Phoenix. 6 909 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 39 minut temu, kamilos69 napisał(a): Srogo się odpaliłeś po weekendzie A co ma weekend do tego ?? jak masz na mysli alkohol to ja nie pije wgl tej trucizny A poza tym wszystko wporzadku, ja nie mam nic do ciebie personalnie 43 minuty temu, Slayer napisał(a): a tak z ciekawości, czy wszystkie monitory OLED mają glare czy są też takie normalnie matowe jak IPSy? Woledy LG są głównie matowe ale są wariacje też inne. 1
Kyle 514 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 2 godziny temu, Slayer napisał(a): a tak z ciekawości, czy wszystkie monitory OLED mają glare czy są też takie normalnie matowe jak IPSy? Jak najbardziej są matowe. Między innymi ASUS ma modele i matowe, i "niematowe". 1
Nex1M 132 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca (edytowane) Chyba poprawili coś z bandingiem albo trafilem na dobra sztuke ASUS ROG Strix XG27AQWMG bo testuje te same plansze co na MO27Q28G i ciezko sie dopatrzec bandingu xd Gdzie na MO27Q28G widzialem go na forum, google, w grach jak byla noc np. Bałem sie blyszczacej matrycy, ale kurde no wyglada to fenomenalnie tutaj. Pierwsze wrazenia jak najbardziej na + i moge polecic ten monitor. Edytowane 16 Czerwca przez Nex1M 1
MrKetiw 276 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Pojawił się dostępny na Amazon MSI 341CQR X36 gen 5 za 4700 zł.
PaVLo 1 274 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Miałem nadzieję na zakup fajnego monitora MSI MPG 322UR X24, a @x-kom (oficjalny partner MSI) nagle postanowił wycofać model z oferty Sytuacja ciekawa, bo nawet strona MSI Polska, nie ma tego monitora w ofercie Wychodzi na to, że to jakiś testowy model, nie do sprzedaży detalicznej Edytowane 17 Czerwca przez PaVLo
PaVLo 1 274 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) A widzisz, skupiłem się na tym modelu, a ten jakoś mi umknął. To jakaś alternatywa, ale dostępna obecnie w sklepie, którem tak średnio ufam. Poczekam na dostępność w X lub sklepach RTV Czekaj. To ma DisplayPort: 1.4a ? Edytowane 17 Czerwca przez PaVLo
Krystian03 35 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Coś mi się wydaję że jak ten monitor powróci do sprzedaży to ceny chwilowo wzrosną żeby nie zabrakło (podobnie jak RAMy i SSD jak są wyższe ceny to nie brakuje).
sideband 3 012 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca 14 godzin temu, PaVLo napisał(a): Czekaj. To ma DisplayPort: 1.4a ? Jakie ma to znaczenie możesz poczekać na model 360hz i tak nawet przy DP2.1 DSC będzie działać. Miałoby to znaczenie gdyby realnie DSC ścinało jakość obrazu.
