Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Camis napisał(a):

No to już problem tych co sprawdzają że robią to tylko na oko. 

Zresztą wszędzie tam, gdzie pojawia się "konsekwencja" finansowa, tam sprawdzają poprawnie (np. banki w 100% "potrafią" to sprawdzać, dużo telefonii, itd. = gdzie kasa, tam poprawność).
Gdzie chodzi tylko o potwierdzenie - przychodnie, urzędy, itd. = zlew.

Opublikowano
19 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Tylko, że nie działa (choć wydawać by się mogło, że tak).

Działa lepiej niż sprawdzenie zwykłego dowodu, gdzie biorąc go do ręki jak jest dobrze zrobiony nie odróżnisz fałszywki od oryginału. 

Skanując kod QR jesteś w 100% pewny że gościu okazuje oryginał. 

Opublikowano
Cytat

Trump zarządził blokadę stron i profili w necie. Już nie działają, chaos

W ciągu zaledwie kilku dni od objęcia władzy prezydent Donald Trump wydał serię rozporządzeń, które radykalnie zmieniają kierunki amerykańskiej polityki ekologicznej. Instytucje federalne wstrzymały finansowanie wielu programów, usunięto liczne strony internetowe poświęcone zmianom klimatu, a agencje i samorządy nie wiedzą, czy będą mogły kontynuować dotychczasowe projekty.

W jednym ze swoich pierwszych dekretów, Trump nakazał Departamentowi Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) natychmiastowe „zarchiwizowanie lub usunięcie” stron internetowych odnoszących się do kryzysu klimatycznego. W praktyce spowodowało to zablokowanie wielu witryn, w tym kluczowych narzędzi badawczych i baz danych dotyczących zmian klimatu, pożarów lasów czy strategii adaptacyjnych. Niektóre podstrony, takie jak USFS Climate Change Resource Center czy Climate Action Tracker, są już nieaktywne i generują komunikaty mówiące o niedostępności treści dla użytkownika.

https://zielona.interia.pl/klimat/news-trump-zarzadzil-blokade-stron-i-profili-w-necie-juz-nie-dzia,nId,20946761

Cytat

Trump nałożył sankcje na międzynarodowy trybunał. Jest odpowiedź

https://tvn24.pl/swiat/donald-trump-nalozyl-sankcje-na-miedzynarodowy-trybunal-karny-st8295554

Opublikowano

Kubuś Wiech się zapłacze na śmierć. Najpierw stracił sponsoring z USAID, teraz klimat się ociepli :rotfl2:

Opublikowano
4 godziny temu, Winter napisał(a):

Posłanka z Koalicji zaproponowała, żeby sprawdzać prawo jazdy na stacjach paliw. Ma to przede wszystkim być pomysł na walkę z osobami jeżdżącymi mimo zakazu sądowego.

W sumie czemu nie. Skoro inaczej się nie da.

Daj spokój, normalnie coraz większy karton. Ja rozumiem chęć eliminacji pijaków na drogach, ale to naprawdę tekturowe rozwiązania. Noo chyba, że dalej zmierzamy w kierunku takiego państwa. 

Kolejny pomysł to będą interwencje obywatelskie w ramach ścigania troglodytów jak ten z (bodajże) Głogowa, który próbował rozjeżdżać ludzi? Zdaje się, że policja mimo doskonałej świadomości jego adresu zamieszkania itp nie poradziła sobie z jego ujęciem. 

Naprawiajmy system, ale sensownie. 

• Upvote 1
Opublikowano

Są i takie głosy  %-)

Cytat

Powstał w Polsce ciekawy prawicowy kabaret. Dawna opozycyjna partia PO |(mieniąca się dla niepoznaki nieprawicowo centrową) będąc już u władzy postanowiła być drugim PISem. Coraz ciężej jest odnaleźć różnice pomiędzy tymi dwiema prawackimi partiami. Na poziomie deklaratywnym posłowie PO jeszcze chyba są za związkami partnerskimi i małżeństwami osób jednej płci ale i tak nie przenosi się to na żadne efekty, to samo z aborcją. Mam wrażenie że każdemu z tych partii pasuje impas w tych tematach, by jeszcze jakoś rozróżniać obie te partie. Drugim rozróżniaczem tych dwóch gunwopartii był stosunek do UE, tutaj okazało się że obie partie prawicowe już mają takie samo zdanie i nie wykonują wyroków ETPCz oraz MTK. Stosunek do sądownictwa kiedyś rozróżniał te partie, teraz jest już taki burdel że zwykły obywatel już nie wie kto bardziej nagina konstytucję a zamiast coś poprawić to jest ogólny niedasizm.

