Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapewne wiele osób pisze z pracy.

Sądziłem, że więcej osób przeniesie się tutaj z forum PCLaba. Oczywiście procentowo znacznie wzrosła liczba użytkowników, ale jednocześnie tylko niewielka część tam zarejestrowanych. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.01.2025 o 10:49, jagular napisał(a):

To o mnie :E 

Pcim laba oblegałem głównie będąc w pracy.

Tego posta też piszę z pracy :P 

Pewnie praca w sejmie albo ZUS-ie ;) Sorr, taki betonowy żart :E

W dniu 7.01.2025 o 11:04, indexinfio napisał(a):

Zapewne wiele osób pisze z pracy.

Sądziłem, że więcej osób przeniesie się tutaj z forum PCLaba. Oczywiście procentowo znacznie wzrosła liczba użytkowników, ale jednocześnie tylko niewielka część tam zarejestrowanych. 

Może zbyt krótko było info o zamykaniu forum. Niektórzy zaglądali na forum rzadko i może weszli, a tu zonk.

Edytowane przez Áltair
Opublikowano
47 minut temu, Áltair napisał(a):

Pewnie praca w sejmie albo ZUS-ie ;) Sorr, taki betonowy żart :E

A gdzie tam, normalna zwykła ściema w dużej firmie, w której można ukryć odpowiedzialność za cokolwiek za zasłoną biurokracji, kolesiostwa, ktozkimpijstwa, ktosięśmiejstwazczyichżartów itd :E 

Opublikowano

Cześć :D

Ktoś w ogóle zapraszał Biankę z forum PClaba? Dostała ona tam, moim zdaniem, niesłusznie perm bana. Była spokojna, nieagresywna, pamiętam, że miała tylko swoje poglądy na temat religii i to niektórym się nie podobało. Ale dawać od razu bana za nieagresywne poglądy, które wystarczyło ignorować?

Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Ale ona to już stareńka będzie. :) 

Nie wiem. Ale jak umie prowadzić bloga, to chyba nie jest taka stara ;) jej posty pamiętam pobieżnie i wydawało mi się, że te 10 lat temu miała z 30-40 lat.

Godzinę temu, Winter napisał(a):

Stare porzekadło zawsze aktualne. Kobieta bez bolca dostaje pierdolca :E .

Skąd wiesz, czy ona nie ten tego? :Up_to_s:

14 minut temu, Camis napisał(a):

A i jeszcze Ziemia jest płaska, i chemtrails. 

Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Hillary Clinton to reptilianka, po Ziemi chodzą jasCzuroludzie etc.

Tego nie pamiętam, tylko jakieś wpisy o religii, jednak tych postów było wiele.

Opublikowano

Jesus Inside :rotfl2:

Ona nawet nie musi narkotyków brać, żeby być na haju.

Opublikowano
W dniu 12.01.2025 o 08:25, Áltair napisał(a):

Cześć :D

Ktoś w ogóle zapraszał Biankę z forum PClaba? Dostała ona tam, moim zdaniem, niesłusznie perm bana. Była spokojna, nieagresywna, pamiętam, że miała tylko swoje poglądy na temat religii i to niektórym się nie podobało. Ale dawać od razu bana za nieagresywne poglądy, które wystarczyło ignorować?

No to słabo pamiętasz, bo i lekką agresją potrafiła wyjechać, może nie w stylu zwyzywania kogoś, ale ciągoty do rozstawiania ludzi po kątach miała i zdaje się, że za pierwszym razem miedzy innymi za to dostała (pyskowanie do moderatorów, wywlekanie jakichś PW).

I nie, nie dostała od razu, to się ciągnęło i nie stricte za poglądy, a za toksyczność, za bycie czynnikiem zapalnym. Gdyby nie to, że faktycznie wierzyła w to co pisała i linkowała, to by była zwykłym trollem.

Jak nie pamiętasz, to zajrzyj na jej blog we wpis "miarka, za miarkę" i poczytaj jej komentarze. Mieszanka wiary i teorii spiskowych. Konkretne argumenty olewa lub odrzuca bo to nie miejsce na szerzenie heliocentryzmu, ale jeżeli podobne materiały są zgodne z jej poglądami, to wszystko ok, zero krytycyzmu.

Jedną z rzeczy, którą dobrze zapamiętałem z dyskusji o kreacjonizmie, to jak zeszło na perspektywę i został jej zaproponowany prosty rysunek jak działa perspektywa, to się wiła i wykręcała jak mogła, a ponoć bawi się w malowanie, sztukę (o perspektywie uczyli w podstawówce na plastyce).

Także nie, niech nikt nie zaprasza, bo o ile sam temat był ciekawy i wiele interesujących materiałów się wtedy przegrzebało, tak ile można się kopać z wiarą okraszoną pseudonauką.

Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie. Czyli musiało się wiele dziać nie za mojej kadencji na forum. Ofensywnych wiadomości do moderacji też nie można zobaczyć. Blog jest ciężki w odbiorze, ale może zerknę przy okazji do tematu, o którym wspomniałeś.

Opublikowano

Przypomniał mi się też GIZIU. Jakoś go w temacie o grach nie widzę, więc pewnie się nie przeniósł.