Mizu 109 Opublikowano wczoraj o 15:15 Opublikowano wczoraj o 15:15 MSI MPG 341CQR QD-OLED X36 już dostępny w x-scum W końcu prawdziwy następca dla mojego AW3423DWF na tym nowym panelu QD-OLED z RGB Stripe dostępny no ale za 5300? Nie no, tyle to nie 1 1
Mistrz zakonu Paladynów 853 Opublikowano wczoraj o 15:24 Opublikowano wczoraj o 15:24 7 minut temu, Mizu napisał(a): MSI MPG 341CQR QD-OLED X36 już dostępny w x-scum W końcu prawdziwy następca dla mojego AW3423DWF na tym nowym panelu QD-OLED z RGB Stripe dostępny no ale za 5300? Nie no, tyle to nie Jak wejdzie do media expert za 4800 to wezme moze w ratki zero. W sumie nie pali sie az tak zobaczymy jak cena do końca lutego.
Raiven 12 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) @Lameismyname@CajraX i kto tam jeszcze posiada Gigabyte MO27Q28G Z jakich ustawień korzystacie? Przykładowe co znalazłem https://www.youtube.com/watch?v=ojGYClAHpZE - tutaj polecane przez TFTCentral https://www.youtube.com/watch?v=zGhJ_lc-zOc - tego od Stilgara jeszcze nie oglądałem Edytowane 22 godziny temu przez Raiven
Lameismyname 2 855 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu @Raiven Ja mam firmware F05, lecę na HDR w Win 11, monitor w trybie HDR GAME,
CajraX 303 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu @Raiven Ustawienia to już lepiej dopasować pod siebie, niż sugerować się innymi. Każdy ma inny próg docelowej jasności Przede wszystkim w SDR ustaw gammę na off, co eliminuje black crusha. Wybierz też, czy w SDR chcesz używać przyciętego gamutu sRGB, czy wolisz przesycone kolory w natywnym gamucie. No i ja powyłączałem u siebie prawie wszystkie funkcje ochrony. Zostawiłem tylko pixel shift. W HDR najważniejsze ustawienie to APL Stabilize. Jeśli chcesz mieć najbardziej poprawny obraz, to ustaw middle, a jeśli chcesz największą szczytową jasność, to high. Ja osobiście używam HDR Peak 1500, co może przepalać obraz, ale jest całkowicie do okiełznania w takim RenoDX.
kamilos69 338 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 21 godzin temu, Lameismyname napisał(a): A kolegę @Phoenix. to Ty szanuj. Ma spory wkład w to forum i wiedzę, która na wielu segmentach mogłaby Cię wręcz zaskoczyć. Poważnie piszesz takie głupoty bez "ORANIA" Edytowane 21 godzin temu przez kamilos69
Raiven 12 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 8 godzin temu, CajraX napisał(a): Nawet nie otwieraj kartonu, tylko odsyłaj od razu A tak serio, to życzę Ci, aby równomierność była przynajmniej tak samo dobra jak u mnie Monitor odpalony, firmware najnowszy wgrany (nawet nie sprawdziłem czy czasem już z takim nie przyjechał xD). Greyscale na 95% marnie wygląda, do tego w jednym punkcie widać jakby ciemniejszy paproch (nie rzuca się w oczy przy innych jasnych kolorach). Zobaczymy za jakiś czas. Zastanawiam się czy zrywać folię ochronną czy póki co trzymać :P. Nie wiem czy to ma znaczenie przy ewentualnych zwrotach. 1
Mizu 109 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 5 godzin temu, CajraX napisał(a): Niezły odlot z tymi cenami. Wyprzedał sie i tak za te 5300 Ostatnie sztuki zostały na oficjalnej stronie MSI jak ktoś chce za 5200 Ja czekam pewnie tak jak @Mistrz zakonu Paladynów na jakieś 4800 chociaż zanim sie zdecyduje No chyba, że używka AW3423DWF chodzi drogo i nie będzie wysokiej dopłaty, to może wezme za to MSRP ale wątpie 1
Lameismyname 2 855 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 4 godziny temu, kamilos69 napisał(a): Poważnie piszesz takie głupoty bez "ORANIA" Przeczytaj co napisałeś i zastanów się czy ktoś to ma szansę zrozumieć.
kamilos69 338 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Skrót myślowy dla wtajemniczonych więc nie musisz rozumieć Teraz już bez ot: Pojawiają się stripy w sklepach od samsunga? Edytowane 11 godzin temu przez kamilos69
Mistrz zakonu Paladynów 853 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 9 godzin temu, Mizu napisał(a): Wyprzedał sie i tak za te 5300 Ostatnie sztuki zostały na oficjalnej stronie MSI jak ktoś chce za 5200 Ja czekam pewnie tak jak @Mistrz zakonu Paladynów W ME powinien byc od 9 lutego.
