Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, huudyy napisał(a):

ciężko nie nazwać idiotą kogoś, kto od strzała ułaskawia 1,5 tysiąca ludzi demolujących stolicę.

Widzisz gdzieś abym odniósł się do słuszności zwolnienia tamtych ludzi? No nie bo co mnie tamci ludzie obchodzą.

13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nope, przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem.

Przechodzisz w fazę drugą, teraz udajesz że tam krytyki nie było :E 

Krytykować można i trzeba. :) 

No tak, teraz potrzeba wejść w stan metafizyczny, doszukiwać się drugiego dna aby zrozumieć o co chodziło :rotfl2: Zwyzywanie kogoś to nie krytyka. Jak uważasz inaczej to mi podkreśl gdzie w tamtej wypowiedzi jest krytyka.

Opublikowano
7 minut temu, Pentium D napisał(a):

No tak, teraz potrzeba wejść w stan metafizyczny, doszukiwać się drugiego dna aby zrozumieć o co chodziło :rotfl2: Zwyzywanie kogoś to nie krytyka. Jak uważasz inaczej to mi podkreśl gdzie w tamtej wypowiedzi jest krytyka.

Masz, zaznaczyłem Ci na żółto co jest krytyką Trumpa i jego formacji:

image.png.d97c4f05fc4d026bb673b179132d6d90.png

Opublikowano
7 minut temu, Szambo napisał(a):

Ale zdecydowanie zgadzam się z określeniem, że są 2 płcie.

Bo to już zaszło za daleko.

No dokładnie. Może wkońcu jakaś normalność w tym temacie zapanuje bo naprawdę już po kokardę miałem całego tego wokeizmu oraz zaimkowości. Masakra, mniejszość dyktowała większości jak ma żyć i że to normalne.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Jestem całym sercem za recyklingiem i segregacją (w granicach rozsądku) ale na normalnych zasadach współżycia społecznego czyli z odbiorem spod budynku ale wożeniu niejako zwyczajnych śmieci na drugi koniec miasta mówię stanowcze NIE. W obecnych czasach nawet odpady gabarytowe są odbierane kilka razy w roku a podarte ubrania mam gdzieś zawozić? Kogoś chyba fantazja poniosła.

Można zrobić przy blokach, dodatkowy kubeł pewnie się zmieści, pytanie czy ktoś znowu wbije widly do góry i nie zacznie się oburzać czemu śmieci kosztują dodatkowe 150 zł więcej. 
Chyba że raz w miesiącu sam pojedziesz do PSZoku co cię będzie kosztowało znacznie mniej. 
Akumulator, meble, sprzęt RTV i AGD, opony to też tylko PSZok, to też kogoś fantazja ponosiła że będzie trzeba się przebijać przez pół miasta? 

Od tego roku ALBA wysłała wiadomości w sprawie segregacji śmieci, bo wszyscy ładowali w zmieszane, kara to dwukrotność faktury jeśli zauważą brak segregacji - wspólnoty mieszkaniowe już poinformowały mieszkańców, bardzo szybko ludzie spokornieli bo śmieci już nie kosztują śmiesznych 30-60 zł tylko 200-300. Sam płacę 650 zł. 

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Masz, zaznaczyłem Ci na żółto co jest krytyką Trumpa i jego formacji:

My nie gadamy o całej prawicy tylko o Trumpie. Podobno gdzieś tam krytykujesz Trumpa. Chyba, że uważasz że cała prawica tam jest grupą pomarańczowych idiotów i cała prawica zwolniła tych szturmujących.

Opublikowano
2 minuty temu, Pentium D napisał(a):

My nie gadamy o całej prawicy tylko o Trumpie. Podobno gdzieś tam krytykujesz Trumpa. Chyba, że uważasz że cała prawica tam jest grupą pomarańczowych idiotów i cała prawica zwolniła tych szturmujących.

Ty tak serio?

Popatrz:

image.png.80512046d7cc541a3c6b09823da3807b.png

Krytykując prawicę, krytykuję też Trumpa, ponieważ Trump zawiera się w zbiorze "prawica".

Pisząc to co napisałem skrytykowałem Trumpa personalnie, Trumpa jako prawicowca, prawicę za wybór Trumpa, Trumpa i prawicę za kłamstwa, Trumpa i prawicę za wprowadzanie idiokracji. 

Prościej się chyba nie da.

