Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I ta samoobrona pozwala Izraelowi wejście do Syrii, Libanu i innych krajów, bo takie mają widzimisię? No coś tutaj się narracja nie skleja ewidentnie. Ruscy weszli na Ukrainę i wszyscy jadą po ruskich, natomiast gdy Izrael strzela sobie rakietami po kilku krajach to wszystko już jest OK, bo to nasz sojusznik. A nas końcu mamy miliony uchodźców, bo Izrael musiał oczywiście rozje pół świata, bo mu tak pasowało.

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

I ta samoobrona pozwala Izraelowi wejście do Syrii, Libanu i innych krajów, bo takie mają widzimisię? No coś tutaj się narracja nie skleja ewidentnie. Ruscy weszli na Ukrainę i wszyscy jadą po ruskich, natomiast gdy Izrael strzela sobie rakietami po kilku krajach to wszystko już jest OK, bo to nasz sojusznik. A nas końcu mamy miliony uchodźców, bo Izrael musiał oczywiście rozje pół świata, bo mu tak pasowało.

Ja komentowałem tylko ten argument z dziećmi, który mnie nie przekonuje. Każdy konflikt wymaga ofiar. Śmierć 18-latka jest mniej istotna niż noworodka?

2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ban dla idioty, na co za leb.

A nie sądzisz, że to już obrażanie? Ja mam inne zdanie i nie muszę w tej dyskusji pokazywać emocji.

Opublikowano
Teraz, Kamiyanx napisał(a):

Ja komentowałem tylko ten argument z dziećmi, który mnie nie przekonuje. Każdy konflikt wymaga ofiar. Śmierć 18-latka jest mniej istotna niż noworodka?

Pisałem już wcześniej, że w Gazie zginęło więcej dzieci niż w czasie konfliktu na Ukrainie. Nie lubię się licytować, ale tam też są ludzie. Gdyby ci wystrzelali całą rodzinę to też byś się zradykalizował.

Opublikowano (edytowane)

@Winter No dobrze, ale czyja to jest wina? Bo sry, ale nikt im ostrzeliwać Izraela nie nakazał. Google mi wypluwa, że w samych zamachach zginęło 1200 osób.

Poza tym dlaczego zginęło więcej dzieci, hmm? Nie czasem dlatego, że Hamas wykorzystuje je do swoich celów?

I dlaczego zawsze musimy podkreślać ofiary w kobietach i dzieciach? Śmierć młodych mężczyzn nie jest w ogóle istotna? Bo tak by z tego wychodziło.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Tak, ma. Muszę się bać. Jeśli trzeba, niech wybiją nawet 100-1000 razy więcej niż sami stracili. Hamas zresztą dokładnie tak by zrobił, gdyby mógł xD

Jeśli ktoś zaczął, musi liczyć się z odwetem i wszelkimi możliwymi konsekwencjami.

Może i masz rację, ale sposób w jaki docierają do celu jest niezgodny z międzynarodowym prawem i dlatego MTK wydał takie orzeczenie a nie inne. Chyba nie uważasz, że wiesz lepiej od nich?  W ramach samoobrony izrael musi podbić cały świat, wtedy na pewno nikt ich nie zaatakuje.  Logika. 

Niesamowita jest siła propagandy żydowskiej. Np. jedno z większych kłamstw jakie udało im się utrwalić na całym świecie, że w obozach koncentracyjnych na polskich terenach gineli głównie żydzi i to jeszcze w liczbie 3-4mln czy nawet więcej. Teraz mówi się o lekko ponad milionie i niby tylko 50-70tys Polaków :E Gdzie na prawdę to żydzi byli transportowani tam na większą skalę od 43r. (mówimy o autchwitz), a wielu z nich pełniło rolę strażników innych więźniów bo byli bardziej okrutni i chętni do kolaboracji niż Polacy. Takie są archiwalne relacje Polaków, którzy przetrwali i zostało to udokumentowane w latach 70-90. Przekaz teraz jest zupełnie inny a liczby dużo zawyżone aby podkoloryzować jak to żydzi zostali tępieni. A teraz robią to w drugą stronę umniejszając swoją winę w zbrodniach w Gazie, Libanie i Zachodnim Brzegu.

42 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Mamy aresztować premiera jeszcze demokratycznego państwa za ofiary poniesione w samoobronie, podczas gdy rosyjski tyran agresor nie poniesie za to żadnych konsekwencji?

