Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

"Nie uwzględniasz specyfiki polskiego kontekstu prawnego i kulturowego, który ma tendencje wasalnosci wobec zachodu i po prostu przyciaga tutaj te całe bagno. Nie tedy sie powinno rozwijac panstwo. Takie rzeczy doprowadzaja tylko do wiekszego podziału w społeczenstwie niestety."

No tak, powiedzieć komus, prawde to tylko cos takiego mozna sie dowiedziec, ze to sa bezsensowne bzdury.  Dla Ciebie to sa bzdury, mieszkasz na wsi wokoło las łąki krowy wiec w gruncie rzeczy niczym sie nie przejmujesz i to są rzeczywiscie bezsensowne bzdury. Ale dla ludzi, ktorzy znajduja sie w innej sytuacji takie rzeczy sa po prostu wazne. Pisanie z Toba w kontekście czysto politycznym bedzie ograniczało sie do tego, ze zwyczajnie w świecie twoje rozumowanie skonczy sie na tym, czy gościu ktory pisze jest za :
-moja partią
-czy mowi o nie źle czy dobrze
-jak źle mowi o tych ktorych ja nie lubie
-jak bardzo uwidacznia to skaze partii której jestem wyznawca

Wiec masz bezsensowne bzdury. Tak wlasnie to wyglada, przy takim toku rozmumowania.

Nie, jest zupełnie odwrotnie.

Jestem prawnikiem i widzę jakie bzdury napisałeś. 

Mam gdzieś to po jakiej stronie barykady jesteś. Ale widzę, że nie masz pojęcia o jakich przepisach mowa, nie znasz ich, nie wiesz czego mają zakazywać i bajdurzysz o rzeczach, o któ®ych nie masz pojęcia. Znasz kontekst prawny? Nie. Kulturowy? Nie, on się ciągle zmienia, co widać np. po zachowaniu pokolenia Z i, że to co pokolenie nad milenialsami (x?) robiło jest dla nich zupełnie nieakceptowlane. To jest właśnie kontekst kulturowy, którego nie znasz.

Napisałem Ci kilka innych pytań, ale Ty od razu mnie sobie sklasyfikowałeś i to błędnie, bo nie sądziłeś, że spotkasz kogoś kto faktycznie może wypowiadać się kompetentnie o prawie i kontekście tych przepisów.

No więc - czytałeś projekt? Wiesz gdzie jest? :) 

Opublikowano
13 minut temu, voltq napisał(a):

winny wszystkiemu Tusk i KO , u was winny wszystkiemu Kaczyński i PIS

Prawda jest taka, że obaj powinni się udać na emeryturę, osobiście wolałbym, żeby na tą emeryturę jako pierwszy udał się Kaczyński, a Tusk jako drugi po naprawie tego, co spartolił PiS. Wtedy jest szansa, że coś w końcu zacznie się zmieniać w tym kraju.

15 minut temu, voltq napisał(a):

ale wasze działania doprowadzą do powrotu PIS i prezydenta Nawrockiego gratuluje

A wyborcy Konfederacji bardzo chcą w tym pomóc, a niby nie chcą już ani jednych, ani drugich xD. Powtórzę raz jeszcze, na ich miejscu serio olałbym II turę bądź oddałbym po prostu nieważny głos, a że tacy wyborcy nie rozumieją i wolą stać się hipokrytami, to no cóż, ich wybór.

Opublikowano
9 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Nie, jest zupełnie odwrotnie.

Jestem prawnikiem i widzę jakie bzdury napisałeś. 

Mam gdzieś to po jakiej stronie barykady jesteś. Ale widzę, że nie masz pojęcia o jakich przepisach mowa, nie znasz ich, nie wiesz czego mają zakazywać i bajdurzysz o rzeczach, o któ®ych nie masz pojęcia. Znasz kontekst prawny? Nie. Kulturowy? Nie, on się ciągle zmienia, co widać np. po zachowaniu pokolenia Z i, że to co pokolenie nad milenialsami (x?) robiło jest dla nich zupełnie nieakceptowlane. To jest właśnie kontekst kulturowy, którego nie znasz.

Napisałem Ci kilka innych pytań, ale Ty od razu mnie sobie sklasyfikowałeś i to błędnie, bo nie sądziłeś, że spotkasz kogoś kto faktycznie może wypowiadać się kompetentnie o prawie i kontekście tych przepisów.

