Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Szambo napisał(a):

Jaka narracja... po prostu nic na niego nie będzie i tyle.

Taka jest smutna rzeczywistość.

To po co ta cała kampania nienawiści z waszej strony ? nawet na tym forum ją prowadzicie i tylko przekonaliście ludzi którzy chcieli zostać w domu lub głosować na Trzaskowskiego żeby albo szli głosować na Nawrockiego albo nie głosowali na Trzaskowskiego i zostali w domu 

Ja nie rozumiem gdzie tu logika ?

3 minuty temu, Camis napisał(a):

Dokładnie tak samo Volt. 

Zrobiliście wszystko żeby tak było ale jednak moje zasady plus to ze Nawrocki wspierał segregacje sanitarna i szczepienia przeciw covid nie pozwolą mi na niego zagłosować

Tego się trzymam

- Zło to zło, Stregoborze - rzekł poważnie wiedźmin wstając. - Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. Nie jestem świątobliwym pustelnikiem, nie samo dobro czyniłem w życiu. Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale.

Ale rozumiem ze wy jako przedstawiciele lewicy wiecie lepiej co ja zrobię ode mnie samego

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Przecież to piszą pisiory, które decyzję na kogo zagłosować podjęły dawno temu. Tak samo crush, stawiam dychę, że odda głos na Karola. 

A co napisałem? Jeszcze jedna konferencja z wariografem i nowy artykuł Onetu ze "świadkami" i lecę na Nowogrodzkiego.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Serio? Też wina Nawrockiego? 

Nic takiego nie napisałem, ani nawet tekst który przytoczyłem wklejając post z Fejsa nie wspomina nic o jego "winie". To bardziej ku temu, że on by pochwalał, a nawet by dołączył, w końcu wybielali(klakierzy) te ustawki jako coś "normalnego", to że teraz we Wrocku to pewna normalność, w końcu to nic złego się ponapieprzać ze sobą, jak kto lubi.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman

Pierwsza tura miał być Zandberg ale stwierdziłem że skoro kandydaci sobie robią z nas jaja, to ja dla jaj Stanowskiego przekreślę. W drugie turze odbiorę kartę i wrzucę pustą albo dopiszę, że nikt z nich się nie nadaje. Niestety dwóch tak lichych kandydatów chyba jeszcze nie było. Naprawdę kto by tych wyborów nie wygrał będzie mnie  to mocno uwierało. Jedyna przewaga trzaska to to, że nie jest(???) w żaden sposób umoczony, choć czytając o tym "zagranicznym finansowaniu" ładny burdel będziemy mieli jak wygra wyścig. Zrobi nam pis rumunię 2.0 :E

Jedne i druga partia opiera się głównie o wyznawców, zwłaszcza pisowi się dziwę, że nie wystawili pierwszego lepszego mietka z czystą kartoteką. Koalicja miała naturalnego kandydata na ten stołek to na siłę drugi raz Rafałka próbują wypchać. Zabawnie może wyglądać w jego CV przewalenie wyborów z Dudą, a potem z Nawrockim :>

Także reasumując :E  Nawrocki jako prezydent to będzie wstyd na cały świat, z drugiej strony zobaczyć minę Trzaskowskiego po przegranej z kimś takim -bezcenne ;)  

Edytowane przez Klakier1984
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Reddzik napisał(a):

To bardziej ku temu, że on by pochwalał, a nawet by dołączył, w końcu wybielali(klakierzy) te ustawki jako coś "normalnego", to że teraz we Wrocku to pewna normalność, w końcu to nic złego się ponapieprzać ze sobą, jak kto lubi.

To idzie za daleko, przecież musisz to widzieć. Koleś ma przeszłość, tutaj pełna zgoda, i na prezydenta za chuja się nie nadaje, tu też pełna zgoda, ale nie róbmy z niego najgorszego śmiecia, dziwkarza, pedofila itd. Znałem takich kolesi jak on, żaden z nich nie został doktorem, ani nawet magistrem. Tutaj trochę racji miał Mentzen, że koleś ma za sobą jakąś totalnie zwaloną drogę, ale jednak coś tam mu się w życiu udało. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
10 minut temu, voltq napisał(a):

To po co ta cała kampania nienawiści z waszej strony ? nawet na tym forum ją prowadzicie i tylko przekonaliście ludzi którzy chcieli zostać w domu lub głosować na Trzaskowskiego żeby albo szli głosować na Nawrockiego albo nie głosowali na Trzaskowskiego i zostali w domu 

Ja nie rozumiem gdzie tu logika ?

