Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, Szambo napisał(a):

Moja Żona pracuje w Służbie Cywilnej i ma absolutny zakaz wypowiadania się na tematy politycznie publicznie.

Heh, kiedyś za "gówniaka" złożyłem papiery do urzędu statystycznego.

Na rozmowie w pewnym momencie mocno mnie ostrzegli, że pod żadnym pozorem nie mogę jakkolwiek wypowiadać się na tematy polityczne. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, andzic napisał(a):

Wy czaicie jakie te nowe zasady mają być skomplikowane?

Po co się ograniczać... zróbmy 5% od równowartości całki po dx od 75% przeciętnego wynagrodzenia plus 3,5% od równowartości gryczpanu przed Świętami w przypadku częściowego zaćmienia księżyca, a 7% kiedy przypływy Australii spowodują ubytek Plaży o 56,8% :)

Po kiego grzyba Oni to jeszcze bardziej komplikują?

@CamisOoo widzę, że wg. Mentzena to już PIS nie dawał hajsu na Ukraine?

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wg Memcena to my wszyscy jesteśmy głupi, tylko on posiada wiedzę tajemną. Chyba tylko kaczka "mądrzejszy" myśli, że jest, chyba nawet sam tak kiedyś powiedział :rotfl2: Tworki, a nie do polityki takich ludzi pchać.

Edytowane przez blabla123
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

No tylko to się tak prosto ocenia. A realny problem jest taki, że PiS zrobił taki dualizm prawny, że ciężka sprawa to w ogóle ogarnąć.

Tych wszystkich pociotków przecież też nie wywalą od strzała, bo jak. Niby ktoś się obudził w 2023, ale to realnie minimum o 4 lata za późno.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Poziom dziennikarzy TVP , Tusk powinien to sprywatyzować , w prywatnej firmie ta pani pewnie wyleci z roboty i zajmie się czymś do czego się nadaję 

1 godzinę temu, Camis napisał(a):

konfokacapy już równo jadą przekazem z pisiorami, ale jak pisali tutaj ich myślący inaczej wyborcy to nigdy nie wejdą w koalicje z pis :rotfl2:

Ale będą robić fikołki jak już to nastąpi :rotfl2:

Tylko i wyłącznie wina Tuska który nie potrafi wejść w koalicję z konfederacją  pomimo podobnych programów z tym 2007 roku , wywalić lewicę na początek, przez to PiS może nawet wycofać Nawrockiego i poprzeć mentzena a w zamian oni poprą ich rząd i premiera , tak się przegrywa wybory , PiS rozgrywa KO po profesorsku , szkoda tylko że ten rak pisowski może wrócić przez Tuska i wyborców KO

Donaldzie Tusku i Rafale Trzaskowski nie idźcie tą drogą , trzeba wrócić do starych postulatów z lat 2005-2007 zacząć je realizować i wejść normalnie w koalicję z konfederacją, wtedy rak pisowski już nigdy nie dojdzie do władzy

Ja tego nie rozumiem że ludzie dopuszczają możliwość Koalicji PiS z konfederacją a nie dopuszczają koalicji KO z konfederacją 

Edytowane przez voltq
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, adashi napisał(a):

Rzeczywiście najwyraźniej to dla koalicji jest zbyt ciężka sprawa. Niech się już skończy ta ich kadencja.

A dla kogo nie byłaby? Możemy co prawda olać wszystko, ale czy wtedy nie byłoby tu już Rosji...

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Kwestia interpretacji.
Czym jest manifestowanie (?), czym jest publiczne (?). ;)

Miejsc publiczne to ogólnodostępne , Zatem miejscem publicznym będzie każdy obszar dostępny w danym momencie wszystkim osobom, które zechcą w ramach prawa do swobodnego przemieszczania się, zaleźć się na danym terenie

2 godziny temu, Camis napisał(a):

Najpierw emerytura tancerzy teraz to, pędzą na ścianę :rotfl2:

Brawo pis i konfokacapy zaraz będą mieli 300 mandatów. 

Koalicja obywatelska robi wszystko żeby oddać PiSowi władzę 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Miejsc publiczne to ogólnodostępne , Zatem miejscem publicznym będzie każdy obszar dostępny w danym momencie wszystkim osobom, które zechcą w ramach prawa do swobodnego przemieszczania się, zaleźć się na danym terenie

https://www.sn.pl/aktualnosci/SitePages/Komunikaty_o_sprawach.aspx?ItemSID=223-271e0911-7542-42c1-ba34-d1e945caefb2&ListName=Komunikaty_o_sprawach

Cytat

Sąd Najwyższy w dniu dzisiejszym (17.04) podzielił pogląd Rzecznika Praw Obywatelskich i uznał, że internet jest miejscem publicznym. 

Dodał, że treści publikowane w internecie choć fizycznie rzeczywiście znajdują się na dyskach twardych, to jednak tworzą „pewną przestrzeń”, a jeśli są dostępne na stronie internetowej, na którą każdy, bez ograniczeń może wejść, to tym samym przestrzeń taką należy uznać za miejsce publiczne.

