Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kaczka się zesra, jak z szoku wybudzi się jakiś czepialski i przytoczy jego słowa, że zawodniczka "ciężko pracowała i często krew jej z nosa szła" :).
= wyjdzie na to, że to PiS ją doyebał. ;) 

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Rura łącząca Putina z Merkel była zła. Jak Pomarańczowy będzie trzecim udziałowcem to już będzie dobra. Ja tylko czekam jak Trump wprowadzi ponownie Putina na salony i przekaz PiS o braciach Rosjanach :D

• Like 2
Opublikowano
13 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Ruskie, USA i Niemcy dogadują się pod stołem jak tu znowu rurociągi odpalić.

Pewna partia polityczna w polskim sejmie będzie biła brawo na ten pomysł ;-) A każdego, kto powie inaczej, że jest to złe to oskarżą o skłócanie dobrych stosunków z USA.

13 godzin temu, ghostdog napisał(a):

Rura łącząca Putina z Merkel była zła. Jak Pomarańczowy będzie trzecim udziałowcem to już będzie dobra. Ja tylko czekam jak Trump wprowadzi ponownie Putina na salony i przekaz PiS o braciach Rosjanach :D

Jeśli nie jest to plotką to 9 maja Trump poleci do Moskwy świętować z Putinem dzień zwycięstwa.

Opublikowano

Machną sobie rurkę na Alaskę, tam zrobią port gdzie ten gaz załadują na statek, statkiem trafi do Niemiec. 5-10 razy drożej, ale po przejściu takiej drogi wg niektórych resetuje się jego pochodzenie :P 

I w sumie wiele się mogę nie mylić, bo jak zacząłem sprawdzać informacje to:

1. jest cały projekt o nazwie Alaska LNG, który miał służyć transportowi na potrzeby USA z Alaski, w skład wchodzi rurociąg z północy na południe Alaski i gazoport

2. Były plany łączenia Alaski z obszarem czukockim przez cieśninę Beringa. Plany były trzy rurociąg transportujący ropę, rurociąg transportujący gaz, tunel/most. 

3. Były plany rurociągu przez całą rosję. 

Tak na prawdę co z instalacji na terenie rosji zostało zrealizowane, tego do końca nie wiadomo.

Opublikowano

W normalnym państwie za wypowiedzenie tych słów o nie trzymaniu się litry prawa ta Wrzosek została by wywalona z zawodu i miała by zarzuty postawione , dziś jest celebrytka a Kaczyński wykorzystując sytuację zdobywa sobie nowych wyborców 

Niestety żyjemy w Rzeczpospolitej przyjaciół Polin państwie teoretycznym 

Przez głupotę Tuska Kaczyński wróci do władzy 

Opublikowano
4 minuty temu, voltq napisał(a):

W normalnym państwie za wypowiedzenie tych słów o nie trzymaniu się litry prawa ta Wrzosek została by wywalona z zawodu i miała by zarzuty postawione

tymczasem JE Jarosław K.:

My karzemy naszych ludzi. Karzemy tak ostro, że nawet w jednym wypadku to kosztowało tego człowieka życie. Nie będę tutaj wymieniał nazwiska, ale tak było.

• Confused 1
Opublikowano

@voltq mówisz o wypowiedzi z grudnia? Powiedz mi w takim razie, wg prawa kto ma decydować o ważności wyników wyborów? Którego prawa w tej sytuacji należy się trzymać? Tego sprzed 2017 roku, czy tego po 2017 roku, które powołało nową izbę, wobec której TSUE orzekło że nie jest sądem w rozumieniu prawa, czego PiS za swoich rządów nie uznało?

Teraz przegłosowano uchwałę incydentalną, która miała przekazać ten obowiązek sędziom SN z najdłuższym stażem, ale prezydent jej nie podpisał.

Zatem czyje orzeczenie o ważności wyborów będzie miało moc prawną? 