To co, czas na fazę trzecią, w której zaczynasz stwierdzać, że się mylę i prawica/Trump robią dobrze? :E 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

Gdybym dostal 1 zl za kazda istniejaca plec to mialbym 2 zl :E

a hermafrodyci to jaka płeć? bo tak, istnieje również coś pomiędzy XX i XY, czy się wam to podoba czy nie.

16 minut temu, TheMr. napisał(a):

Od tego roku ALBA wysłała wiadomości w sprawie segregacji śmieci, bo wszyscy ładowali w zmieszane, kara to dwukrotność faktury jeśli zauważą brak segregacji - wspólnoty mieszkaniowe już poinformowały mieszkańców, bardzo szybko ludzie spokornieli bo śmieci już nie kosztują śmiesznych 30-60 zł tylko 200-300. Sam płacę 650 zł. 

odpowiedzialność zbiorowa zawsze taka fajna :E 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

a hermafrodyci to jaka płeć? bo tak, istnieje również coś pomiędzy XX i XY, czy się wam to podoba czy nie.

No tak... jest Hermafrodytyzm i jest to stwierdzone biologicznie i są różne wyjątki.

Aczkolwiek wojujące ONO/JEMU to nie żadne biologiczne Hermafrodyty tylko ludzie o określonej biologicznej płci, którzy z różnych powodów chcą się wyróżnić pośród tłumu nudnych "cisów"

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Szambo napisał(a):

No tak... jest Hermafrodytyzm i jest to stwierdzone biologicznie i są różne wyjątki.

Aczkolwiek wojujące ONO/JEMU to nie żadne biologiczne Hermafrodyty tylko ludzie o określonej biologicznej płci, którzy z różnych powodów chcą się wyróżnić pośród tłumu nudnych "cisów"

dlatego rozróżniajmy pewne tematy - pan @hwdp43 napisał, że są tylko 2 płcie, co jest technicznie rzecz biorąc bzdurą bądź strasznym uogólnieniem (w zależności od punktu siedzenia).

Natomiast większość tych nowoczesnych "konstruktów płciowych" począwszy od niebinarnych queer-furasów, przez wszelkiej możliwości tranzycje, aż po helikoptery bojowe - to się w większości nadaje do konsultacji lekarskich (i to niekoniecznie u endokrynologa)

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

dlatego rozróżniajmy pewne tematy - pan @hwdp43 napisał, że są tylko 2 płcie, co jest technicznie rzecz biorąc bzdurą bądź strasznym uogólnieniem (w zależności od punktu siedzenia).

Ale On ma racje, bo są 2 płcie.

Hermafrodytyzm jednak jest miksem tych 2 płci, które są i jest uznawany jako "odstępstwo od normy".

Mam tez świadomość, że są nawet przypadki, że ktoś był mężczyzną i stał się kobietą i na odwrót. I to zupełnie naturalnie.

Ale nadal są to odstępstwa od normy.

To współcześni aktywiści zaczęli z tego zagadnienia robić cyrk.

Opublikowano
Cytat

TV Republika ze specjalną "ofertą" po zaprzysiężeniu Donalda Trumpa

Specjalnie dla naszych widzów za Oceanem uruchomiliśmy amerykański numer konta — padło w specjalnym, ponad godzinnym wieczornym serwisie TV Republika. Bliska PiS prawicowa stacja od razu po zaprzysiężeniu zaczęła namawiać do wpłat na swoje cele osoby mieszkające w USA. — Trumpowi towarzyszyliśmy od początku — brzmiało zapewnienie.

https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/tv-republika-ze-specjalna-oferta-po-zaprzysiezeniu-donalda-trumpa/4ffx400,681c1dfa

%-)

Opublikowano (edytowane)

Ale On ma racje, bo są 2 płcie.

Ale ktoś to jakoś prawnie negował? Bo sry, ale to wygląda na walkę z wyimaginowanym problemem, tj. postów na X.

Cytat

W Stanach Zjednoczonych wybór płci, który można prawnie zarejestrować, zależy od przepisów danego stanu, ponieważ kwestie dotyczące dokumentów identyfikacyjnych, takich jak akty urodzenia, prawa jazdy czy paszporty, są regulowane na poziomie stanowym lub federalnym. Obecnie możliwe opcje obejmują:

Męska (M)

Żeńska (F)

Neutralna płeć (X) – Wiele stanów i rząd federalny oferują opcję „X” dla osób niebinarnych, interseksualnych lub innych, które nie identyfikują się wyłącznie jako mężczyzna lub kobieta.