No więc - czytałeś projekt? Wiesz gdzie jest? :) 

Uwielbiam tego typu kontekst. "Ja jestem supermenem, filantropem, magnatem i mam 100 lotniskowcow. Jestem zajebisty Ty jestes noobem"

Juz po twojej samochwałce widac, że rozmowa bedzie trudna bo prawdopodobnie zachwycasz sie samym sobą. Otóz w gwoli wyjasnienia. W szczeblu pożyteczności idealnego społeczeństwa prawnicy (jacykolwiek zwiazani z prawem prywatnie czy panstwowo) sa na dolnym szczeblu uzytecznosci w spoleczenstwie. Zamiast pomagac, przeszkadzaja. Niczego nie budują. Niczego nie tworzą co ma jakikolwiek kontekst przydatnosci. Niczego nie programuja. Nikogo nie nakarmia. 

Natomiast w spoleczenstwie patologicznym, oczywiscie prawnik oznacza wysoki standard, ktory rozwiazuje problemy normalnie nieistniejace, ktory radzi oczywiscie wszystko za pieniadze, ktory pomoze tez oczywiscie za pieniadze. itp to tak zebys zrozumial ze nasze społeczenstwo to nie jest ideal i twoje wszelkie dywagacje na ten temat sa oczywiscie poprzez pryzmat patologii państwowej.

Nawiązujac do reszty wypowiedzi. 

Nie nie czytałem, nie chce wiedziec co tam jest. Nie obchodzi mnie to, wiem co sie dzieje na zachodzie i wiem skad to przyszlo. Wiec z góry zakładam ze jest to po prostu złe i ma podobna konstrukcje. Inne byc nie moze, z zachodu od dawna nic dobrego nie przyszło jezeli mowimy o UE. Natomiast Ameryka i Azja dają nowa technologię co bardzo cenie. 

Politycznie nie jestem po żadnej stronie barykady. Nie zagłosowałbym natomiast ani na PiS ani na PO dla mnie to kojarzy sie z bieda. Po prostu. Prezydenta tez nie wybiore, wybierzesz go Ty i inni. 

Niesklasyfikowałem, tylko napisałem jak ty innych klasyfikujesz. Stwierdziłem natomiast, że zwyczajnie będziesz sprowadzał rozmowe do wlasnie takiego kontekstu. 

To ze coś jest płynne, to oczywiscie. Zwykle chodzi tutaj o generacje, czyli nastepne pokolenie. To sie głównie zmienia i o tym mowie. Nie ma czegos takiego jak pokolenie Z to jest (Z)wykly dyrdymał. Ktos sobie cos wymyślił i po prostu dałeś sie na to nabrać. Znam kontekstu kulturowy, rozumiem że dla jedynch coś jest inne w odczuciu niz dla innych, dlatego tym bardziej powinno sie dac ludziom swobode wypowiedzi. Juz nawet sama retoryka polityczna i te negatywne odbieranie i komentowanie rzeczywistosci przez politykow jest zwyczajnie dołujące, tego naprawde sie ciezko słucha. Jeżeli masz inne odczucia oznacza to, że zatraciłeś umiejetnosc odróżniania dobra od zła. 

Złem jest bieda, niemoc, brak stanowienia o sobie, agresja, podział, brak wyboru, przechwalanie sie
Dobrem jest bogactwo, możność, wolnosc wyboru, miłość i pasja, jedność i możliwosc wielorakiego wyboru, skrmonosc

• Like 2
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Zanim zagłosujesz na karolka poczytaj do snu :) :

Zabójstwo, handel narkotykami, udział w zorganizowanej grupie przestępczej, kradzieże, wyłudzenia mieszkań - jak ustaliła Wirtualna Polska, takie przestępstwa mają na koncie kibole, z którymi Karol Nawrocki brał udział w ustawce

https://wiadomosci.wp.pl/karol-nawrocki-i-32-rozbojnikow-wszystkie-przestepstwa-uczestnikow-slynnej-ustawki-oto-z-kim-ramie-w-ramie-bil-sie-kandydat-pis-7161585238543072a

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano

UWAGA zwolennicy Rafaua. Nie martwcie się. Nie lękajcie się. Będzie dobrze. Używamy przecież w końcu papierowych słomek oraz nie wyrzucamy nakrętek byle gdzie. Doprowadziło nas to do wielu sukcesów na arenie światowej. Zatem musi być dobrze. Choćby cały zły świat się sprzysiągł i wszystkie plagi na Rafaua szły. My nie zrezygnujemy.

• Like 1
Opublikowano

Rządowy CBOS:

Cytat

Fatalne wieści dla Donalda Tuska. CBOS pokazało najnowsze wyniki badań

Zgodnie z najnowszym badaniem CBOS, tylko 32 proc. Polaków popiera rząd Donalda Tuska. Negatywny stosunek do rady ministrów wyraża aż 44 proc. badanych. Ponad połowa badanych jest z kolei niezadowolona z tego, że polskim premierem jest Donald Tusk.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/fatalne-wiesci-dla-donalda-tuska-tak-polacy-oceniaja-rzad/3g1d30h

Gasimy światło, z tego już nic nie będzie. 