Ja nie uprawiam żadnej kampanii nienawiści.

Masz przecież prawo do swoich przekonań.

Możemy się nie zgadzać w wielu zagadnieniach, ale Cię będę szanował jako forumowicza.

Zresztą ja tu nie widzę wielu zwolenników Rafała Trzaskowskiego... baa tu jest więcej jego przeciwników.

Po prostu boimy się powrotu tych kretynów z PiS do władzy... niestety przez to, że Koalicja obecna to niekompetentne durnie nie mamy nawet argumentów, żeby kogokolwiek przekonać... nie ma czym... zostało tylko tuptanie. :sad:

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

@voltq @Element Wojny

Ten punkt 5ty czy 4 ty o Mowie nienawiści, jeżeli chodzi o tę "umowe toruńska" jest w sumie bardzo wazny. Bo teraz przepisow juz jest za duzo, a to by dawało jeszcze wiecej problemow i to kazdemu. Ktos tutaj nieźle sporo sianka sypnął z zachodu, że chcieli to przeforsofac. Niestety według mnie to jest najwazniejsze. Zeby była jakotako wolnosc, a nie to co oni rozumieją poprzez wolność słowa @aka mowa nienawiści. 

Dlatego jest to punkt najwazniejszy, wszyscy widza jaka patologia jest w UK istne szalenstwo poprawnosci spierdolonopolitczynej ze sie tego po prostu sluchac nie da a co dopiero to tolerowac. No ale taka jest zasada oligarchow, magnatow, filantropow. Że spijaja śmietanke i tworza uniwersytety, przejmuja media, wysyłaja pieniadze do ciepłych krajów podpiete pod bociany no i daja rowniez kase na przepychanie takich ustaw jak ta o mowie nienawisci. To niestety jest delkasujaca kazdego polityka ktory chcialby byc traktowany w miare z powaga.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Cieszę się, że nigdy nie poszedłem w politykę. W wieku 16 lat, raz, jeden jedyny raz w całym moim życiu, brałem udział w ustawce. Nie wiem nawet kto tam wtedy był i o co poszło, po prostu jedna z historyjek do pośmiania się przy piwie. Ale w obecnych realiach to bankowo znalazłoby się ze 20 świadków, i wszyscy by mnie pamiętali, jakby to było wczoraj. Byłbym winny. Przestępca. Kibol. Śmieć. 

Co za czasy. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

O, a tu na pewno dla wielu ciekawy artykuł z ponoć pisowskiego WP

A to Ty nie wiesz, że libki tak samo jak prawaki lubią krzyczeć, że "zdrada!", jak ktoś napisze coś nie po ich myśli? I w drugą stronę, że "ogarnął się" jak napisze coś po ich linii? :boink:

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

@voltq @Element Wojny

Ten punkt 5ty czy 4 ty o Mowie nienawiści, jeżeli chodzi o tę "umowe toruńska" jest w sumie bardzo wazny. Bo teraz przepisow juz jest za duzo, a to by dawało jeszcze wiecej problemow i to kazdemu. Ktos tutaj nieźle sporo sianka sypnął z zachodu, że chcieli to przeforsofac. Niestety według mnie to jest najwazniejsze. Zeby była jakotako wolnosc, a nie to co oni rozumieją poprzez wolność słowa @aka mowa nienawiści. 

Dlatego jest to punkt najwazniejszy, wszyscy widza jaka patologia jest w UK istne szalenstwo poprawnosci spierdolonopolitczynej ze sie tego po prostu sluchac nie da a co dopiero to tolerowac. No ale taka jest zasada oligarchow, magnatow, filantropow. Że spijaja śmietanke i tworza uniwersytety, przejmuja media, wysyłaja pieniadze do ciepłych krajów podpiete pod bociany no i daja rowniez kase na przepychanie takich ustaw jak ta o mowie nienawisci. To niestety jest delkasujaca kazdego polityka ktory chcialby byc traktowany w miare z powaga.