Wniosek:

W USA można formalnie wybrać jedną z trzech opcji płci: M (mężczyzna), F (kobieta) oraz X (neutralna płeć) w zależności od rodzaju dokumentu i stanu, w którym jest wydany.

To jest dokładnie to, co sam napisałeś. Więc w zasadzie co zmienia ta deklaracja Trumpa?

No naprawdę, zacznijcie rozróżniać pierdy na iksach od porządku prawnego i medycznego.

To współcześni aktywiści zaczęli z tego zagadnienia robić cyrk.

A mnie się wydaje, że to nie dotyczy aktywistów, tylko głównie tego typu ludzi, którzy są bardzo mało liczni i czują się ignorowani.

To tak jakbyś był gejem te 20 lat temu. Z drugiej strony w Polsce do dziś geje nie mają żadnych praw.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 2
Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ty tak serio?

Popatrz:

Krytykując prawicę, krytykuję też Trumpa, ponieważ Trump zawiera się w zbiorze "prawica".

Pisząc to co napisałem skrytykowałem Trumpa personalnie, Trumpa jako prawicowca, prawicę za wybór Trumpa, Trumpa i prawicę za kłamstwa, Trumpa i prawicę za wprowadzanie idiokracji. 

Prościej się chyba nie da.

To co, czas na fazę trzecią, w której zaczynasz stwierdzać, że się mylę i prawica/Trump robią dobrze? :E 

Czy cała prawica jest pomarańczowymi idiotami?

Czy cała prawica zwolniła 1,5 tysiąca osób z więzienia?

To co tam sobie zaznaczyłeś na pomarańczowo to nie jest krytyka tylko stwierdzenie/opinia. 

Opublikowano
33 minuty temu, Kris194 napisał(a):

No właśnie nie, nie tylko PSZOK.

W sumie u mnie też jest niedaleko taki punkt "zrzutu" gabarytów. Nie wiem czy co tydzień czy do dwa jest to zabierane. Pewnie nawet jest tego więcej na mieście ale nie przyglądałem się na innych osiedlach.

@Pentium D To, że są na starą nie oznacza, że nie możesz tam wrzucić wszystkiego :E

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, blabla123 napisał(a):

@Pentium D To, że są na starą nie oznacza, że nie możesz tam wrzucić wszystkiego :E

Dlatego pck rozważa usunięcie kontenerów ogólnie w kraju bo już teraz ludzie wrzucają tam zniszczoną odzież, zwykłe śmieci, gruz budowlany itp a po zmianie przepisów może być jeszcze gorzej.

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
12 minut temu, Pentium D napisał(a):

Czy cała prawica jest pomarańczowymi idiotami?

W jakiej liczbie napisałem "pomarańczowy idiota"? Mnogiej czy pojedynczej?

Czy cała prawica zwolniła 1,5 tysiąca osób z więzienia?

W jakiej liczbie użyłem czasownika "ułaskawił"? Pojedynczej czy mnogiej?

To co tam sobie zaznaczyłeś na pomarańczowo to nie jest krytyka tylko stwierdzenie/opinia. 

Stwierdzenia i opinie są krytyką! Pentium, ogarnij się. 

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, Pentium D napisał(a):

Dlatego pck r

Jakie PCK - te kontenery z "krzyżykiem PCK: należą do jednego z najbogatszych Polaków /pierwsza dziesiątka kiedyś, nie wiem jak obecnie/ - wszystko co tam wrzucicie(z ubrań) idzie na czyściwa dla warsztatów. Krzyżyk tam trafił tylko dlatego, że gościu twierdzi, że 1% ZYSKU (nie sprzedaży - więc jeśli dobrze "optymalizuje" to nic nie płaci) przekazuje na PCK.

Jak chcecie przekazać ubrania biednym/bezdomnym - połóżcie obok kosza na śmieci - jak wrzucicie do tych pojemników to zostanie to potem sprzedane po około 60-70 zł za paczkę /10kg mechanikowi.

• Upvote 4
Opublikowano
22 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

A mnie się wydaje, że to nie dotyczy aktywistów, tylko głównie tego typu ludzi, którzy są bardzo mało liczni i czują się ignorowani.

To tak jakbyś był gejem te 20 lat temu. Z drugiej strony w Polsce do dziś geje nie mają żadnych praw.

Chodzi Ci o brak możliwości ślubu?

Bo dostęp do informacji medycznej można załatwić.

Proszę Cię... podejrzewam, że większość homoseksualistów ma podobny problem co heteroseksualista... samotność.