CajraX 51 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 33 minuty temu, Michaelred napisał(a): Jego wyborcy też mają problem z ego więc może jednak wygra te wybory Kilkanaście lat obserwacji polityki w internecie zdecydowanie mówi mi, że to nie wyborcy Hołowni mają wielkie ego, a oświeceni wolnomyśliciele głosujący na Korwinotwory. 1 3
Michaelred 133 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Polityka to nie tylko Internet a Hołownia (Tuskotwór) w polityce to jest raptem od kilku lat Edytowane 5 godzin temu przez Michaelred 2
voltq 182 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, kubikolos napisał(a): To chyba masz nieaktualne informacje, Trzaskowski w tej sprawie to zwyczajne przedłużenie polityki KO i masz szczęście że covid przegrał z wojną Oby w KO też tak myśleli to się zbytnio nie przygotują i będzie płacz jak w US Chodzi mi oto że Trzaskowski będzie się słuchał Tuska a Tusk i Niemcy nie są zwolennikami wojny z Rosją , natomiast Sikorski jest niezależny od Tuska i wyznaje poglądy części polityków USA i UK którzy chętnie by popchnęli Polskę do wojny z Rosją a sami na niej zarabiali Edytowane 4 godziny temu przez voltq
GordonLameman 175 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 11 minut temu, voltq napisał(a): Chodzi mi oto że Trzaskowski będzie się słuchał Tuska a Tusk i Niemcy nie są zwolennikami wojny z Rosją , natomiast Sikorski jest niezależny od Tuska i wyznaje poglądy części polityków USA i UK którzy chętnie by popchnęli Polskę do wojny z Rosją a sami na niej zarabiali Póki co żaden europejski kraj, w tym również UK nie pcha się do wojny. Nie wiem skąd bierzesz te "rewelacje". USA również nie starają się pchać do wojny innych. Trump co najwyżej chce, aby to Europa finansowała pomoc dla Ukrainy. Nawet, jeśli będzie pochodzić od USA. Godzinę temu, CajraX napisał(a): Kilkanaście lat obserwacji polityki w internecie zdecydowanie mówi mi, że to nie wyborcy Hołowni mają wielkie ego, a oświeceni wolnomyśliciele głosujący na Korwinotwory. Edytowane 4 godziny temu przez GordonLameman literówka 2 1 1
Michaelred 133 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Chcesz wojny memowej? Ostrzegam, że będą postronne ofiary Edytowane 4 godziny temu przez Michaelred
GordonLameman 175 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu @Mar_s Zakładam, że do tego będzei potrzebny odrębny wątek?
Michaelred 133 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Wątek memy polityczne. Można spróbować dopóki jakiś mod nie wpadnie 1
Mar_s 291 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ja jestem jak hiszpańska inkwizycja. @GordonLameman Jak zamierzacie walić po kilka memów na stronę to chyba tak, szczególnie jak nie będą miały wiele wspólnego z tematem. Osobna kwestia to do jakiej kategorii taki wątek pasuje. Ale w sumie off-topic... 1
LeBomB 163 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 2 godziny temu, Michaelred napisał(a): Ja rozumiem, że ty niczego nie oceniasz i jak widzisz pocięte materiały z TV Republika to we wszystko wierzysz bez sprawdzania. Nie, właśnie ja wszystko sprawdzam najlepiej jak potrafię i jak się da i informacje na jednej czy dwóch stronach mi nie wystarczą.
