Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, crush napisał(a):

Przebywanie w przestrzeniach dla kobiet z powodu choroby to nie prawo człowieka. To przywilej. Przywilej którego być nie powinno.

Rozumiem, że nie masz nic przeciwko żeby 'one' chodziły do toalety z twoją córką? To na pewno polepszy jej byt... Wszystkie osoby poniżej to transseksualni mężczyźni urodzeni jako kobiety, oni będą chodzić do kibla z małymi dziewczynkami.

leo-macallan-sexy-hunky-hairy-chest-tran

transgender-boxer.jpg

Freddy-McConnell.png

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ten projekt aktualnie jest konsultowany - on nie wszedł w życie. Ministerstwo przedstawiło projekt i jest na etapie konsultacji. 

A wiesz co ja myślę? Że jeżeli takie pomysły są konsultowane, to komuś się najwyraźniej nudzi i jest za słabo obłożony pracą. To znaczy że NAJPIERW trzeba zwolnić 33% kadr odpowiedzialnych za podejmowanie decyzji wraz z ich asystentami i doradcami. Dopiero potem należy wszystko układać tak, aby kadry które pozostały się wyrabiały. W ten sposób o posranych pomysłach nikt nie będzie miał czasu nawet pomyśleć a te już procedowane wylądują tam gdzie ich miejsce, do śmietnika. Dotyczy to przedsiębiorstw w tym państwa z wszystkimi jego urzędami jako dużego wielobranżowego przedsiębiorstwa.

Heh, myślę sobie kto i czym tak podpalił temat. Wchodzę a ty takie duperele.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

A wiesz co ja myślę? Że jeżeli takie pomysły są konsultowane, to komuś się najwyraźniej nudzi i jest za słabo obłożony pracą. To znaczy że NAJPIERW trzeba zwolnić 33% kadr odpowiedzialnych za podejmowanie decyzji wraz z ich asystentami i doradcami. Dopiero potem należy wszystko układać tak, aby kadry które pozostały się wyrabiały. W ten sposób o posranych pomysłach nikt nie będzie miał czasu nawet pomyśleć a te już procedowane wylądują tam gdzie ich miejsce, do śmietnika. Dotyczy to przedsiębiorstw w tym państwa z wszystkimi jego urzędami jako dużego wielobranżowego przedsiębiorstwa.

Heh, myślę sobie kto i czym tak podpalił temat. Wchodzę a ty takie duperele.

Ja takie duperele?

Ja tylko tłumaczę jaki jest etap projektu.

Ministra chciała ulżyć pracownikom, którzy gdzieniegdzie mają bardzo ciężkie warunki. Ale wybrała środek bardzo kiepski do tego. 

Ale w niektórych branżach dobrze byłoby to zrobić i pomóc pracownikom. 

Opublikowano (edytowane)

Wiem wiem. Po prostu chodzi mi o to, że zajmowanie się pewnymi rzeczami idzie za daleko. Moje zdziwienie budzi że ktoś się czymś takim w ogóle zajmuje.  W takich sytuacjach najlepiej pozbyć się nadmiarowych kadr a pieniądze przeznaczyć na coś faktycznie użytecznego. A urzędników przez pośredników zatrudniamy niejako my.

Edit: w szklarni będzie gorąco, bo musi być, w chłodni będzie zimno, bo musi być. Poza zapewnieniem odpowiedniej odzieży roboczej niby co można zrobić? to potencjalni pracownicy muszą zdecydować czy warunki są znośne czy nie. 

Nawet jeśli teoretycznie, czy nawet praktycznie coś jest wykonalne, to trzeba najpierw rozważyć czy nie zarżnie się kosztowo kogoś kto to będzie miał obowiązek wprowadzić. Tym bardziej jak dochodzimy do indywidualnego obejmowania we wzroki  jakie warunki są dla kogo optymalne.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Ze wzorków to można jedynie oszacować metabolizm spoczynkowy. Co się ma nijak do rzeczywistego wydatku energetycznego w danej pracy i niezbyt się różni u różnych ludzi. 

Nie rozbieraj na atomy, głupiego już w zamyśle.
Żadne wydatki, żadne energetyczne cuda.
Próbują oszacować, jak dobrać optymalną / odpowiednią temperaturę stanowiska pracy.
Jakiś cep wpadł na to, że sensownym wykładnikiem będzie metabolizm - głupie.
Ale nawet, gdyby już... policzyć, porachować, obmierzyć i zadecydować, to... i tak nie ma tego jak wdrożyć! :)
Psu w dupę projekt, jeszcze przed próbą wdrożenia.