• Like 1
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Nie nie czytałem, nie chce wiedziec co tam jest. Nie obchodzi mnie to, wiem co sie dzieje na zachodzie i wiem skad to przyszlo. Wiec z góry zakłada  ze jest to po prostu złe i ma podobna konstrukcje. 

Wstawaj, zesrałeś się.

to co zacytowałem to sedno twojej wypowiedzi - cała reszta to „dym” mający zamaskować fakt, że nie masz pojęcia o temacie, nie wiesz co projekt wprowadza, jak wygląda, jak się wpasowuje do porządku prawnego, ani skąd się wziął.

Ale za to masz „zdanie” na temat tego projektu. 

No więc, w ramach mojej pasożytniczej i absolutnie niepożytecznej działalności postanowiłem ci udzielić łaski oświecenia. Wyobraź sobie, że w ramach gałązki oliwnej wytłumaczę ci co nieco na temat tego projektu. 

Kilka faktów: 

1. Nie przyszedł z „zachodu”. Jest inicjatywą rządową, został napisany w Polsce. 
2. Projekt nie ma nic wspólnego z ustawodawstwem unijnym, ani jakiegokolwiek innego państwa Europy.

3. Projekt składa się tylko z  kilku przepisów, z czego 4-5 merytorycznych. 
4. Projekt nie wprowadza żadnego „przywileju” dla osób lgbtq, którego nie mieliby np. katolicy czy ogólnie chrześcijanie.

5. Wbrew kłamstwom pewnego stronnictwa politycznego nie wprowadza cenzury ani niczego podobnego. 
6. Projekt wprowadza penalizację dokładnie takich samych zachowań, jakie są aktualnie penalizowane wobec osób o wyznaniu katolickim, prawosławnym, osób bezwyznaniowych czy osób innej narodowości. 
7. Projekt - na ile pamiętam - nie zaostrza żadnej odpowiedzialności.

8. Projekt zatem reguluje po prostu, że karze podlega osoby popełniająca czyn nienawistny bez względu czy jest to na tle wyznaniowym, czy orientacji seksualnej. 
9. Fakt, że zmiany zostały dokonane w istniejących przepisach oznacza, że interpretacja przesłanek popełnienia  przestepstwa będzie oceniana przez pryzmat już istniejącego orzecznictwa dot. spraw katolików. Nie utworzono zupełnie nowego przepisu co do którego trzeba by dopiero budować interpretacje - wszystko już działa.

10. Projekt po prostu zrównuje prawną sytuację osób lgbt z sytuacją innych grup „wrażliwych”, np. Katolików. 

I takie są fakty. A nie kłamstwa i brednie ze strony prawicowych gadzinówek. Dlatego właśnie trzeba wiedzieć co się krytykuje, a lecieć owczym pędem za stadem baranów. 

Nie, dziękuj. Po prostu posprzątaj po sobie tą :kupa: którą zostawiłeś wyżej.

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 6
Opublikowano

Dobrze, że Trzasku nie pojechał do Końskich. Włączyłem na 30sek. i zaraz wyłączyłem.To była zastawiona na niego pułapka. Tam jest pełno kiboli, tzn. przepraszam "patriotów", którzy by mu zrobili sajgon. Pytania od dziennikarzy Republiki. Pole minowe i tyle.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
33 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Tusk jako drugi po naprawie tego, co spartolił PiS. Wtedy jest szansa, że coś w końcu zacznie się zmieniać w tym kraju.

A co on kiedykolwiek naprawił w życiu? Może Małgośce gniazdko w chałupie.

I przestańcie tymi "sutenerami" i "alfonsami" tak ochoczo rzucać.

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano

Coś chyba poszło nie po myśli :E

1 minutę temu, hubio napisał(a):

Dobrze, że Trzasku nie pojechał do Końskich. Włączyłem na 30sek. i zaraz wyłączyłem.To była zastawiona na niego pułapka. Tam jest pełno kiboli, tzn. przepraszam "patriotów", którzy by mu zrobili sajgon. Pytania od dziennikarzy Republiki. Pole minowe i tyle.

Trzaskowski jest w Kaliszu wśród ludzi i z nimi rozmawia a nie bawi się w cyrk.

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Mar_s napisał(a):

a "kupler" może być?

• Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Coś chyba poszło nie po myśli :E

4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Trzaskowski jest w Kaliszu wśród ludzi i z nimi rozmawia a nie bawi się w cyrk.

