Monitory OLED - temat zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Petru23 · Opublikowano
Przede wszystkim taki z zabezpieczeniem, bo ja jak wpiąłem taki z ali do maxa to cuda się działy. Brakowało dupencji, muzyka sama się załącza. -
Przez SuLac0 · Opublikowano
a ktos tutaj pisal o gniazdku typu F? no wlasnie... najwyzszy czas upps. nie wiem jak internet sobie z tym poradzi -
Przez Wuadator · Opublikowano
@Dziarson Siedziałem w ubiegłym roku około miesiąca z ustawianiem moich pamięci. Wyszło całkiem fajnie, biorąc pod uwagę, że rok temu, 99% poradników dotyczyła 2x16 gb, 2x32 to była inna bajka. Ustawiłem 6200 cl 28, bardzo ciasno, wszystkie testy, które przychodziły mi do głowy przechodziło. Jedyną rzeczą, która spędzała mi sen z powiek, bylo FCLK. Mój maksymalny stabilny zegar wynosił 2133. przy 2200 --> udało się czasem zalogować do windowsa i freeze, przy 2167- zdarzało się, że nie przechodziło tm5 antaextreme --> pojawiał się freeze po np 45 min, ale nie zawsze. @ju-rek próbował mi pomóc ( tak jak z timingami, które udało się ładnie pozaciskać,za co bardzo dziękuję), ale nic z tego nie wyszło. Odpuściłem temat, natknąłem się na ten dział dzisiaj. Po przeczytaniu pierwszej częsci- odnośnie fclk zmieniłem VDDG IOD/CCD na 940mV i... właśnie skończyłem 3 godzinną sesję grania z 2200 fclk... Jak będę miał trochę wolnego, to wczytam się głębiej w cały dostępny materiał, bo myślę, że przesadziłem z timingami ( gdzieś zaczynając od tRAS) i mogę trochę pozmieniać wartości na luźniejsze zyskując na wydajności. Na ten moment wygląda to tak ( po roku zmieniłem tylko VDDG IOD/CCD z auto- 903 mV na 940mV) Do meritum: Piszę ten post, żeby szczerze podziękować @Dziarson, bo jest to kawał dobrej roboty i masa przydatnych informacji, których w ubiegłym roku nie mogłem nigdzie znaleźć Także ten... Dzięki serdeczne Pozdrawiam -
Przez KiloKush · Opublikowano
No no BMW miało podbić rynek w Chinach. Zaraz się okażę, że Niemcy dali Chińczykom technologie i zaraz tam mało co sprzedadzą -
Przez Katystopej · Opublikowano
Zabezpieczenie 25A, przewód 4mm² i standardowe gniazdo 16A? Do takiej instalacji są zupełnie inne gniazda. Wysiadam z tego pociągu spier... umysłowego Gang ignoraków zostaje zasilony
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi