Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Bardzo długi wpis na ~20 tys znaków, tym razem bogaty w treść, bez emocjonalnych komentarzy, więc nawet nie musiałem redagować Razprozaka, poza wyrzuceniem wstępu i fragmentu zakończenia. ;) 

Ukryj zawartość

...

Claude jest innego zdania.

image.png.0628371d534c124a278eb5ee2d8d8503.png

Fajne jest to AI, co nie? Nawet nie muszę tego czytać, żeby wiedzieć, że wstawiasz jakiś bełkot xD

Edytowane przez Kamiyanx
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 5
Opublikowano
22 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Nie mówię, że nie ma szans. Nie dopowiadaj sobie :) 

Nie musimy tego robić. Wystarczy dobierać środki wyrazu do audiencji. Robisz wywiad dla wszystkich i chcesz uchylić rąbka tajemnicy - pokazujesz, że jesteś zwykłym Polakiem, a nie "elitą". Za elitę możesz uchodzić na odpowiednich do tego spotkaniach.

Czy myślisz, że on rolnikowi, wyborcy PiS lub PSL zaimponował tą filozofią? :) 

Zamiponowałby mu, gdyby się okazało, że ma prawo jazdy na traktor i potrafi pole ogarnąć :E 

Ale kto go wycina tutaj? Nikt.

Po prostu mówimy, że NASZYM zdaniem to nie jest dobra strategia - iść w elitaryzm. :) 

Oj gordon, gordon. zawsze cie lubułem czytać, nigdy sie nie wypowiadałem, wolałem uchodzić za smietnikowego wywijasa, ale mam inne zdanie.. Jesli ktos zna sie na literaturze, potrafi złożyć ładne zdanie, to znaczy ze walczy o elite? Według mnie to znaczy, że nie udaje głupszego niż jest. Trzeba byc desperatem, żeby wmówić sobie, że jedynym prawdziwym polakiem jest ktos, kto ledwo pisze, gardzi kultura i filozofia, ale za to prawda mu sie należy :/

Problemem nie jest to, że mamy kandydatów, którzy są inteligenti.. Problemem polega na tym, że nie którzy myśla, że inteligencja dyskwalifikuje. Watpie, ze wyborca psl czy pis mdlałby na słowo traktor czy Norwid. Tak jakbys sie bal, ze jak ktos mówi składnie i z sensem, nie jest swój :woot: A stad juz krok do tego, by Trzska wycinac nie za to, co robi, a za to, ze nie mowi jak tiktokowy influencer czy nie cytuje mencusia miedzy kebsem, a patotematem. 

Opublikowano
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Fajne jest to AI

Nie. Bo te modele "AI" mają zaprogramowaną stronniczość. I tak Muskowy bot odpowie bardziej w prawo, a Googlowy w lewo.

Oczywiście da się to obejść.

Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

TVN to kontynuacja tego PRLowkiego cyrku.

Ukryj zawartość

Nie, nie jest. To prywatna spółka dziś. :) 

47 minut temu, leelooo napisał(a):

Oj gordon, gordon. zawsze cie lubułem czytać, nigdy sie nie wypowiadałem, wolałem uchodzić za smietnikowego wywijasa, ale mam inne zdanie.. Jesli ktos zna sie na literaturze, potrafi złożyć ładne zdanie, to znaczy ze walczy o elite? Według mnie to znaczy, że nie udaje głupszego niż jest. Trzeba byc desperatem, żeby wmówić sobie, że jedynym prawdziwym polakiem jest ktos, kto ledwo pisze, gardzi kultura i filozofia, ale za to prawda mu sie należy :/

Problemem nie jest to, że mamy kandydatów, którzy są inteligenti.. Problemem polega na tym, że nie którzy myśla, że inteligencja dyskwalifikuje. Watpie, ze wyborca psl czy pis mdlałby na słowo traktor czy Norwid. Tak jakbys sie bal, ze jak ktos mówi składnie i z sensem, nie jest swój :woot: A stad juz krok do tego, by Trzska wycinac nie za to, co robi, a za to, ze nie mowi jak tiktokowy influencer czy nie cytuje mencusia miedzy kebsem, a patotematem. 

