Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Kadajo napisał(a):

A 60 FPS ... 

qjQnd9960iCuTmVZVCfoEus0qY72Zl1A.jpg.97dec6e46cfc9eaa0c75706f37380137.jpg

Wczoraj testowałem HDR w CP77 na rx 570 w niecałych 30 klatkach i jakoś szło. "Konsolowe doznania". xD

Format przywrócił mi wszystkie ustawienia HDR i wygląda wreszcie normalnie. Kolory są żywe, obraz nie jest wyblakły. 

Nie wiem, co tam się wydarzyło, ale mam nowe stery do grafy i na nich wszystko śmiga.

Teraz nic nie dotykam, choć wtedy też nic nie dotykałem i nie robię żadnych kalibracji. :lol2:

Także tego, OLED top, HDR top. Kto nie ma, niech płacze. ;D

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, galakty napisał(a):

A jakiś profili kolorów nie wgrywałeś?

Tylko ten z kalibratora HDR z windy. I to nie powinno nic popsuć.

A przy okazji, skalibrować by liczba nitów była na 1000 czy to nieistotne?

PxHJ9CQ.jpeg.845dea9333dc8e31ffb8e2305ba5e941.jpeg

Edytowane przez Kakarotto
Opublikowano

A czy jest jakiś sposób by RTX HDR działał na W10? Czytałem też, że ta technologia nvidii ma wpływ  na wydajność. Prawda to? Testowałem też Special K jako adapter HDR i raczej słabo to działa.

Opublikowano

Kupiłem Aoc Q27G4XN fajny monitor.Z tym że ja mam go podłączonego przez HDMI fabryczny kabel z pudełka do karty GT610.Stworzyłem niestandardową rozdzielczość w sterowniku karty 2560x1440 75Hz co ciekawe na rozdzielczości fulhd na tym monitorze nie występują żadne problemy z monitorem dopiero jak utworzę tą niestandardową rozdzielczość.Poblemy z nowym sprzętem jakie mam to obraz w krótkich odstępach czasu przy przeglądaniu neta mruga po prostu, w grach nie wiem jak jest za stary komp.Mruganie naprawiłem po przez ustawienie grafiki na ,,Preferuj maksymalną wydajność,, ponieważ zauważyłem że przy zmianie zegarów karty występuję owe mruganie monitora.Nie wiem może to pomoże podejrzewam że na nowych kartach tzn nowych nie przedwojennych taka jak moja tego problemu mrugania by nie było.Został ostatni problem którego nie umiem rozwiązać.Podaczas uruchamiania kompa wszystko jest ok ale jak ma sie pojwić napis Zapraszamy i wejscie na pulpit to obraz staję się czarny na chwile komp sie wiesza uruchamia ponownie chwile trzeba jeszcze odczekać i wtedy pojawia się pulpit.Jeszcze czasem dzieje się tak przed pulpitem że komp się nie resetuje chyba tylko monitor tak jakby testował sobie kolory pojawiają się na całym ekranie zielony, czarny, czerwony itd. i tez chwile trzeba zaczekać i dopiero pulpit się pojawia.Wszystkie te problemy nie pojawiały się gdy miałem rozdziałke 1920x1080 60Hz na tym monitorze ale karta sama nie wykrywa rozdziałki monitora trzeba ją utowrzyć.Wiem że to nie oled ale może ktoś pomoże.Co mi poradzicie ?   

Opublikowano
5 godzin temu, Kakarotto napisał(a):

Tylko ten z kalibratora HDR z windy. I to nie powinno nic popsuć.

A przy okazji, skalibrować by liczba nitów była na 1000 czy to nieistotne?

PxHJ9CQ.jpeg.845dea9333dc8e31ffb8e2305ba5e941.jpeg

dlaczego u mnie nie wykrywa certifikatu hdr ?

Opublikowano

Jak to jest z tym vrr i synchronizacją? Wyłączyłem w tv "optymalizacja gry" czy jakoś tak, co za tym idzie vrr i wszystkie inne takie. Pc nie widzi ekranu jako gsync. W grze włączam synchronizacja i nie rozrywa mi ekranu. Do tego pozbyłem się vrr flicker.

Opublikowano
14 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Pograłem sobie trochę w UT3 w 240 i 480 FPS

480 to jest jakaś jazda, za płynne to za duża precyzja nie ogarniam.

240 jest petarda :E

Aj mogłem dopłacić do 360Hz 8:E

Btw. przetestuj sobie 480Hz z 240fps i black frame insertion, ciekawe czy będzie najlepiej