Akurat te dwie informacje w jednym poście wzajemnie się wykluczają. Skoro to była pułapka na Trzaskowskiego, to jakim cudem tłum skanduje "cała Polska na Rafała"? 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Camis napisał(a):

Rządowy CBOS:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/fatalne-wiesci-dla-donalda-tuska-tak-polacy-oceniaja-rzad/3g1d30h

Gasimy światło, z tego już nic nie będzie. 

Moze zamiast przezywac byle pierd jak mrowka ciaze, to warto poczekac tydzien jak pojdzie w niedziele, a do tego czasu miec wywalone na te wszystkie wykresy z procentami od jednej czy drugiej instytucji? 2 tygodnie temu widzielismy ile sondazownie sa warte.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

"Nie uwzględniasz specyfiki polskiego kontekstu prawnego i kulturowego, który ma tendencje wasalnosci wobec zachodu i po prostu przyciaga tutaj te całe bagno. Nie tedy sie powinno rozwijac panstwo. Takie rzeczy doprowadzaja tylko do wiekszego podziału w społeczenstwie niestety."

No tak, powiedzieć komus, prawde to tylko cos takiego mozna sie dowiedziec, ze to sa bezsensowne bzdury.  Dla Ciebie to sa bzdury, mieszkasz na wsi wokoło las łąki krowy wiec w gruncie rzeczy niczym sie nie przejmujesz i to są rzeczywiscie bezsensowne bzdury. Ale dla ludzi, ktorzy znajduja sie w innej sytuacji takie rzeczy sa po prostu wazne. Pisanie z Toba w kontekście czysto politycznym bedzie ograniczało sie do tego, ze zwyczajnie w świecie twoje rozumowanie skonczy sie na tym, czy gościu ktory pisze jest za :
-moja partią
-czy mowi o nie źle czy dobrze
-jak źle mowi o tych ktorych ja nie lubie
-jak bardzo uwidacznia to skaze partii której jestem wyznawca

Wiec masz bezsensowne bzdury. Tak wlasnie to wyglada, przy takim toku rozmumowania.

@GordonLameman uważa się za specjalną kastę i kogoś lepszego ale jest dokładnie odwrotnie ten tzw ciemnogród jest na wyższym poziomie intelektualnym 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Mar_s napisał(a):

Kolega moderator też poziom trzyma, pogratulować giętkiego kręgosłupa. Nie boli od tych fikołków?

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, ryba napisał(a):

Moze zamiast przezywac byle pierd jak mrowka ciaze, to warto poczekac tydzien jak pojdzie w niedziele, a do tego czasu miec wywalone na te wszystkie wykresy z procentami od jednej czy drugiej instytucji? 2 tygodnie temu widzielismy ile sondazownie sa warte.

Rafał Trzaskowski przegrywa w sondażach i nagle sondaże przestały być ważne, przed pierwsza turą jak Rafał Trzaskowski wygrywał w sondażach to sondaże były ważne 

Mistrzostwo 

16 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

Kolega moderator też poziom trzyma, pogratulować giętkiego kręgosłupa. Nie boli od tych fikołków?

Już się zaczyna , zara zwolennicy Trzaskowskiego będą pisać o spisku moderatorów forum , wcześniej doszło do tak kuriozalnej sytuacji że o spisek posądzali administratorów 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Akurat te dwie informacje w jednym poście wzajemnie się wykluczają. Skoro to była pułapka na Trzaskowskiego, to jakim cudem tłum skanduje "cała Polska na Rafała"? 

Takim cudem jak chociażby dzieje się to

• Haha 5
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kaczkofan napisał(a):

Zalecam spokój, chyba że chcecie za chwilę zostać bez tematu, w którym będzie można dyskutować?

Bardzo bym prosił moderację o nierozdawanie nagród grupowych. 

1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Takim cudem jak chociażby dzieje się to

Wygląda to bardziej na pułapkę na Nawrockiego, a nie na Trzaskowskiego. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, voltq napisał(a):

@GordonLameman uważa się za specjalną kastę i kogoś lepszego ale jest dokładnie odwrotnie ten tzw ciemnogród jest na wyższym poziomie intelektualnym 

Przede wszystkim uważam, że mam pewne kompetencje dotyczące przepisów prawa oraz ustroju polskiego, których znaczna część osób tutaj nie posiada. Każdy ma swoje mocne strony. Tak się akurat składa, że krytyczne myślenie oraz logika nie są twoją mocno stroną, ale nie poddawaj się. Za 2137 razem może uda ci się wyprowadzić prawidłowy wniosek z podanych informacji :) 

Ale tak wiem - w oczach przeciętnego Polaka „ekspercka” wiedza to czary mary i złodziejstwo :rotfl2: 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 5