Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, azgan napisał(a):

Ta gra jest tak "zła" że naklepaliście już 53 strony na zupełnie nowym forum gdzie temat wystartował od 0. Trochę dużo jak na tytuł który "#nikogo" 🤭😉

To akurat niczego nie dowodzi, crapy i kontrowersje to ciekawe tematy do dyskusji :E

Opublikowano
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Pisałem dziś o tym finale bo go oglądałem na stream, jest tak absurdalny i kiepski że szkoda gadać :D 

Aż taka kupa ? Kurde, dziś nie chciało mi się za bardzo w to grać, miałem plana na jutro, ale chyba powoli tracę chęci, właśnie przeleciałem BSN i ludzie piszą że finał jest bezsensowny.

Opublikowano (edytowane)

Zabawne, część recenzji podkreślała, że końcówka to najlepsze momenty tej gry. Widocznie i tutaj zdania są podzielone, aczkolwiek zwrot "dzieje się coś dziwnego" niewiele mówi. Z ciekawości sprawdzę to sobie po pracy, spoilery mi nie straszne, w grę raczej nie zagram.

Zakończeń jest kilka, ale czym i czy w ogóle się wyraźnie od siebie różnią, nie wiem.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano (edytowane)

Właśnie nie, tych które były raczej krytyczne. Bodajże SkillUp o tym mówił, ale czytałem i oglądałem już tyle recek że mi się mieszają. Coś w tonie - gra przeciętna, ale rozkręca się w końcówce.

Tych 10/10 za wiele nie czytałem, bo z reguły wszystkie zrobione są na jedno kopyto i nie zawierają konkretów tylko jakieś ogólniki.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano
51 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Wygląda jak zlot jakiś tych nowoczesnych wynaturzeń :D 

Nie wiem czy to z tej gry ale patrząc na obrazek wyżej wnioskuję że tak. 

oXXJWvse7m1YDDmu.jpg

No widzisz gdybyś grał to byś wiedział że w tej grze jest dokładnie ten sam zamek i ten sam gościu;)

Opublikowano
Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Wygląda jak zlot jakiś tych nowoczesnych wynaturzeń :D 

Nie wiem czy to z tej gry ale patrząc na obrazek wyżej wnioskuję że tak. 

Jak by jakieś freaki zostały wciągnięte do fantasy. :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Serio pytasz się o to kogoś kto nie grał w całość i nawet nie wie o co chodzi w grze?

Tak to można powiedzieć o prawie każdej grze oglądając samo zakończenie.

Można śmieszkować z ppe ale z tym artykułem że po 20h diametralnie zmienia się obraz gry to mają rację.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

No widzisz gdybyś grał to byś wiedział że w tej grze jest dokładnie ten sam zamek i ten sam gościu;)

Mam do swojej osoby szacunek :) 

21 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Bo zawsze najwięcej mają do powiedzenia Ci co obejrzeli 15min gamepleya na yt:hihot:

Mi wystarczył jeden obrazek, aby wiedzieć że to kupa :) 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, slafec napisał(a):

Pytam się, bo chciałbym, żeby mi wypunktował co mu się nie podobało. Wystarczy, że kilka osób wrzuci takie proste opinie w stylu słabe, najgorsza gra, to nie jest Dragon Age itd, a ludzie czytający ten wątek jeszcze w to uwierzą :D 

Kolega wyżej wspominał skąd pochodzą takie opinie, proponuję więc się tam udać i po prostu zapytać. 😊

Co do tego w co wierzą ludzie, że to nie jest Dragon Age. Możesz mieć odmienne zdanie, ale na tej płaszczyźnie panuje raczej zgoda w tym temacie. Gra na tyle różni się od poprzednich odsłon, że taki zwrot nie jest daleki od prawdy.

Opublikowano
14 minut temu, Stjepan napisał(a):

@ODIN85 czemu znowu Odinujesz, nie każdego stać by 250zł w błoto rzucić, czyli np. w kiepską lub bardzo średnią grę, ja szanuje swoje pieniądze i nie wydam ich na grę która zieje propagandą jak Goebbels w WWII.

