Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-05-28/pis-zawiadamia-prokurature-ws-tuska-i-dobrzynskiego-popelnili-przestepstwo/

2 minuty temu, Camis napisał(a):

Jako wyborca JE Grzegorza Brauna, miałem w drugiej turze zagłosować na Dra Karola Nawrockiego. Jednak po tym, co teraz zobaczyłem, zmieniam zdanie i zagłosuję na Rafała Trzaskowskiego. Mniejsze zło trzeba wybrać, nie chcę Żymian w polskim rządzie!!!

e9e2cb793f921913208b4793aea888e1b089abec

- Zło to zło, Stregoborze - rzekł poważnie wiedźmin wstając. - Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. Nie jestem świątobliwym pustelnikiem, nie samo dobro czyniłem w życiu. Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale.

Opublikowano

W sumie bardzo kiepski film. 40 minut pitolenia o tym co wszyscy już widzieli (z jedną nową wstawką o tym że świta Trzaskowskiego to brudasy), a na końcu decydujcie sami. Komentarze pod jego filmem bezcenne. Ten koleś seryjnie jest celebrytą i youtuberem. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Po tej deklaracji Menztena wszystkie moje i wasze obawy, że konfa na bank wejdzie w koalicję z PiS się potwierdziły. To skrzydło narodowe Bossaka gra pierwsze skrzypce. Więc drodzy wyborcy konfederacji: to niemal pewne, że konfa położy wszystkie swoje wolnościowe gospodarczo postulaty mówiąc, że koalicja wymaga poświęceń, natomiast poprze postulaty obyczajowe. W rezultacie będziemy mieć katoland w czystej postaci. Socjalistyczne wyznaniowe państwo narodowe. Nie mam już teraz żadnych złudzeń, że Menzten nie ma tam nic do gadania. Bossak z Wiplerem kazali mu ratować karolka więc Mentzen ratuje. Szkoda słów... Nie ma Sławomir krzty honoru. Osobiście widać było na każdym kroku, że bardziej mu pasuje Trzasku no ale Bossak mu powiedział, że elektorat tego nie wybaczy więc prawda, własne przekonania, poglądy można schować. 

konfa to politykierzy, którzy po prostu jak wszyscy inni chcą się dorwać do władzy i obsadzić swoimi ludźmi stołki i jedynie udają wywrócenie stolika :) 

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubio napisał(a):

konfa to politykierzy, którzy po prostu jak wszyscy inni chcą się dorwać do władzy i obsadzić swoimi ludźmi stołki i jedynie udają wywrócenie stolika :) 

Zakładając że masz rację to nadal nie działa zniechęcająco na głosowanie na konfederację bo jeżeli okaże się taka jak piszesz to będzie kolejna taką samą sprzedajna partią jak PiS i PO to nic się nie zmieni na lepsze, ale może być odwrotnie i będzie lepiej niż jest , natomiast głosowanie na PiS lub KO jest startą głosu bo jak słusznie zauważył Albert Einstein  Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów.

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Spl97 napisał(a):

Skompromitowany Nisztor i wszystko jasne xD.

PiS-owski dziennikarz pełną gębą, do pary z Gmyzem.

Nisztor współpracujący z pisowskim CBA dodajmy.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Afera-smieciowa-w-Warszawie-Jest-akt-oskarzenia-m-in-Karpinskiego-8950174.html

Co ma z tym wspólnego Trzaskowski? Nie mam zielonego pojęcia ale beton jak zwykle łyknie.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano

A tyle jest tego szamba, że każdy mający zdrowy rozsądek nie powinien na takiego kandydata oddać swojego głosu. Tyle, że sporo ludzi, a szczególnie konfiarze o tym zapominają i gubią chyba co każde wybory, czym jest ten zdrowy rozsądek i to jest problem w tym kraju.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Kris194 napisał(a):

Kampania brudna bo i kandydat brudny... Nie trzeba nawet dyskutować o poglądach kandydata, wystarczy to ile przestępstw popełnił...

Jakich przestępstw? Przestępca jest ten który przyznał się do przestępstwa lub ten którego skazał prawomocnym wyrokiem sąd 

Ja rozumiem że moderacja jest wyrozumiała ale są chyba pewne granicę które wasza pseudo demokratyczna strona przekracza cały czas 

13 minut temu, Spl97 napisał(a):

A tyle jest tego szamba, że każdy mający zdrowy rozsądek nie powinien na takiego kandydata oddać swojego głosu. Tyle, że sporo ludzi, a szczególnie konfiarze o tym zapominają i gubią chyba co każde wybory, czym jest ten zdrowy rozsądek i to jest problem w tym kraju.

Konfederacja jest winna że Donald Tusk i jego partia rękami takich posłów/europosłów jak Szczerba, joński czy witek , że oni działają na szkodę Trzaskowskiego? Wszyscy winni tylko nie wy , standard u fanatyków, a tak mieliście niby się różnić od fanatyków PiS a widzę że tutaj jest jeszcze gorzej

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Tutaj już chyba nie chodzi o wybór prezydenta. Teraz wybieramy, czy sypniemy piachem w tryby rządu, czy może damy jeszcze Tuskowi i jego pokemonom 2,5 roku na rządzenie. Jak to spartaczą, to niech giną w następnych wyborach parlamentarnych. Jak postawimy na Batyra, to jest spora szansa na przyśpieszone wybory i powrót PiSu do władzy.

• Upvote 3
Opublikowano
Teraz, Klakier1984 napisał(a):

Jakieś linki do wyroków ?? 

Do udziału w ustawkach się przyznał, a to przestępstwo... tylko już przedawnione.

No i sprawa tego kłamstwa w akcie notarialnym.

• Upvote 9
Opublikowano
1 minutę temu, ghostdog napisał(a):

Jak to spartaczą, to niech giną w następnych wyborach parlamentarnych.

Dokładnie, mam takie samo zdanie jak cudem Trzasku wygra i się nie ogarną to niech giną ja już na nich głosu nie oddam a przegrana z kandydatem alfonsem i bandziorem będzie winą koalicji i Tuska że olali swoich wyborców. Kolejnej szansy już nie będzie bo pisiory zaraz wracają z konforuskimi i zabetonują się kompletnie.

• Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, ghostdog napisał(a):

Jak postawimy na Batyra, to jest spora szansa na przyśpieszone wybory i powrót PiSu do władzy.

donek ostatnio mowil ze nie bedzie zadnych przyspieszonych . nawet jak sutener wygra ...

Opublikowano
Teraz, hwdp43 napisał(a):

donek ostatnio mowil ze nie bedzie zadnych przyspieszonych . nawet jak sutener wygra ...

Donek różne rzeczy mówi. Oni strasznie liczą na swojego prezydenta. Jak będą się męczyć jeszcze 2,5 roku z Batyrem i niesfornymi koalicjantami, to przy parlamentarnych mogą stracić duże poparcie. Jak im Batyr będzie ostro szkodził to mogą zagrać kartą przyśpieszonych wyborów aby ratować topniejące poparcie.