Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, bergercs napisał(a):

No ale jedynym narzekającym jesteś Ty :-)

Od zawsze od kiedy cokolwiek pisałem w sieci było przyjęte że nie piszemy kolejnego pod własnym postem, nawet jak tego nie ma w regulaminie to obowiązywała taka netykieta, no ale za dużo ludzi niestety dorwało się do internetu, i postanowili od razu podzielić się ze światem swoimi ważkimi przemyśleniami na tematy wszelakie.

Piszcie jak chcecie, i koniec tej jałowej dyskusji.

Opublikowano
10 godzin temu, NotQuite napisał(a):

Liczy się, że to na niego wyciągnęli. Jeżeli on trzyma sztamę z krymolami i narodowcami (powtórzenie, wiem), to społeczeństwo powinno wiedzieć. A jak Trzaskowski też z kimś tak cenzurowanym trzyma to też niech ktoś wyciągnie - oczywiście żeby to była prawda.

I tak, to też moje zdanie, że jak ktoś trzyma z narodowcami-krymolami to tak jakby był sam jednym z nich. W domyśle : śmieciem...a przepraszam, ludzkim śmieciem, o.

Polecam przeczytać raporty Najwyższej Izby Kontroli, z których wynika, że firmy przez Ciebie wymienione (mimo to, że napisałeś z małej litery, a firmy tych spółek pisze się z dużej) były drenowane przez pisowskich działaczy ze środków pieniężnych na wielką skalę - około 500mln zł. W tle była m.in. afera po tym, jak panienka-kierowniczka placówki PP skarżyła się na PiS. W wyniku czego pisowski dyrektorek ją natychmiast zwolnił. Oj pamięć krótką masz.

przeciez ja sobie jaja robie XD 

Opublikowano (edytowane)

Ale generalnie, to przegladajac komenty na tiktoku, X, i tam innych gównach odnosze wrazenie, ze pisowskie ************** umyslowe siegnelo zenitu.

Najgorsze, ze zaden nawet najbardziej merytoryczny argument do nich nie trafia. :/ 

Jak sadza komenty, w ktorych płodzą te nonsensowne twierdzenia i zarzucaja ekipie Tuska i koalicji, że nic nie realizuja, to ja się ******* pytam,  gdzie 22 mostów i ponad 100 obwodnic? Gdzie odbudowa zamków Kazimierzowskich? Gdzie 100 tys mieszkań? Gdzie ponad 1 tys zero emisyjnych szkół? I dodaje, czy wymieniac dalej, to zapada cisza... :/ 

O łał, nie wiem kiedy zatrzymales kalendarz, ale juz od dawna nie jestem w druzynie xd 

Edytowane przez leelooo
Jeszcze jeden potok bluzgów i sobie posiedzisz na ławce, bo widzę że strój już masz.
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, leelooo napisał(a):

Ale generalnie, to przegladajac komenty na tiktoku, X, i tam innych gównach odnosze wrazenie, ze pisowskie ********** umyslowe siegnelo zenitu.

Najgorsze, ze zaden nawet najbardziej merytoryczny argument do nich nie trafia. :/ 

Jak sadza komenty, w ktorych płodzą te nonsensowne twierdzenia i zarzucaja ekipie Tuska i koalicji, że nic nie realizuja, to ja się ***** pytam,  gdzie 22 mostów i ponad 100 obwodnic? Gdzie odbudowa zamków Kazimierzowskich? Gdzie 100 tys mieszkań? Gdzie ponad 1 tys zero emisyjnych szkół? I dodaje, czy wymieniac dalej, to zapada cisza... :/ 

Dokladnie. PiS i ich elektorat to stan umyslu. Pinski zrobil liste chyba jzu ponad 1000 afer pisu. Wiec zadne argumenty tutaj nie pomoga.

Przekop mierzeji wislanej zrobili :). To ich najwiekszy "sukces" Gdzies bylo ze chyba 30 jednostek przez rok uzylo tego gowna. Tyle pieniedzy w piach.

Ludzie dziela sie od mocno ograniczonych powiedzmy IQ 70 do powiedzmy 120 i niestety nie jest trudno zawladnac grupa majaca problem z mysleniem.

Mam blisko mnie przyklad osoby ktora ma problemy ze stawem kolanowym i tlumacze niech idzie do fizjo dobrego itd. a slysze w kolko "lekarz powiedzial ze zwyrodnienia i tyle, koniec, nic sie nie da zrobic", bo "lekarz przeciez wie co mowi" tyle w temacie. I nie ma znaczenia ile bym argumentow naukowych przytoczyl...

