Pablloo Opublikowano Poniedziałek o 13:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 13:31 4 godziny temu, tuhmunud napisał(a): Na OLEDach się nie znam, ale na Pepperze ludzie plusują MSI MAG 341CQP za 2'499 zł na x-komie -> Pepper Może się komuś przyda Świetna cena. No to teraz się już poważnie zastanawiam czy nie brać Tydzień temu był na promce za 2999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brolly Opublikowano Poniedziałek o 13:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 13:57 Już po promce https://www.x-kom.pl/p/1225070-monitor-led-32-i-wiekszy-msi-mag-341cqp-qd-oled.html?sm=pepper&utm_tag=ppr-pl-614222130 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu70 Opublikowano Poniedziałek o 14:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 14:12 To może coś większego? https://www.pepper.pl/promocje/monitor-msi-mpg-491cqp-qd-oled-49-cali-5120x1440-144hz-at-morele-919997 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tombycz Opublikowano Poniedziałek o 14:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 14:22 Monitor przenośny 14 cali dotykowy 100srgb - Zamawiałem kiedyś podobny, mocno mi zabrakło funkcji dotykowej i był za ciemny ten ma o 100 nitów więcej niż poprzednik 279,22zł cena z kuponem PLAF05 https://www.pepper.pl/visit/threadbeldesc/919648 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DyndaS Opublikowano Poniedziałek o 15:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 15:57 (edytowane) 5 godzin temu, Phoenix. napisał(a): @DyndaSjak twoj monitor, nadal piszczy?? Zastanawialem sie nad nim ale zasilacz w monitorze to chyba jest gorsze niz wbudowany wentylator. jaka tm jest powloka, blyszczaca? Diode da sie wylaczyc ale trzeba wgrac najnowszy firmware. Cewki jak piszczą, to same nie ucichną... To kwestia konstrukcyjna, i nie magicznego, że piszczą i przestaną. Przykładowo acer i xiaomi potrafią w cewki, a LG wiecznie nie. Jak mam ustawione na 240 Hz w windzie to cisza, ale jak niżej dam, to na czarnym tle czy ciemnych scenach piszczą. No ale raczej każdy będzie tego używał na 240Hz. Musze sprawdzić w bardziej wymagających bardziej aktualnych grach jeszcze dla niższego lub zablokowanego FPS. Przy RDR w każdym razie z lockiem na 90 fps nie słyszałem nic tak ze 2x się nasłuchując. Oczywiście przy wyłączonym monitorze je słychać. Tak, powłoka jest błyszcząca. Mi to akurat średnio pasuje. Wolałbym jednak taką satynę, bo nie chcę też agresywnej matowej. Tak, to już ktoś inny dał mi cynk i wgrałem nowy firmare, który pozwala to wyłączyć. Edytowane Poniedziałek o 15:59 przez DyndaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix. Opublikowano Poniedziałek o 16:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 16:00 To piszczy wbudowany zasilacz generalnie. Slysysz to z normalnej odlegolosci od monitora?? Cy trzeba przylozyc ucho ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DyndaS Opublikowano Poniedziałek o 19:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:03 2 godziny temu, Phoenix. napisał(a): To piszczy wbudowany zasilacz generalnie. Slysysz to z normalnej odlegolosci od monitora?? Cy trzeba przylozyc ucho ? Wszystko zależy jak kto jest wyczulony i jakie ma tło. Teraz to ciężko powiedzieć, bo na 240Hz przy włączonym nic nie zauważam. Takźe normalnie użytkując nie będzie to problemem. Chociaż jakbym miał te 120 czy 144Hz, to na pewno bym słyszał właśnie w przypadku ciemnego ekranu/sceny lub czarnego tła. To czy komuś przeszkadza, że to brzęczy jak jest wyłączony to już sprawa indywidualna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nop Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Hej, ale czy piszczenie cewek nie jest zagłuszane przez wentylatory chłodzące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu a co to za wynalazek? 32 4k oled za 3600zł? pierwsze go widzę, ktoś coś? https://www.x-kom.pl/p/1275691-monitor-led-32-i-wiekszy-aoc-agon-pro-ag326ud.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zozolek Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 12 minut temu, Gret napisał(a): a co to za wynalazek? 32 4k oled za 3600zł? pierwsze go widzę, ktoś coś? https://www.x-kom.pl/p/1275691-monitor-led-32-i-wiekszy-aoc-agon-pro-ag326ud.html 165hz i 4k w 31 calach . . . . nie wiem komu i na co takie cus... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu a gdzie tu problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zozolek Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 2 minuty temu, Gret napisał(a): a gdzie tu problem? Napewno w cenie i docelowym odbiorcy ? Do gier FPS to mamy już matryce 240-360. No bo powiedz, dla kogo taki monitor ? 