QuBBa22 1 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 13 godzin temu, Raiven napisał(a): @Lameismyname@CajraX i kto tam jeszcze posiada Gigabyte MO27Q28G Z jakich ustawień korzystacie? HDR - podstawowy profil póki co wystarcza, może przejdę na HDR Game jak się zrobi jaśniej wieczorami. SDR - tryb custom, gamma off, color vibrance z 10 na 9 żeby mniej przepalało kolory, temperatura kolorów 100-99-99, reszta standard dla firmware F06 z tego co pamiętam. Większość poleca gammę na 2.2 (w tym stilgar) ale u mnie daje to widoczny black crush, na off praktycznie go nie ma. Black equalizer w górę nie pomaga za bardzo bo czarny zamienia się bardzo ciemny szary. Sugerowałem się tym filmikiem:
MaxaM 1 830 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu @Mistrz zakonu Paladynów @Mizu Zobaczymy jaka centa tutaj. Google zindeksowało 4999zł. https://www.electro.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-msi-mpg-341cqr-34-qd-oled-3440x1440px-360hz-0-03-ms-gtg-curved 1
Devils1100 48 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 5 godzin temu, QuBBa22 napisał(a): HDR - podstawowy profil póki co wystarcza, może przejdę na HDR Game jak się zrobi jaśniej wieczorami. SDR - tryb custom, gamma off, color vibrance z 10 na 9 żeby mniej przepalało kolory, temperatura kolorów 100-99-99, reszta standard dla firmware F06 z tego co pamiętam. Większość poleca gammę na 2.2 (w tym stilgar) ale u mnie daje to widoczny black crush, na off praktycznie go nie ma. Black equalizer w górę nie pomaga za bardzo bo czarny zamienia się bardzo ciemny szary. Sugerowałem się tym filmikiem: Ja mam HDR Game bo na HDR wszystko jest z Automatu na 100 i Oczy mnie Bolały od Jasnosci a na tam sobie ustawiłem Jasnosc Kontrast po 60 jestem mega szczęsliwy Edytowane 3 godziny temu przez Devils1100
Kadajo 8 169 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Hmm w dwa lata nabił tylko 3000 godzin ? Mówi, że używa go praktycznie codziennie co daje ledwo 4H ... I wypalił go na Overwatch'u Ja już przekroczyłem 2400 od czerwca 2025
ODIN85 3 794 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu https://ithardware.pl/poradniki/oled_vs_lcd_2026_jaki_monitor_do_gier-48419.html
Reddzik 2 965 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 39 minut temu, Kadajo napisał(a): Hmm w dwa lata nabił tylko 3000 godzin ? Czytam komentarze, a tu takie coś: Tak szybko?
Kadajo 8 169 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jeśli się nie pilnował i miał jasność na 100% albo – co gorsza – włączony HDR to jest to jak najbardziej możliwe.
Mizu 109 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 godziny temu, MaxaM napisał(a): @Mistrz zakonu Paladynów @Mizu Zobaczymy jaka centa tutaj. Google zindeksowało 4999zł. https://www.electro.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-msi-mpg-341cqr-34-qd-oled-3440x1440px-360hz-0-03-ms-gtg-curved No za tyle to wezme w sumie już. Mój Alienware też był z Electro Troche kusi czekać na ASUSa z tego filmiku: Ale on ma być dostępny dopiero na początku kwietnia albo i później + to ASUS także jak MSI jest takie drogie to ASUS wystrzeli pewnie ze 6000zł Szkoda bo ten ROG ma pełnoprawny UHBR20 a nie UHBR13.5 jak MSI. Do tego w ASUSie ten ficzer z wygaszaniem ekranu czujnikiem działa sprawnie w porównaniu do MSI. No i ten jasny szary pasek plastiku na dole MSI mnie denerwuje Musze doczytać jaką różnice robi UHBR13.5 vs UHBR20 ale ostatecznie pewnie wezme tego MSI bo nie chce mi sie czekać do kwietnia
Pan Mateoo 608 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu omg super artykul juz klikam ah wait w sumie niby sponsorowany, a nawet napisany na temat. Co u was zadecydowalo na przemiane z lcd na oleda tak wgl?
Dimazz 707 Opublikowano 11 minut temu Opublikowano 11 minut temu chęć posiadania w końcu dobrego monitora do gier nastawionych na immersję i cena bo oledy są już dostępne dla szarych ludzi. no i się nie zawiodłem jak odpaliłem pierwszy raz grę wieczorem na oledzie Choć mogłoby być lepiej. To było to czego od dawna mi brakowało bo karta czy tam procesor nie robi aż takiego przeskoku. ale ja nie zastąpiłem LCD oledem tylko uzupełniłem jeden ekran drugim. 1
Rekomendowane odpowiedzi