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Cytat

Rumunia: Przeszukania u rzekomego sponsora kampanii Georgescu; naloty na ekstremistów

Rumuńskie organy ścigania informują o trzech rewizjach przeprowadzonych w związku z osobą, która miała nielegalnie finansować kampanię Calina Georgescu, zwycięzcy unieważnionej przez Sąd Konstytucyjny pierwszej tury wyborów prezydenckich. W kilku miastach policja przeprowadziła naloty w związku z promowaniem „faszyzmu, rasizmu i ksenofobii”.

https://www.wnp.pl/rynki-zagraniczne/rumunia-przeszukania-u-rzekomego-sponsora-kampanii-georgescu-naloty-na-ekstremistow,894509.html#google_vignette

No co za przypadek:

Cytat

Promowali prorosyjskiego nacjonalistę w kampanii wyborczej w Rumunii. Teraz uciekają z kraju

Kilku influencerów i gwiazdy portali społecznościowych uciekły z Rumunii na wieść o śledztwie w sprawie nielegalnego finansowania kampanii prezydenckiej Calina Georgescu.

...

Ucieczka z Rumunii: Część osób zaangażowanych w kampanię prezydencką Calina Georgescu, poinformowało w swoich mediach społecznościowych, że wyjeżdża z Rumunii. Influencerzy uciekli z kraju po tym, jak Trybunał Konstytucyjny unieważnił wybory prezydenckie, a specjalna prokuratura rozpoczęła pilne śledztwo. Niektóre osoby poinformowały o ucieczce z granicy z Bułgarią, część wysłała zdjęcia z samolotów. Dwóch influencerów wymienionych w odtajnionym niedawno raporcie oświadczyło, że Georgescu obiecał im, że jeśli wygra wybory, to ułaskawi ich za nielegalne działania w czasie kampanii.

Unieważnienie wyborów prezydenckich: Od sobotniego poranka w wielu miastach Rumunii trwają przeszukania i aresztowania osób zaangażowanych w kampanię prezydencką prorosyjskiego nacjonalisty Calina Georgescu. Służby zatrzymały już m.in. biznesmena z Braszowa Bogdana Peschira. Miał się on przyznać do wypłacenia influencerom kilkuset tysięcy euro za wspieranie Georgescu. Biznesmen stwierdził, że nie złamał prawa, bo pieniądze nie były przekazywane bezpośrednio od kandydata. Śledczy znaleźli także w wirtualnym portfelu kryptowaluty o wartości co najmniej siedmiu milionów euro.

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,31526783,promowali-prorosyjskiego-nacjonaliste-w-kampanii-wyborczej-w.html#do_w=46&do_v=1118&do_st=RS&do_sid=1017&do_a=1017&s=BoxNewsImgLink&do_upid=1118_ti&do_utid=31526783&do_uvid=1733605073864

Spoiler

Edytowane przez Camis
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Radziuwilk napisał(a):

Dokladnie. PiS i ich elektorat to stan umyslu. Pinski zrobil liste chyba jzu ponad 1000 afer pisu.

To ten co siedzi w knajpie i myśli, że go służby śledzą jak w marnym filmie szpiegowskim? :D

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, crush napisał(a):

Po pierwsze. Złotówka tu, złotówka tam i się nagle robi stówka.

Po drugie. Tak się nie wygrywa wyborów. Tak się buduje elektorat negatywny.

I to właśnie na tych jajkach idzie się wypieprzyć, a nie na aborcji czy związkach partnerskich.

Raczej sam sie na tych jajkach teraz wywaliles xD

Opublikowano
16 godzin temu, hubio napisał(a):

Obecnie RPA stoi niemal na progu anarchii.

I słusznie, niech mają swój czarny raj.

Tylko dlaczego tak się u nas rozpychają mając taki czarny raj?

Za to problemy po Polsku:

Cytat

Nowelizacja ustawy o sporcie wprowadza m.in. parytet płci.

Na takie rozwiązanie nie zgadza się PZPN, który jest popierany przez UEFA. Minister Nitras odrzuca propozycje Cezarego Kuleszy.

https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/interwencja-w-palacu-prezydenckim-w-grze-weto-andrzeja-dudy-slyszymy-skandal/5st3f95

Do takich bzdur właśnie potrzeba prezydenta-długopisa xD

Cytat

"Uczelnia to ona" - uniwersytet medyczny chwali się dysproporcją płci

W analogicznej sytuacji zorganizowano akcję "dziewczyny na politechniki", w ramach której zachęcano młode kobiety do podjęcia studiów na zdominowanych przez mężczyzn kierunkach technicznych

https://www.facebook.com/share/18M2rhsJdU/

Cytat

Ministerstwo chwali się nierównościami

Nie wiem, czy się czepiam, ale jak to działa w drugą stronę, to jest piętnowane.

