Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

No, ale fanatycy Pisy to są ludzie, którzy malutko wiedzą, a jeszcze mniej rozumieją. I dlatego powielają fejki. 

Co tu dużo mówić, PiS-owska trollownia publikująca na X to idioci, kolejna grupa mająca IQ nie wyższy niż 54.

3 godziny temu, Camis napisał(a):
  Pokaż ukrytą zawartość

GfoS2YgWEAEdOnz?format=jpg&name=small

Nieświadomie Korwin skumał, że polską racją stanu jest niepisowski oraz niekonfiarski Prezydent RP.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, voltq napisał(a):

Termin humanitarnie 

Termin wywodzi się od nazwy pisma „Journal humanitaire”. Postawa pełna wyrozumiałości i życzliwości, nacechowana szacunkiem dla człowieka oraz pragnieniem oszczędzenia mu cierpień.

Nie można potraktować zwierzęcia humanitarne 

Zwierzęta należy traktować dobrze bo my ludzie będziemy na tym korzystać i wynika to z zwykłej logiki

Chłopskorozumowe brednie.

Jezyk ciągle się zmienia i to, że dane słowo ma taką etymologię lub miało pierwotnie takie znaczenie nie może determinować tego jak na nie patrzymy dziś. 
dziś to słowo oznacza dobre traktowanie i odnosi się zarówno do ludzi, jak i do zwierząt. 

Kwestia praw zwierząt jest poruszana w dyskursie publicznym od dobrych 30 lat, więc daruj sobie takie brednie. Może przejdą w kręgu ludzi bez edukacji, ale to nie tu. Nie tu.

To wynika z poprawnej logiki i wiedzy, mój niedouczony kolego.

35 minut temu, Spl97 napisał(a):

Co tu dużo mówić, PiS-owska trollownia publikująca na X to idioci, kolejna grupa mająca IQ nie wyższy niż 54.

Nieświadomie Korwin skumał, że polską racją stanu jest niepisowski oraz niekonfiarski Prezydent RP.

Miej na uwadze że powoływanie się na Pińskiego obniża twoją wiarygodność. On jest szurem. To taki poziom a’la tv Republika.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

A tym czasem Trump i Musk zbierają cięgi z własnej strony na Twitterze, gdyż chcą ułatwić rozdawanie wiz Hindusom. :E

A z Hindusami jest taki problem, że jeśli chodzi o nepotyzm... Przepraszam - SOLIDARNOŚĆ, to oni nawet Żydów zawstydzają. Jak się jeden Pajeet wespnie na pozycję decyzyjną, to masz w firmie Guptów, Pateli i Kumarów od góry do dołu. xD

Opublikowano

To też.

Ale jednak mam wrażenie, że mamy aktualnie głupią lewicę, umiarkowanie głupie centrum i głupia prawice. Prawicą próbuje nas przekonać że wszystko co nie jest nią to lewica, żeby polaryzować. W rzeczywistości lewica to ekstremalnie głupie 3%. Tymczasem cała prawica prezentuje po prostu głupotę. Nie tylko głupotę toleruje, ale też ja po prostu zachęca do nakręcania. 

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale jednak mam wrażenie, że mamy aktualnie głupią lewicę, umiarkowanie głupie centrum i głupia prawice.

To.

Przy czym obie strony robią to o czym piszesz dalej.

Każdy na lewo od Czarnka czy Bosaka to komuch, a na prawo od Zandberga czy Biedronia to nazista.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, ghostdog napisał(a):

To Trump na poważnie o tej Grenlandii? Myślałem, że to jakieś jaja internetowe. Coś czuję, że Pomarańczowy ostro namiesza jak obejmie stery w Hamburgerlandzie.

On już o tym gadał poprzednio i nie poczynił absolutnie żadnego ruchu w tym kierunku. Kanady też nie ruszy.

Kanał Panamski? Wątpię, ale nie wykluczam.

Edytowane przez crush
Opublikowano
27 minut temu, ghostdog napisał(a):

To Trump na poważnie o tej Grenlandii? Myślałem, że to jakieś jaja internetowe.

No chyba poważnie jak Dania zwiększa obronę wyspy oraz liczebność wojska.

Cytat

Dania zwiększy nakłady na obronę Grenlandii. W tle zapowiedzi Trumpa

Rząd Danii zapowiedział znaczące zwiększenie wydatków na obronę Grenlandii. Deklaracja miała miejsce wkrótce po tym, jak amerykański prezydent elekt przypomniał o swoim pomyśle nabycia największej wyspy świata. Wcześniej Donald Trump wspominał o ponownym zajęciu Kanału Panamskiego i dołączeniu do USA Kanady.

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-dania-zwiekszy-naklady-na-obrone-grenlandii-w-tle-zapowiedzi,nId,7881704

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, ghostdog napisał(a):

To Trump na poważnie o tej Grenlandii? Myślałem, że to jakieś jaja internetowe. Coś czuję, że Pomarańczowy ostro namiesza jak obejmie stery w Hamburgerlandzie.

Nie tylko do Danii, on również startował do Panamy oraz Kanady 8:E.

13 godzin temu, crush napisał(a):

On już o tym gadał poprzednio i nie poczynił absolutnie żadnego ruchu w tym kierunku. Kanady też nie ruszy.