Jakie 250zł? Gram w abo w adekwatnej cenie:)

Opublikowano
17 minut temu, slafec napisał(a):

@AndrzejTrg Nie ocenia się książki po okładce :E

@Vulc Na tle Origins zgodzę się, bo jest sporo zmian. Ale czym to się różni od Inkwizycji? Niektórzy się za dużo yt naoglądali.

Chciałbym poznać opinię od jakiejś bezstronnej osoby tzn. takiej, która nie ma kontaktu z Internetem i gra bez żadnych uprzedzeń.

Inkwizycja był przeciętnym Dragon Ejdżem, Veilguard jest po prostu przeciętną grą, która odcięła się od serii na wielu płaszczyznach. Tak w dużym skrócie.

Jeśli szukasz kogoś kto nie ma kontaktu z internetem w dzisiejszych czasach... no to sobie jeszcze chwilę poszukasz. :E Rozumiem co masz na myśli, ale tak się generalnie nie da. Nie wiem też jakie uprzedzenia masz na myśli, ale w sieci nie brakuje recenzji, które temat woke poruszają tylko powierzchownie.

Opublikowano (edytowane)

Inkwizycja miala swoje problemy, duze problemy, szczegolnie w kwestii otwartego swiata, szczatkowego i fatalnego side contentu, udziwniony system walki, a takze slabe motywy typu Sera.

Ale miala tez dobra fabule glowna (szczegolnie jesli ogralo sie DLC do Dragon Age 2 gdzie po raz pierwszy spotkalismy Koryfeusza), Varric byl w tej czesci bardzo fajnym kompanem, Blackwall mial fantastyczny quest poboczny (ujawnienie kim naprawde jest), NPC'ki mialy tutaj prawdziwe problemy zwiazane ze swiatem Dragon Age (Cullen w zwiazku z wydarzeniami w Origins, Hawke w zwiazku z DA2), a nie jakies pierdy o seksualnosci. 

W Veilguardzie sporo rzeczy poprawili, szczegolnie wzgledem swiata, side contentu i systemu walki, ale cala reszta to 3 kroki wstecz wzgledem wszystkiego tego co bylo wczesniej. Jak ktos tego nie widzi, coz, nie bede sie bawil w okuliste... 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Element Wojny napisał(a):

W Veilguardzie sporo rzeczy poprawili, szczegolnie wzgledem swiata, side contentu i systemu walki, ale cala reszta to 3 kroki wstecz wzgledem wszystkiego tego co bylo wczesniej. Jak ktos tego nie widzi, coz, nie bede sie bawil w okuliste... 

Widocznie inni gracze zupełnie odwrotnie oceniają grę. Po co się denerwować skoro komuś się bardzo podoba lub po prostu podoba? Zamiast wytykać i pisać bzdury to lepiej grać i miło spędzać czas. 

Już nie będę pisał kto ale na tym forum i w innych miejscach na necie sporo użytkowników bardzo się marnuje. Aż mi ich żal. 

Jak widać gra się przyjęła bardzo dobrze. Widzę na oceny na PS5 i Steam. Oczywiście nie mówię tu o krytykowaniu pod kątem WOKE czy LGBT bo te bzdury mnie nie interesują - jestem dorosły. Nie jestem dzieckiem.

Dlatego zluzuj wory. Bo co drugi twój post to wiecznie narzekanie

Edytowane przez CavieZ
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Dlatego dla mnie Veilguard to takie 6/10 a Inkwizycja (z zaznaczeniem Tresspaser) to 7/10 czyli LEPSZA gra od najnowszej części i to pomimo wszystkich swoich wad.

Jak zobaczyłem Doriana w Veilguard to mi naprawdę ręce opadły, Bioware coś ty zrobił!! 

Edytowane przez Frog67