To nie jest kwestia tego, że potrafi złożyć zdanie, ale podkreśla bardzo inteligenckie pochodzenie - a to nie jest "sexy" dla typowego wyborcy. Szczególnie elektoratu o któ®y musi Trzaskowski walczyć. 

W ogóle nie pisalismy o tym kto jest prawdziwym Polakiem, a kto nie, tylko o tym co trafia do elektoratu i jak go zdobyć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Ty tak, zapytaj się typowego Janusza z placu targowego co sądzi o Tusku to zacznie sypać typowym przekazem od debili dla debili - zdrajca, Niemiec itd. itp. Beton. I tego Homo sovieticus w Polsce mamy większość. 

W samorządowych mogą wrócić, ale wtedy prezydent będzie wszystko wetował :E I kolejny czas KO zyska :E 

Mózg już tak jest zaprogramowany i musi być jakiś wróg. Mój ojciec to całymi dniami słucha "właściwego" przekazu, normalnie jak jakiś komentator polityczny zatrudniony na pełen etat. Przed wyborami gadał, że mu Tusk zabierze 13 i 14 emeryturę. Jak się pytam czy nadal ma te ekstra emerytury, to teraz mówi że jak wybiorą Czaskowskiego, to mu wreszcie zabiorą :D

• Haha 2
  • Sad 3
Opublikowano
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To nie jest kwestia tego, że potrafi złożyć zdanie, ale podkreśla bardzo inteligenckie pochodzenie - a to nie jest "sexy" dla typowego wyborcy. Szczególnie elektoratu o któ®y musi Trzaskowski walczyć. 

W ogóle nie pisalismy o tym kto jest prawdziwym Polakiem, a kto nie, tylko o tym co trafia do elektoratu i jak go zdobyć. 

no kurde, teraz to przegiales, serio. zmieniamy nagle temat z pogardy wobec elit na analize targetowania przekazu... ;/ super, tylko ze od poczatku byla o tym mowa.

najpierw lamentujesz, ze Trzasku nie trafia do typowego wyborcy, bo za ladnie mowi. czyli chodzilo o styl, nie strategie? 

Ja nie twierdze, ze kazdy kowalski czy nowak maja obowiazek lubic literature, ale jesli zaczynamy sprowadzac polityke do poziomu kto szybciej powie jak jest miedzy banałami, to nie szukamy przywodców, tylko ludzi pokroju Lotek - standuperów. Dla mnie to jasne, problemem nie jest to ze osoba ktora cenie (Trzaskowski) jest za mądry dla ludu. Problemem jest to, że wybyborcy zostali tak upokorzeni przez narrację populistyczna, że ta mądrość zaczeła ich razić. :/ 

Piszesz o wyborcy typowym jak ja, jakbym byl tanim krzeslem z Biedry, w dodatku tanim.. ale wiesz co? Może czas przestać takich jak ja traktować jak idiotów, ktoremu przeszkadza zdanie złożone. PIS 8 lat wmawiał ludziom, że wiedza to pycha, kultura to lewaki, a dyplom to w sumie zdrada narodowa. a potem zdziwko, ze wygrywaja ludzie z patostreamów. 

Opublikowano
Teraz, leelooo napisał(a):

no kurde, teraz to przegiales, serio. zmieniamy nagle temat z pogardy wobec elit na analize targetowania przekazu... ;/ super, tylko ze od poczatku byla o tym mowa.

najpierw lamentujesz, ze Trzasku nie trafia do typowego wyborcy, bo za ladnie mowi. czyli chodzilo o styl, nie strategie? 

Ja nie twierdze, ze kazdy kowalski czy nowak maja obowiazek lubic literature, ale jesli zaczynamy sprowadzac polityke do poziomu kto szybciej powie jak jest miedzy banałami, to nie szukamy przywodców, tylko ludzi pokroju Lotek - standuperów. Dla mnie to jasne, problemem nie jest to ze osoba ktora cenie (Trzaskowski) jest za mądry dla ludu. Problemem jest to, że wybyborcy zostali tak upokorzeni przez narrację populistyczna, że ta mądrość zaczeła ich razić. :/ 

Piszesz o wyborcy typowym jak ja, jakbym byl tanim krzeslem z Biedry, w dodatku tanim.. ale wiesz co? Może czas przestać takich jak ja traktować jak idiotów, ktoremu przeszkadza zdanie złożone. PIS 8 lat wmawiał ludziom, że wiedza to pycha, kultura to lewaki, a dyplom to w sumie zdrada narodowa. a potem zdziwko, ze wygrywaja ludzie z patostreamów. 