Opublikowano
5 godzin temu, Radziuwilk napisał(a):

Orlen Orlenem, ale jajka 1 zl drozsze hehe. Rzad pod topor!!

PiS chcial dyktat wprowadzic, to bylo git.

Oszustwa z dystrybutorami to nic takiego. Oklamali ze awaria wiec jest spoko.

Ukradli mld zl do wlasnych keiszeni. Nic takiego przeciez powiedzieli, ze to aferka tylko.

Ale te jajka no to juz przesadza. Dymisja rzadu!

Wy sie cieszcie i tak, bo po rzadach PiS to ja sie dziwie, ze wszystko nie podskoczylo o 20% na dziendobry.

Powiem Ci tajemnice. Przeciętnego polaka interesuje cena, a nie z czego wynika.

I powiem więcej. Przeciętny polak w dupie ma praworządność.

I możesz się z tego śmiać, nie rozumieć albo może Ci się to nie podobać. Ale właśnie na tych jajkach za złotówkę idzie przegrać wybory. I potem znowu będzie lament jak to się stało i jaki to suweren głupi. 😩

3 godziny temu, ibizpl napisał(a):

Zapytajcie rudego folksdojcza gdzie som jewro z kapeło, coś majom lekkie opóźnienie

Poleciały rakietą którą załatwił Andriej Dupa.

Nie ma i nie będzie. I jedyne co Ci pozostaje to wycie jak pies i pozostanie w niezrozumieniu tematu. 😆

Godzinę temu, ryba napisał(a):

Raczej sam sie na tych jajkach teraz wywaliles xD

Potwierdzam. Są tak duże, że się sam o nie potykam. 😎

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
14 godzin temu, NotQuite napisał(a):

Protip dla Ciebie: namów kolegów administratorów, żeby ustawili automatyczne łączenie.

Jak tu przyszedłem, łączenie było chyba bez limitu czasowego. Dla mnie to było super. Mogłem przeglądać temat i dopisywać kolejne rzeczy bez pilnowania czy mi się posty skleją czy nie.  Niestety komuś z nas pclabowiczów z dużym wpływem to się nie spodobało o pod jego wpływem zostało zmienione na jakiś limit czasowy i teraz trzeba dopisywać kolejne rzeczy poprzez edytowanie, co jest po prostu niewygodne i upierdliwe.

Opublikowano
7 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Niestety komuś z nas pclabowiczów z dużym wpływem to się nie spodobało o pod jego wpływem zostało zmienione na jakiś limit czasowy

Już chyba @Camis się przyznał że to on, ja też coś kojarzę...

Można powiedzieć że na fali początkowego entuzjazmu zrobiono nie tylko wiele rzeczy pozytywnych, ale zdarzyły się też błędy które skorygujemy z czasem.

Opublikowano
23 minuty temu, crush napisał(a):

Potwierdzam. Są tak duże, że się sam o nie potykam. 😎

To moze czas je oproznic, zamiast wyladowywac frustracje debilnymi postami na forum. Ciezko to opisac, jak ktos twierdzi, ze rzad mozna obalic, bo cena jaj wzrosla o 10% i to powazniejszy temat od aborcji :E

Braki 9800X3D i wzrost ceny z 2.4k do 3.5k to tez wina Donaldinio - do zwolnienia!!!!!11

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, ryba napisał(a):

To moze czas je oproznic, zamiast wyladowywac frustracje debilnymi postami na forum. Ciezko to opisac, jak ktos twierdzi, ze rzad mozna obalic, bo cena jaj wzrosla o 10% i to powazniejszy temat od aborcji :E

Braki 9800X3D i wzrost ceny z 2.4k do 3.5k to tez wina Donaldinio - do zwolnienia!!!!!11

A kto pisał o obalaniu? Zjadłeś zbuka i halucynacje weszły? 🤔

Mowa o kolejnych wyborach, potencjalnie przedterminowych.

I ja nie napisałem, że się z tym zgadzam. Ja próbuję uświadomić jak myśli przeciętny Polak.

A wy sprawiacie momentami wrażenie życia w tak odklejonej bańce, że to jest wręcz niesamowite. A później jest szok i niedowierzanie. :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Niestety komuś z nas pclabowiczów z dużym wpływem to się nie spodobało o pod jego wpływem zostało zmienione na jakiś limit czasowy i teraz trzeba dopisywać kolejne rzeczy poprzez edytowanie, co jest po prostu niewygodne i upierdliwe.

Bo właśnie powszechnie używa się tego z limitem czasowym i tak ma być.