W pewnych obszarach powstał dualizm prawny i czasem nawet prawnicy się zastanawiają co do czego, bo są sytuacje, które do tej pory nie miały miejsca. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

My karzemy naszych ludzi. Karzemy tak ostro, że nawet w jednym wypadku to kosztowało tego człowieka życie. Nie będę tutaj wymieniał nazwiska, ale tak było.

image.thumb.png.c035259e027a871f5cd7bcb474617ed3.png

Opublikowano

O drugie miejsce to zaraz będzie się bić “Nie wiem, trudno określić”. Głosowania poniżej 75% nie powinny mieć efektu prawnego. Osoby które nie głosują 3 raz z rzędu - kara 5000 euro. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, huudyy napisał(a):

Czyli bronisz pan jednego bandytę mówiąc proszę pana ale bandyta po drugiej stronie tez jest bandyta :D

4 godziny temu, LeBomB napisał(a):

@voltq mówisz o wypowiedzi z grudnia? Powiedz mi w takim razie, wg prawa kto ma decydować o ważności wyników wyborów? Którego prawa w tej sytuacji należy się trzymać? Tego sprzed 2017 roku, czy tego po 2017 roku, które powołało nową izbę, wobec której TSUE orzekło że nie jest sądem w rozumieniu prawa, czego PiS za swoich rządów nie uznało?

Teraz przegłosowano uchwałę incydentalną, która miała przekazać ten obowiązek sędziom SN z najdłuższym stażem, ale prezydent jej nie podpisał.

Zatem czyje orzeczenie o ważności wyborów będzie miało moc prawną? 

W pewnych obszarach powstał dualizm prawny i czasem nawet prawnicy się zastanawiają co do czego, bo są sytuacje, które do tej pory nie miały miejsca. 

Ciężka sytuacja , idąc tym tokiem rozumowania powinniśmy wrócić do prawa z 31 sierpnia 1939 roku albo 11 maja 1926 roku , ale przyjmijmy ze jeżeli PIS wprowadził cos niezgodnie z prawem po 1989 roku to izba którą powołali nie jest izba i nie ma np czegoś takiego jak neosedzia czy neoizba tylko ktoś jest sędzia albo nim nie jest , jest izba albo jej nie ma , a sytuacje na pewno można jakoś rozwiązać , gdyby KO i Tusk się ogarnęło to powinni dojść do jakiegoś porozumienia z konfederacja żeby w kolejnych wyborach przypadkiem PIS nie stworzył z nimi koalicji bo powrót PIS to będzie straszna tragedia , wiec piłeczka jest po stronie Tuska który w 2007 roku mógłby spokojnie utworzyć koalicje z konfederacja , wystarczy wrócić do starych postulatów i je realizować 

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, voltq napisał(a):

Czyli bronisz pan jednego bandytę mówiąc proszę pana ale bandyta po drugiej stronie tez jest bandyta :D

w którym miejscu kogoś bronię? Pokazuję tylko, że po obu stronach barykady są równi i równiejsi.

Mnie ta sytuacja równo mocno mierzi jak Ciebie. Upodlenie naszej klasy politycznej postępuje w niesłychanym wręcz tempie.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
2 godziny temu, voltq napisał(a):

Ciężka sytuacja , idąc tym tokiem rozumowania powinniśmy wrócić do prawa z 31 sierpnia 1939 roku albo 11 maja 1926 roku , ale przyjmijmy ze jeżeli PIS wprowadził cos niezgodnie z prawem po 1989 roku to izba którą powołali nie jest izba i nie ma np czegoś takiego jak neosedzia czy neoizba tylko ktoś jest sędzia albo nim nie jest , jest izba albo jej nie ma , a sytuacje na pewno można jakoś rozwiązać , gdyby KO i Tusk się ogarnęło to powinni dojść do jakiegoś porozumienia z konfederacja żeby w kolejnych wyborach przypadkiem PIS nie stworzył z nimi koalicji bo powrót PIS to będzie straszna tragedia , wiec piłeczka jest po stronie Tuska który w 2007 roku mógłby spokojnie utworzyć koalicje z konfederacja , wystarczy wrócić do starych postulatów i je realizować 