31 na ips i 165 było dobre - tak 6 lat temu. Edytowane 2 godziny temu przez zozolek 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Dla każdego kto chce oleda 4k i 32"? Przecież w grach AA i tak nic nie napędzi tego monitora powyżej 165kl/s. A do gier FPS i tak szybkiej matrycy też jest wystarczające. Przypomnę że ceny u konkurencji to +700zł minimum za krzywego della a coś na prostej matrycy to już ponad tysiaka trzeba dołożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Jak dla mnie branie 4K bez trybu dual to lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zozolek Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 22 minuty temu, Gret napisał(a): Dla każdego kto chce oleda 4k i 32"? Przecież w grach AA i tak nic nie napędzi tego monitora powyżej 165kl/s. A do gier FPS i tak szybkiej matrycy też jest wystarczające. Przypomnę że ceny u konkurencji to +700zł minimum za krzywego della a coś na prostej matrycy to już ponad tysiaka trzeba dołożyć. Akurat w fps jest dość spora różnica pomiedzy 165 a 240/360. Najbardziej chodzi mi o rozmiar 31,5 i 4k - zakrzywiona matryca 38 - 45 cali i 4k ma dla mnie sens i daje ten efekt wow. Oczywiscie zawsze będzie mało i sam czekam na 32:8 i 57 cali aby na wysokość było super Edytowane 1 godzinę temu przez zozolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
some1 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 9 minut temu, zozolek napisał(a): 31 na ips i 165 było dobre - tak 6 lat temu. Bajanie. 32" z wyższym odświeżaniem dopiero w drugiej połowie 2021 zaczęły wychodzić. https://tftcentral.co.uk/news/when-will-the-first-32-sized-monitors-arrive-with-4k-and-high-refresh-rate-the-race-is-on 6 lat temu w tym rozmiarze były tylko 60 hz matryce. 6 minut temu, zozolek napisał(a): Akurat w fps jest dość spora różnica pomiedzy 165 a 240/360. Przez brak smużenia obraz w ruchu na OLED wygląda lepiej niż na IPS, o około 50% według testów w sieci. Więc 165 OLED będzie porównywalny z 240 IPS. Input lag to już zależnie od modelu. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret Opublikowano 1 godzinę temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @zozolek No pisz że to nie monitor dla Ciebie Wrzuciłem go bo to najtańszy monitor 4k 32 OLED na rynku, konkurencja jest dużo droższa a chętnych na taki sprzęt jest dużo, duże też ludzi takie monitory posiada. Porównania do IPS są nie na miejscu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zozolek Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 12 minut temu, some1 napisał(a): Bajanie. 32" z wyższym odświeżaniem dopiero w drugiej połowie 2021 zaczęły wychodzić. https://tftcentral.co.uk/news/when-will-the-first-32-sized-monitors-arrive-with-4k-and-high-refresh-rate-the-race-is-on 6 lat temu w tym rozmiarze były tylko 60 hz matryce. Przez brak smużenia obraz w ruchu na OLED wygląda lepiej niż na IPS, o około 50% według testów w sieci. Więc 165 OLED będzie porównywalny z 240 IPS. Input lag to już zależnie od modelu. IPS na 165 miałem w 2018 - wiec ponad 6 lat temu https://www.morele.net/monitor-aoc-agon-ag271qg-774630/ Chwilę później bodajże 34 immayę na VA i dopiero OLEDA 3 lata temu. Oczywiście OLED to inna liga matrycy i tu nic nie protestowałem. Raz jeszcze : pchanie 4k w 31,5 to przerost formy nad treścią, skoro uważacie że jest kolejka chętnych to jestem conajmniej zdziwiony - ale jak wiem ja tkwię w 0.3% ze swoim jamnikiem I zamist tego monitorka wolałbym dobre lg c3 42 za pewnie 3k się znajdzie. Edytowane 1 godzinę temu przez zozolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
some1 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, zozolek napisał(a): IPS na 165 miałem w 2018 - wiec ponad 6 lat temu Rozmiar pomyliłeś. To 27 cali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zozolek Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, some1 napisał(a): Rozmiar pomyliłeś. To 27 cali. Czepiasz się - chwilę później te 34 i to było dobre kilka lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
some1 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu I to wszystko tylko 1440p. Jak ktoś chciał szybkie 32" 4k to czekał do 2021, taka prawda. Nic wcześniej nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano 38 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 38 minut temu No i już bez przesady że 4K to taki standard był, nawet dziś nie jest. Aczkolwiek branie dziś OLED 165 Hz to trochę lipa, tak input lag robi swoje ale wolałbym coś z dual mode i do FPS przełączać na 1080p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret Opublikowano 33 minuty temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 33 minuty temu Z tym dual mode to wybór mamy tylko jeden, w dość wysokiej cenie no i WOLED. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi