Camis 6 157 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Państwo z dykty. https://www.facebook.com/niebezpiecznik/posts/pfbid02PYYLEQendNLX5ciAi6xNWdPdLW8tUY1VD4pA2vcf1KYfmGxom3tExfw1Mpy3bT7Gl 6
Kris194 4 848 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Tak, tak a z radcą prawnym to przyszła bo on pewnie nie miał co robić 2
LeBomB 2 156 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 No i długo nie trzeba było czekać, żeby wyszło na to co pisałem parę godzin temu Tylko beton pisowski nie zrozumie, że Trump przedstawił już właściwie sprawę jasno, że będzie dbał wyłącznie o swoje interesy, a nie o interesy Europy czy samej UE.
GordonLameman 9 185 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) A z zupełnie innej beczki: https://www.propertynews.pl/centra-handlowe/rosnie-sprzedaz-piwa-ale-szczegoly-wzrostu-moga-zaskakiwac,186035.html Sprzedaż piwa spada w ogólności, wzrasta tylko segment piw bezalkoholowych. Oczywiście winna ekonomia i demografia, a tak naprawdę młodzi piją inaczej. Konsumenci piwa, szczególnie koncernowego trochę umierają. Młodsze pokolenie często zamiast 4-paku koncernowego zabiera ze sobą 1 piwo kraftowe. Tak przynajmniej jest w mojej bańce W najbliższych latach można spodziewać się: działalności lobbingowej na rzecz poluzowania reklam piwa w mediach (być może alkoholu w ogóle); dalszych prób zbliżania piwa alkoholowego do słodkich napojów; kwiku producentów - to moje ulubione zmian w eksponowaniu alkoholu - wincyj gadżetów, festiwalów, promocji; straszenia, że to filar polskiej gospodarki Zwracam Wam uwagę szczególnie na pkt 1. Spodziewam się wrzutek do ustaw, które będą pośrednio lub bezpośrednio wpływały na te kwestie. Może to być każde z ugrupowań, ale obstawiałbym TD i PSL. KO jest sprytne, PiS raczej ze związkami zawodowymi dobrze żyje, więc chyba nie. PSL, bo rolnicy z koncernami dobrze żyją, a przynajmniej kierownictwo rolnicze. Bo indywidualny rolnik ma przewalone TD, bo są niesprawdzeni i mogą się łatwo zamotać w sieci intryg Konfederacja chyba nie, ale też nie można wykluczyć. Edytowane 20 Lutego 2025 przez GordonLameman 4
Kris194 4 848 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) „CO MA WSPÓLNEGO SZEFOWA CBA I AUDI NA ZIMOWYCH LACZKACH… NIE ŚLIZGA SIĘ NA LODZIE” Złoto Edytowane 20 Lutego 2025 przez Kris194 2
bergercs 1 725 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Sprzedaż piwa spada w ogólności, wzrasta tylko segment piw bezalkoholowych. Co kwartał spotykamy się z ekipą "z branży" - kiedyś prawie wszyscy pili, ostatnie "kilka razy" tylko jeden pił alkoholowe - do dobrej zabawy wystarczy odpowiednie towarzystwo, kręgle i pizza. 4
TheMr. 2 865 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 @GordonLameman Czyli powoli przechodzimy z mafii deweloperskiej do mafii piwowarskiej 1
Suchy211 1 398 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) 2 godziny temu, trepek napisał(a): Piwa 0.0 są dobre! Jak miód przez szybkę. To znaczy to mój indywidualny pogląd. Mi nie smakuje alkohol w żadnej formie. Napoje 0% wzorowane na alkoholu tak samo. Kiedy już go wypiję, to wyłącznie dla %. Jak mam psuć zdrowie, to chociaż w zamian za efekty. W przeciwnym razie wolę wodę. Na inny temat, co się ta konfederacja tak ciska o niewysyłanie wojska na Ukrainę? Czyżby taka decyzja już zapadła? Czy po prostu straszą populistyczną propagandą w zamian za procenty? No i druga sprawa, WIEDZIAŁEM, że Braun to kotwica patrząc na ich najnowszy sondaż. Tylko czemu PiSowi też skoczyło, czyżby grali ta samą kartą i blokowali decyzję która nie zapadła i której nikt nie chce podjąć? Czyli na dzisiaj prawica wygrywa wybory? Kiedy to się tak obróciło? I jeszcze jedno. Czy Hołownia kilka dni temu powiedział, że koniec z koalicją jak przegra z Metzenem? Edytowane 20 Lutego 2025 przez Suchy211 1
crush 3 575 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 3 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Sprzedaż piwa spada w ogólności No i świetnie. Teraz się zabrać za ćpunów. Bo odkąd papier na medyczną można załatwić od strzała to w co raz większej ilości miejsc wali tym gównem.
kanon7 614 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/decyzja-szefowej-cba-w-tle-miliony-zlotych/jf1mjhw,79cfc278 Dymisja szefowej CBA. Taka była jej decyzja w sprawie milionów złotych Centralne Biuro Antykorupcyjne przeznaczyło niemal 24 mln zł na nowy fundusz dla swoich funkcjonariuszy, obejmujący nagrody, zapomogi oraz dodatki mieszkaniowe. Polsat News informuje, że decyzja ta była ostatnim posunięciem Agnieszki Kwiatkowskiej-Gurdak przed jej rezygnacją ze stanowiska. ------------ Tak trzymać KO bardzo dobrze aby za 3 lata PiS wrócił do władzy.... Edytowane 20 Lutego 2025 przez kanon7 1
Crew 900 1 053 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Bicie piany o nic. Odrzucili i co z automatu wyślą tak? Ja pier... 1
hubio 1 283 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a): Kiedy już go wypiję, to wyłącznie dla %. Jak mam psuć zdrowie, to chociaż w zamian za efekty. W przeciwnym razie wolę wodę. Fajnie, że chociaż masz świadomość jakie to g... Ja wiele lat nie miałem... Zawsze piłem bardzo mało, a teraz przestałem całkowicie... Efekt czujesz tylko w danej chwili, ale długofalowo jak każda taka substancja to same negatywne skutki dla organizmu, łącznie z depresją... Jak teraz na to patrzę to tak naprawdę na 2 dzień nawet nie "czuje" się tego relaksu... i nie pamięta... Jedynie, że przez moment było przyjemnie, ale nic więcej... Stosuję obecnie taką zasadę: wszystko co robimy "normalnie" typu jedzenie, granie, sex i inne przyjemności, ale takie które są naturalne to tak, a wszystkie substancje bez których można przeżyć czyli alko, tytoń i inne tego typu substancje to nie. Oczywiście i można uzależnić się od tej pierwszej grupy więc trzeba uważać. Niestety w Polsce walka z lobby alkoholowym to jak walka z wiatrakami. Jak już ktoś tu podlinkował - w Radomiu jest więcej miejsc gdzie sprzedaje się etanol niż w całej Szwecji... W PL kupisz wszędzie. Na każdym kroku. A zerówki mają przyzwyczajać dzieci i młodzież i wyrabiać w nich poczucie, że to coś fajnego. Wszechobecna reklama, wszechobecna sprzedaż i miliony uzależnionych ludzi którzy powołują się na "wolność" sterowani przez Panów z wysp i jachtów żerujących na słabości człowieka....
LeBomB 2 156 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 @voltq wytłumacz mi proszę, bo czegoś może nie rozumiem. Jak to głosowanie, które jest pokazane na filmiku, a niżej daję link: https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=10&NrPosiedzenia=29&NrGlosowania=2 czyli głosowanie nad wnioskiem o odroczenie posiedzenia, ma świadczyć o zgodzie na wysłanie polskich żołnierzy na Ukrainę? 1
GordonLameman 9 185 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 5 minut temu, LeBomB napisał(a): @voltq wytłumacz mi proszę, bo czegoś może nie rozumiem. Jak to głosowanie, które jest pokazane na filmiku, a niżej daję link: https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=10&NrPosiedzenia=29&NrGlosowania=2 czyli głosowanie nad wnioskiem o odroczenie posiedzenia, ma świadczyć o zgodzie na wysłanie polskich żołnierzy na Ukrainę? Nie świadczy, ale tak powiedzieli w filmiku na YT, a społeczeństwo analfabetów łyka brednie z filmików jak płatki śniadaniowe rano. 1
Suchy211 1 398 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 @hubio o ile coś tam sobie kilka razy w roku chlapnę, o tyle gdyby ktoś wprowadził skutecznie prohibicję poparłbym to. Może po części dlatego, że mam w bliskiej rodzinie alkoholika, który w zasadzie już skoczył w przepaść i nikt go już nie złapie jak sam się nie nauczy latać. To samo dotyczy fajek. To powoduje raka jest rakiem, kiedy widzę ile ludzie tracą czasu na palenie fajek. Każda godzina aktywności to tak naprawdę 40 minut aktywności, reszta to palenie fajek. 1
bergercs 1 725 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Bo ziemia jest płaska, polin i dwie strony tej samej monety a poza tym udowodnij, że jest inaczej Równie dobrze pytania można by zadawać selerowi w lodówce. 2
LeBomB 2 156 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 @voltq @GordonLameman Dobra, cofnąłem sobie obrady sejmu na YT Sprawa wygląda tak: Mentzen złożył wniosek formalny o odroczenie obrad, ponieważ chciałby w porządek 29 posiedzenia wsadzić swój projekt uchwały zabraniającej wysyłania żołnierzy na Ukrainę, bo wydaje mu się, że ktoś ten pomysł cały czas forsuje, żeby tam wysłać żołnierzy. Czyli stworzył chochoła z którym chciał walczyć odroczeniem obrad, błyskawicznym procedowaniem uchwały do następnego posiedzenia sejmu i zrobienia tam swojej wrzutki. Po czym wyszedł poseł PiS Andrzej Śliwka, który zaczął wypowiedź od słów "nie ma co odraczać posiedzenia" i powiedział dalej, że zgadza się z Mentzenem, żeby tam nie wysyłać polskich żołnierzy, ale nie ma sensu odraczanie obrad, tylko niech proceduje swoją uchwałę, tak by na następne obrady była gotowa. Zaznacza jednocześnie, że i tak do wysyłki żołnierzy na Ukrainę jest potrzebny wniosek rady ministrów i zgoda prezydenta, po czym robi kampanię Nawrockiemu a potem zaczyna się typowa pisowska propaganda Po czym zagłosował jednak że jest za odroczeniem obrad Także tak... @voltq zacznij weryfikować co wrzucasz... 1 1 2
Rekomendowane odpowiedzi