Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

240hz ma obnizyc cene, MSI tez zrobil taki krok po 360hz wydal to samo w 240hz.

23 minuty temu, galakty napisał(a):

Shockingly fast and expensive :E 

Ale nie ma co, fajny monitor pewnie będzie. 

Dla mnie wygrala podstawa, w koncu LG poszedl po rozum do glowy.

Z modelem 240hz mam super wspomnienia wiec i tu powinno byc jeszcze lepiej. Bo bedzie jasnieszy z nowszym ukladem subpixela, podstawa dla mnie sztos.

Opublikowano

Kto w ogóle produkuje panele QD-OLED? Tylko samsung?

No bo jak rozumiem wszystkie te monitory QD-LED czy to 240Hz czy 360Hz to panelowo jeden wuj jest? Były jakieś różne generacje?

Opublikowano (edytowane)

Qd-Oled Szajsung, a Woled LG. Szajsung miał dwie generację z tym, że druga tylko chyba w ich którejś lini monitorów siedzi, reszta jest na 1 generacji, teraz ma być 3 generacja i monitory z panelami 3 generacji mają ponoć trafić jescze w tym roku do sprzedaży, jeśli chodzi o Woled LG to niestety nie powiem ile było generacji. 

Edytowane przez Godlike
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za info @Phoenix.Bo nawet nie wiedziałem, nie dawno gdzieś tylko trafiłem na info ze 3 generacja ma być w sprzedaży do końca 2024 roku widać błędna była , a które np? I tak w ogóle producenci monitorow to gdzieś piszą, która generacja? Bo jeszcze nigdy nie natrafiłem poza ogólnikiem, że np QD-Oled. 

Edytowane przez Godlike
Opublikowano

Praktycznie 99% nowych modeli 27/32cali240/360hz to gen 3. W 21:9 proporcjach to nadal 1 gen, a gen 2 mial tylko G9 Samsunga, lub jakis inny rodzynek. Wiec moze ktos pisal prawde, ze gen 3 bedzie ale w koncu do 21:9 bo tu nadal jest pole do popisu.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Godlike napisał(a):

Dzięki za info @Phoenix.Bo nawet nie wiedziałem, nie dawno gdzieś tylko trafiłem na info ze 3 generacja ma być w sprzedaży do końca 2024 roku widać błędna była , a które np? I tak w ogóle producenci monitorow to gdzieś piszą, która generacja? Bo jeszcze nigdy nie natrafiłem poza ogólnikiem, że np QD-Oled. 

Mam trzecią generację QD-OLED od Samsunga.
Konkretnie ten model https://www.samsung.com/pl/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g80sd-32-inch-240hz-oled-uhd-ls32dg802suxdu/

Jest teraz fajna promka na niego. Z dwoma zniżkami po 5% każda można zejść z ceny do 3899.

Tylko bestia wybredna co do kabelków.

Edytowane przez Umpero
Opublikowano
5 minut temu, Umpero napisał(a):

Mam trzecią generację QD-OLED od Samsunga.
Konkretnie ten model https://www.samsung.com/pl/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g80sd-32-inch-240hz-oled-uhd-ls32dg802suxdu/

Jest teraz fajna promka na niego. Z dwoma zniżkami po 5% każda można zejść z ceny do 3899.

Tylko bestia wybredna co do kabelków.

sprawdzałeś czy działają oba kody? bo nie wydaje mi się 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, DyndaS napisał(a):

Tylko w takim razie z czego wynikają te różnice, że jeden jest 240Hz a drugi 360Hz?

Z "elektroniki" producenta który obsługuje dany panel.

Edytowane przez kamilos69