Obie prawicowe partie wytworzyły sobie swój betonowy elektorat w ten sam sposób, najpierw zrobił to PIS przejmując TVP, potem zrobiła to samo PO. Prawicowy przekaz tym sposobem jest wszędzie i ciągle. Prawicowe postulaty są jedyne jakie rząd jest w stanie dowiezć. No więc mamy wspolne wartości PIS i PO:

do***** imigrantom

doy*** mniejszościom

doy*** słabym

poprawić byt bogatych

poprawić byt banków

poprawić byt deweloperów fliperów

dalej mieć w dupie służbę zdrowia

dalej mieć w dupie budownictwo społeczne

dalej wysyłać ludzi na fikcyjne JDG

dalej tworzyć państwo z dykty

Coraz mniej różnic pomiędzy partiami które miały się różnić. Oczywiście jest prowadzony ciągle cyrk przypominający betonowi obu partii (po 30% z każdej strony), że ciągle jest między nimi jakaś wojna, coraz bardziej groteskowa, beton partyjny zaślepiony np. przez"zamach stanu" drugi beton łykający strzelanie do uchodzców. W sumie mogliby sobie podać rączki, no ale nie wypada, bo przecież jedni drugich chcą (przynajmniej na poziomie deklaratywnym) zapuszkować.
I tak od 20 lat mamy ten sam prawicowy duopol partyjny.
Dobranoc.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-rusza-oficjalnie-zamach-stanu-w-polsce.2410635/post-192036359

Opublikowano
1 minutę temu, zdunzdun napisał(a):

Daj spokój, normalnie coraz większy karton. Ja rozumiem chęć eliminacji pijaków na drogach, ale to naprawdę tekturowe rozwiązania. Noo chyba, że dalej zmierzamy w kierunku takiego państwa. 

Kolejny pomysł to będą interwencje obywatelskie w ramach ścigania troglodytów jak ten z (bodajże) Głogowa, który próbował rozjeżdżać ludzi? Zdaje się, że policja mimo doskonałej świadomości jego adresu zamieszkania itp nie poradziła sobie z jego ujęciem. 

Naprawiajmy system, ale sensownie. 

Jak chcesz go naprawiać, jeśli taki Frog mógł sobie jeździć, jak szalony po Warszawie i przez długi czas włos mu z głowy nie spadł. Potem przeniósł się do UK. Kto ma plecy w tym kraju może więcej. Tak było, jest i  będzie.

Opublikowano
4 minuty temu, crush napisał(a):

Nie ten typ.

Tam nic nie było napisane o nielegalnych. 

4 minuty temu, crush napisał(a):

Chyba żartujesz. Za ujawnienie POwskiego trolla?

Oczywiście, obojętnie kogo, to jest wiceminister Cyfryzacji i za to powinien polecieć bo powinien mieć pojęcie co robi.

A jeszcze do tego jawnie kłamie i piszę że nie podawał tych danych, chyba zapomniał że w Internecie nic nie ginie.

Skasował po chwili wpis ale ludzie porobili screenshoty. 

GjQmyMjXwAEs1LF?format=jpg&name=small

Opublikowano
11 minut temu, Camis napisał(a):

Imigranci są potrzebni.

Do pracy owszem, ale widzę nawet u mnie w firmie, że czas normalnych ludzi szukających pracy, lepszego bytu już dawno się skończył. Piszę to na podstawie Ukraińców na przestrzeni lat. Coraz większy odsetek leserów, kombinatorów i generalnie patoli się przewija. W sumie podobna sytuacja jak z Polakami w UK czy Holandii kilka, kilkanaście lat temu. 

Ukraińcom, którzy są tutaj od lat, zasymilowali się, ustatkowali, założyli rodziny jest za nich wstyd.

Oczywiście nie wszyscy, którzy przychodzą tacy są, ale jest tego coraz więcej.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Mudzinów sobie łajzo ogarnij lepiej w kraju.

Opublikowano
9 minut temu, Camis napisał(a):

Tam nic nie było napisane o nielegalnych. 

A w Szwecji to są legalni, czy nielegalni? 