PaVLo 1 274 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) Każda technologia prędzej czy później będzie w pełni wykorzystywana. Kiedyś było RCA i D-Sub, potem DVI-D, HDMI i DP, każde coś nowego wprowadzało i było to w końcu wykorzystywane, więc jak kupować w 2026/27r monitor, to szukam z najnowszymi złączami. Wiem, że monitor ma HDMI 2.1, ale to wykorzystuję tylko przy konsoli, PC ma mieć DP, zresztą nie muszę tłumaczyć chyba dlaczego Edytowane 18 Czerwca przez PaVLo
sideband 3 012 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) A co to kto kupuje to już nie moja brocha. Zgodziłbym się gdybyś miał racje, ale nie masz. Tym bardziej, że DSC od Blackwella znosi pewne ograniczenia Powiem Ci tak ktoś by Ci podmienił DP2.1 na 1.4 to byś nawet nie zauważył różnicy Żeby było śmieszniej przyszły standard HDMI 2.2 to nadal za mało dla 360hz 2160p i też będzie potrzebne DSC A jak już czekasz to bym właśnie poczekał na model 360hz Edytowane 18 Czerwca przez sideband
Lameismyname 3 943 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca @Kadajo Nie lepiej poczekać na LG 32GX850B-B? (https://www.lg.com/sg/consumer-monitors/gaming/32gx870b-b/) Jest preorder, wysyłka od 25 czerwca 2026 (raptem 6 dni). Cena taka sama tylko, że w dolarach
galakty 5 065 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca 32" 4K gdzie nie tak dawno 27" 1440p latało... Fajne czasy dla monitorków idą
Lameismyname 3 943 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Ta, na pewno będzie za 2600 No przecież mówię. Godzinę temu, Lameismyname napisał(a): Cena taka sama tylko, że w dolarach 1 2
Valeri 35 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Jest jakiś program do monitora gigabyte mo27q28g który sprawdza czy monitor chce odświeżać pixele ? 2
sideband 3 012 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Panie w każdym wyświetlaczu OLED oprogramowanie na którym pracuje kontroluje kiedy odpalić odświeżanie i czy zostało poprawnie przeprowadzane. Ty masz tylko go nie wyłączać z sieci by mógł to wykonać.
Valeri 35 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Chodzilo mi bardziej o aplikacje ktora pokazuje ile godzin przepracowanych ma monitor oraz czy jest juz gotowy do odswiezania pixeli zeby nie wchodzi za kazdy razem w menu monitora
sideband 3 012 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Ale nie ma znaczenia czy czyszczenie zrobi po 4h czy 10h. Z pkt widzenia żywotności matrycy nie ma to znaczenia Inaczej samo by wymuszałoby na tobie czyszczenie na podczas aktywnego użytku po tych 4h. Także ta Twoja nadgorliwość jest zbędna A przykładowo w monitorach MSI wymusza czyszczenie dopiero po 24h 3
Lameismyname 3 943 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Godzinę temu, Valeri napisał(a): Chodzilo mi bardziej o aplikacje ktora pokazuje ile godzin przepracowanych ma monitor oraz czy jest juz gotowy do odswiezania pixeli zeby nie wchodzi za kazdy razem w menu monitora Masz tego Gigabyte. Klikasz "joystick" i w lewo wybierając "OLED Care". Tutaj Ci się wyświetli ile godzin ma przepracowane. Za pierwszym uruchomieniem możesz ręcznie wymusić czyszczenie w "Settings" -> "Pixel Clean" -> "Start cleaning". Monitor wepnij tak, aby miał stałe źródło zasilania np. pomijając listwę i kolejne razy sam się będzie czyścił. Nie ma co sobie głowy zawracać, jak automat dobrze działa. 1
Phoenix. 6 909 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca (edytowane) 11 godzin temu, Kadajo napisał(a): Ta, na pewno będzie za 2600 To wiadomo, ze bedzie 5k-6k na start Bo po tyle startuja nowe 4k i tyle startowaly. DOBRA WIDZE CENE W DOLARACH 6 godzin temu, Valeri napisał(a): Jest jakiś program do monitora gigabyte mo27q28g który sprawdza czy monitor chce odświeżać pixele ? Powinno pokazywać w menu, jak nie minęło 4h pracy to pokazuje ilość wykonanych czyszczeń, po 4h pojawia się komunikat ready to start jeśli chce to robić ręcznie. A skoro to też gigus to powinno być podobnie. Edytowane 19 Czerwca przez Phoenix.
ODIN85 4 866 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca 8 godzin temu, Valeri napisał(a): Chodzilo mi bardziej o aplikacje ktora pokazuje ile godzin przepracowanych ma monitor oraz czy jest juz gotowy do odswiezania pixeli zeby nie wchodzi za kazdy razem w menu monitora To Twój pierwszy oled?
Rekomendowane odpowiedzi