SN zwrócił także uwagę, że nie każda strona internetowa może być traktowana jako przestrzeń publiczna. „Dostęp do niektórych treści wymaga na przykład zalogowania się i w takich sytuacjach pojawić się może wątpliwość czy mówimy o przestrzeni publicznej” wyjaśniał sędzia sprawozdawca.

Także dalej wszystko zależy od interpretacji. 

12 minut temu, voltq napisał(a):

Poziom dziennikarzy TVP , Tusk powinien to sprywatyzować , w prywatnej firmie ta pani pewnie wyleci z roboty i zajmie się czymś do czego się nadaję 

Dosłownie 7 postów powyżej Twojego masz nieco dłuższy materiał, a nie końcówkę wyrwaną z kontekstu.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, voltq napisał(a):

o czym Ty chłopie mówisz? Dziennikarze go dosłownie CYTUJĄ, a on odcina się od własnych wypowiedzi i jeszcze zgrywa przy tym buca obrażając ich. 

Może obejrzyj jakichś dłuższy fragment?

Facet zarzuca, że ona nie rozumie jakiejś "powagi sytuacji", a on nie jest w stanie przyznać się do swoich własnych poglądów. Tchórz i autystyk, jedynie twardy jest przed kamerą z włączonym tiktokiem.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 7
Opublikowano
11 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A dla kogo nie byłaby?

To może chodzi o styl, bo ten nie jest Olśniewający.

A tego Bajzlu co PiS narobił to myślę, że nie posprząta już chyba nikt nigdy.

Legalnie przy oklasku wyborców wpuściliśmy struktury mafijne do Polityki i Sądownictwa.

Możemy się łudzić, że da się to odwrócić, ale jest to już chyba niemożliwe.

• Sad 1
Opublikowano

Ciekawe na ile pytań Memcen odpowie na debacie prezydenckiej. Być może będzie jedynym kandydatem, który nie odpowie na żadne pytanie i pójdzie tam tylko pierdzielić farmazony. Nie rozumiem jak on może mieć tak wysokie poparcie, jakim idiotą trzeba być, żeby postrzegać go jako elitę, jako kogoś wartego oddania swojego głosu. Facet jest totalnym kretynem bez jasnych poglądów. Nawet jeśli coś powie, to zaraz się z tego wycofuje, mówi coś zupełnie innego, nie umie udzielić odpowiedzi na proste pytania i widać, że się w nim gotuje, kiedy ktoś nie odpuszcza i oczekuje odpowiedzi. Debil z tiktokowym kapitałem politycznym. 

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

Memcen odpowie na te pytania, do których będzie miał materiał od Lotka, bo jeśli dobrze kojarze to ten komik mu wcześniej pisał teksty.

Całkiem niezłe zresztą. Wystarczyło jednak że Słabek wyszedł poza nie i nawet Petru go zaorał xD

Edytowane przez Badalamann
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, LeBomB napisał(a):

@Szambo da się tylko właśnie żeby to zrobić, trzeba momentami odejść od wadliwego prawa, co przy takiej opozycji jaką mamy, skończy się tym, że będą opluwać za wszystko i dostaną tematy napędowe do swojej propagandy. 

PiS jest ciągle zbyt silne.

Nie oszukujmy się, ich wyborcy to albo patologia, która klaszcze do patologicznych praktyk, albo totalnie bezmózgi.

Takie Gumbasy z Super Mario Bros.

Uważam, że Politycy PIS powinni zostać tak potraktowani jak traktuje się zdrajców Narodu. Bo to są Zdrajcy Narodu.

Edytowane przez Szambo
  • Upvote 1
Opublikowano
29 minut temu, LeBomB napisał(a):

Dosłownie 7 postów powyżej Twojego masz nieco dłuższy materiał, a nie końcówkę wyrwaną z kontekstu.

Za dużo wymagasz. To akurat przykład typowego spolaryzowanego wyborcy, który wierzy tylko w to co w swoich Social media zobaczy.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, andzic napisał(a):

Nie do końca bo to nie jest przywrócenie status quo jakie było przed polskim ładem np. nie wiem czy będzie można odliczać składkę od podatku. Po za tym tak o 2 lata za późno zważywszy, że to była sztandarowa obietnica wyborcza zarówno KO jak i 3D.  O ile będę jeszcze prowadzić DG to powiem za rok ile płacę bo ja co miesiąc dokładnie wiem ile płaciłem przed polskim ładem i ile teraz i będę miał porównanie w 2026. I niech oni nie pier.... ą o jakimś obniżaniu! Bo nic nie obniżają, a PiS podwyższył żeby zgnoić najbiedniejszą grupę przedsiębiorców! Takie same Gordony musiały tam być u Morawieckiego myślące, że ryczałtowcy to oszuści! Natomiast B2B zamiast etatu to zupełnie inna sprawa i to takie osoby powinny być inaczej rozliczane, a nie wrzucane do jednego worka z normalnymi przedsiębiorcami zaczynającymi jeszcze w czasach kiedy nie znano terminu: "B2B" zresztą nie pochodzącego z jęz. polskiego. B2B ma na celu omijać przepisy podatkowe a robi się dokładnie to samo co na etacie, ma szefa itp. Ja nie mam żadnego szefa. Nie mam jednego klienta od 20 lat. Prowadzę normalną DG.

Edytowane przez hubio