Jedyne co powinno się dostosować to konkretnie ile wynosi ten limit - 10min to prawdopodobnie za krótko. Realnie dla nas pewnie 30-60min będzie ok.

Jak w temacie po 24h twój post nadal jest ostatni i coś dopisujesz - to już powinien być to oddzielny post, inaczej możesz w nieskończoność pisać do siebie - dlatego stworzono limit czasowy.

Upierdliwe mogą być jedynie jakieś pomysły moderatorów żeby coś ręcznie dopisywać wbrew konfiguracji forum.

Ty zawsze piszesz nowy post - to administrator zdecydował kiedy ma się łączyć a kiedy nie. Tyle.

To samo widziałem z jakimiś spoilerami bo ktoś dwa obrazki wrzucił więc moderator sobie wymyślił żeby dodawać spoilery xD Od tego jest konfiguracja forum i obrazki mogą wyświetlane tylko w miniaturkach a nie jakieś idiotyczne ustalenia, to 2024 a nie 2004 rok.

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, ryba napisał(a):

To nie chodzi o to, że rząd można obalić bo cena jajek... tylko faktycznie ludzi bardziej interesuje to co dostaną od rządu nie to co ten ukradnie albo jak te obiecanki sfinansuje. Liczy się tu i teraz a czynniki na to wpływające to wina rządu.

28 minut temu, LeBomB napisał(a):

taaa, dopóki coś go nie spotka i dotknie go jej brak...

Państwo najlepiej niech będzie minimalne, niech się nie wtrąca, ale jak ktoś ci się dobierze do tyłka, to niech ma już na to gotowe rozwiązania. To tak nie działa. Tak rozumuje duża część wyborców.

@kubikolos całkiem możliwe. W każdym razie obecny czas jest zdecydowanie za krótki.

edit: Acha, no to mam zwarcie systemów. Po 24 godzinach powinien być nowy post, bo jak nie to piszesz do siebie. Jednocześnie nie możesz pisać posta pod postem, tylko przez edycję jeśli nikt nie dodał nic nowego. To co? Wtedy nie piszę do siebie jak robię to przez edycję?

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Dla mnie to było super.

Ja poprosiłem żeby było tak jak na labie.

To sklejanie bez limitu to IMHO nieporozumienie, przykładowo napisałem posta 6 godzin wcześniej i teraz chce wrzucić jakieś nowe info, to doklei do tego posta z przed 6 godzin i prawie nikt tego nie zobaczy bo to nie nowy post.

Trzeba czekać aż ktoś inny coś wrzuci i dopiero wtedy można wysłać jako nowy post. 

31 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Mogłem przeglądać temat i dopisywać kolejne rzeczy bez pilnowania czy mi się posty skleją czy nie. 

I tak musisz pilnować czy ktoś czegoś w tym czasie nie wrzucił bo wtedy i tak rozbijesz na nowy post.

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Camis napisał(a):

Ja poprosiłem żeby było tak jak na labie.

To sklejanie bez limitu to IMHO nieporozumienie, przykładowo napisałem posta 6 godzin wcześniej i teraz chce wrzucić jakieś nowe info, to doklei do tego posta z przed 6 godzin i prawie nikt tego nie zobaczy bo to nie nowy post.

Trzeba czekać aż ktoś inny coś wrzuci i dopiero wtedy można wysłać jako nowy post. 

No ale przecież i tak nie możesz pisać posta pod postem jeśli nikt nie dodał nic nowego. Niezależnie od tego czy minęło 6 godzin czy 6 dni.

Poza tym nie da się ustawić, aby jeśli post jest ostatni i był edytowany jest jednocześnie odświeżany jako nowy post?

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

Najprawdopodobniej Bodnar oraz Siemoniak wylecą z rządu. To powinno zostać przeprowadzone już kilka miesięcy wstecz, wtedy było widać, że rozliczenia spowolniły, CBA i pozostałe służby specjalne nadal bawią się w najlepsze oraz nadal są w rękach PiS-u.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, crush napisał(a):

10 minut jest okej. Przestańcie wydziwiać.

Dla ciebie jest ok, dla Camisa jest ok. Dla mnie i tego użytkownika wyżej nie.

Może jakaś ankieta odnośnie długości tego czasu? Przynajmniej będzie wiadomo, że wybrany czas będzie odpowiadał największej ilości użytkowników.

Edit: W takim razie albo to, albo zakaz pisania posta pod postem jest do wy...  rzucenia na śmietnik.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
7 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Może jakaś ankieta odnośnie długości tego czasu? Przynajmniej będzie wiadomo, że wybrany czas będzie odpowiadał największej ilości użytkowników.

Zakładaj, opcje: Off, 10min, 30min, 1h, 24h (Ostrożnie!)