To Ty zmieniasz temat.

Ja tylko pisałem o tym, że ten wywiad nie przysporzy mu elektoratu w grupie, w której go potrzebuje. 

Przestaliśmy traktować wyborców jak idiotów już kiedyś. I co? Po trudnych zmianach (podwyższenie wieku emerytalnego) natychmiast elektorat wybrał kogoś kto ten wiek przywrócił. 

A z innej beczki.

Idiokracja w USA na pełnej:

image.thumb.png.9e926a6023dbe22a7fe3670a11c97c67.png

• Upvote 4
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

@up 

Pisowskie głąby znowu jątrzą.

Obrali dobrą taktykę. Sami nasprowadzali przez 8 lat cudzoziemców (na co są dane z ministerstw). Następnie jakiś poseł PiS ze Szczecina robi typowi o ciemnej karnacji zdjęcie w komunikacji i na niego szczuje (okazało się, że to jakiś fryzjer pracujący legalnie). A teraz szukają w krzakach, na zachodniej granicy przemytu "czarniawych" przez niemieckie służby :D

• Upvote 5
Opublikowano

@musichunter1x wy to wszyscy młodzi jesteście... :) Odgrzewany kotlet po raz setny... Od kiedy Kaczyński pokłócił się z Wałęsą to głosi wszędzie, że walczy z sbkeckimi elitami. W 2005 miała zniknąć III RP i miałabyć IV RP. Od lat ta stara śpiewka. Film "Nocna zmiana". Rząd Olszewskiego itp. Z tym, że wyborcy powierzyli im na 8 lat władzę, a ci zdemolowali wymiar sprawiedliwości, zniszczyli stosunki z UE, a do tego są podejrzewani o liczne przestępstwa. Ja nie polityk i nie chroni mnie immunitet więc nie mogę napisać dosadniej co można usłyszeć z ław poselskich co zrobili. Pomijam to, że komunistycznego prokuratora uczynili sędzią TK, a wcześniej sam się przyczynił do ataku na praworządność. Tacy święci, tak chcieli odsunąć układ, a sami zrobili gorszy....

I sprawa Przemyka? Tak - nadgorliwi milicjanci pobili chłopaka dokładnie tak samo jak już w wolnej Polsce potraktowano paralizatorem. To nie był rozkaz Jaruzelskiego, Iwińskiego czy Kwaśniewskiego lub Millera tylko debile z milicji. To co robiono w czasach stalinowskich było o wiele gorsze... Podziękujmy Rooseveltowi i Churchillowi, że nie chcieli kontynuować wojny i oddali Polskę pod okupację Stalinowi. Dla mnie postkomuna całkowicie się zrehabilitowała bo swoimi kanałami przekonali kacapów, żeby się zgodzili na NATO i UE. Tym samym całkowicie odkupili swoje winy w sensie politycznym. Widzimy teraz Ukrainę, która nie potrafiła tego załatwić co obecnie się tam dzieje... 

Kaczyński musi wymyślić coś nowego bo raczej "nocna zmiana", Olszewski i Smoleńsk już nie zadziałają na wyborców, szczególnie, że coraz więcej nawet nie będzie ogarniać o co chodzi :) 

Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To Ty zmieniasz temat.

Ja tylko pisałem o tym, że ten wywiad nie przysporzy mu elektoratu w grupie, w której go potrzebuje. 

Przestaliśmy traktować wyborców jak idiotów już kiedyś. I co? Po trudnych zmianach (podwyższenie wieku emerytalnego) natychmiast elektorat wybrał kogoś kto ten wiek przywrócił. 

dobrze, że doszedles w koncu do tego, o czym pisalem od poczatku, problemem nie jest to, co mowi Trzaskowski, tylko do kogo to trafia. 