UK jest w UE?

Czemu sądzisz że będziemy mieli identyczne definicje mowy nienawiści?
Skąd wiesz ile osób realnie jest skazywanych, a to co widzimy to może tylko ekstrema a nie to co jest normalnie zasądzane?

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, crush napisał(a):

Niemcy są. I mają podobny pierdolnik.

Rosja nie jest w UE i ma jeszcze gorzej, ani nie możesz słowa pisnąć złego w kierunku tego co robi władza.

Chyba zostaje nam ta Somalia Korwinowa.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
32 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Nawrocki jako prezydent to będzie wstyd na cały świat

Dokładnie, cały Świat będzie mieć z nas bekę, bekę jeszcze większą niż z Trumpem jako Prezydent USA.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Keller napisał(a):

UK jest w UE?

Czemu sądzisz że będziemy mieli identyczne definicje mowy nienawiści?
Skąd wiesz ile osób realnie jest skazywanych, a to co widzimy to może tylko ekstrema a nie to co jest normalnie zasądzane?

Pytanie prowokacyjne ...chyba nie chcesz zeby polskie prawo zostalo zharmonizowane z brytyjskimi ...widzisz jak czesto po jednej ustawie lecą nastepne. Oni by popadli w szalenstwo poprawnosci politycznej, Do takich rzeczy tzreba podejsc bardzo krytycznie i rtrzeba rozumiec potencjalne konsewkwencje dla wolnosci slowa. Czyli dla wolnosci ludzi biednych. Bo o to w rzeczywistosci chodzi. Ty chcesz bronic ludzi bogatych ktorzy z zasady maja wiecej do powiedzenia. A To jest po prostu złe. Nie uwzględniasz specyfiki polskiego kontekstu prawnego i kulturowego, który ma tendencje wasalnosci wobec zachodu i po prostu przyciaga tutaj te całe bagno. Nie tedy sie powinno rozwijac panstwo. Takie rzeczy doprowadzaja tylko do wiekszego podziału w społeczenstwie niestety. Trzeba edukowac pokazywac przedewszystkim swoja kultura jak sie powinno zachowac, ale niestety politycy tej kultury nie maja. Tak jak Ci z pisu tak jak i z po. Dlatego ostatnie co powinno sie zrobic to dac im wiecej wladzy itp

Edytowane przez maxmaster027
  • Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a):

Pytanie prowokacyjne ...chyba nie chcesz zeby polskie prawo zostalo zharmonizowane z brytyjskimi ...

Skąd to wziąłeś? Moje pytanie było inne.

widzisz jak czesto po jednej ustawie lecą nastepne.

I? Niezależnie jaka partia jakieś tam ustawy daje, łącznie z pisem który przyjmował uchodźców kłamiąc że nienawidzi uchodźców.

Oni by popadli w szalenstwo poprawnosci politycznej, 

Gdybanie zostawmy fizjoterapeutom. Aktualnie kraje kolonizujące wycofują się z nadmiernego poczucia winy za niewolnictwo.

Czyli dla wolnosci ludzi biednych. 

E? Jaka wolność? Biedny od zawsze musiał zasuwać.

Ty chcesz bronic ludzi bogatych ktorzy z zasady maja wiecej do powiedzenia.

Przepraszam, to konfederacja robi i korwin od wielu lat. Państwo dla silnych, a słabi niech giną.

A To jest po prostu złe. Nie uwzględniasz specyfiki polskiego kontekstu prawnego i kulturowego, który ma tendencje wasalnosci wobec zachodu i po prostu przyciaga tutaj te całe bagno.

Drogi kolego, powiem gorzej. Polska nie ma prawa być autonomiczna w 100%. Nie mamy złóż, nie utrzymamy się sami, a do tego po obu stronach ktoś może nas atakować. Ciesz się że Niemcy zostały rozbrojone przez USA po 2 wś.

Nie tedy sie powinno rozwijac panstwo. Takie rzeczy doprowadzaja tylko do wiekszego podziału w społeczenstwie niestety. 

Do podziału dochodzi kiedy władza szczuje na drugą grupę i zachowuje się jak kibol - nie z tego klubu to wypad szmato!

Pis to zaczął.

