miro 706 Opublikowano wczoraj o 11:59 Opublikowano wczoraj o 11:59 (edytowane) 4 minuty temu, Doamdor napisał(a): to nie chcę nowego. no nie dziwię się, jakby się udało kupić to co się chwalą tymi outletami ( po 999 ) to masz strzał życia po tyle to nawet w chinach długo jeszcze nie będzie, o ile to nie fake.. ale ta cena 1560 w me jest naprawdę spoko w porównaniu do 1400 z ali xsrom z cenami popłynąl, drożej niż wszyscy, wystawili 7800x3d za 1400 jako strzał na BF, żałosne, patologia Edytowane wczoraj o 12:01 przez miro
Doamdor 1 784 Opublikowano wczoraj o 12:11 Opublikowano wczoraj o 12:11 Gdyby AMD było takie jak Intel to kupiłbym kilka sztuk do zabawy, a tak kupiłem jedną sztukę na premierę i nuda.
ju-rek 448 Opublikowano wczoraj o 14:08 Opublikowano wczoraj o 14:08 8 minut temu, Phoenix. napisał(a): Twoja? Tak, dzisiaj przyszła. 1
Send1N 4 171 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 2 godziny temu, ju-rek napisał(a): Tak, dzisiaj przyszła. Na początku myślałem że może chcesz spróbować zaatakować ram wyżej na 2 slotach pamięci ale sprawdziłem w sygnaturze że teraz też masz płytę z dwoma slotami jaki powód wymiany?
ju-rek 448 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 48 minut temu, Send1N napisał(a): jaki powód wymiany? Nic nie wymieniam. Chęć przetestowania tej MSI. 1
DR3GGO 73 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 4 godziny temu, ju-rek napisał(a): Nic nie wymieniam. Chęć przetestowania tej MSI. Jeśli po testach nie będziesz jej zatrzymywał... to jestem zainteresowany
Doamdor 1 784 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu @Kadajo Ponoć znaleźli się ludzie, którzy w panice wymienili swoje płyty główne. 1
HenioElektryk 2 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Oficjalnie po 15 latach siedzenia na Intelu przeszedłem na czerwoną stronę mocy i kupiłem 9800x3d + mobo msi mag x870e tomahawk. Czytam tak te wasze wcześniejsze posty jak zrobić na tym UV, i trochę się w tym gubię Na moim ostatnim i9 10850k było to zdecydowanie prostsze. Od czego zacząć? Zależy mi na stockowej wydajności i niższych temperaturach/napięciach. Ustawić tylko CO na negative, kombinować przy skalarach? PBO na manual czy na AUTO?. Widziałem gdzieś na forum taki ala poradnik jak ugryźć temat OC/UV na AM5 ale coś go nie mogę odszukać.
miro 706 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 minuty temu, HenioElektryk napisał(a): Czytam tak te wasze wcześniejsze posty jak zrobić na tym UV, i trochę się w tym gubię jeśli nie kumasz to nowy post nic nie da, bo wciąż jest to samo, zrób wg jakiegoś poradnika z youtube pod twój bios ( msi ) będzie ci łatwiej, a każda sztuka jest inna, tyle chyba wiesz.. tu jest lepszy temat od tego : 1
MarcoSimone 671 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu @HenioElektryk Obecnie AMD jest prostsze do ogarnięcia niż Intel. Ryzen na aoto w manualu ;-) Odpalasz w biosie PBO na Advanced, pojawią się dodatkowe ustawienia i je zostawiasz na auto, poza jednym - curved. Wchodzisz i ustawiasz negatywne CO i wartość na początek 15. Odpalasz stress test w AIDA64 dla procesora, godzinka i będziesz wiedzieć czy stabilnie. Potem -20 i powtórka. 3
Send1N 4 171 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Zapomniałeś dodać że przy zabawie z ujemnym offsetem wszystkie testy może przejść a nagle w pulpicie w bezczynności restarcik pc warto aby "Eniu" o tym wiedział Edytowane 5 godzin temu przez Send1N 2 1
j4z 941 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ja leciałem od drugiej strony. Jak wywaliło mi -25, to dałem -20 i tak już zostało. 1
tommiyacht 14 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu wiec najlepiej jest po prostu potestować kilka dni przy normalnym uzytkowaniu (giercowanie mam tu tez na mysli). 1
HenioElektryk 2 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu No to już wiem coś więcej, po robocie się będę bawił. Zobaczymy co wyjdzie
Grolshek 517 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 38 minut temu, MarcoSimone napisał(a): @HenioElektryk Obecnie AMD jest prostsze do ogarnięcia niż Intel. Ryzen na aoto w manualu ;-) Odpalasz w biosie PBO na Advanced, pojawią się dodatkowe ustawienia i je zostawiasz na auto, poza jednym - curved. Wchodzisz i ustawiasz negatywne CO i wartość na początek 15. Odpalasz stress test w AIDA64 dla procesora, godzinka i będziesz wiedzieć czy stabilnie. Potem -20 i powtórka. W 9800X3D tak samo jak w 7800X3D nie da się podbić +200 MHz?
Sidr 124 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 5 godzin temu, Doamdor napisał(a): @Kadajo Ponoć znaleźli się ludzie, którzy w panice wymienili swoje płyty główne. Kto mógł zrobić coś tak gggłupiego?
bleidd 484 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Grolshek napisał(a): W 9800X3D tak samo jak w 7800X3D nie da się podbić +200 MHz? Można ale się kompletnie nie opłaca https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-9800x3d-test-recenzja-opinia-wydajnosc-gry?page=0,54 lepiej zrobić UV Edytowane 2 godziny temu przez bleidd 1 1
Dimazz 567 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) del Edytowane 3 godziny temu przez Dimazz
MarcoSimone 671 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 godziny temu, Grolshek napisał(a): W 9800X3D tak samo jak w 7800X3D nie da się podbić +200 MHz? Można ale zyskasz tylko wysoki vcore, wysokie temperatury i pobór 2 godziny temu, Send1N napisał(a): Zapomniałeś dodać że przy zabawie z ujemnym offsetem wszystkie testy może przejść a nagle w pulpicie w bezczynności restarcik pc warto aby "Eniu" o tym wiedział Tak, zapomniałem o tym wspomnieć 1
Rekomendowane odpowiedzi