galakty 5 464 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 3 minuty temu, Lameismyname napisał(a): Za swoją wersję 4070 Ti pewnie wziąłbyś bliżej 3K, a za 3K masz nóweczkę 9070 non-XT czyli praktycznie bezkosztowo. 300-400zł dokładasz z własnej kieszeni i już jest 9070 XT. Tylko ja chcę DLSS i FG, a wymiana na 9070XT nie ma sensu bo i tak mocy mało, dopóki mi 4070Ti nie padnie to czekam.
Dimazz 844 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu kupić większe biurko i postawić 42 i 27 oledy ja tak mam. Minus 42 nie nadaje się do fpsów online za duży 1
galakty 5 464 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Nie lubię takich rozwiązań, tylko jeden monitor do zabawy, do pracy mam w tej chwili laptoka
some1 739 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1440p na 42" bez skalowania to jak 27" monitor. No ale niższej częstotliwości odświeżania nie przeskoczy.
some1 739 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jaka tafla? Wyłączasz skalowanie i cyk, masz obraz 1440p takiej samej wielkości jak na 27 calach.
galakty 5 464 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Nie chciałoby mi się tego włączać, jestem leniwy
Lameismyname 4 294 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, galakty napisał(a): Tylko ja chcę DLSS i FG, a wymiana na 9070XT nie ma sensu bo i tak mocy mało, dopóki mi 4070Ti nie padnie to czekam. DLSS 4.5 - zgoda, słuszny argument. DLSS 4.5 jest lepszy od FSR 4.1+. DLSS 5 - tu się nie zgodzę, bo na takiej karcie jest nieużywalny niestety. W mojej ocenie minimum RTX 5080, a to i tak bieda. FG - też się zgodzę. Ten od zielonych jest jednak lepszy. 15 minut temu, galakty napisał(a): Nie chciałoby mi się tego włączać, jestem leniwy A "wajchować" między SDR, a HDR za każdym razem Ci się chce. Bo mi nie Nie dodałem, że cały czas siedzę w jasnych trybach, dlatego nie ma małych okien gdzie małe elementy świecą jak żarówka, a kontroluję ogólną jasność suwakiem "Jasność zawartości w formacie SDR". Mogę się założyć, że pomiar kolorymetrem by mi wykazał ok. 120cd/m2 na czystym białym w najjaśniejszym miejscu.
galakty 5 464 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, Lameismyname napisał(a): DLSS 5 Mam to gdzieś, będzie sens na serii 6000. 3 minuty temu, Lameismyname napisał(a): A "wajchować" między SDR, a HDR za każdym razem Ci się chce. Bo mi nie A Ty dalej swoje... Niczym nie wajchuję, robi się automatycznie.
Lameismyname 4 294 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, galakty napisał(a): Mam to gdzieś, będzie sens na serii 6000. A Ty dalej swoje... Niczym nie wajchuję, robi się automatycznie. A jakiego softu używasz? Tak z ciekawości. No i bardzo mi pomogłeś. Powiem Ci, że udało mi się ułożyć 4 przypadki wypaleń MO27Q28G (2 moje i 2 kolegów) w jedną całość o czym zaraz napiszę u siebie w temacie.
galakty 5 464 Opublikowano 56 minut temu Opublikowano 56 minut temu 4 minuty temu, Lameismyname napisał(a): A jakiego softu używasz? RHI, ma opcję Auto-HDR, sam włącza i wyłącza. 1
Rekomendowane odpowiedzi