Dostał taki sam nakaz aresztowania. Jeśli to nie jest sprawiedliwe to nie wiem co jest. MTK zrobiło co mogło. Chyba, że by im rozszerzyli uprawnienia i dali jednostki specjalne do tropienia i aresztowania ludzi na terenie innych krajów.

16 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Poza tym dlaczego zginęło więcej dzieci, hmm? Nie czasem dlatego, że Hamas wykorzystuje je do swoich celów?

Wg propagandy izraela to hamas zamiast hełmów, przywiązuje do głowy noworodki - wszyscy to już wiemy

Edytowane przez Fatality
  • Upvote 1
Opublikowano
25 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

@Winter No dobrze, ale czyja to jest wina? Bo sry, ale nikt im ostrzeliwać Izraela nie nakazał. Google mi wypluwa, że w samych zamachach zginęło 1200 osób.

I dlaczego zawsze musimy podkreślać ofiary w kobietach i dzieciach? Śmierć młodych mężczyzn nie jest w ogóle istotna? Bo tak by z tego wychodziło.

Bo tak mówi Izrael? Wiarygodność Izraela, jak taka sama jak Palestyńczków.

Opublikowano
Cytat

Gwarancja polskiego rządu dla Netanjahu. Jest stanowisko MTK

Międzynarodowy Trybunał Karny odniósł się do decyzji polskiego rządu w sprawie udzielenia gwarancji premierowi Izraela Binjaminowi Netanjahu. W odpowiedzi przesłanej Wirtualnej Polsce MTK podkreśla, że "państwa nie mogą jednak jednostronnie określać zasadności decyzji prawnych Trybunału".

Cytat

"Trybunał polega na państwach, które egzekwują jego decyzje. Jest to nie tylko zobowiązanie prawne wobec Trybunału na mocy Statutu Rzymskiego, ale także odpowiedzialność wobec innych Państw-Stron. Jeśli państwa mają obawy dotyczące współpracy z Trybunałem, mogą konsultować się z nim w sposób terminowy i skuteczny. Państwa nie mogą jednak jednostronnie określać zasadności decyzji prawnych Trybunału. Jak stanowi artykuł 119 Statutu, »wszelkie spory dotyczące funkcji sądowniczych Trybunału są rozstrzygane decyzją Trybunału«" — brzmi informacja przekazana przez Biuro Prasowe Międzynarodowego Trybunału Karnego Wirtualnej Polsce.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/gwarancja-polskiego-rzadu-dla-netanjahu-jest-stanowisko-mtk/5zc9f4m

Cytat

Awantura na miesięcznicy smoleńskiej. Doszło do ostrej szarpaniny [NAGRANIE]

W piątek pod pomnikiem smoleńskim odbyły się obchody miesięcznicy smoleńskiej. Jak każdego miesiąca swoje przemówienie wygłosił prezes PiS Jarosław Kaczyński. Gdy tylko zaczął mówić, zgromadzeni protestujący starali się go zagłuszyć. Na placu Piłsudskiego rozległy się okrzyki "kłamca, kłamca". Pod pomnikiem doszło do poważnej szarpaniny, gdy aktywista Zbigniew Komosa próbował złożyć wieniec.

https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/awantura-na-miesiecznicy-smolenskiej-doszlo-do-ostrej-szarpaniny-nagranie/0x2r0z6

Opublikowano
14 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

A potem i tak będziesz narzekał? Imho, jak ktoś nie głosuje, to w ogóle nie powinien w tym temacie zabierać głosu.

Człowieku, o czym Ty do mnie piszesz? W przypływie impulsu napisałem, że ważą się losy mojego udziału w drugiej turze wyborów. Jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji, ale jestem jednak ciągle zszokowany tak olewczym podejściem Tuska do tej sytuacji. Po to dostali kredyt zaufania ode mnie i od innych ludzi, żeby naprawić państwo i przywrócić praworządność. Tymczasem takim lekceważeniem prawa międzynarodowego napluli mi w twarz, bo teraz całkowicie straciłem do nich zaufanie i nie uwierzę w żadne zapewnienia o naprawie państwa. Trochę im sufit na łeb spadł, bo jeśli władza nie rozumie metod działania państwa prawa, to żadna taka władza nie będzie miała pełnego mandatu społecznego. Przecież gdy władzy nie pasuje jakaś umowa międzynarodowa, to powinno tą umowę wypowiedzieć albo dążyć do zmian zapisów, a nie otwarcie mówić, że tym razem mamy tą umowę w pompie, bo sytuacja jest nadzwyczajna. I nie będę popierał żadnego przedstawiciela takich władz. To odbiera mi prawo do krytyki? Tylko dlatego, że chcę wreszcie żyć w praworządnym państwie? No super wymagania i widzę, że jako społeczeństwo upadamy coraz niżej, bo już nawet takie rzeczy nie robią na nas większego wrażenia. Przyzwyczailiśmy się, że zasady i prawo już nie obowiązują, byle tylko było to dla nas wygodne. Walę tak rządzony kraj i nie przyłożę do tego ręki. Ale będę krytykował, aż będzie furczało.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, Boldwyn napisał(a):

Z Głównym inżynierem też nie był, kupił firmy już w zasadzie gotowe a jego główny wkład jako inżyniera to Cybertruck, który wiadomo jaki jest.

Tesle kupil, SpaceX od podstaw zakladal. Jego wklad w projekty jest "ciut" wiekszy jak Cybertruck.

• Upvote 1
Opublikowano

Gdyby nie miał takiego kapitału to bym powiedział taki hamerykański sasin :E

5 minut temu, Spl97 napisał(a):

Dobrego Twittera też kupił i go rozwalił :E:E:E.

Rozwalił? Naprawił! Teraz prawdziwa wolność słowa jest! No chyba, że nie to dostajesz bana :rotfl2:

Opublikowano

Gg19jVsXwAApaOx?format=png&name=small

Godzinę temu, CajraX napisał(a):

Tymczasem takim lekceważeniem prawa międzynarodowego napluli mi w twarz, bo teraz całkowicie straciłem do nich zaufanie i nie uwierzę w żadne zapewnienia o naprawie państwa. Trochę im sufit na łeb spadł, bo jeśli władza nie rozumie metod działania państwa prawa, to żadna taka władza nie będzie miała pełnego mandatu społecznego. Przecież gdy władzy nie pasuje jakaś umowa międzynarodowa, to powinno tą umowę wypowiedzieć albo dążyć do zmian zapisów, a nie otwarcie mówić, że tym razem mamy tą umowę w pompie, bo sytuacja jest nadzwyczajna.

DOKŁADNIE.

1000003457-jpg.8541241

1000003455-jpg.8541242

Opublikowano
2 godziny temu, Fatality napisał(a):

Wg propagandy izraela to hamas zamiast hełmów, przywiązuje do głowy noworodki - wszyscy to już wiemy

To nie jest propaganda Izraela, to jest dobrze znany fakt co do którego nikt nie miał wątpliwości na długo przed wojną. Nie ukrywa tego nawet sam Hamas, że dzieci służą im za broń w walce z Izraelem i w razie czego po prostu zrobią ich więcej. 80% Palestyńczyków popiera atak terrorystyczny z 7 października nawet pomimo skutków, to najbardziej zradykalizowany naród na świecie.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Wojsko zgubiło miny przeciwpancerne. Trzęsienie ziemi i informacje o kolejnych dymisjach po tekście Onetu

Jak dowiedział się Onet, dwóch oficerów odpowiedzialnych za wojskowy transport min, z których 200 zagubiło się i przez prawie dwa tygodnie podróżowało po Polsce w cywilnych składach towarowych, już pod koniec ubiegłego roku złożyło podania o odejście z wojska w związku z toczącym się postępowaniem. W odpowiedzialnym za takie transporty Inspektoracie Wsparcia Sił Zbrojnych trwa trzęsienie ziemi. Jeszcze przed publikacją artykułu minister obrony odwołał jej szefa.

W lipcu wojsko zagubiło 2,2 tony materiałów wybuchowych, które przez 11 dni krążyły po kraju w składach PKP
W dniu publikacji w Onecie artykułu na ten temat minister obrony odwołał szefa Inspektoratu Wsparcia gen. Artura Kępczyńskiego
Według naszych najnowszych informacji już pod koniec roku podania o odejście z wojska złożyli bezpośrednio odpowiedzialni za transport płk Piotr Korneluk i płk Piotr Dych

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wojsko-zgubilo-miny-przeciwpancerne-trzesienie-ziemi-i-kolejne-dymisje-po-tekscie/nmn4tpb

Cytat

Wojsko zgubiło miny przeciwpancerne. Znalazły się pod IKEA

Wojsko zgubiło ładunek min przeciwpancernych, wystarczający do zniszczenia dwóch wieżowców. Przez blisko dwa tygodnie krążyły po Polsce w wagonie PKP. Kiedy zaczęło się szukanie winnego, samobójstwo popełnił szeregowy żołnierz. Jego koledzy wiążą tę śmierć bezpośrednio ze sprawą. Bezkarni pozostają za to wysocy oficerowie najważniejszych instytucji wojskowych.

Wskutek zaniedbań żołnierze przeoczyli palety z 200 minami przeciwpancernymi o łącznej wadze materiału wybuchowego 2,2 ton. Według naszych informatorów taka ilość wystarczyłaby do zniszczenia dwóch wieżowców, gdyby trafiła w niepowołane ręce. Przez kolejne dni dowództwo składu amunicji w Mostach nie było świadome braku min. Te przez 11 dni jeździły po całej Polsce w przeznaczonym już do cywilnych celów wagonie PKP. Kiedy wojsko zorientowało się, że brakuje 40 skrzyń z minami, zostały one znalezione na bocznicy pod magazynem IKEA Orla.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wojsko-zgubilo-miny-przeciwpancerne-znalazly-sie-pod-ikea/ds4nrll

Edytowane przez Camis
Opublikowano

Wielu się oburzyło, bo rzekomo mógłby przyjechać w tym miesiącu do Polski premier Izraela ścigany za zbrodnie wojenne, które są tylko ułamkiem tego, co odwalił Putin i Polska nie chce zatrzymać pomimo takiego samego nakazu aresztowania od MTK co również to ma Putin.

Wiejski twierdzi coś innego.

34 minuty temu, kalderon napisał(a):

80% Palestyńczyków popiera atak terrorystyczny z 7 października nawet pomimo skutków, to najbardziej zradykalizowany naród na świecie.

Powiedziałbym coś jeszcze, że z Żydami jest mniejszy problem niż ze wszystkimi Arabami, kacapami oraz ich sojusznikami.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, crush napisał(a):

Jak można być najbogatszym człowiekiem świata, mimo wszystko inteligentnym i wykształconym... A jednocześnie taką *********** umysłową? xD

Niepohamowana potrzeba atencji, poklasku i uwielbienia. Jeszcze przed polityczną woltą, zanim stał się personą non grata w mainstreamie, lubił pojawiać się w serialach i filmach jako on sam. Do tego wyprodukował o sobie i swoich osiągnięciach kilka filmów dokumentalnych.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano
45 minut temu, kalderon napisał(a):

to nie jest propaganda Izraela, to jest dobrze znany fakt co do którego nikt nie miał wątpliwości na długo przed wojną. Nie ukrywa tego nawet sam Hamas, że dzieci służą im za broń w walce z Izraelem i w razie czego po prostu zrobią ich więcej.

Nie widziałem ani jednego zdjęcia noworodka przywiązanego do terrorysty a mineło już sporo czasu

48 minut temu, kalderon napisał(a):

80% Palestyńczyków popiera atak terrorystyczny z 7 października nawet pomimo skutków, to najbardziej zradykalizowany naród na świecie

odebrano im kraj 70 lat temu więc nic w tym dziwnego. Każdy inny naród by popierał i nie ważne w jaki sposób by się to odbyło

• Upvote 1
Opublikowano

^

Xn24HhN.png

Cytat

Prof. Hofmański: Uchwała ws. delegacji Izraela pogwałceniem prawa międzynarodowego

Z prawnego punktu widzenia nie ma żadnych wątpliwości, że zastosowanie wczorajszej uchwały rządu - gdyby w Polsce pojawił się objęty nakazem aresztowania Benjamin Netanjahu - byłoby jaskrawym pogwałceniem prawa międzynarodowego - mówi w rozmowie z RMF FM były prezydent Międzynarodowego Trybunału Karnego prof. Piotr Hofmański.

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-prof-hofmanski-uchwala-ws-delegacji-izraela-pogwalceniem-pra,nId,7889060#crp_state=1

Cytat

Niezły POPiS. Rząd i prezydent jednoczą siły. Nie chodzi jednak o CPK czy atom, ale by ścigany potencjalny zbrodniarz wojenny był w Polsce nietykalny

https://bezprawnik.pl/niezly-popis-rzad-i-prezydent-jednocza-sily-nie-chodzi-jednak-o-cpk-czy-atom-ale-by-scigany-potencjalny-zbrodniarz-wojenny-byl-w-polsce-nietykalny/

• Like 1
Opublikowano

USA planuje nałożyć sankcje na MTK za to, że śmiała wydać list gończy za przestępcą żydowskim. Czyli przynajmniej gramy już w otwarte karty i wiemy oficjalnie kto u nas pociąga za sznurki.

• Like 1