Trzeba edukowac pokazywac przedewszystkim swoja kulturajak sie powinno zachodzac, ale niestety politycy tej kultury nie maja. Tak jak Ci z pisu tak jak i z p. Dlatego ostatnie co powinno sie zrobic to dac im wiecej wladzy itp

Ale nie ma innego wyboru w 2 turze. Komu chcesz dać? Konfie? Konfa to jedna z najbardziej szczujących partii od lat. Pis przy niej to aniołki.

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Szambo napisał(a):

Ja nie uprawiam żadnej kampanii nienawiści.

Masz przecież prawo do swoich przekonań.

Możemy się nie zgadzać w wielu zagadnieniach, ale Cię będę szanował jako forumowicza.

Zresztą ja tu nie widzę wielu zwolenników Rafała Trzaskowskiego... baa tu jest więcej jego przeciwników.

Po prostu boimy się powrotu tych kretynów z PiS do władzy... niestety przez to, że Koalicja obecna to niekompetentne durnie nie mamy nawet argumentów, żeby kogokolwiek przekonać... nie ma czym... zostało tylko tuptanie. :sad:

Bardzo cieszy mnie ta pozytywna ewolucja zwolenników Koalicji Obywatelskiej na tym forum wczoraj jeszcze chcieliście mnie zlikwidować a teraz już mnie szanujecie

Większość to bardzo niewielu ?

Przecież tłumaczyłem tu oraz jeszcze na poprzednim forum ze tylko powrót do starych postulatów platformy obywatelskiej i ich realizacja a nie obietnice oraz takich ludzi w rządzie jak Ewa Kopacz która powinna dostać nagrodę nobla za odmowe udziału w pandemii świńskiej grypy , to jest klucz do całkowitego wyeliminowania PISU z polityki i szansa na większość konstytucyjna dla platformy

Mentzen proponuje poparcie ustawy platformy obywatelskiej z 2011 roku Rafałowi Trzaskowskiemu a ten to odrzuca ? wariat czy sabotażysta ?

27 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Cieszę się, że nigdy nie poszedłem w politykę. W wieku 16 lat, raz, jeden jedyny raz w całym moim życiu, brałem udział w ustawce. Nie wiem nawet kto tam wtedy był i o co poszło, po prostu jedna z historyjek do pośmiania się przy piwie. Ale w obecnych realiach to bankowo znalazłoby się ze 20 świadków, i wszyscy by mnie pamiętali, jakby to było wczoraj. Byłbym winny. Przestępca. Kibol. Śmieć. 

Co za czasy. 

Zamiast antagonizować tych ludzi , trzeba dążyć do tego żeby się ucywilizowali i weszli na sale treningową a potem do ringu i tam się spełniali

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

Właśnie zobaczyłem mega zajebisty materiał na TTV odnośnie decyzji Mentzena - pierwsza scena, gdzie w czasie debaty z Nawrockim Mentzen mówi, że nie wierzy mu odnośnie kawalerki, kolejna scena gdzie Mentzen prosi Trzaskowskiego o podpisanie mu książki, kolejna scena gdzie razem piją piwo, i ostatnia, gdzie Mentzen mówi tylko ten jeden fragment "wiecie, na kogo macie głosować".  

Goebbels byłby dumny. I tak, wiem, PiS robił dokładnie to samo. Dlatego obie te formacje są siebie warte. 

• Haha 1
Opublikowano
Cytat

Czarnek wprost: jeśli PiS wróci do władzy, to zrobi "porządek" z sądami
Poseł Przemysław Czarnek zasugerował, że po powrocie PiS do władzy portal Onet zostanie zlikwidowany. Zapowiedział też ostateczną rozprawę z niezależnymi sądami: "Wyrok będzie w wolnej i praworządnej Polsce. Wszyscy poniosą odpowiedzialność za to, co robią".

...

Ale Czarnek nie kryje, że jeśli PiS wróci do władzy, to ostatecznie zrobi "porządek" z sądami. I to szybko, bo partia ma już gotową część ustaw.

https://www.onet.pl/informacje/okopress/czarnek-wprost-jesli-pis-wroci-do-wladzy-to-zrobi-porzadek-z-sadami/emqrdp6,30bc1058

• Haha 1