Opublikowano
32 minuty temu, kalderon napisał(a):

Rozumiem, że nie masz nic przeciwko żeby 'one' chodziły do toalety z twoją córką? To na pewno polepszy jej byt... Wszystkie osoby poniżej to transseksualni mężczyźni urodzeni jako kobiety, oni będą chodzić do kibla z małymi dziewczynkami.

A czemu miałbym mieć coś przeciwko biologicznym kobietom w odpowiedniej toalecie?

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

To są błędy w założeniach i niewiedza Pani Ministry co do ochrony danych osobowych :) 

Godzinę temu, adashi napisał(a):

To jest coś niesłychanego, że oni coś takiego wyprodukowali zatem. Oprócz niewiedzy prawnej, niewiedza z podstaw fizjologii.

41 minut temu, adashi napisał(a):

Ktoś ten projekt musiał chyba konsultować. Ciekawe kto. I za ile. Przecież tego typu cymbały powinny być w trybie pilnymi odsuwane od jakiejkolwiek decyzyjności.

No dzięki Ci Boziu! W końcu!
A czemóż to ja się rzucam, jak wesz na kołnierzu od rana?!
Bo gó... mi się w tyłku gotuje, jak oglądam i czytam takie bzdury.
Dlatego nawiązałem - lekko z dupy - do wojny.
Serio, jest wiele tematów ważkich, a oni będą wymiarować baby z księgowości.
A do tego, jak @GordonLameman mówi... nie tylko debilne, ale to wręcz jakiś gwałt na danych osobowych.
Jeszcze jeden taki projekt i jesteśmy na ostatniej prostej, do sytuacji, w której kadrowa będzie wiedziała, ile mamy w zwisie. ;)

Opublikowano
23 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie rozbieraj na atomy, głupiego już w zamyśle.

Miałem problem z uwierzeniem, że taka głupota mogła wyjść na światło dzienne. I jeszcze te obliczenia z modelu regresji liniowej... I oczywiście nie będzie za to dymisji.

Opublikowano

Hehe. To jest fajny przykład, jak się gówno przykleiło do okrętu i krzyczy "Płyniemy!" :)
Mogę wiedzieć, co ma wyjście Argentyny z WHO do... Konfederacji i jakim prawem tu ląduje logo konfederacji?
To wygląda niemal tak, jakby dzięki konfederacji Argentyna wyszła z WHO. :hihot:

image.png.b269ae0382a50305be6c0435138c3d08.png

Opublikowano
7 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a):

Spoko. Pociągnijmy ten absurd.

Absurd wynika wyłącznie z tego, że nie wiesz o czym piszesz. Kategorie metabolizmu mają duże widełki

image.png.e5fa2e5d60085ead2398d75c9b19eb9b.png

Stanowiska które opisujesz, spokojnie zmieszczą się między tymi widełkami, dlatego po prostu w wyniku konsultacji społecznych w projekcie, prędzej czy później dojdą do wniosku, że bez sensu jest mierzyć każdemu osobno, gdy wystarczy zrobić to dla danego typu stanowiska i standardowych parametrów dla kobiety i mężczyzny. Tyle. Całe Twoje wymyślanie dalej które opisałeś, wynika wyłącznie z tego, że nie znasz tematu.

• Upvote 1
Opublikowano
51 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Hehe. To jest fajny przykład, jak się gówno przykleiło do okrętu i krzyczy "Płyniemy!" :)
Mogę wiedzieć, co ma wyjście Argentyny z WHO do... Konfederacji i jakim prawem tu ląduje logo konfederacji?
To wygląda niemal tak, jakby dzięki konfederacji Argentyna wyszła z WHO. :hihot:

image.png.b269ae0382a50305be6c0435138c3d08.png

Konfa jest przeciw szczepionkom i też chce wyjść z WHO.

Opublikowano
Teraz, JeRRyF3D napisał(a):

No wiem to. Ale walić swoje logo, na cudzym wyczynie IMO przecinka.

Przecież oni robią to od lat. Każda prawicowa persona ma ich logo, od Meloni po Le Pen. 

