Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Slayer napisał(a):

dobra, zapytam wprost, może ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć.

Jak na swoim 7700 (limit PPT ustawiony, bez PBO) w grach mam zwykle 68 stopni, to ile bym miał w tych samych warunkach na 9850x3d?

Tyle samo, a zapewne mniej przy sporo wiekszym poborze lub sporo mniej przy tym samym poborze ;) Termika zen4 to jest dno w porownaniu do zen5.

4 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Tia, jak ostatnio, przedostatnio...i jeszcze wcześniej :hihot:

Gosc w xkom mi sie pytal czy chce dodatkowa gwarancje, a ja mu mow,ie ze za pol roku ja juz nie bede mial tego procesora wiec grzecznie dziekuje ;D

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Slayer napisał(a):

dobra, zapytam wprost, może ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć.

Jak na swoim 7700 (limit PPT ustawiony, bez PBO) w grach mam zwykle 68 stopni, to ile bym miał w tych samych warunkach na 9850x3d?

7700 jest cieplejszy od 9800x3d więc obstawiam że nie powinno być gorzej ale z drugiej strony ten refresh to coś jak KS od Intela więc ciężko wyrokować. 

Jak chodzi Ci to po głowie to imho bierz i montuj na płytę. Jak nie będziesz zadowolony to zawsze możesz zwrócić a szkoda głowy żeby się zadręczać i rozkminiać czy będzie tak czy siak 😀

• Thanks 1
Opublikowano

W Cyberku tez ladnie trzyma zegarki i dodatkowo GOW sprawdzilem ale raczej podobnie. 

20260130202321_1.jpg

20260130201642_1.jpg

Podsumowaujac fajny krzem sie trafil, tam gdzie oczekiwalem najwiekszej zmiany czyli w Warzone dostalem 100% tego co oczekiwalem, temperatury sa ogarniete. Ale jesli ktos ma 9800xd to zmiana nie jest warta zakupu, jak ktos ma cos starszego i cos ponizej 7800xd to mozna zakup rozwazyc.

Czekamy na Zen6 :yuppie:

• Like 1
  • Upvote 3