Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1739997776337-jpeg.8759411

Cytat

Nie dość że największe światowe mocarstwo włazi w dupę zamordyście z państwa z mchu i paproci, to jeszcze samo dobrowolnie się rozbroi, no i kto powie że trump nie jest ruskim agentem?

https://www.skyscrapercity.com/threads/stany-zjednoczone-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie.1476941/post-192185150

Oficjalne konto Białego Domu :boink:

To się dzieje na prawdę.

XyVxDlF.png

ww3Veeq.png

• Haha 5
Opublikowano
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

samo dobrowolnie się rozbroi

Ja czegoś nie rozumiem. To w końcu ruska armia jest z mchu, dykty, czołgów z 1945 i prototypów których nie ma? Czy są bezpośrednim konkurentem USA?

Jak Biden pomagał to Rosja i Chiny miały "he he he" armię, którą NATO i USA w szczególności wyprzedza o lata. Co się stało od Stycznia, że tak już nie jest?

Bo skoro przewaga była/jest tak ogromna, to 8% to jest nic. A rodzi się pytanie ile pieniędzy jest przepalanych.

https://www.reuters.com/world/us/pentagon-fails-audit-sixth-year-row-2023-11-16/

https://econofact.org/factbrief/has-the-pentagon-failed-its-7th-audit-in-a-row

Opublikowano
8 godzin temu, crush napisał(a):

Ja czegoś nie rozumiem. To w końcu ruska armia jest z mchu, dykty, czołgów z 1945 i prototypów których nie ma? Czy są bezpośrednim konkurentem USA?

a to ruskie są jedynym zagrożeniem? Chiny to przyjaciele jak rozumiem :E 

Opublikowano (edytowane)

@huudyy no przecież "majfrendy" prawda? :P 

Wiesz, najgorsze jest to, że tak na prawdę większość ludzi w wielu krajach nie jest wcale wrogo nastawiona do innych nacji i można normalnie się dogadać i współpracować. Problemem zawsze jest polityka i związana z nią indoktrynacja.

Edytowane przez LeBomB
złe @
  • Thanks 1
Opublikowano

Dokladnie. Ja na przyklad Gordona kocham miloscia braterska, ale dzieli nas zawsze polityka :E 

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

beton i tak nie zmieni zdania, PiS albo śmierć ¯\_(ツ)_/¯ 

No tak...

Beton... wiadomo.

Będzie się można pośmiać z nich i pytać czemu w 1939 Polska zaatakowała Niemcy.

Opublikowano
38 minut temu, Szambo napisał(a):

Chyba ta cała akcja z Trumpem wyjdzie PiSowi bokiem.

E tam, zobaczysz że teraz będą się kreować na proamerykańskich, wciskając jednocześnie że pozostali są prorosyjscy lub proniemieccy, a tylko oni są po właściwej stronie :P nie istotne będzie nawet jak Trump pójdzie całkowicie na ugody z rosją. 

• Upvote 2
Opublikowano
14 minut temu, Camis napisał(a):

Jak to mówią "nice try" ;)

Bo to "news" sprzed ponad miesiąca i nie jest powiązany z  ostatnimi działaniami Muska, jak zapewne ten twit (kwik?) ma sugerować :P 

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, huudyy napisał(a):

a to ruskie są jedynym zagrożeniem? Chiny to przyjaciele jak rozumiem :E 

Ale ja o Chinach czytałem tutaj praktycznie te same teksty.

To już OSINTowcy nie są wyrocznią? 🤔

Opublikowano

No i długo nie trzeba było czekać, żeby wyszło na to co pisałem parę godzin temu :E

Tylko beton pisowski nie zrozumie, że Trump przedstawił już właściwie sprawę jasno, że będzie dbał wyłącznie o swoje interesy, a nie o interesy Europy czy samej UE.

Opublikowano (edytowane)

A z zupełnie innej beczki:

https://www.propertynews.pl/centra-handlowe/rosnie-sprzedaz-piwa-ale-szczegoly-wzrostu-moga-zaskakiwac,186035.html

Sprzedaż piwa spada w ogólności, wzrasta tylko segment piw bezalkoholowych. 

Oczywiście winna ekonomia  i demografia, a tak naprawdę młodzi piją inaczej.

Konsumenci piwa, szczególnie koncernowego trochę umierają. Młodsze pokolenie często zamiast 4-paku koncernowego zabiera ze sobą 1 piwo kraftowe. Tak przynajmniej jest w mojej bańce :)

W najbliższych latach można spodziewać się:

1. działalności lobbingowej na rzecz poluzowania reklam piwa w mediach (być może alkoholu w ogóle);
  2. dalszych prób zbliżania piwa alkoholowego do słodkich napojów;
  3. kwiku producentów - to moje ulubione :E 
  4. zmian w eksponowaniu alkoholu - wincyj gadżetów, festiwalów, promocji;
  5. straszenia, że to filar polskiej gospodarki :) 

Zwracam Wam uwagę szczególnie na pkt 1. Spodziewam się wrzutek do ustaw, które będą pośrednio lub bezpośrednio wpływały na te kwestie. Może to być każde z ugrupowań, ale obstawiałbym TD i PSL. KO jest sprytne, PiS raczej ze związkami zawodowymi dobrze żyje, więc chyba nie. PSL, bo rolnicy z koncernami dobrze żyją, a przynajmniej kierownictwo rolnicze. Bo indywidualny rolnik ma przewalone :) TD, bo są niesprawdzeni i mogą się łatwo zamotać w sieci intryg :) 

Konfederacja chyba nie, ale też nie można wykluczyć.

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 4
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Sprzedaż piwa spada w ogólności, wzrasta tylko segment piw bezalkoholowych. 

Co kwartał spotykamy się z ekipą "z branży" - kiedyś prawie wszyscy pili, ostatnie "kilka razy" tylko jeden pił alkoholowe - do dobrej zabawy wystarczy odpowiednie towarzystwo, kręgle i pizza.

• Upvote 4