.

Ogromny. Ludzie zaczęli zaciskać pasa i boją się wydawać większe sumy, bo jest okres niepewności spowodowany wojną. Firmy z innych branż też mają problemy głównie z powodu cen energii.

Opublikowano
7 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Nie wiem i wątpię, żeby to było w ogóle (obiektywnie) mierzalne. Tak samo realna skala pedofilii wśród księży to zagadka.

Ogólnie ty się odwołujesz do bardzo małych grup (<1% populacji), a na takich dość trudno cokolwiek wywnioskować.

O. Czyli statystyka nie ma sensu? Czy tylko ta, której nie szanujesz?

I tu jest kolejna ciekawostka. Wiesz wśród jakiego zawodu łapią najwięcej pedofili? I to tak gruuubo więcej? Wśród nauczycieli. To skoro księża w tej statystyce nie są grupą dominującą to zbywamy ten problem? Przecież to <1% populacji, nie?

11 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Nawet lepiej, podam ci nieodosobniony przypadek – starzy ludzie całujący się w parku. Definitywnie powinni tego zakazać xD

Ale ja nie napisałem nic o całowaniu w parku.

• Upvote 1
Opublikowano
Cytat

Europoseł Prawa i Sprawiedliwości Dominik Tarczyński uważa, że współpraca rządu Donalda Tuska z nowym prezydentem USA Donaldem Trumpem będzie "bardzo trudna".

Mogę ujawnić, że sztab Donalda Trumpa otrzymał wszystkie materiały z negatywnymi wypowiedziami na jego temat – poinformował w rozmowie z portalem wPolityce.pl Tarczyński. – Donald Trump jest świadomy, co pisała na jego temat żona Radosława Sikorskiego, co mówili o nim polscy politycy, w tym Donald Tusk – przekazał eurodeputowany PiS.

No pięknie, jak to się nazywa bo nie mogę znaleźć odpowiednich słów?

• Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

U nas też Duda przed wyborami mieli jakieś "ideologię LGBT" i inne podobne bzdury.

Też kiedyś na to patrzyłem z przymrużeniem oka. Może pojęcie nie jest do końca trafione? Ale już abstrahując od tego Dudy, którego nie lubię... coś w tym jest. I coraz więcej ludzi to zauważa. Jestem bardzo wyczulony na propagandę. Tak samo jak bolała mnie pisowska szczujnia (TVP), tak samo boli mnie jak radykalna lewica przepycha propagandę do gier, filmów czy książek. Szczyt sukcesu to wykupić jakąś dobrą markę, która była robiona dla każdego i zrujnować ją wpychaniem na siłę 'wartości' współczesnego feminizmu, czy też identity politics.

Oczywiście propaganda i cenzura to nie jest tylko domena lewicy. Ale nie ma co udawać że żadna ideologia, czy też bardziej agenda związana z LGBT czy feminizmem nie są na Zachodzie przepychane. Bo widać to od dłuższego czasu gołym okiem. I nie, zanim ktoś mi coś zarzuci... walka o np. prawo do aborcji to nie jest wg. mnie feminizm. Ja mówię o trochę innych rzeczach.

Chciałoby się aż założyć foliową czapeczkę, bo trudno nie odnieść wrażenie, że to co się czasami wyprawia, to jak radykalne poglądy ludzie potrafią przyjmować w dobie rzekomego swobodnego przepływu informacji, to jakiś chytry plan światowych władz i korporacji, żeby ludzie byli ze sobą sztucznie skłóceni. Gdzieś w tym wszystkim brakuje zdrowego rozsądku, a zamiast tego ludzie jakby na siłę starali się wpasować w utarte schematy, zarówno te lewicowe jak i prawicowe.

• Upvote 1
Opublikowano

A wiecie, że jest jedna fajna rzecz, którą zrobił Trump dla Polaków? I to zwykłych Polaków. To on zniósł wizy do USA. Wcześniej latami było wiele słów ze strony innych prezydentów i na gadaniu się kończyło. W końcu to Trump załatwił nam wizy. Zwykłym ludziom bo ci co gadali wcześniej po jednej i drugiej stronie to były te elity - dziennikarze, celebryci, politycy - oni i tak nie mieli problemów z wjazdem więc gadali do woli. A cała reszta zwykłych ludzi harująca po magazynach, nawet nie mogła polecieć na wycieczkę marzeń.

Opublikowano
5 minut temu, Maciek. napisał(a):

No pięknie, jak to się nazywa bo nie mogę znaleźć odpowiednich słów?

To się nazywa działanie na niekorzyść kraju.

To, że Tusk powinien być mądrzejszy i milczeć, a Sikorski rzucić tej swojej szekla żeby się czymś zajęła to jedno. Ale to jest ze strony PiSu ku*estwo najwyższych lotów.

• Upvote 1