Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Camis napisał(a):

Klasa średnia to 6-7k zł  :E

Niektórzy twierdzą, że to nie kwestia zarobków tylko regularnego chłodzenia do teatru :E - ilu ludzi tyle opinii.

Temat wałkowany nagminnie w mediach, bo każdy chce sobie połechtać ego. Jak są przeprowadzane jakieś ankiety to wychodzi, że biedy u nas nie mam bo wszyscy w klasie średniej siedzą.

W zasadzie może to dobrze. Jeżeli zarówno pani na kasie, szczurek w openspace czy janusz na swojej działalności są podobnie zadowoleni z jakości swojego życia to jakie ma znaczenie jaką łatkę się im przypnie?

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
9 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

ale spokojnie, to klasa średnia xD

No według pisiorów klasa średnia to te okolice, powyżej tzn 8-9k zł to już klasa wyższa xD

tvp.png__655x0_q85_crop_subsampling-2_wi

(Podpis pod zdjęciem) 

Opublikowano

U nas jest jakiś problem z definicją klasy średniej oraz ogólnie mówienie o pieniądzach i majątku. Politycy udają biednych, a pokazanie się w luksusowym aucie jest niedopuszczane. Natomiast biednych chce się podłączyć do klasy średniej tak aby źle się nie czuli. U nas ten co życie od pierwszego do pierwszego i ten co ma kilka (lub kilkanaście np. politycy) mieszkań pod wynajem to klasa średnia :D

Opublikowano

@Umpero @crush @Klakier1984 @RyszardGTS
Przeczytajcie proszę:

https://www.facebook.com/100009663665832/posts/2508647279467370/?mibextid=WC7FNe&rdid=kf4zXKtq9w680nfw

Cytat

22 listopada wystąpiłam na Ogólnopolskiej Konferencji Metodologicznej Medioznawców organizowanej przez Laboratorium Badań Medioznawczych UW na Wydział Dziennikarstwa, Informacji i Bibliologii UW. Opowiadałam na niej, jak można badać różne zjawiska społeczne występujące w internecie - na przykładzie osób, które zaczynają traktować zwierzęta jak ludzi. Odniosłam się do tego dosyć krytycznie, przywołując m.in. hejt, jaki spotkał prof. Bralczyka. Kilka tygodni temu wypowiedział się na temat terminologii w języku polskim różnicującej działania ludzi i zwierząt (np. człowiek umiera, pies odchodzi).

Cytat

W komentarzach przyrównywano mnie do świń, negowano moje zdrowie psychiczne i zdolności intelektualne; sugerowano, że zjadam psy. Obśmiewano użycie przeze mnie feminatywu (magistra - mgr.). Otrzymałam również kilka życzeń śmierci, w tym jedną uzupełnioną o zdjęcie żołnierzy z pistoletami.

Wiele osób nie tylko wstawiło zdjęcie, ale także zinterpretowało je w opisie przez pryzmat własnych poglądów, przypisując mi błędne intencje. Na przykład czytam, że promuję traktowanie psów jak ludzi – chociaż ja, jak każdy naukowiec, po prostu badam to zjawisko. Czytam też, że uczę „lewackich rzeczy” studentów – chociaż była to konferencja o metodologii badań, a nie obowiązkowe wykłady.

Cytat

Ale to nie koniec. Moje zdjęcie zostało wykorzystane w kampanii politycznej. Na Twitterze – 6 polityków Konfederacji wstawiło moją podobiznę z obśmiewającymi lub krytykującymi opisami (co potem CZTEROKROTNIE szerował główny profil tej partii). Z kolei na Facebooku tejże partii moje zdjęcie wygenerowało ponad 4 tys. reakcji. We wtorek i środę zebrałam od Konfederacji i ich sympatyków więcej hejtu, niż kandydujący na prezydenta Rafał Trzaskowski czy premier Donald Tusk (których dotyczyły inne wpisy w te dni). Stało się to pomimo tego, że mój referat na konferencji nie wpływa na życie żadnej z tych osób. Jest wręcz przeciwnie; to ich zachowania i komentarze wpływają bezpośrednio na mnie, moją karierę i moje zdrowie.

Czyli jest dokładnie tak jak pisałem. Konferencja dotycyzłą metodologii badania tego zjawiska i w dodatku zostało on skrytykowane.

A Wy postąpiliście niczym Ci z jej posta.