W pierwszej kadencji nie zrobił, co nie znaczy, że też tego nie zrobi w drugiej kadencji. Druga kadencja Trumpa będzie najprawdopodobniej z goła inna od pierwszej. W ciągu 4 lat przerwy z pewnością wyciągnął odpowiednie wnioski, które mogą sprawić, że będzie działał bardziej zdecydowanie niż wcześniej.

Opublikowano

Działać może chcieć, ale nie ma za bardzo jak.

Dania go zwyczjanie wyśmiała, tak wcześniej jak teraz.

Kanada w sumie też. Raczej znowu będą liczyć na przypływ "uchodźców" z USA. Bo sa dużo liberlaniejsi niż większa cześć stanów.

• Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Działać może chcieć, ale nie ma za bardzo jak.

Dania go zwyczjanie wyśmiała, tak wcześniej jak teraz.

Kanada w sumie też. Raczej znowu będą liczyć na przypływ "uchodźców" z USA. Bo sa dużo liberlaniejsi niż większa cześć stanów.

Z kolei nałożenie wysokich ceł na import towarów z Europy, Azji (szczególnie z Chin) oraz reszty świata nikt nie wyśmieje.

Opublikowano
18 godzin temu, LeBomB napisał(a):

No jakbyś nie zauważył to pisałem w odniesieniu do scenariusza, który już przerabialiśmy z handlem w niedzielę. Wtedy otwarcie w niedzielę było podyktowane wymogami danej sieci, a nie tym czy w jakieś wiosce opłaca się żeby sklep danej sieci był czynny w niedzielę czy nie. Tak już było i uwolnienie handlu w niedzielę to powrót do takiego stanu.

Potrafisz wytłumaczyć jaki cel ma działalność ze stratą? Jak to się w tabelkach sieci spina?

Ale ja nie jestem żadnym zwolennikiem uwalniania handlu w niedzielę. Tak jak pisałem, wielkopowierzchniowy mi powiewa.

Czepiam się jak ktoś zaczyna próbować rozszerzyć to na sobotę, w imię w zasadzie nie wiadomo czego.

18 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Co do małych miasteczek, to ostatnio przejeżdżałem w województwie mazowieckim przez miejscowość o nazwie Potworów. Przy tej dyskusji sprawdziłem, miejscowość ma 4900 mieszkańców. Masz Dino, Top Market, Lidl (w budowie), Lewiatan, Biedronka. Jeszcze Rossmann, ale to chyba jakaś świeża budowa bo wokół wyglądało tak jakby jeszcze coś mieli dostawiać. Uwalniając handel w niedzielę to daje ile? 100 osób? Bo to nie tylko ci co są na kasach i przy wykładaniu towaru. Od zaplecza też się sporo dzieje.

To chyba musiała się bardzo mocno rozbudować lub masz niedokładne dane.

Z tego co wygrzebałem, to około 4000 ma cała gmina, a nie sama miejscowość. Do tego trend jest spadkowy.

Z kolei patrząc na mapy, to te sklepy w Potworowie są jedynymi większymi w okolicy, więc i pracujący tam będą z całej okolicy, a nie samej miejscowości.

Jeżeli ci ludzie nie mają innej roboty, to handel w niedzielę da im więcej zarobku lub więcej etatów. Zamknięcie w sobotę wręcz przeciwnie.

18 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Masz bardzo romantyczne podejście do tego na co przeciętny obywatel się zgodzi a na co nie. Do tego ogólnie strasznie poboznożyczeniowe spojrzenie na świat. Nie liczy to jak chciałbyś aby ludzie się zachowywali, tylko jak faktycznie się zachowają.

Nie wiem co tutaj jest romantycznego czy życzeniowego. Ludzie są leniwi i pozwalają sobą pomiatać, ale to jest tylko i wyłącznie ich wybór.

Godzą się na robotę poza godzinami, pozwalają sobą pomiatać januszexowi, to tak mają. Nie chcą zmienić podejścia, to nie.

To nie są lata 90, gdzie faktycznie brakowało roboty i jak coś się dorwało, to się trzymało zaciskając zęby. Teraz generalnie brakuje ludzi do roboty.

No ale jeżeli ludzie mentalnie nadal siedzą w tamtych czasach, że kierownik to bóg, że trzeba na wszystko się godzić, to tak mają.

Jeszcze raz, nikt ludzi do pracy nie zmusza, nie robi łapanek. Ludzie sami wybierają taką, a nie inną pracę, sami się godzą na takie, a nie inne warunki. Tak samo godzą się na łamanie swoich praw.

Ja tu nie widzę potrzeby zmian w prawie, do wyręczania ludzi w obronie swoich praw. Nie dbają o swoje, to dlaczego ich do tego zmuszać?

Jeżeli każdy problem pracownik-pracodawca ma być rozwiązywany przepisami, to ludzie nigdy nie nauczą się dbać o swoje.

Opublikowano
Cytat

W przededniu kampanii rośnie "męska kontrrewolucja". "Wkurzeni faceci idą jak po swoje"

- W sieci rośnie fala niezadowolenia mężczyzn z małych i średnich miast. Zmęczeni chaosem informacyjnym i frustracją ekonomiczną odrzucają zarówno PiS, jak i PO, a kierują uwagę w stronę Sławomira Mentzena i Konfederacji - mówi money.pl Michał Fedorowicz z europejskiego kolektywu analitycznego Res Futura.

https://www.money.pl/gospodarka/w-przededniu-kampanii-rosnie-meska-kontrrewolucja-wkurzeni-faceci-ida-jak-po-swoje-7106505479023360a.html

• Like 1