No właśnie nie jest taka prosta, bo ci sędziowie też ogłaszali jakieś wyroki, powoływali innych sędziów itd. Zatem trzeba by unieważnić wszystkie ich decyzje. Chaos totalny. Natomiast jak nie zostanie zmienione nic, to zobacz jakie jest ryzyko. Albo ta izba ogłosi że wybory nie były ważne "bo coś tam", albo jak zatwierdzą ale ktoś będzie niezadowolony z tego że ich kandydat przegrał, to będzie gadanie, że ta izba nie powinna o tym orzekać i będzie że prezydent jest zatwierdzony przez nielegalną izbę. Stąd właśnie pomysł na uchwałę incydentalną, która miała stanowić odstępstwo od obowiązującego prawa z racji jego wadliwości, ale prezydent ją odrzucił.  

Dlatego bardzo ciekaw jestem jak się potoczy sytuacja z wyborami prezydenckimi.

• Upvote 1
Opublikowano

Odpaliłem z ciekawości filmik Stanowskiego na Kanale Zero. 

Ciekaw byłem, czy przedstawi obie narracje. Jedną, że to zły prokurator tak zestresował bidną kobitę, że wzięła i zmarła 3 dni później. Druga, że ktoś jej pomógł, bo za dużo wiedziała i mogłaby pogrążyć Kaczkę.

Niestety cały materiał jest jednostronny, a Stanowski zachowuje się w nim niczym Tucker Carlson, krzycząc z oburzenia na prokurator, której tam nie powinno być. 
Cytuje też wypowiedzi pisowców, choć niby się z nimi nie zgadza. 

O tym co to za sprawa, i dlaczego to była ważna dla sprawy osoba.. ani słowa.

PS. TV Republika powinna zmienić nazwę na Republika Today. 
W skrócie RT. 

Jakoś mam wrażenie, że ta nazwa by im pasowała.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, voltq napisał(a):

Nie. Ktoś tu kiedyś wrzucił artykuł o konstytucyjności i niekonstytucyjności sądów. Okazuje się że sąd w ujęciu niekonstytucyjnym nadal może wydawać wyroki które są wiążące, ale (bierze głęboki wdech) Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla ba bla    bla bla blbla bla Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla bla bla Sam sobie go znajdź bo mi się nie chce Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla   ba bla    bla bla bl  bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla bla bla Jest ze 20 albo 40 stron wstecz, albo 60 nie wiem Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla   ba bla    bla bla bl  bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   blaBla bla bla, bla   bla    bla ba bla   ba bla    bla bla bl  bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   bla    bla ba bla    bla bla bla bla bla Bla bla bla, bla   bla. No generalnie jest to na tyle popieprzone, że i tak każdy sobie wyciągnie z tego co zechce i nikt nigdy z nikim nie dojdzie do konsensu. Żeby nie było, środek tego posta jest BARDZO merytoryczny i jak najbardziej na temat.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
Godzinę temu, VRman napisał(a):

Odpaliłem z ciekawości filmik Stanowskiego na Kanale Zero. 

Ciekaw byłem, czy przedstawi obie narracje. Jedną, że to zły prokurator tak zestresował bidną kobitę, że wzięła i zmarła 3 dni później. Druga, że ktoś jej pomógł, bo za dużo wiedziała i mogłaby pogrążyć Kaczkę.

Niestety cały materiał jest jednostronny, a Stanowski zachowuje się w nim niczym Tucker Carlson, krzycząc z oburzenia na prokurator, której tam nie powinno być. 
Cytuje też wypowiedzi pisowców, choć niby się z nimi nie zgadza. 

O tym co to za sprawa, i dlaczego to była ważna dla sprawy osoba.. ani słowa.

PS. TV Republika powinna zmienić nazwę na Republika Today. 
W skrócie RT. 

Jakoś mam wrażenie, że ta nazwa by im pasowała.

W to bym uwierzył ze ktoś pomógł jej umrzeć bo za dużo wiedziała a była zwyczajnym słupem