NotQuite 5 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 4 godziny temu, Michaelred napisał(a): Ja tam na co dzień nie zaglądam to nawet nie mam pojęcia, że to pisowski ściek No sorry. Zrób sobie "oczu kąpiel" Michałek ciągle wkleja pisowskie i memcenowe ścieki. Dziwny zbieg okoliczności. 4 godziny temu, Michaelred napisał(a): Sam się ośmieszyłeś. Ankieta tak samo jak i debata była organizowana przez Puls Biznes. Na bankier.pl też coś było. To się linkuje bezpośrednio do debaty, bez ściekowych komentarzy pisowskich smieci. 4 godziny temu, Michaelred napisał(a): Dla mnie źródło jak każde inne na tej zasadzie, że przecież nie chodziło tutaj o PIS czy ruskich agentów. Oczywiście. To nie miało żadnego sensu jako prawdziwe prawybory. To była zwykła szopka do zmobilizowania elektoratu. Szczególnie takiego centrowo prawicowego, któremu lewoskrętny Rafałek średnio się podoba. Ta przemowa Sikorskiego to już była gotowa miesiąc temu Czeakm na równie udane szopki z Memcenem liczącym kwotę wolną od podatku. Edytowane 3 godziny temu przez NotQuite 1
ghostdog 49 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 3 godziny temu, voltq napisał(a): Trzaskowski juz wygrał wybory prezydencie , Pis wystawi śmiesznego kandydata , Hołownia i Mentzen nie maja szans z Trzaskowskim , reszta nie ma podjazdu Ciężko powiedzieć jak będzie. Czaskowski może i ma gadane, nauczył się wystąpień publicznych będąc prezydentem stolicy oraz na tych swoich kampusach. On jak gada to mi się kojarzy z takim cwanym sprzedawcą aut u luksusowego dealera. Sikorski wypowiadał się w dyplomatycznym tonie, był bardziej zdecydowany. Radzio również nadawał się do prowadzenia kampanii na prowincji, natomiast Czaskowski skrojony jest pod duże miasta. Trochę bawi mnie to jak KO wspomina, że Czaskowski o mało co nie pokonał Dudy. Wielkie mi osiągniecie. Przecież on przegrał z Dudą, który był już znany jako "długopis". Ja Dudę zapamiętam z kilku obrazku. Jak dukał po angielsku, jak mu prezes podawał rękę oraz jak ściskał się ze swoimi ziomkami przestępcami 1 1
Umpero 137 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @NotQuite "pisowskie śmieci" ? Peowskie ścierwa?
Mar_s 291 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Panowie, spokojnie, ograniczamy wyzwiska, niech ten wątek trzyma jakiś poziom dyskusji.
NotQuite 5 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 5 godzin temu, voltq napisał(a): Z ramienia KO Pani Ewa Kopacz powinna być kandydatem na prezydenta to inteligenta i mądra kobieta była premier która powinna dostać nagrodę Nobla za to co zrobiła Ewa Kopacz ponosi odpowiedzialność za pogrążenie rządu PO tak bardzo, że PiS dostał nie 32% tylko 42% i władzę absolutną. Osoba nadająca się wyłącznie na urzędnika, bez jakiegokolwiek talentu politycznego i charyzmy. A po przegranej Kamalce już na pewno nikt przez kilka następnych lat nie odważy się wystawić w ważniejszych elekcjach kandydata-kobietę. 1
TheMr. 230 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 19 minut temu, ghostdog napisał(a): Ciężko powiedzieć jak będzie. Czaskowski może i ma gadane, nauczył się wystąpień publicznych będąc prezydentem stolicy oraz na tych swoich kampusach. On jak gada to mi się kojarzy z takim cwanym sprzedawcą aut u luksusowego dealera. Sikorski wypowiadał się w dyplomatycznym tonie, był bardziej zdecydowany. Radzio również nadawał się do prowadzenia kampanii na prowincji, natomiast Czaskowski skrojony jest pod duże miasta. Trochę bawi mnie to jak KO wspomina, że Czaskowski o mało co nie pokonał Dudy. Wielkie mi osiągniecie. Przecież on przegrał z Dudą, który był już znany jako "długopis". Ja Dudę zapamiętam z kilku obrazku. Jak dukał po angielsku, jak mu prezes podawał rękę oraz jak ściskał się ze swoimi ziomkami przestępcami Trzaskowski przegrał z Konfederacją tak w sumie. MimowszystkoDuda pogrzebało KO. I ta różnica nie była duża, przegrał o "włos".
ghostdog 49 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Pytanie czy Hilary i Kamala przegrały bo były kobietami, czy może były nielubiane i nie wzbudzały zaufania. Z tego co słyszałem to obie miały na pieńku nawet ze swoimi ludźmi. Pierwszą kobietą POTUS będzie Ivanka Trump
Yahoo86 34 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Od lat w kółko to samo , tyle o tym wszystkim myślę:
ghostdog 49 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Teraz to będzie przerzucanie się kto nie jest samodzielny. A prawda jest taka, że jak głosujesz na Czaskowskiego to wybierasz Tuska, a jak na Nawrockiego to wybierasz Kaczyńskiego. Żaden z kandydatów tak dużych partii nie będzie samodzielny i nie urwie się ze smyczy.
Spl97 172 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, ghostdog napisał(a): Przecież on przegrał z Dudą, który był już znany jako "długopis". Trzaskowski przegrał z Dudą tak naprawdę z powodu kilku detali, raz, że PiS trzymający od objęcia władzy niemal wszystko w garści dyrygował kampanią oraz narzucał tematy w kampanii wyborczej, więc Trzaskowski musiał grać w ich brudną grę, dwa, Trzaskowski nie przyjechał do Końskich na debatę z Dudą transmitowaną w TVP pod kontrolą PiS-u i to też zaważyło na przegraną w 2020 roku, a trzy co już zostało wspomniane, przegrał również z wyborcami Konfederacji, którzy głosowali wówczas na Bosaka, a po I turze odpalili akcję #mimowszystkoduda, choć Konfederacja oficjalnie nie poparła ani Dudy ani też Trzaskowskiego i dzięki temu również zapewnili Dudzie wygraną pomimo tego, że głosy wyborców Konfy w II turze rozłożyły niemal po połowie na obu kandydatów. Niemal pięć lat temu to PiS ustalało zasady nieuczciwej gry, a teraz tego już nie będzie, a nawet powiedziałbym, że będzie to teraz na korzyść Trzaskowskiego i od niego będzie zależało jak to wykorzysta. Nie można również zapomnieć, że PiS-owska bezpieka w postaci CBA oraz Ruscy mogą dorzucić swoje trzy grosze do kampanii wyborczej, gdyż coś mają na Trzaska. Zresztą także coś na Nawrockiego Ruscy mają . https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-11-23/karol-nawrocki-na-celowniku-rosyjskich-sluzb-prezes-ipn-w-bazie-poszukiwanych/ 49 minut temu, TheMr. napisał(a): Trzaskowski przegrał z Konfederacją tak w sumie. MimowszystkoDuda pogrzebało KO. I ta różnica nie była duża, przegrał o "włos". Również m.in. ja dałem się wtedy nabrać i niejako się przyłączyłem do tej akcji Konfiarzy, ale to już jest przeszłość, którą się nie cofnie i w przyszłym roku dojdzie do naprawienia tegoż błędu i zamierzam w ten sposób odkupić swoje winy w II turze, głosując właśnie na Trzaska. Edytowane 2 godziny temu przez Spl97 3 1
Kris194 277 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 54 minuty temu, ghostdog napisał(a): Przecież on przegrał z Dudą, który był już znany jako "długopis". No właśnie z tym "przegrał" to nie jest takie pewne. Pytanie czy ktoś kiedyś się zdecyduje ruszyć ten temat. 1
NotQuite 5 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 20 minut temu, ghostdog napisał(a): Teraz to będzie przerzucanie się kto nie jest samodzielny. A prawda jest taka, że jak głosujesz na Czaskowskiego to wybierasz Tuska, a jak na Nawrockiego to wybierasz Kaczyńskiego. Żaden z kandydatów tak dużych partii nie będzie samodzielny i nie urwie się ze smyczy. Miło, że zwróciłeś uwage na ten aspekt. Niech politycy sobie tak bzdurzą a my możemy sobie pozwolić na zdystansowanie się od takich bzdur. Trzask może Tuskowi robić dziurę w brzuchu z niektórymi posulatami lewicowymi, a i nie mam pewności czy odważy się podpisać to co postuluje środowisko sędziowskie, czyli zresetowanie sytuacji prawnej osób, które stały się sędziami za kadencji przestępczej Krajowej Rady Sądownictwa. Hołownia byłby niezależny, ale też tak samo śmieszny i nieobyty jak był Komorowski. Co nie znaczy że za jakiś czas jeszcze może z niego być poważny polityk.
hwdp43 122 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Sfalszowane "wybory" 2020 . Teraz bedzie inaczej ...
NotQuite 5 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 19 minut temu, Spl97 napisał(a): Trzaskowski przegrał z Dudą tak naprawdę z powodu kilku detali, raz, że PiS trzymający od objęcia władzy niemal wszystko w garści dyrygował kampanią oraz narzucał tematy w kampanii wyborczej, więc Trzaskowski musiał grać w ich brudną grę, dwa, Trzaskowski nie przyjechał do Końskich na debatę z Dudą transmitowaną w TVP pod kontrolą PiS-u i to też zaważyło na przegraną w 2020 roku, a trzy co już zostało wspomniane, przegrał również z wyborcami Konfederacji, którzy głosowali wówczas na Bosaka, którzy odpalili akcję #mimowszystkoduda i dzięki temu również zapewnili Dudzie wygraną pomimo tego, że głosy wyborców Konfy w II turze rozłożyły niemal po połowie na obu kandydatów. Niemniej jednak z całą powagą zabraniam Trzaskowi debatowania z pisowską miernotą. Z taktycznego punktu widzenia naprawdę taka debata będzie budowała tylko pisowca a Trzask może tylko na niej stracić.
Kamiyanx 38 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 43 minuty temu, Kris194 napisał(a): No właśnie z tym "przegrał" to nie jest takie pewne. Pytanie czy ktoś kiedyś się zdecyduje ruszyć ten temat. Raczej nie. Ale te 100% głosów z DPS w ogóle było niepodejrzane. W ogóle.
Rekomendowane odpowiedzi