Opublikowano
2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

I dlatego mnie to mierzi i stąd cytat o okręcie i gównie przyklejonym do niego.

Nie zaprzeczę, ale Konfa lubi to robić. Robią to dla zwiększenia zasięgów lub dla potwierdzenia, że inne kraje mają swoją Konfę.

Opublikowano
Cytat

Konflikt w koalicji się zaognia. "Gdyby wyborcy to usłyszeli, włosy stanęłyby im dęba"
Rozmawiałem w ostatnich dniach z dwoma kluczowymi politykami koalicji. I do dziś nie opuszcza mnie zdumienie.

https://www.onet.pl/informacje/newsweek/co-sie-dzieje-w-koalicji-tuska-gdyby-wyborcy-to-uslyszeli-wlosy-stanelyby-im-deba/k51xqsd,452ad802

Piękne to będą rządy PIS i konforuskich %-)

• Like 1
  • Sad 4
  • Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, LeBomB napisał(a):

Absurd wynika wyłącznie z tego, że nie wiesz o czym piszesz (...) Całe Twoje wymyślanie dalej które opisałeś, wynika wyłącznie z tego, że nie znasz tematu.

Nie chce mi się ponownie bić piany, bo jeżeli nie zrozumiałeś przekazu za pierwszym razem, nie zrozumiesz i za kolejnym. 

Poczytaj, co napisał @Suchy211, bo może zgrabniej to ujął. WYLICZYĆ SIĘ DA. Wdrożyć nie.

9 minut temu, Camis napisał(a):

Piękne to będą rządy PIS i konforuskich %-)

Spoiler

• Like 1
Opublikowano

I jak tysięczny raz zalejesz nas Republiką to co się zmieni?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Od strony prawnej:

To rozporządzenie narusza Konstytucję. Pracodawca nie może tak mierzyć i ważyć pracownika jak jest w rozporządzeniu. Wiem, bo pisałem o tym opinię dla klientów. 

To zniknie z tego rozporządzenia, albo sam razem z kolegami z branży rozgnieciemy je w pył przed sądem albo Urzędem Ochrony Danych Osobowych. 

To pokazuje, jak to jest durne w zarodku. Gdyby ktokolwiek... pomyślał.
Da się to w banalny sposób obejść. Tworzysz kalkulator - tak jak kalkulatory BMI, itp. których są na sieci nawet na kopy.
Zapraszasz delikwenta do kompa - sam osobiście i na osobności w 10 sek - wbija "drażliwe" dane w kalkulator i wychodzi mu "gotowy" wynik / współczynnik - sam go po prostu czyta / deklaruje / wpisuje w formularz - cokolwiek by to miało być.
Po temacie. Tylko tyle teorii. Co dalej? ;)

1 minutę temu, Winter napisał(a):

Nic nie zmieni, ale ja tam nie zaglądam i... oczy mi pękną zaraz.
Dobrze wiedzieć.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

To pokazuje, jak to jest durne w zarodku. Gdyby ktokolwiek... pomyślał.
Da się to w banalny sposób obejść. Tworzysz kalkulator - tak jak kalkulatory BMI, itp. których są na sieci nawet na kopy.
Zapraszasz delikwenta do kompa - sam osobiście i na osobności w 10 sek - wbija "drażliwe" dane w kalkulator i wychodzi mu "gotowy" wynik / współczynnik - sam go po prostu czyta / deklaruje / wpisuje w formularz - cokolwiek by to miało być.
Po temacie. Tylko tyle teorii. Co dalej? ;)

Nic nie zmieni, ale ja tam nie zaglądam i... oczy mi pękną zaraz.
Dobrze wiedzieć.

Przy sobocie wolę zobaczyć cycki niż Republikę. No ileż można.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Winter napisał(a):

Co by to nie zmieniło, musisz przyznać, że jeżeli telewizja jest kontrolowana przez partię polityczną, to kiedy robi to PiS propaganda jest na zupełnie innym, wyższym poziomie. Nie wiem jaka jest teraz TVP, bo po pisie mam taki stres pourazowy, że nie jestem się wstanie zmusić, aby pooglądać i ocenić. Jednak zakładając że jest prorządowa postawie spora kasę, że propaganda nie jest na "AŻ TAKIM" poziomie jak obecnie w republice.

W internet PiS potrafi, ale ten co odpowiada za przekaz medialny w telewizji powinien być zwolniony.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 3