10 minut temu, Camis napisał(a):

Oczywiście, obojętnie kogo, to jest wiceminister Cyfryzacji i za to powinien polecieć bo powinien mieć pojęcie co robi.

A jeszcze do tego jawnie kłamie i piszę że nie podawał tych danych, chyba zapomniał że w Internecie nic nie ginie.

Skasował po chwili wpis ale ludzie porobili screenshoty. 

Ale o PiSowskich trolli robiacych dokładnie to samo to był ból dupy, że robią to za przyzwoleniem rządu. Dlaczego tutaj jest inna reakcja?

Dla mnie ten wolfgang to jest dokładnie taki sam śmieć jak trolle PiSowskie. I naprawdę nie interesuje mnie, że sami sobie zniszczyli swój nędzny żywot.

• Upvote 2
Opublikowano

Widzę, że w RPA coraz weselej się robi :E . Mój były szefo z poprzedniej firmy pochodził stamtąd, w dodatku gej. Biali muszą żyć w zamkniętych osiedlach pod bronią, bo jest tak niebezpiecznie.

Opublikowano
3 minuty temu, crush napisał(a):

Ale o PiSowskich trolli robiacych dokładnie to samo to był ból dupy, że robią to za przyzwoleniem rządu. Dlaczego tutaj jest inna reakcja?

Ale jakich trolii o czym ty piszesz?, jakie przyzwolenie rządu?. Reakcja jest taka że wiceminister upublicznił dane osobowe w tym adres czym złamał prawo. Nie interesuje mnie czyje to były dane czy trolla PIS czy KO albo konforuskich. 

Przecież nie bronie tego trola więc o co ci chodzi?, będzie miał sporo pozwów bo wyzywał wielu ludzi na X.  

R0qZodJ.png

:rotfl2:

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Widziałeś jak rozjechały się wskaźniki po pandemii? Jak wzrosły ceny, jak spadły relatywne zarobki a jak zaczęli zarabiać najbogatsi? :) 

Nie no. Spoko. Wiem. Tylko Twój post zabrzmiał tak, jak by bogaci (bogacąc się) sami nie padali ofiarą ocieplenia, zmian klimatycznych, itd.
Pewnie inaczej się z tym walczy w klimatyzowanej willi, a inaczej w getcie. Ale ja mam na myśli taki SF scenariusz. Każdy dostanie po dupie (tylko niektórzy na tym zarobią dodatkowo).

Opublikowano

Braun to chce, żebyśmy budowali potegę portu Kaliningrad, które bezczelnie nazywa Królewcem . Pewnie myśli, że Konfederaci nie wiedzą Królewiec już nei jest polski :E  

1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie no. Spoko. Wiem. Tylko Twój post zabrzmiał tak, jak by bogaci (bogacąc się) sami nie padali ofiarą ocieplenia, zmian klimatycznych, itd.
Pewnie inaczej się z tym walczy w klimatyzowanej willi, a inaczej w getcie. Ale ja mam na myśli taki SF scenariusz. Każdy dostanie po dupie (tylko niektórzy na tym zarobią dodatkowo).

Mam na mysli to, że prywatyzowane są zyski, uspołeczniane koszty - w skrócie.

Bogaci trują środowisko, biedni poczują tego skutki. 

• Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Reakcja jest taka że wiceminister upublicznił dane osobowe w tym adres czym złamał prawo.

To trzeba zmienić prawo.

Niektórym jednostkom publiczny lincz jak najbardziej by się przydał.

• Confused 1
Opublikowano
4 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

BINGO! Drepczemy w miejscu i szukamy kwadratowych jaj.
Uszczelnić procedurę i nieuchronność kary, nie... karać niewinnych upierdliwościami i kosztami.

Dobra, wprowadzamy nieuchronność kary. Ale to ma być kara za prowadzenie pojazdu pomimo zatrzymania uprawnień, czyli za recydywę, tak? Zatem ktoś będzie jeździł dotąd, aż policja go nie złapie lub nie wpadnie w inny sposób, np. powodując kolizję, wypadek czy zabijając kogoś. Ja się na taki stan rzeczy nie godzę i chciałbym, żeby tacy ludzie, w momencie jak tracą uprawnienia nie mieli możliwości prowadzenia samochodu w ogóle, dla dobra i bezpieczeństwa wszystkich użytkowników dróg. Zatem słucham jak zamierzasz to osiągnąć Twoimi metodami?