I wszystko bylo by spoko z ta roznica, ze ja nihdy nie uwazalem, ze nalezy sie znizac, by dotrzec do odbiorcy. Tylko trzeba szukac takiego jezyka, ktory nie obraza inteligentow, ale nie brzmi tez jak wyjety rodem z salonu 2 RP. Szkoda ze uprawiasz tu cos dziwnego, bo najpierw gardzisz intelektualnym tonem, jak wypowiedziami volka, a potem lamentujesz, ze politycy sa zbyt malo populistyczni. Musisz sie zdecydowac. Druga sprawa piszesz, ze przestalismy traktowac wyborcow, jak idiotow i co, wybrali kogos, kto przywrocil im wiek emerytalny :O czyli sugerujesz, ze strategia polityczna powinno byc robienie z wyborcow idiotow? Bo moze sie to oplacac? Proponuje, zebyc Trzska nastepnym razem nie nazywał nieskutecznym, tylko zbyt uczciwym. 

W ogole, to nie mam pojecia, co ty do niego masz. :/ 

Opublikowano
1 minutę temu, leelooo napisał(a):

dobrze, że doszedles w koncu do tego, o czym pisalem od poczatku, problemem nie jest to, co mowi Trzaskowski, tylko do kogo to trafia. 

I wszystko bylo by spoko z ta roznica, ze ja nihdy nie uwazalem, ze nalezy sie znizac, by dotrzec do odbiorcy. Tylko trzeba szukac takiego jezyka, ktory nie obraza inteligentow, ale nie brzmi tez jak wyjety rodem z salonu 2 RP. Szkoda ze uprawiasz tu cos dziwnego, bo najpierw gardzisz intelektualnym tonem, jak wypowiedziami volka, a potem lamentujesz, ze politycy sa zbyt malo populistyczni. Musisz sie zdecydowac. Druga sprawa piszesz, ze przestalismy traktowac wyborcow, jak idiotow i co, wybrali kogos, kto przywrocil im wiek emerytalny :O czyli sugerujesz, ze strategia polityczna powinno byc robienie z wyborcow idiotow? Bo moze sie to oplacac? Proponuje, zebyc Trzska nastepnym razem nie nazywał nieskutecznym, tylko zbyt uczciwym. 

W ogole, to nie mam pojecia, co ty do niego masz. :/ 

kurła. Nic. Tylko to, że kiepsko prowadzi kampanię. 

I, że nie trafi do wyborców, których już "ma". 

• Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

@up 

Pisowskie głąby znowu jątrzą.

Wokół tych centrów już masa dezinformacji krąży, nawet tutaj temat się przewijał, że niby mają w nich imigranci mieszkać :E i takie informacje idą właśnie tam gdzie te centra się mają tworzyć, a ludzie nawet tego nie zweryfikują co to w ogóle za twór.

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Jakiś ktoś (pisząc łagodnie) wymyślił żeby oddawać ubrania do konkretnych miejsc, które w teorii miały być segregowane i te co się nadawały do użycia miały być używane dalej itd. ale nie powiedział co dokładniej dalej z nimi zrobić i o to są tego skutki.

https://biznes.interia.pl/finanse/news-wyrzucane-ubrania-mialy-trafiac-z-pszok-ow-do-recyklingu-oto,nId,7940771

Edytowane przez sabaru128
  • Haha 1
Opublikowano

1743435414496-png.8990215

Cytat

Przemysław Czarnek w Sianowie: Stworzymy nową koalicję z Konfederacją

Tylko wybór Karola Nawrockiego może rozwalić koalicję 13 grudnia i doprowadzić do nowej koalicji - mówił podczas spotkania z wyborcami Przemysław Czarnek. Były minister edukacji z rządu PiS objeżdża Pomorze Zachodnie w ramach kampanii Karola Nawrockiego.

https://koszalin.wyborcza.pl/koszalin/7,179397,31812263,przemyslaw-czarnek-w-sianowie-stworzymy-nowa-koalicje-z-konfederacja.html

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 5
Opublikowano
12 godzin temu, Kris194 napisał(a):

No i sąd słusznie wniosek oddalił, nie na takie zachowania głosowaliśmy.

patrząc na materiał video to w sumie o 10:31 Ziobro poinformował o podporządkowaniu się. O 10:30 policjant mu przedstawił po co tu jest. Natomiast o 10:29 Ziobro jeszcze udzielał wywiadu.

Pytanie kto minuty poplątał? Osoby informujące komisję czy raport policji niezbyt dokładny?

• Upvote 1